Bambino MAM

Hur svårt ska det va? Jag har säkert suttit i en timme och letat nappar på nätet. Behöver massa nya nappar och hade tänkt köpa några roliga annorlunda nappar, men det var ju skitsvårt att hitta! Det finns en variant av napp som finns i många olika utföranden men den sorten använder inte Nelly.


Utan hon använder Bambinos MAM som bland annat har kommit med Karin Mannerstål design, och ska finnas med Nicke nyfiken men hittar de inte att köpa någonstans! Någon som vet var de finns att köpa?


Karin Mannerstål design





Nicke nyfiken



Till Salu!

Har precis lagt ut våra snurrstolar på blocket, för vi ska köpa nya!

 

Här är den nya stolen!

 


Tuesday

Denna dagen har bara rusat förbi. Dagen började med att Nelly tog sovmorgon så jag fick för en gång skull fixa ordning mig helt i lugn och ro, det var skönt! Det är nämligen inte helt ovanligt att jag ibland får sminka mig med Nelly på armen för att hon SKA va med på allt jag gör, göra det jag gör och så vidare. Det är mysigt men inte varje dag :) Sen lämna på dagis, jobba och sen var det redan dags att hämta lillskruttan igen.

Hon var på toppenhumör när jag kom, sitt vanliga jag, ville vara kvar och leka egentligen, vilket var skönt att se med tanke på att hon varit ledsen de senaste gångerna när jag kommer. Vet inte om jag sagt det innan men hennes avdelning stänger ca halv/kvart i 5 och då blir hon lämnad på avdelningen brevid som är enda avdelningen med kvällsöppet. Ibland är det hennes fröknar som följer med in dit och jobbar där men ibland blir hon lämnad till "främmande" fröknar och det har hon inte gillat. Min lilla skrutta som ALLTID är glad har istället gråtit och inte tyckt det varit roligt alls, klamrat sig fast i sina fröknar och de har inte fått gå därifrån. Det kan man ju förstå eftersom hon inte känner dem därinne, och nu associerar hon det stället med att bli lämnad så hon gillar det inte. Det går ju men man märker ju att så fort hon ser mig komma så börjar hon stortjuta och det är ju ett tecken på att det inte känns bra för henne. En vanlig dag som jag hämtar henne på sin avdelning så är hon ju bara glad och bekymmersfri, så det märks en stor skillnad! Till saken hör ju att jag brukar hämta henne ca kvart i 5, 10 i 5 så det handlar ju ibland om minuter som hon varit på den avdelningen, men det räcker ju för henne, hon vet ju inte att jag är på ingång närsomhelst. Så nu ska vi nog se till att bestämma med hennes fröknar att vi hämtar henne när avdelningen stänger så att hon slipper bli lämnad, i allafall fram tills hon lär känna alla de andra fröknarna.

Men som sagt, idag var det frid och fröjd och vi åkte hem och lagade käk, Nellan såg på sin nya favorit, Byggare Bob. I säkert 40 minuter låg hon och slappade i soffan framför tv:n och rörde sig inte ur fläcken. Det är så skönt när hon kan slappna av sådär och bara va! Det går ju oftast i 120 annars :) Tex som när vi skulle äta mat förut:

Här går det undan ;)


Mysig helg!

Ja nu var det redan måndag igen, det är SJUKT hur fort veckorna och helgerna går, man hinner nästan inte med. Helgen har i allafall vart kanon! Mamma kom hit i fredags så det har vart shopping på stan, såklart! Spelat spel och ätit gott och bara vart. Sen på söndagen åkte hon hem med tåget och avlöstes av finbesök, nämligen Lina och Jonas. De hade vart i Ed över helgen och stannade en natt hos oss. Så imorse tog jag och Nellan sovmorgon så att vi kunde käka frukost ihop med våra gäster, mysigt!

Denna veckan är planerna tjejkväll på stan på torsdag, det är extraöppet till 21.00 för alla tjejer, och sen tänkte vi gå ut och käka, blir nog mysigt! På fredag drar vi till Ed över helgen, umgås med familjen, och Cissi med familj, det var länge sen nu! Blir nog en lugn och skön helg! Annars så är det jobb, jobb, jobb som gäller resten av veckan! Kul det med :)



Vet ni...

...att jag har världens goaste älskling? Idag hade han smugglat ner en biljett till Idol i min handväska som jag hittade när jag skulle ta upp plånboken på jobbet! Fatta att jag blev GLAD! Det har ju jag tjatat om att jag vill gå på nu när de kommer hit till Karlstad i november, och nu ska jag det :)



Mysonsdag!

Jag satt och läste nyaste numret av MAMA och där stod det om dagis och det där med hämtning och tider. Att man stressar fram till dagis och porten för att hämta tidigt. Det är PRECIS så jag känner, jag försöker hämta henne så tidigt jag bara kan för att hon inte ska behöva vara där så länge om dagarna.

Dilemmat de pratade om i tidningen var ju det att när man pratar med andra mammor tex så säger de/jag att det är ok at hämta lite senare , barnen har det bra på dagis etc, men själv så vill man inte vara "dålig" och hämta sent även om man säger så när man pratar med folk om det. Snurrigt det lät kanske, men när jag läste i tidningen så kände jag mig träffad.

Sen har jag verkligen blivit Nellysjuk sen hon började dagis, så jag rusar för att hämta henne mest för den sakens skull. Mitt lilla hjärta! Så underbart när man hämtar henne och hon slänger armarna runt nacken på mig, lovely! Idag hade de haft Lilleskuttklubben igen, det är altså en klubb för de allra minsta barnen på hennes avdelning där de hittar på saker tillsammans bara dom. Idag hade de bland annat suttit i bara blöjjorna på var sitt gigantiskt papper med fingerfärg. Fick se bilder och Nelly hade nog färg från topp till tå, och hon bara skrattade. Sen hade de läst böcker och sjungit sånger. Det såg ut och lät som en mysig dag för Nellan!

Har precis sett klart på Valentines day, vilken härlig film, så där mysig att se på som man blir myssugen av. Blev förvånad av alla kändisar som var med, har nog aldrig sett en film med så många kända ansikten i. Jag ger den ett bra betyg i allafall, 4 mysbyxor av 5 möjliga!

Nu blir det mys i soffan!



Helgens shopping och bravader

Denna helgen har vart riktigt slapp men rolig! Lördagen spenderades på stan med Malin. Shoppade en hel del faktiskt, blev lite goa stickade långtröjjor, skitsnygga leggings med mocka detaljer, liten handväska och en ny vanlig handväska i läder som jag bara föll för så fort jag såg den. Den va dyr så jag har övervägt det hela en vecka men nu bestämde jag mig och den var jag värd :) Plus att den kommer ju bara bli snyggare med tiden samt så var det en snygg modell tyckte jag, som jag förhoppningsvis inte kommer att tröttna på!?

igår kväll bjöd vi in till vin och spelkväll, så Madde, Magnus, Malin, Carro och Johan kom hit och vi spelade bland annat med vilda gester, vem får sista ordet, riktigt roliga spel så det var mycket skratt. Det var en riktigt rolig kväll som tog slut alldeles för fort. Sen vaknade Nellan 5 inatt, antagligen ett straff mot oss för att hon fick gå och lägga sig när hon hade som roligast med alla gästerna här. Det var inge roligt i allafall och hon ville verkligen inte sova igen, jag kämpa länge och tillslut somna hon...i typ 10 minuter kändes det som.

Denna dagen har vart tung i huvet, men vi tog oss in till stan och shoppade lite till Jocke, vilket var behövligt. Nellan fick hänga med Malin så vi fick gå lite ensamma. Sen mötte vi upp gänget från igår kväll och käkade pizza. Det gjorde mig människa igen :)

Har ju självklart vart och röstat. Inte riktigt så insatt som jag hade velat vara men det blev som det blev. Nu ska vi se på film, she´s out of my league.

Go kväll!

Lite inköp




Min nya favorit. I bakgrunden ser ni tapeten i hallen, i love it!




Självklart skulle Nellan också ha en väska


Snickar-Nellan!

Nellan har fått dille på att skruva skruvar med verktyg av något slag. Så idag hjälpte hon att sätta ihop våran nya hatthylla. Vi är för övrigt färdiga med tapetsering, målat taket och typ allt är klart, BARA de jä...la elementen som strular men det ska väl aldrig gå lätt har jag hört? Så vi har inte gjort så mycket annat de senaste dagarna varav det återkommande samtalsämnet i bloggen just nu! :)

 


Mysig dag trots kaos!

Vi ska egentligen inte prata om det men det har vart totalt kaos hos oss denna helgen! Vi håller ju på med hallen och det bara krånglar, jag blir så trött! Jag har hållt mig borta med Nelly stora delar av helgen för att Jocke ska kunna grejja i fred. Det är lite svårt att vara hemma med Nelly bland slipdamm och färg etc, när hallen är husets nav, som man måste igenom för att komma till nått annat rum. Jag kommer inte ihåg om jag sagt att vi var tvugna att ta av elementet för att komma vidare, det gick ju bra och nya väggen är uppe, spacklat och klart, taket är målat men nu får vi inte tillbaka elementen, det är nån mutter/bult som inte vill på så vi har varit utan varmvatten i 2 dagar nu. Och det vi behövde fanns inte idag så vi får vänta till imorn! Så nu har jag nyss tagit en kall avsvalkande dusch, inte så härligt. Imorn hoppas jag allt är i sin ordning igen så att vi kan tapetsera och bli klara!

Men i allafall, det som jag skulle komma till var att jag och Nelly åkte in till lekparken vid blue moon och träffade upp Sofia och Sigge för lite lek och bus. Vi köpte varsin chailatte och satt och tjötade, trevligt. Nelly gjorde ett dödsdyk från lekborgen som jag trodde skulle sluta riktigt illa men det gick bra, hon verkar inte ha några men förutom lite märken i ansiktet. Hon åkte verkligen med huvet före, riktigt läskigt. Aja, det var en trevlig stund på denna dagen i allafall :) Var även en sväng inom Jennifer och Sebastian som jag inte träffat på jättelänge! Allt detta medan min man slet här hemma.

Nu blir det slutet på ironman 2 som vi somnade till igår.


Busfröna i lekparken







Lite utklädning hos Jennifer :)




Svårt!

Är det nån mer än jag som tycker det är svårt att veta vad de små liven ska ha på sig på dagis? För mig är det ett stort issue just nu. Det kommer sluta med att jag köper ett plagg av varje så att hon har, ifall liksom! Nu pratar jag ytterkläder altså. Köpte ett par fodrade galonbyxer med förstärkning i rumpa och knän och de tyckte dagisfröknarna var kanon, men undra om de är lätta att ranta runt med för Nelly? Jag tycker allt blir så bylsigt och stort och hon är ju inte den som fyller ut sina kläder. Sen köpte vi allväderstövlar idag, de lättaste jag kunde hitta, även det för att de inte ska bli för klumpiga i vinter när snön säkert är jobbig nog. Det blir säkert bra och de säger väl till på dagis om det är något hon saknar men man bryr sig/tänker lite för mycket ibland bara. Man vill ju att hon ska va så bekväm/smidig som möjligt när hon är ute å leker, min lilla prinsessa! :)

Har även köpt en åkpåse till vagnen som hon kan gotta sig i i vinter. Den va så skön! Det var erbjudande på Barnens hus så de hade sänkt den från 1000 till 595 kr så det var bara att klippa! Hon sover ju ute i vagnen så den kan hon ju använda redan nu på dagis. Kan ni gissa vilken färg det blev?



Fredagsmys på hög nivå!

* Hemmagjord gulasch med köttfärs i, supergott!
* Lösgodis och chips
* En bra film
* Myyyyys!


Whats new?

Det har hänt lite i Nellans rum sen sist

Ny lampa




smart liten upphängning för småsaker från designtorget! Där fick Nellans kanin hänga.
Skoställ på väggen till lite kläder.




Soffhörnan är snart klar, fattas en hylla med belysning bara, samt lite lister.




övriga rummet




och köket


Tålamodet!

Tålamodet saknas hos mig ibland. Vi står helt still med hallen just nu, och det är så drygt. Just nu väntar vi på att vi ska ta bort elementet så att vi kan få dit den sista gipsskivan. Och det är ju inte bara bara, vattnet måste stängas av tömmas på tanken, koppla av elementet osv. Förhoppningsvis så kommer det ske på lördag. Sen är det upp med gipsskivan, måla taket och SEN kan vi tapetsera! Hittade en jättefin tapet, kommer bli najs tror jag. Hatthyllan har kommit och skohyllan tänkte jag göra klart idag men då fattas de några vinkeljärn så nu stoppa de med, skit! Så imorn blir det att köpa sånna och sen spackla och slipa imorn så att jag kan måla på fredag, sen är det klart! Puh! Det sköna är att sen är tillfixandet verkligen klart! Då kan jag luta mig tillbaka här i höst och bara mysa :)

Om vi ska prata om Nellans dagiskarriär så går det galant. Det är bara det att hon inte vill gå hem om dagarna, så jag får försöka locka med henne, men idag var det inte så lätt. Hon skrek hela vägen till bilen, härligt med sådana dagar. Hon har vart grinig som tusan direkt när vi kommit hem från dagis men har märkt nu att hon är hungrig. Får hon bara mat så är hon glad igen. Hon gör antagligen av med mycket energi om dagarna, för hon äter bra på dagis säger dom. Skönt att dagis funkar bra i allafall!

Nu blir det soffläge!



Vad ska man välja?

Snacka om att det är svårt att välja vilken tv kanal och vilket program man ska se på nu när allt roligt börjar. Det är så mysigt när det blir höst, man kan tända massa levande ljus på kvällarna, dricka tee och se på massa nya roliga program på tv:n. Jag älskart!


Min tablå för hösten

- Lite sällskap med Filip och Fredrik, Kanal 5
- Kungarna av Tylösand! Lite förnedringstv är ett måste, Kanal 5
- Skånefruar, Kanal 5
- Arga snickaren, Kanal 5
- Ensam mamma söker,  tv 3
- Välkommen hem, tv 3
- Biggest looser Sverige, tv 4
- Dansfeber, tv 4
- Idol, tv 4
- Halv åtta hos mig, tv 4
- Berg flyttar in, tv 4

Girls night out!

Är hemma efter våran tjejhelg hos Lina och Malin i Stockholm. Shit va kul det har varit :) Lina och Malin hade verkligen fixat en sååå rolig fest med god mat, roliga bestick!, roliga lekar, roliga hattar, bra musik, underbart sällskap! Kvällen slutade med dans på Sturekompaniet, och ett 20-tal onda fötter efter kvällens tema som var high heels!

Hela gänget

 

 

Fina värdinnorna

 

 

Malin drog vinstlotten med vilka "bestick" hon skulle äta med :)

 

 

Jag och Carro fick lite lättare

 

 

Sen gick det utför :)

 


Vad säger kossan?

Nellan är bara SÅ söt när hon ska härma djur. Särskilt kossan, hela hennes mun putar ut!

 


stressigt värre!

Jag gillar stress men just nu känner jag att det blir lite mycket! Denna veckan är och har varit lite galen. Först och främst så delar jag och Jocke på lämning och hämtning denna dagisveckan när hon bara får sluta 2. Det betyder att man måste börja senare och vissa dagar sluta tidigare och samtidigt försöka hinna med allt på jobbet på mindre tid. Andra grejjen är att veckan gått så fort och insåg nu att imorn kväll åker jag till Ed, för att sedan gå på bregravningen på fredag och sen åka till Stockholm med tjejjerna. Det betyder att jag måste packa till 2 ställen, och idag har jag vart hemmifrån hela dagen. Och the BIG problem, vad ska man ha på sig??

En positiv och avslappnande sak denna veckan var dagens besök på Shu uemura, där jag gjorde den där hårcermonin som jag fick av Jocke och samtidigt färgade håret, det var så underbart! Hårbottenmassage, huvudmassage, håret inkletade i oljor, inpackning medan man låg i en fåtöljliknande stol med inbyggd massage, det kommer jag göra igen!

Nu är det bäst jag packar klart!

RSS 2.0