Första advent!

Sötare än sötast!



Ja då var det redan första advent, mysigt! Har städat och gjort lite julfint här hemma idag, va även nere på skyltsöndag på stan men de va så mycket folk så vi gick hem igen. Nu ska jag snart packa in julklappar, och det är verkligen en av de roligaste sakerna med julen tycker jag.

Gårdagens julbord va kanon! Maten på Habibi va supergod, de är ju ett libanesiskt ställe och vi hade avsmakningsrätter, 16 st som kom in en efter en, massa goda såser, röror tillsammans med libanesiskt bröd och sen kom de in 7 olika små varmrätter, mycket gott! Sen drog hela gänget vidare till Röda rummet men där va de ju inte så kul, mycket gammalt folk och trångt så vi drog vidare till Koriander och där va de bättre :) Så det var helt enkelt en lyckad kväll!

Nu blir det till paketverkstan!

Var är aptiten?

Både jag och Nelly äter dåligt just nu. Jag har inte haft nån direkt aptit på hela veckan, men först trodde jag ju att jag skulle få de Jocke hade och att de va därför jag inte va så sugen på mat, men jag är ju fortfarande inte dålig och inte Nelly heller. Nellys dåliga aptit trodde jag va pga att vi börjat med 8 månaders mat med för stora bitar i och de gillade hon inte. Men nu får hon 6 månaders mat igen och vägrar ändå äta. I början av veckan gick lite mat in innan hon vägra men nu går de inte in en enda sked. Jag kan lura och försöka med allt men hon märker utan att smaka att de finns mat på skeden och tex inte bara efterrätt. Men hon äter gärna smörgåsbitar, bananbitar mm som ju är ganska stora bitar så därför blev ja så fundersam på vad de egentligen är, men så läste jag detta:

Faktum är att vissa barn har lättare att äta små bitar plockmat än traditionell barnmat på burk, som är i form av purékonsistens med bitar i. Puré med bitar är nämligen en ganska svår konsistens att handskas med, eftersom det blir två olika konsistenser i en.

Jag vet inte vad jag ska tro, hon har ju från de att hon börjat med mat ätit NATURNES som är väldigt rinnande barnmat utan kliumpar så jag vet inte om hon bara är ovan blandat med lite dålig aptit..? Jag har i alla fall bestämt att lämna maten lite och ge henne de hon äter, typ gröt och smörgås, frukt mm för tillfället, för denna veckan har jag suttit och trugat länge varje dag och de funkar inte i längden, får väl se försöka imorn igen men vägrar hon så får man väl vänta en dag igen. Hon har ju aldrig strulat med maten innan så de kanske bara är nån vanlig orsak som de 2 tänderna så håller på att spricka där uppe?! Jag som vanligtvis grubblar och tänker för mycket gör ju det ännu mer nu när man blivit mamma oxå, så sånna här avstickare från de normala är inte bra för mig, ha ha :)

Det ordnar sig säkert men man får ju ändå undra lite. Hoppaas verkligen min aptit kommer tillbaka oxå för imorn ska jag på julbord med jobbet, inget traditionellt julbord utan de blir libanesiskt på Habibi, och sen står vi på gästlistan till Röda rummet, blir nog en rolig kväll!

Nu ska jag ut på stan en sväng!

Lady gaga - Bad romance

Lady gaga är så bra, men konstig! Denna videon är lite äcklig nästan men låten är ju skitbra så de får gå :)

 

 


Äntligen!

Ska iväg och fixa naglarna snart, ska bli så skönt! Det säger jag varje gång men de är så varje gång för jag går ju lite längre mellan återbesöken nu och de känns. Fick dölja de med svart nagellack förra helgen så nu ser de inte roliga ut alls. Kommer knappt våga visa dem för Helene idag, jag skämms, halvavskavt nagellack och några naglar tappade, men om några timmar är de fina igen. Direkt efter de ska jag hämta upp Malin och åka till Jobbet på tjejkväll, de ska ha erbjudanden och så är bodyshop mm där, blir nog trevligt!

Tjolahopp!


Skolkortet Ht 09

Nelly har redan tagit sitt första skolkort utan att gå i skolan än, ha ha :) Christoffer skickade en av bilderna igår och snacka om att hon ser lite sådär töntig ut precis som man kunde göra på skolkorten i lågstadiet!


To all the shopaholics out there....

De är 30 % på allt på Cubus idag! :)



Bullar!

Jag bakar bullar, väntar på sista plåten som är i ugnen nu, de är ju så enkelt och baka bullar egentligen. Man drar sig lite för att göra de för att de känns lite krångligt men de är de ju inte, och så är det ju så gott! Tog tomteformar till bullarna eftersom vi närmar oss 1:a advent, känns ju helt konstigt i o för sig, men myyysigt!

Jag mår bra än, känns bra, va lite orolig igår att jag skulle få de men jag klarar mig nog. Nelly har vart klängig idag, kan väl inte va vinterkräksjukan om de skulle ha vart de Jocke hade, för då borde man väl märka de på andra sätt. Kan ju va de där tanden oxå, som alla mammor skyller på :) Ne då men när jag skrev att hon fått sin 3:e tand så har inget mer hänt, de är precis som den stannat och inte riktigt tagit sig igenom än,man ser den men den är inte riktigt ute tror jag så det kan ju va därför hon är klängig. Hon har verkligen vart fastklistrad på mig hela morgonen och bara myst, sovit på mig och tittat lite på tv:n, och de är ju mysigt!

Imorn ska man om inget annat sker ut till civilisationen igen, jippi! Det blir fika hos Sandra och Emma, kul :)

Längtar tills imorn!

Soffläge!

Jag är såå trött idag, vet inte vad de är? Har ju inte kännt av nått så de känns inte som jag har blivit smittad av nått och Jocke är redan bättre så jag tror det var nått med pizzan han åt för de va efter de som de börja. Får se hur vi känner oss imorn. Nu har jag i alla fall intagit soffan och ser på Desperate housevifes som vanligt på tisdagar, sen blir det paradise hotel, och sen ska de bli skönt att sova!

Var och tog kort till julkort på Nellan förut oxå, har inte sett korten än men jag tror de blev skitbra. Ca 150 kort tog Christoffer trodde han, så de är ju endel :) Ska bli så kul å se dem! Återkommer med lite kort när jag fått dem.

God kväll!

Mitt lilla tandtroll






Tråkigt:(

Jocke har antagligen fått vinterkräksjukan! :( Det påverkar ju mig och Nelly även om vi inte får det, med tanke på att alla såklart vill hålla sig LÅNGT borta från oss. Får väl se om vi blir smittade, hoppas inte. Jag är verkligen aldrig sjuk så jag hoppas att de förblir så. Tänk om Nelly skulle få det? Hon kan ju inte säga ifrån om hon vill spy direkt, usch va jobbigt det skulle bli. Aja, vi får hoppas vi klarar oss. Ska i allafall ut på stan idag och fixa lite saker. Känner mig ju inte dålig alls och jag behöver ju inte va så närgången med nån.

Ikväll ska ju vi ta julkort på Nellan på Cristoffers skolas studio, får se hur det blir med de då? Jocke kan ju inte följa med men i så fall får jag och Nelly åka själva och fixa de om han vågar träffa oss!?

Detta va verkligen tråkigt! Jag hade sett framemot massa saker denna veckan och nu kanske de inte blir av. Vill ju hänga med mammorna tex. Vi får helt enkelt hålla tummarna att vi fortfarande mår bra imorn och att det går över för Jocke!

Bye Bye!

Nelly önskar sig oxå lite saker ;)

Hello kitty Lära-gå-vagn




Söta cupcakes i tyg



Elephant
förvaringslådor




Lundmyrs nappar,
Eller andra roliga



Ballerina strumpor






Min Önskelista

De är lika svårt varje år att veta vad man önskar sig när de väl är dags, egentligen så är det ju massor man vill ha men man glömmer bort det lagom tills någon frågar :) Men nu har jag nog kommit på lite, några dyra och mer drömmande och lite annat smått å gott. Sen får man väl se om man har vart snäll i år??

Självklart Bodyshops Adventskalender (om jag inte mot all förmodan får en till 1 dec....?)



Vit stringhylla pocket snygg designklassiker och såå fin i vit. www.designonline.se



Smart förvaring till diskmedel och borste från SAGAFORM



Sylåda i plåt från www.honeyimhome.se



Savon de marseille handtvål



Odd Molly:s handkräm, VILL HA!



Peppar och salt kvarn denna är snygg från IKEA



Virrvarr Sigvard Bernadottes designade skärbrädor, dyra men fina!



Elle interiör prenumeration





Sist men inte minst: ETT HUS! ;)









Helgen!

Har vart lång, bra och fullspäckad. Känner mig helt trött idag. Var ju i Ed från torsdag tills igår. De blev bowling och mys med Cissi, Marika och Malin på fredagen, tittade på idol och tjötade. Sen igår morse åkte vi hem igen och mamma hängde med så vi har vart på stan och handlat julklappar, eller ja, mamma har handlat och jag har mest spanat. Igår kväll fixade Jocke hemmagjord gulasch, blev väldigt gott, och ett glas vin till de, sen däckade vi till en shopoholics bekännelser typ halv 11 eller nått, va så trötta!

Idag har vi återigen vart på stan och spanat julklappar och funderat på vad jag själv önskar mig, ska komma med en lista här snart,...OM de skulle va nån som läser som vill ge mig nått fint ;)

Nu soffläge och snart nytt avsnitt av Paradise!

Hello Kitty Rocks!

Brio har ju kommit med Hello Kitty saker, i rosa såklart! :) Och Jag gillar det, är man tjej så är man! Tycker de är helt ok att spä på med rosa när man kan, även om jag inte är så speciellt tjejig av mig med andra saker än med Nellan.

Så fina!






Vaccinerade!

Nu är både jag och Nellan vaccinerade, skönt! När vi kom till Ed i går så skulle Cissi och Marika ner och vaccinera så då passa jag på att hänga på, så smidigt! jag hade ju väntat mig att få stå i 4 timmars kö på måndag i karlstad för att Nellan skulle få, jag hade ju inte fått där, så de va skönt att vi båda fått nu då. Jag känner inget mer än att armen är ond, kunde inte sova på den igår, men annars mår jag bra. Cissi mådde däremot dåligt så det är nog olika hur man tar den, hoppas bara att hon mår bättre till ikväll för då blir det tjejmys! :)

Nu är det middag!

Paradise hotel

Det är mitt nya program de :) Så kul å se vanliga människor göra bort sig, pakta ihop sig och försöka lura andra. Sen är de ju kul att de kommer små oväntade tvister närsom oxå :) Kommer inte missa ett enda program, de går ju på tv 6 play så om jag missar kan ja se de där. Väntar nu på parceremonin...spännande! :)

Sitter nu med min sista kur tandblekningsremsor, vet inte om de tagit nått, de märker jag väl när jag jämför korten sen men de känns inte direkt jättevita, men nått kanske har hänt...? Skulle ju egentligen haft dubbelt med remsor men ma tar de man haver som man säger.

Nu blir det sängen och upp och fara till Ed imorgon morgon.

Vi hörs!


Scary...

Har väntat på att vaktmästaren skulle komma hit och kolla på lite saker här i lghten idag och han skulle ringa innan. Men ingen har ringt och helt plötsligt ringer de på dörren och och så såg jag i nyckelhålet att de stod en man där så jag fatta ju med en gång att de va vaktmästaren, men han skulle ju ringa innan..?! Så fort jag öppnade tänkte jag med en gång att de kanske inte är vaktmästaren...han såg scary ut. Men han kom in och vi diskuterade vad som va fel men jag tvekade flera gånger på om han verkligen va vaktmästaren...blev skiträdd! Men han hade ju riksbyggen papper i handen men han visste inte mycket och så frågade han konstiga saker som inte hade med lght att göra så ett tag så trodde ja han skulle göra nått, men sen gick han som tur va och jag låste! Tur att han ska komma och fixa sakerna imorn när jag är borta....äckelgubbe!

Just nu gör jag ett STORT lass med hemmagjorda köttbullar, till middag samt matlådor, så gott att ha i frysen så kan man bara ta upp och koka potatis till. Fryser dem med sås till så de är jättesmidigt och SÅ gott!

mums




Annars idag har jag vart ute på stan en väldigt snabbis men han ändå få med mig 2 klänningar som jag är sååå snöjd med. En party party dress i mörkgrå volang och en vanlig vardags typ jeansklänning. Sen har vi vart på mammafika med mammagruppen hemma hos Marie och Hjalmar. Hon hade fixat julstämning åt oss med glögg och lussebullar för att hon skulle inte kunna va med och träffas närmare advent för hon ska börja jobba lite. Så de kändes lite konstigt men mysigt. Längtar till julen nu! :)

Fina




Baka, baka liten kaka!

Jag bakar kärleksmums, gottigt! Sofia, Sandra och Camilla kommer snart hit med sina små på fika så då måste man ju ha nått gott :) Nelly sover nu, hon va lite kinkig med sömnen igår på dagen, sov bara en kvart hit och dit och brukar ju sova 1,5 timme 2 gånger men nu har hon sovit 1 timme i alla fall så de kanske vänder. Är nog inte så härligt med den nya tanden. Vi stoppa in en morots stav i frysen en kortis igår och så fick hon gnaga på den lite och de va skööönt tyckte hon :)

På tordag drar jag, Nelly och Malin till Ed en sväng. Hälsar på våra nära och kära. Planer på en tjejkväll finns på fredagen :) På torsdag blir de häng med Cissi och Alfons och sen ska jag inom farmor och farfar oxå. Sen på lördag åker vi tillbaka och då följer mamma med hit, ska kolla lite julklappar och sånt, blir trevligt!

Nu ska jag fixa mej iordning!


Min solstråle!

Jag fick tillbaka när jag sa att Nelly inte va grinig å så igår för efter de så va hon smågrinig till och från hela eftermiddagen. Hon är nog mer påverkad av tanden än jag trodde...hon bajsar ungefär var 5:e minut och är som sagt grinig emellanåt samt sover lite annorlunda mot vanligt, men de går väl snart över. För annars brukar hon ju va en liten solstråle :)


Nelly update

Nelly bara växer och växer utan att vi egentligen har tänkt på att hon om 1 vecka är 8 månader, helt ofattbart! Vi tittade på henne igår och insåg att hon är ju ett litet barn, och inte vilket barn som helst utan världens snällaste barn. Är verkligen lyckligt lottade, hon skrattar och ler 99 % av dagen. Ibland får man skryta över sitt lilla mästerverk :)

Hon håller verkligen på att bli stor, äter smörgåsbitar till frukost, och har nu börjat dricka välling, har slutat amma kvällsmålet så får hon välling då istället men sen ammar jag morgon och en gång på dagen så länge de funkar för de är ju bekvämt för mig. Men hon ska ju börja äta 2 mål middag om dagen snart oxå. Hon börjar bli så självständig, leker själv och tar de leksaker hon vill ha, hon har ju ett eget köksskåt i köket och där står hon länge och leker med plastbunkar och sånt. Dricker vatten ur nappflaska själv och sånna saker, känns jättekonstigt att hon snart inte behöver hjälp med att tex hålla nappflaskan när hon dricker, lägga fram nån leksak hon vill ha och etc.

Hon har börjat vinka till folk när de vinkar till henne oxå och de ser så sött ut..nu väntar man bara på att hon ska säga mamma och mena de. Hon tjattrar ju endel om dagarna och har ju länge sagt ma-ma men vet ju inte va de är än. Sen är hon ju så gosig nu, lägger huvet på min axel och myyser ibland, även om de ibland kan va väldigt kort ögonblick så är det mysigt! :)

En annan ny sak är att hon har upptäckt att de är roligare att duscha än bada nu så nu sätter vi oss båda på golvet i duschen ( har en avlång duschvrå) och duschar och där kan hon ju sitta och leka med sina ankor utan att jag behöver hålla i henne hela tiden och jag behöver ju inte vara rädd att hon ska åka under nått vatten + att jag kan duscha samtidigt, smart va!

Hon fick även sin 3:e tand i helgen, men hon tar de som en man, inget gnällande eller nått :) Men sån är hon annars oxå, hon kan göra världens vurpa så man väntar på världens skrik men hon bara tar sig upp som inget har hänt, hårdhudad liten brud :)

Thats my girl :)

Solstrålen

 

Bad i duschen = kul

 

 

 

Nelly har mammas bh på huvet

 



Festen igår!

De va riktigt trevligt igår! Vi var ett litet gäng på 6 st som satt hos Madde, det var jag och Malin, Maria (maddes syster) en kompis till henne och en kompis till Madde. Spelade "tjejkväll"-spelet och tjötade, skrattade och slutligen slutade vi på blue moon och dansade. Förutom att de va sjuuukt dålig musik så va de en toppenkväll! Är ju alltid bra musik i dansbans-baren men de va knappt bra där igår...och musiken gör ju ALLt när man ska ut och dansa. Jag och Malin avslutade kvällen med en pizza på Alpina och de va inge tråkigt kan jag säga. Mår bra idag oxå så jag har inget att klaga på :)



Systrarna...och Malin :)







På månen



Girls night out!


Lördag och party med tjejerna! :)

Ja idag va de lördag då och jag ska ut på fest. De sker ju ganska sällan nu för tiden så man blir ju helt uppspelt flera dagar innan. Kul att få klä upp sig och göra sig iordning på riktigt och sen dricka vin och tjöta med sina tjejer :) Nu ska jag och Malin snart gå och sola och de behövs verkligen, känner mig som värsta blekfisen och i tubklänningen jag ska ha så döljer man ju inte de direkt.

Äntligen ska den få användas



Igår blev de lite idolmys här med Jennifer, Sebastian och Christoffer. De känns som de är rätt som åker ut nu faktiskt, de bästaste är ju kvar känns de som. Har ingen favorit detta året så jag vet inte riktigt vem jag tror ska vinna....?

Uppdatering på husfronten så gick de åt skogen precis som förväntat men de är bara att leta vidare. Vi tar en mental huspaus nu, i alla fall över helgen! Idag händer de inte så mycket, lite fika i eftermiddag med Carro annars är det inte mycket inbokat.

Frukost för mig och Nelly nu.

Trevlig Helg!

Fredagen den 13:de

Undrar vad denna dagen har att bjuda på, en intressant budgivning kanske? Antingen så blir ju denna dagen en otursdag eller så blir det tvärtom att de blir en turdag kanske? Det märker man nog ganska snart. Vi tittade ju på huset gång nr 2 igår och vi känner väl samma som innan, att vi vill ha de. De är ju inget speciellt med det, tvärtom så är det gammalt och skruttigt men med massa potensial och vi bara längtar efter att få fixa med de OM de blir vårt. Men just nu ser de inte mycket ut för världen och de skrämmer lite samtidigt som man längtar och hoppas. Tänk om man köper värsta rucklet som aldrig blir klart? Jag har vart lika orolig varje gång vi hamnar i en budgivning men så blir det nog, de är ju den största "affären" man någonsin kommer att göra och det är ju mycket pengar så man kan väl inte annat än att vara lite orolig samtidigt!


Ullaredsbögen!

ja de har ju vart endel uppståndelse kring den överbögiga Ullaredsbesökaren, och de har ju pratat mycket om han på voice och nu för första gången tittade jag på musikvideon och märker att videon är inspelad här i Karlstad. Blev lite paff att han stod på Koriander och shakade och sen ser man lite karlstadfolk och så står de på gatan brevid kyrkan och sen hoppar de in i Newz-bilen. Frisören i början oxå är på Free sun. Och Free suns ägare + hund är med oxå, ha ha.... En rolig notering bara! :)


TEST: Tandblekning!

Jag ska göra ett litet test tänkte jag. Fick ett tandblekningskit av Madde som hon hade köpt när hon va i USA och som hon tyckte va kanonbra. De är dock olagliga här i Sverige av någon anledning som jag inte vet varför!? Fick i alla fall en kur av madde så jag ska testa i 6 dagar. Egentligen så ska de va 2 gånger om dagen i 7 dagar men de har jag inte så jag gör ett test på 1 gång om dagen i 6 dagar. Så nu har jag tagit en förebild och om 6 dagar så ska ni få se den och efterbilden. Så får vi se om de funkar...? Dessa är det i alla fall: whitestrips


Gårdagen!

Ja igår var de som sagt full rulle från början till slut. När vi kom till bion va de inte Bröllopsfotografen utan Trubbel i paradiset men de gick ju lika bra, de va rolig! Ungarna skötte sig bra, bara några särningar blev det och vi var som vanligt ensamma igen. Varför är de inga andra mammor som vill gå på bio? Skönt för oss men de känns lite konstigt att sitta där själva i den stora salen!

Spännande film!




Sen efter filmen var det hem och sen vidare till hus nummer 3 och kika, och vi båda hade fallit lite för detta huset utan att ha sett de men när vi kom dit så insåg vi direkt att "här ska vi bo", jag hade som vanligt inrett i huvet och tänkt hur allt skulle bli, vilka väggar som skulle rivas mm, jag i ett nötskal :) Ne men vi båda såg potensialet i huset och hur fint vi skulle kunna göra det! Vi har så mycket ideer och sånt så detta huset var perfekt och gav utrymme för förändringar, de andra husen har vart så "vanliga" och det har inte direkt gått att ändra på saker och ting. Vi ska gå dit nu idag igen på visningen och kolla i dagslljuset, huset är ju extremt gammalt så känns bra att gå dit när de är ljust så att man inte missar nått. Kan väl bara drömma om att vi skulle få detta huset men man får väl inte tappa hoppet!?

Sen efter visningen igår va det bara hem och svida om inför tjejmys hos Madde med Madde, Malin och Carro. Det va trevligt och man hade lite ont i magen när kvällen var slut på grund av allt skrattande av lite olika anledningar, ha ha :) What happens on våra tjejkvällar stays on våra tjejkvällar!

Nu måste jag göra mig iordning inför visningen och efter den bär de ut på stan med Sofia och Sandra!

Mina tjejer


Barnvagnsbio!

Idag är det full rulle. Ska hinna att:

- städa lite här hemma
- långpromenad med Malin
- Barnvagnsbio med Sandra, Bröllopsfotografen :)
- titta på 3:e huset
- tjejmys hos Madde

Nästan allt är ju roligt oxå, förutom städandet då. Filmen tror jag är riktigt rolig!


Ugly Betty!

Får en klump i magen när jag tittar på Ugly Betty nu för tiden. Har alltid tyckt att de har varit roligt å så men nu sen Daniel träffade Molly och de kom fram med hennes sjukdom och att hon ska dö så blir jag ledsen... :( Varje avsnitt får mig att tänka att tänk om de skulle hända sig själv att ens kärlek var döende? Daniel och Molly är ju så söta tillsammans och han som vart ett riktigt svin innan gör ju ännu mer att man lider med han nu när han är riktigt kär! Men får väl tänka på att de bara är en serie kanske :)


Bild update!

Har inte tid att skriva utan ger er lite bilder istället. Skriver mer nån annan dag, är mitt uppe i hustittande och bjudande och sånt, typ 5 hus på gång samtidigt nu :) Och snart ska vi hem till Sandra för fika!

Vi hörs!

Min lilla kökshjälp!



Fars dag



Nelly åker blöjkartong



Äntligen kan hon ha sin Adidas dress hon fick när hon föddes, så cool så!


Fått svar!

Fick svar från 6 kr tjejen idag:

Nej, det går inte ens att sätta 6 kronor, men jag brukar skicka ett frimärke i pakettet när det blir så. Tänk dig själv om man handlar mycket på tradera kan det blir betydliga summor i slutändet med 6 kronor extra hit och dit.

Vi avslutar det här som det är.

Kristina

6 kr extra? Hon köpte de ju för 30 kr i frakt så hon har ju inte blivit 6 kr fattigare för detta. Så slutsatsen av hennes irritation är ju att jag skulle ha satt på en frimärke till oavsett va de behövdes. Men min undran är ju hur hon skulle bli rikare på de?

Så löjligt att de blir kul!

Fars dag!

Idag firar Jocke sin första fars dag...kul för han :) Väntar just nu på att Nelly ska sova klart så att vi kan gå in och fira han med paket och frukost. Nellan har köpt en Simpsons filmbox och ett par strumpor som de står Daddy I Love You på. Simpsons är ju Nelly och Jockes gemensamma favorit så de va ju en bra present tyckte jag.

Hamnade på lördagsmys hos Sofia och Anders igår, mycket trevligt! Träffades för en fika igår eftermiddag och då kom vi fram till att ingen av oss hade direkta planer på kvällen så då bestämde vi att vi skulle komma till dem. Det bjöds på hemmagjord gulasch-soppa och efterrätt och lite Wii spelande. Vi la Nelly i deras extrarum och hon somna som vanligt vid 8 men sen vakna hon till efter att vi ätit när Sofia tappa en sked (känslig som hon är), och va vaken tills vi gick runt 11...har aldrig hänt förut...gjorde flertalet försök att söva henne igen men de bara gick inte, hon va pigg så hon fick va vaken tills vi gick och då totaldäckade hon i vagnen så fort vi kom ut. Mycket märklig liten dam de där!

Men nånting är de med henne i alla fall, antingen är hon inne i nån fas eller nått eller så är de de där tänderna som jag trott ett tag nu..hon biter mig HELA tiden nu när jag ammar henne, och det är inte skönt kan jag säga! Kanske dags att sluta amma, får fundera på de...de är ju så smidigt att amma, men man vänjer sig nog snabbt med att fixa välling istället.

Nu vakna pappsen!

Nellys nya ljud

Så här har Nelly börjat låta om dagarna, ser lite scary ut ibland med sin smala lilla tunga :) Hon själv skrattar som bara den när hon ser på detta klippet.


6 kr!

Sålde ett par byxor på tradera och skickade de häromdagen och vägde byxorna innan jag skickade och de räckte precis med 24 kr i porto men jag hade skrivit ut att portot kostade 30 kr i annonsen men tänkte ju att de såklart inte skulle spela nån roll eftersom hon köpte de med vetskapen att de skulle kosta 30 kr, men idag fick jag detta på mailen:

Hej, nu har jag fått byxorna och de är jätte fina, det är bara att jag betalde 30 kronor i frakt och du klistrade bara 4st. frimärke, det betyder att frakten blev egentligen bara 24 kronor....

Ha ha! Jag började nästan skratta när jag läste de. Jag skrev tillbaka att jag självklart sätter in 6 kr på hennes konto om hon skickar mig sina kontouppgifter, snacka om fattiglapp, vad ska hon göra för 6 kr som va så viktigt...köpa ett tuggummipaket? Aja, vi får se vad hon svarar!?

Vill ha!

Bodyshop har kommit med en advenskalender med 24 små klappar att öppna i december och jag vill ha!!!!! Men känns ju inte så kul att köpa själv, de är ju en grej man ska få, men hur ska de gå till? Kanske får tvinga nån vänlig själ att piffa upp min december månad :) Tänk va kul att få öppna en liten present varje dag och med grejjer från Bodyshop! Synd att de inte är mors dag på söndag istället för fars dag! :(

Someone special

 

Bild från Bodyshop


Spenderbyxorna på!

Ja då har man klickat hem en dator idag då, blev en på Expert som hade de jag ville ha OCH hade windows 7, så de blir bra! Ska bli skönt med ny dator...jag tar ju endel bilder som ni kanske märker och denna datorn jag har nu får inte in mer nu och så har den nog snart gjort sitt. Lägger ju över bilderna på en extern hårddsik ifall nått händer med datorn men jag känner ju att jag fortfarande måste ha dem på datorn ifall nått händer med disken...måste nog bränna ut på cd oxå och förvara någonstans. Sen ska vi även bränna alla små filmer vi har på Nelly på en dvd skiva. Kul för henne å ha senare i livet. På mig finns nog inte nycket filmat när jag var liten och de är lite tråkigt tycker jag!

Denna dagen har gått väldigt fort, Nelly sov ju till över 9 och kl 10 skulle vi äta frukost med Malin och Carro på stan och efter de strosade vi på stan och sen följde Malin med hem och så satt vi här och fika å sånt. Köpte en ny plånbok på stan oxå, hade glömt hur kul de är att köpa ny plånbok, ha ha :) Men kul att föra över alla saker från den gamla och få lite ordning i den nya. Rensa bland kvitton och all annan skit som finns i den.

Nu har Malin nyss gått hem och Nelly tar sin eftermiddagslur och jag sitter och tar de lugnt. Hade fått roliga presentkort på posten idag, wihoo :) Jocke satt ju frenetiskt och klickade på den där sidan 300.se som fanns ett tag där folk under 30 kunde vinna presentcheckar på 300 kr från olika ställen, de va ett samarbete med försäkringskassan, och Jocke vann ju ganska många. Så idag kom de från Bolagret och Ittala outlet, inge tråkigt! Bolagret har ju så mycket fint.. finns ju inte här men såg att man kunde handla på internet: www.Bolagret.se. Ittala outlet finns på Nordby så de får vi väl ta nån gång när vi har vägarna förbi. Sen har han vunnit på Extrafilm och yunkjard oxå....Alltid kul att kunna handla gratis!

Nu ska jag förbereda maten och sen blir det titta på hus :)

Jag och min gos :)




I´m in chock!

Nelly sover och jag är vaken! Nelly la sig som vanligt vid 8 och brukar ju gå upp kl 07.00 ALLTID! Jag vaknade av mig själv 08.30, underbart, och Nelly sov!!! Jag har satt på Voice och tajmade in Katrin precis, hon är bra! Och med bebis, kul för henne och Bingo :) Nu ska jag njuta av att va vaken först även om hon säkert vaknar när som helst.

Puss!

Älskar!





Så söt min lilla docka! Detta var bilden som Studio Bus tog som jag berättat om innan, det kom på posten idag. Blev nöjd, tyckte det blev jättebra, så fint att hon har med sin älsklingsgiraff med på bilden. Har redan ramat in de i en vit ram med paspoal, blev nice!

Idag va de göra barnmat på menyn, i alla fall på Nellys meny :) Sen hängde vi hos Sandra till klockan 4 nästan och vi kom vid 11 så de blev en heldag, mysigt! Imorn är det frukost på stan med Carro, Madde och Malin och sen på eftermiddan är de husvisning igen, och 2 till nästa vecka. Har fått upp hoppet på hus igen :) Alla husen är där vi verkligen vill bo oxå så det vore så perfekt om vi kunde få möjlighet att köpa ett till ett någorlunda bra pris, är de för mycket begärt..? :) Vi får se!

Föresten så snöar de ute nu, vet inte vad jag ska tycka om de....mysigt är de ju men jobbigt och bökigt samtidigt, och kallt!

Nu Dagens man, pinsamt men kul å se :)


Fruktkrämen!

Delar med mig av receptet på fruktkrämen:

Hemgjord kräm


4 dl vatten
8 tsk potatismjöl
2 dl bär (jag tog mango och hallon)

Tina ev djupfrysta bär

Rör ut potatismjölet med lite av vattnet

Koka upp vattnet. Tillsätt redningen och låt koka upp tillsammans med bären.

Låt svalna


Barnmats-dags och Panduro-beroende!

Idag ska jag, Sofia och Sandra göra barnmat ihop. Det blir första gången för mig men jag har tänkt att börja göra egen mat nu när hon är i den åldern som hon får äta mycket saker. Kan ju va lättvindigt att kunna göra mat till henne samtiigt som till oss ibland. Men idag ska vi i alla fall göra varsin rätt och så ska vi dela på det. Jag ska göra fruktkräm denna gången, vet inte riktigt va de andra ska göra, de får vi se. Jag blir bara osäker på de där med socker....de är socker i receptet men receptet är för små barn?? De står minimal sockermängd...får kolla med de andra, annars är de ju bara att ta bort de ur receptet.

Igår va jag ju och vägde och mätte lillskruttan, 7275 g och 71,5 cm lång, växt ganska mycket sen sist, hon vägde bara 6,8 förra gången. Sen gjorde vi inte så mycket mer igår, förutom på kvällen då, då vi hade tjejmys med The proposal med Madde och Malin, den va rolig och bra!

Ja sen har jag gått och blivit Panduro beroende oxå, inte bra. De va sedan jag började med fotoalbumet som de gick utför, så nu är jag där typ varje dag och köper saker till fotoalbumet, kommer bli så fint så, men frågan är hur billigt de kommer bli? :)

Nellan i sin pyjamas som hon fick av faster Jennifer, köpt i Nice
rosa plysh med blöjlucka, sååå söt!





Ett av bladen i fotoalbumet






Trött idag!

Jag satt uppe lite länge igår, fastnade med fotoalbumet i flera timmar, hade köpt schablonbokstäver som jag skrev med till fotona, blev fint faktiskt, men nu väntar jag på resten av korten. Hade bara tills Nellan va 4 månader så de är ju endel kvar att göra när korten kommer. Sen började jag surfa runt efter en dator, ska ju köpa ny men vet inte riktigt va jag ska ha. Jocke säger att jag ska ha en med Windows 7 eftersom Vista är skit och de är inte så lätt, de flesta i min prisgrupp är vista på och har de windows 7 så saknar den nått annat istället som jag vill att den ska ha...svårt! Får se om jag ska avvakta lite eller köpa den som jag har hittat som typ har de jag vill ha!?

I allafall så har Nelly återgått till sin vanliga sova-hela-natten-sömn så de känns bra, men jag är lite chockad faktiskt eftersom jag trodde att de va tänder på G så trodde jag att hon skulle strula på nätterna nu men jag kanske har fel, antingen så är de inga tänder eller så stör de inte henne på natten.

igår va vi på babysim, fick med oss Jennifer. Nelly verkligen strålar när man kommer till poolen, så mysigt att se. Fick ju med oss filmen och de bilder som togs när hon dök.



Idag ska vi gå och väga Nelly, de va ett tag sen och jag vill gärna ha hennes vikt vid varje månad så får gå dit idag. Så skönt att man kan gå dit och väga när man vill och slippa prata med folk varje gång. Sandra skulle haka på med, kanske blir en fika oxå, får se vad de har för planer. Sen ikväll blir det tjejmys med Madde och Malin, vi ska se the proposal, tror den är bra! Kul med tjejfilmer för en gång skull, de va länge sen!

frukost-time!

Kliar de kanske?

Ja tror att de kanske är mer tänder på G, hon beter sig lite som förra gången. Förra gången fatta vi ju inget men i efterhand så förstod vi ju. Hon är inte grinig men stoppar in fingrar i munnen HELA tiden, och emellan varje sked med mat, såg så roligt ut så jag var tvungen att filma såklart :)

 


Nellan dyker


scrappa och fixa!

Ja då har man satt igång med Nellans första album. Har köpt ett svart fotoalbum med svarta blad och köpt lite olika designark och schabloner så jag har tänkt att göra en blandning mellan scrappbooking och nåt annat :) De är så svårt bara att välja ut vissa kort, vill ju ha med alla. De andra korten som inte hamnar i denna kommer ju sättas in i vanliga album men just detta albumet kommer ju vara extra roligt att titta i så då vill man ju att de ska va de bästaste bilderna. Har inte kommit så långt än, men har tryckt en rosa princesskrona på framsidan än så länge, och skickat in de nyaste bilderna för framkallning men hade tänkt fortsätta idag. Men har ju en liten busunge som ska dra i alla sladdar ELLER resa sig mot soffbordet och stå där och klaga för att hon inte tar sig ner och inte tar sig nån annan stans heller, så det är MYCKET uppmärksamhet mot Nellan som gäller nu för tiden, men de är härligt de med, men de blir inte så mycket annat gjort bara.



Idag är det babysim på tapeten och idag ska jag hämta filmen och korten på dyken som vi gjorde förrra gången, ska bli kul att se hur de blev. Annars blir det nog inte så mycket, promenad i blåsten kanske.

Nu sover lillan så nu ska jag fixa med fotoalbumet!

RSS 2.0