Grattis Älskling!

Idag fyller min älskling 30 år, och jag får äntligen ge honom min present som jag ruvat på länge nu....En resa till Rhodos den 2 maj för våran lilla familj....längtar så jag tror jag dör!! Det lyxigaste av allt är att vi åker härifrån karlstad flygplats, väldigt skönt så här första gången man reser med Nellan, så slipper man ta bilen till stockholm eller Göteborg. Vi ska bo på ett ving resort precis vid havet och med massa olika pooler, bla annat en stor barnpool till Nellan med soltak, hon kommer ju ha det helt underbart, och vi med såklart! :) Hoppas han blir glad!

 

 

Just nu städar jag och Nellan efter festen igår. Vi hade ett väldigt lyckat 30 årsfirande här med släkt och vänner som slutade med fest och krogen, för Jockes del då, jag var hemma med Nellan. Det var en trevlig kväll, och idag blir det mer firande. Så nu städar vi lite och väntar på att få väcka Jocke och ge presenten. Nelly hjälper till och  städar golvet och plockar upp salta pinnar som hamnat där, hon har gått runt med en i handen väldigt länge, men hon hade nappen inne så jag lät henne pilla med den, men helt plötsligt så åt hon upp den, ha ha, ops!

 

Ne nu får vi snart gå in till han och sjunga....


Min 30 åring med en nyfödd Nelly :)

 





Farfar!!!

Min farfar gick bort igår.......helt plötsligt kändes det som! Han var ju inte helt bra, men ändå inte så dålig att jag trodde att han skulle dö! Jag har hela tiden sett min farmor och farfar som så unga och som att de skulle finnas där för alltid! Men så blev inte fallet och jag tänker så sjukt mycket på farmor, hur ska hon klara sig utan farfar?? De skulle firat 50 årig bröllopsdag i år. Jag har nog inte fattat att han är borta än, men ändå har jag fattat tillräckligt för att vara ledsen och gråta över det stundvis....det var jobbigare än jag trodde att se på kortet på han och Nelly som togs förra gången jag var hemma nu i januari. Livet går ju vidare men det känns ju bara så konstigt att han inte finns längre!


Farfar och Nelly 


Min mormor...

...är väldigt duktig på att sticka och Nelly har fått väldigt mycket som hon har gjort, tex denna klänningen som hon hade på filmen igår, så söt!

Min lilla norskejenta :)


Go Morrrron!

Det blev en tidig sådan. Nelly va helt slut igår vid kvart över 7 och somna då, så det var upp vid halv 7 imorse, men med lite välling och bus så fick jag ligga kvar i sängen till 8 i alla fall, gott!

Ser på The Voice och det är ett frieri i dagens Rapattack, en tjej som friar till sin kille, va gulligt! Han har inte svarat än eftersom rapattacken inte är slut men jag hopppas han svarar ja för hennes skull! Han sa JA! Gud va gulligt! :) Smart sätt att fria på måste jag säga!

Igår kom Cissi och Alfons till stan så idag blir det att hoppa över träningen och ta en fika med gänget istället. Cissi, Alfons, Carro, Madde och Malin kommer hit vid 12, trevligt! Hon skulle egentligen kommit på måndag och stannat till torsdag men det blev nu i helgen istället...lite synd att man är uppbokad hela helgen nästan, men vi ska ha tjejkväll ikväll i alla fall, så man hinner träffas lite grann och så att de små busarna får leka lite.

Nu blir det frukost och lite kungliga nyheter på voice!


Nelly och Alfons när de var pyttesmå och oskyldiga :)



Film!

Här kommer filmen som jag utlovade, hon nästintill springer fram, kunde hon så skulle hon :)


Imorn ska jag....

- käka frukost med Malin och Madde på Mat och muffins, mysigt
- Få pengar!
- Tvätta mellan 10-13
- Fixa lite med Jockes present, packa in och sånt.
- Handla mat inför helgens festligheter.
- Beställa smörgåstårta
- Skicka tillbaka filmer till lovefilm så att jag kan få bröllopsfotografen skickad till mig snart.
- Sola, sola, sola, vill va brun nu!

Så nu är det bäst jag går och lägger mig!

Träna!

Nu snart ska jag iväg och träna! Denna gången utan Nellan!  Hon ska vara med Jocke istället när han har lunch, Skönt ibland att slippa tänka på nått utan bara träna! Så slipper man ju bli avbruten ifall hon skulle vara ledsen. Jocke skulle äta lunch med sin pappa på stan så då får ju Nellan träffa farfar lite oxå, och sen plockar jag upp henne på stan när jag är klar bara.... smidigt!

Igår va det fika på stan med malin och Carro, och sen kikande i affärer...och Nelly ska ABSOLUT gå själv, vill inte hålla handen eller så utan hon strosar runt i butiker, går bak kassor, flirtar med alla mm. Det ser så sjukt ut att hon går själv när hon är så liten, ha ha! Ska lägga ut en film sen, för shit va fort hon går nu! Det går bara fortare och fortare hela tiden.


Nelly är ute och går med pappas jacka ;)


Tradera nästa!

Det blev dyrt på stan förut, hittade 2 st kavajer, en marinblå med blå-vit randigt foder, och en svart lite oversize, SKITSNYGGA båda två så dem blev det. Sen hitta jag en aprikos klänning som kommer va så fin i sommar när man har lite färg så den blev det med, samt nya träningsbyxor. Lägger ut bilder imorn :)

Men nu då så tänkte jag att jag skulle finansiera detta genom att lägga ut massa grejjer på Tradera. Och det blev endel kan jag säga. Min ena garderob har vart en sån med sånt som jag tänkt lägga ut och idag tog jag tag i alla byxor i alla fall. Sen har jag bara resten kvar! Jag har suttit hur länge som helst med detta nu och jag sitter än, det är verkligen tråkigt men skönt när det är gjort. Så här mycket var det, ca 30 st:



Bort med snön...

....och in med alla snygga vårkläder!!!! Var en sväng på stan och kikade runt lite den lilla stund det gick innan Nelly fick spel och vi fick gå hem. Men jag han se att de finns sjukt mycket snyggt nu, fick med mig en marinblå volangklänning i alla fall. Hittade SÅÅÅÅ snygga high heels på Dna som jag nog MÅSTE ha! Bara så tråkigt att de är så långt kvar tills man kan använda dom.....Ska se om jag får tag på en bild på dom. Några saker som jag behöver/måste ha inför våren är bland annat:

- en ny snygg kavaj.
- en vårjacka, har hittat några som jag väljer mellan....
- ett par snygga skor till vardags
- ett par high heels för partyt


Jag älskar skor, men vem gör inte det? Jag vill bara ha en stor skogarderob i huset så att man kan få en översikt och lätt välja några, för just nu ser jag inte ens vad jag har för skor....jag vet att de är många men kan inte direkt säga vad för några eller hur många. Det kan ju bli mitt flyttmission, att räkna och ta en bild på alla mina skor så kan jag ju få en överblick :)

Nu väntar jag på att klockan ska bli 5 så att vi kan gå ut på stan igen, vi ska fika med Carro och Malin. Samt kika lite mer på stan. Nått som jag har lärt mig är att man ska vara snabb med att köpa det man gillar för ibland tar det fort slut och kanske inte kommer in igen....så kanske blir det lite shopping om jag hittar de jag är ute efter.


Snygg klänning från Nelly.com



Bokrea!

Jag sitter och kollar in bokrean medan jag bakar foccacia. Ska faktiskt köpa lite böcker nu, jag är ju inte direkt nån läsare men snygga böcker kan ju va fint att ha i hyllan :) Ne, men seriöst så är jag lite sugen på att läsa nått kul, sen kanske man hittar nån rolig bok till Nelly med.


Carlina Gynning är ju en rolig människa, så den ska jag läsa :)




Denna har jag velat haft länge men den har vart för dyr, men nu ska den bli min, 110 spänn på rea!




Pekbok till Nellan




Today

* Styrt upp våran hemförsäkring som strulat med allt som det går att strula med.
* Vart och tränat med Madde.
* Tog en lång dusch medan Nellan tog ett långt bad.
* Hade Malin här på te.
* Bakat choklad och hasselnöts - cookies.
* Bränt chokladsnittar på alldeles för hög värme.



Tålamodstest nr 1

Jag inser att vi har fått en smart liten unge.....som varje dag testar vårt tålamod. Hon har fått ett STORT självförtroende iomed att hon börjat gå, hon tycker sig väl vara lite större på jorden numera! Hon gör precis ALLT hon inte får!! Det gjorde hon ju redan innan men nu ännu värre. Tänk vad tuff man kan bli när man kan stå på egna ben :)  Igår var både jag och Jocke helt tomma i huvudet efter en dag med:


Konstant tjatter från morgon till kväll! Var det inte glädjande prat så var det gnällande tjat

100 000 gånger öpnnande av lådorna i köket där hon inte får va!

klängande runt benen på oss båda, för att hennes leksaker inte roar henne tillräckligt

plocka ut allt ur ALLT!!! Alla leksaker ska ut ur korgen, alla bestick ska ur lådorna, alla bollhavsbollar ska ur sin låda, rena kläder ska kastas på golvet, alla äpplebitar/majs ska bort från bordet och ner på golvet, Ja allt ska ner på golvet!



Så nu känns det som vårt hem har omvandlats till en ren lekplats. För att underlätta lite och slippa säga NEJ miljoner gånger per dag så har vi tömt lådorna i köket som hon tar sig in i och lagt barnvänliga saker i, lagt leksaker på hyllor där de egentligen ska stå fina prydnadssaker, tagit bort allt va hemtrevligt heter och har nu en stor lekplats här. Inte så kul men jag skiter i det, ska ju flytta om en månad och hoppas tills dess att hon kommit över det värsta, det är väl nyhetens behag förhoppningsvis. Det märks ju att hon gör det för att jävlas många gånger, hon skrattar och ler och kastar iväg saker.

Får nog komma på lite uttröttande aktiviteter om dagarna så att hon slipper va så busig hela tiden. Men självklart är det ju kul att se att hon utvecklas och lär sig så mycket så fort. Det är verkligen helt sjukt hur fort allt går. Bara för en vecka sen så gick hon fortfarande stapplande och bara på en dag så vände de och nu springer hon nästan fram, stadig som tusan. Hon vinkar automatiskt när någon ska gå, säger hej när någon kommer etc, det går verkligen snabbt i svängarna. Undrar vad som kommer härnäst??


Nelly springer runt med Malins skärp runt midjan ;)


Det svänger


Solsidan

Nu ska jag och Jocke gå in och lägga oss i sängen och se på de första avsnitten av solsidan, fasen vilken rolig serie :) Mia skäringer är ju så bra, men Johan Rehborg är nog bäst! De skildrar verkligen verkligheten....kul å se!



Solsidan

Nu ska jag och Jocke gå in och lägga oss i sängen och se på de första avsnitten av solsidan, fasen vilken rolig serie :) Mia skäringer är ju så bra, men Johan Rehborg är nog bäst! De skildrar verkligen verkligheten....kul å se!



Snö, snö och återigen snö!

Altså NU är jag trött på snön!!!! Har ju den fördelen att bo mitt i stan och kunna gå ut på gatan som har vämeslingor så att det är ju nästan alltid bart där, men inte nu, inget kan undgå den mängden snö som kommer...och det slutar ju inte heller! Aja, de är väl ingen ide att älta detta nu men var bara tvungen att berätta min irritation.

Tur man har sina älsklingar att sitta inne och mysa med!

Puss!

Mina hjärtan

 


Körkort nästa

Nelly har snart körkort på sin lära-gå-vagn, hon kan numera köra vanligt med den, backa den, ställa sig i den, sätta sig i den...ja listan är lång!


Gymnasten Nelly

Nelly har alltid haft en förkärlek till gymnastik i alla dess former, hon är böjlig som få och äter på sina fötter mm, nu sedan ett tag tillbaka har hon börjat stå på huvudet...







Hipp hipp hurra för Sigge idag!

Måndag: Babysim + träna , Check!
Tisdag: Spinning med Madde, festfix inför tjejfesten, Semlefika med Madde och Malin Check!
Onsdag: Hälsa på jobbet, Tjejkväll med girlsen hos Malin <3 Check!
Torsdag: Lunch med mammorna, fixa naglarna Check!
Fredag: Träna, fredagsmys med mina älsklingar Check!
Lördag: Sigges 1 årskalas, Maria & Johan kommer hit på käk och kanske lite spel
Söndag: Åka till Ed???, middag hos Ulla bulla (jockes farmor)

Hade ju planer på att åka till Ed imorgon och stanna tills måndag för Malin va ledig då men nu skulle hon hoppa in och jobba så det blir inget. Det blir middag hos Jockes farmor och Åke istället och sen blir det nog lugnt. Får åka till ed nån annan dag istället, känns som det är mycket nu framöver, men jag får försöka klämma in det.

Idag är det Sigges 1-årsdag (och Nellans 11 månadersdag) så idag ska vi på kalas, blir mysigt, Nellys första barnkalas :) Sen ikväll kommer Maria och Johan hit på käk, Jocke har bestämt tema och det blir "vilt", får se vad han ska göra, jag fixar i allafall efterrätten.

Trevlig lördag!



Födelsedagsbarnet :)




Min tid är kommen...

...snart sitter jag bänkad framför alla tv-premiärer, i love it! Det är Desperate housevifes, Boston Teaparty, det nya datingprogrammet dating in the dark, och framför allt Cougar town, verkar ju sjukt roligt. Sen börjar väl svenska hollywoodfruar snart igen. Och Ugly Betty, Gossip girl börjar oxå i mars. Det är verkligen efterlängtat med lite bra på tv:n, det har ju typ bara vart repriser det sista!





Helg!

Va skönt det är med fredag! En hel helg framför oss. Idag har jag vart och tränat, gick inte lika bra att lämna den lilla mammagrisen idag,men tillslut så. Hon satt och kollade på mig genom glasdörrarna när jag gick och då kände jag på mig att de inte skulle gå. Men jag satt med en stund och tillslut kunde jag smita ut och springa på bandet en halvtimme. Så när jag ändå var där borta passade jag på att springa in på bvc och väga henne, 8600 g va det idag. Hon är ju 11 månader imorgon så jag vill ha hennes vikt för varje månad att fylla i i boken om henne.

Igår va hon ju hos Carro medan jag fixade naglarna. Det hade gått jättebra och Carro hade räknat hennes steg till 42 st på rad! Hon har ju gått ett tag men inte så mycket att hon har gjort det istället för att krypa, men nu går hon verkligen länge och stabilt, nu tar hon sig fram genom att gå. Och det känns så konstigt, och ser så konstigt ut när hon kommer in i rummet GÅENDE! Min lilla bebis :)

Idag blir det fredagsmys med lilla familjen, och lite planering inför kommande festligheter. Jocke fyller ju 30 nästa helg!! (Längtar SÅÅÅ tills jag får ge honom min och Nellans present!) Vi behöver bestämma vad vi ska bjuda på och sånt. Sen måste vi börja planera Nellans alla 1-årskalas som det kommer bli...det känns som det kommer bli ett par stycken. Så det blir det och lite mat och gott och kanske en film.

Nu ska jag passa på att pyssla lite inför tjejfesten!

Trevlig helg på er!



Väntar..

....på min lunchdate, Sofia och Sandra. Ska bli trevligt, va länge sen vi sågs nu! Sigge är oxå med men inte Emma eftersom Sandra jobbar och kommer på sin lunch bara. Har inte sett Emma på så himla länge, men jag kom på att vi ses ju på lördag på Sigges 1 årskalas. Efter lunchen blir det att lämna Nelly hos tant Carro och sen åka och fixa naglarna, skönt!

Igår va det ju tjejmys hos Malin och det var väldigt trevligt och mysigt, vi tjatade så mycket att tiden bara gick. Kom hem vid 01.00, så de va ganska tungt att gå upp idag, plus lite huvudvärk på de, men jag mår bättre nu! Tack tjejer för igår! <3


Måndag: Babysim + träna , Check!
Tisdag: Spinning med Madde, festfix inför tjejfesten, Semlefika med Madde och Malin Check!
Onsdag: Hälsa på jobbet, Tjejkväll med girlsen hos Malin <3 Check!
Torsdag: Lunch med mammorna, fixa naglarna
Fredag: Träna, fredagsmys med mina älsklingar
Lördag: Sigges 1 årskalas
Söndag: Åka till Ed???

Noterade ni??

Ni gick väl inte miste om Nellans framtänder i filmen ja la ut igår?? De är gigantiska, ha ha! Men söta :)



Grrrrrrrr....


Working girl

Idag har jag vart på jobbet och hälsat på, igen, känns som jag är där jämt. Men idag skulle jag hämta några ben till vårt nya soffbord som vi ska göra samt prata lite jobb. Vi har ju bestämt att jag ska börja i augusti, eftersom inte Jocke kan va hemma men nu ska jag hoppa in och jobba varannan helg, vilket känns superkul! :) Är man hemma hela veckorna så kan det va kul att jobba då och då, plus att jag får en mjukstart inför när jag börjar på heltid, perfekt! Kul att komma in i alla möbler, accesoarer och sånt igen, de har ju precis vart på säljträff och fått se alla kommande produkter och det va mycket fint att vänta sa Åsa, kul kul kul!!! Så skönt att kunna jobba och ändå va hemma med mitt lilla hjärta, för jag är verkligen överlycklig över att få vara hemma med henne så länge de går och över en hel sommar till, livet känns bra! ;)

Med tanke på att jag ska tillbaka till all inredning snart så är de ju bra att vi nu säljer av lite saker. Igår sålde vi gåstolen och idag var det en och köpte vårt badkarsskötbord, har även sålt en spegel men vi har endel kvar på blocket, får väl se om de försvinner.

Idag är det tjejkväll igen, denna gången är det Malin som är kock, blir trevligt!

Nu vakna lillskruttan, adios!



Semledagen!

Måndag: Babysim + träna , Check!
Tisdag: Spinning med Madde, festfix inför tjejfesten, semlefika med Madde och Malin på stan Check!
Onsdag: Handla mat, Tjejkväll med girlsen hos Malin <3
Torsdag: Lunch med mammorna, fixa naglarna
Fredag: Träna, åka till jobbet, fredagsmys med mina älsklingar


Idag blev de ju spinning med Madde, och passet var precis slut och vi höll på med stretchning när det kommer in en anställd och söker Nellys mamma, Så jag gick ut till minisats och där stod min lilla prinsessa tillsammans med "lektjejen" och grät för fulla muggar, då sved de till i mamnmahjärtat i några sekunder. Men de va ju ingen fara, de hade vart lite ruljans på barn därinne och de kom in små bebisar som skrek och då blev de väl nån kedjereaktion så hon haka väl på. Men har hon väl blivit ledsen så kan de ju va svårt för tjejen där att trösta henne samtidgt som hon har andra barn, och Nelly kände väl sig otrygg kanske och då vill man ju bli tröstad av mamma såklart. Det kan ju inte gå som en dans på rosor varje gång, då hade de ju vart för lätt ;) Men skönt att jag hann hela passet i allafall så jag slapp avbryta mitt i. Kul men jobbigt va de i alla fall, men dit kommer ja gå fler gånger.

Sen så blev det ju såklart en semla såhär på Fettisdagen. Malin slutade 5, så jag och Madde mötte upp henne utanför jobbet och gick till Royal för en äkta, go semla, det var gott! Sen fyndade jag lite på Monki oxå, 75 % rabatt är inte så dåligt.

Nu blir det film resten av kvällen, är ju en buzzador, och har fått testa Lovefilm gratis en månad, så idag fick jag 2 filmer på posten :) Vill ni oxå ha?? Ge mig eran mailadress så fixar jag en gratismånad :)


Go kväll!


Man lär sig!

Det är ju inte så lätt att förstå sig på de små liven ibland, efterom man inte bara kan fråga och få ett svar så blir det ju svårt, lite frusterande ibland, men man lär sig ju allt eftersom. Om jag har förstått Nelly rätt så är det så här:

- Att hon ville ha snuttefilten över ögonen när hon ska sova märkte vi i tidigt, och det håller i sig.
- Att hon älskar att bada finns ingen som helst tvivel om, så den va ganska lätt.
- Att hon vill ha något i handen när vi byter blöjja kom på senare dar men får hon inte de, då drar hon.
- Att hon älskar gröt har inte heller varit så svårt att fatta.
- Att hon hatar pureer har verkligen inte vart svårt att förstå med tanke på minspelet.
- Att hon älskar tomat och spagetti-maträtter va oxå lätt med tanke på att hon gapar stort till detta.
- Att hon vill att spagettin ska vara överkokt va däremot lite svårare att förstå, men nu har jag fattat!
- Att hon vill leka med sånt hon inte får är GANSKA så uppenbart!
- Att om hon själv fick bestämma så skulle hon sova mellan sina underbara föräldrar varje natt :)
- Att riva i papper till miljoner bitar och sen stoppa i munnen är gott och det har man ju förstått.
- Att hon inte vill ha vantar på sig!!!
- Att hon "kräver" näst intill total tystnad när hon ska sova.


Ja och så vidare....men ju mer man förstår desto enklare blir ju vardagen har jag märkt!  Sen går ju inte alla hennes "önskemål" att uppfylla men de flesta i alla fall och det resuterar ju i en superglad Nelly, och det gillar vi! :) Man behöver ju tex inte ha papper/tidningar och sånt framme att riva i med tanke på hennes fetisch, dumt att locka med sådana godsaker liksom, eftersom hon inte kan låta bli. Att överkoka spaghettin är ju inte så svårt heller så de är ju en lätt sak på vägen att tillfredställa den lilla prinsessan!


Superglad Nelly


Veckoschema

Måndag: Babysim + träna , Check!
Tisdag: Spinning med Madde, festfix inför tjejfesten
Onsdag: Tjejkväll med girlsen hos Malin <3
Torsdag: Lunch med mammorna, fixa naglarna
Fredag: Träna, åka till jobbet, fredagsmys med mina älsklingar

Ja det är väl ungefär vad jag ska ha för mig i veckan. Det händer ju nått varje dag i alla fall, och det tillkommer säkert nått mer :) Igår va de ju babysim, och Malin va med denna gången, och Nelly sken som en sol som vanligt. Sen blev det träning för familjen molin/krook, Vi lämnade in Nellan på minisats och sprang på bandet samt lite styrketräning. Så skönt när Nellan är där inne och leker och vi kan göra lite nytta samtidigt utan att behöva ha barnvakt, de är verkligen helt perfekt! Fattar inte varför jag inte kommit mig för att göra detta innan???? Stor fråga.......Jocke har ju tränat på Sats länge och Sofia och Sandra har ju tjatat länge på mig att hänga med och träna men jag har nog inte känt mig redo förrän nu, jag behövde väl komma till den insikten själv antagligen. För jag kom ju helt plötsligt på en dag att jag skulle börja träna och nu känns det som det mest naturliga i världen, konstigt! Men de är ju ett stort plus, och motivation, att vi går både jag och Jocke, och lilla Nellan då.

Nu blir det frukost och lite voice!


Dålig start!

Det har inte vart en direkt bra start på dagen....men de ska ju finnas sådana dagar med? De håller på att dra in typ Telia bredband i huset så de håller på och borrar i betongväggarna i huset och det började de med kl 8 imorse så jag och Nellan vaknade ju såklart av detta och de har inte slutat än!!!!! Nelly är skiträdd för de där höga ljudet som kommer plötsligt varje 10 sekund typ, så hon gråter och kastar sig i knät på mig och slänger armarna runt halsen och skäller på ljudet då såklart! Och det kommer nog inte sluta i första taget för de ska in i alla lghter och göra samma sak och sen kommer de ju även in hit....får nog dra nånstans tror jag? För Nelly ska snart sova och det går ju inte direkt i detta väsen och jag kommer inte klara höra detta hela dagen, Får kolla med Malin kankse, hon är ledig idag.

Sen skulle egentligen jag och Sofia gå till Sats på power-step idag och det såg jag framemot men så har jag fått typ kramper i magen, vet inte vad de kan va men ont gör det, ibland, så jag vågar inte ställa mig på ett pass då, kändes onödigt. så det får bli en annan dag.. men jag får gå dit och träna imorn i alla fall. Måste ju hålla igång nu!

Men om de ska bli nått positivt idag så är det väl att vi tänkt oss till babysimmet idag och Malin ska hänga på, blir mysigt!

Ne nu ska jag se om jag kan väcka Malin och våldgästa henne lite!

Bollhav för en femma

Är jag ensam om att tycka att bollhav är kul? :) Plaza hotellet brevid oss hade utförsäljning på MASSA saker som stolar, bord, ja allt man har på ett hotell, för att de håller på att bygga om därinne, och jag gick dit i hopp om att de kanske fanns några coola möbler mm, men vi va där en halvtimme innan de stängde så det var ju typ inget kvar, MEN....jag gick därifrån med oanvända bollar till ett kommande bollhav till Nellan, och för en femma dessutom! Det var ju självklart taget! :) Nelly va helt exalterad av alla bollar jag kom hem med, och kunde ju inte välja ens vilka hon skulle ta. Nu räcker ju inte detta antalet till ett direkt bollhav i normal storlek men för Nellan är detta MÅNGA bollar och hon va superglad :)


 

 

 

 


Idag!

Idag blir det fullt schema....först ska jag och Nelly gå till Sats och träna vid 11, ska möta Madde där oxå, tycker de roligast när man går med nån, töntig jag vet, men jag kanske ändrar mig när jag vart där några gånger :) Så idag blir det premiär på att lämna lillskruttan på Minisats, hoppas det funkar bra! Men de krävdes ju lite planering, fick ställa klockan på 7 så att vi skulle gå upp och så att Nelly skulle hinna bli trött och sova innan vi går dit sen, samt ge henne gröt. Så att hon är på sitt bästaste humör....är egentligen inte orolig att hon ska va krånglig för hon är verkligen på toppenhumör om dagarna, men det känns ju bäst att ha bästa förutsättningarna första gången så här.

Sen blir det städa här hemma, det var ett tag sen nu och de är verkligen skitigt. Ikväll eller imorn morgon kommer mamma och pappa hit och ska vara här över helgen, blir trevligt. Så det blir nog endel shopping som vanligt, kanske en sväng till badhuset, sen är det ju Svenska rallyt i stan nu i helgen oxå, vet inte riktigt vad de skulle innebära men man kanske är nått evenemang kring det på torget??

Jag klippte mig igår ju, blev nöjd, vilket känns skönt för man vet aldrig innan man går dit om man ska bli nöjd eller missnöjd. Jag har ju flängt runt hos massa olika frisörer och har aldrig stadgat mig men med henne kändes de bra OCH hon var kanon på att platta håret efteråt och det är ett stort plus! Vet inte hur många gånger jag kommit ut från frissan och sett ut som ett risigt fågelbo i huvet! Mitt hår va inte slitet sa hon så hon tog minimalt på längden eftersom jag sparar ut nu, och sen klippte hon upp det så de blir lite frisyr. Jag har så mycket hår så de blir lätt en hjälm av min frisyr om de blir jämnlångt. Nog om de, nu ska vi göra oss i ordning!

Trevlig helg!

Nya frillan






Your the sunshine of my life!




Foto: Christoffer Krook

Kycklingfile med keso/pestotäcke

Idag delar jag med mig av ett GI recept, men det går ju bara att tillägga potatis om man vill va "vanlig". Det blev iallafall Kycklingfile med keso/pestotäcke med sallad till, helt ok och väldigt mättande.

1 kg kyckling
Rökt påläggsskinka
1 burk pesto
1 stor burk keso
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Skiva kycklingen och lägg i en ugnsform. Strö över strimlad skinka och sen blanda ihop keso, pesto, vitlök, salt och peppar i en bunke och bred sen över kycklingen. Sätt in i ugnen på 225 grader i 45 minuter. Servera med sallad (eller potatis).


Feels good!

Känns som en bra dag idag, Nelly vakna som vanligt vid 8 och vi låg i sängen till 9 och myste. Nu har vi ätit frukost och slappar framför tv:n. Sen vid halv 12 ska vi käka lunch med Carro och Malin och sen ska jag och Malin fixa lite inför festen. Börjar ju närma sig lite och vi bara längtar tills den är, kommer bli så kul!

Sen ska Malin passa Nelly medan jag klipper mig, ska bli skönt att få bort lite slitet. Sen vet jag inte om det kanske blir en långpromenad. Egentligen borde man ju passa på när man har energi till det. Vi var ju och körde ett pass på Sats igår, gick ju tyvärr inte att utnyttja barnpassningen så sent men Jennifer kunde passa henne så de funka ju. Men det var skönt i alla fall och det lutar åt att det blir ett kort även om det är sjukt dyrt! Men jag börjar bli lite rastlös om dagarna och då är det ju perfekt att kunna gå och träna och lämna in henne, låter kul, men det såg ju kul ut därinne oxå så jag tror hon skulle trivas. Det är ju massa leksaker, stora glasfönster så man ser ut på alla folk och skulle hon bli ledsen så kommer dom och säger till en, sjukt bra ide att ha barnpassning på gym faktiskt!

Nu göra sig iordning!

Min lilla trollunge


Skön låt!


Full av energi!

Jag är verkligen full av energi just nu och jag vet inte vart den kom ifrån? Började ju lite smått för ett tag sen att tänka på vad jag äter, samt inte äta godis mer än på helger, och gå ut på långpromenader. Tyckte det var en bra sakta start på ett smalare liv. För efter jag slutade amma märkte jag att jag inte kunde hålla på som jag gjort. Nu har jag i alla fall tagit ett steg till och äter nu inte pasta, potatis, ris, vitt bröd, socker ja allt sånt där onyttigt...altså lite GI variant. Och promenerar 1 timme snabbt 3 gånger i veckan, sen har jag tagit ett testkort på SATS som gäller 5 gånger som jag ska köra igång med ikväll....känns kanon verkligen! Och Jocke har ju kort på SATS så då kan vi utnyttja deras barnpassning så att vi båda kan träna samtidigt. Sen får man väl se om jag tycker de är nått för mig så att de är värt att skaffa ett kort. Egentligen vill jag vara ute och springa men känner inte för att göra de nu i vintern, men hoppas att jag hittar nån runda jag kan springa i Skattkärr sen. Och hoppas att energin håller i sig!!! Att det ska vara så svårt att komma igång!???

Sweet monday!

Idag vakna vi klockan 8 och låg i sängen och tittade på voice fram till 9, de var skönt att dra sig lite. Nelly är så mysig på morgonen så det är så skönt att bara ligga och mysa framför tv:n. Sen drog jag igång och ringde min lilla lista jag har, det var allt från att byta nageltid till att boka ansiktsbehandling, ringe IF ang hemförsäkring, och försäkringskassan ang om jag ska jobba i sommar. Tycker det är lite bökigt...hade ju tänkt att kanske jobba lite i sommar samt ta semester från jobbet så att Jocke kan va pappaledig men det är ju de där med att man måste ta ut för 5 dagar i veckan för att behålla sin SGI?? Så jag vill veta exakt hur de där funkar, så nu väntar jag på att de ska ringa upp mig för jag va bara nr 167 i kön förut....! Och sen ska jag till mäklaren och hämta våran skatteberäkning som mäklaren hjälpt oss med så att vi vet hur mycket skatt på vinsten vi ska betala, blir spännande. Jag har ju räknat ut själv på ett ungefär så vi får väl se om de stämmer?? Så man kan säga att jag har en fixardag idag, det kan vara skönt ibland och ordna upp i stök och oklarheter.

Sen märkte jag att Nellan har fått sin 7:e tand utan att vi märkt det...den var uppe långt oxå. Skönt för oss och henne att den kom fram utan att hon hade ont av det. Så nu har hon 4 där uppe och 3 där nere. Mitt lilla tandtroll ;)

Igår var Sigge och Sofia här på lek och fikastund, trevligt att se dom lite, det blir ju inte så ofta längre. Sen på kvällen gick jag och Jocke på bio med Madde och Magnus, det blev luftslottet som sprängdes, dom är ju sjukt bra dom filmerna och denna likaså, men man kan väl säga att den här 3:e filmen är ju ett stort uppklarande av de 2 andra filmerna så det var ju inte lika mycket spännande händelser tycker jag. Men som sagt, den va bra!

Idag är det babysim igen, mys! Synd att inte jocke kunde hänga på bara, men nästa måndag kunde han nog. Får se om jag får med mig nån eller om jag går själv. Sofia och sigge kanske skulle haka på med så vi får se.


My little sunshine




Nelly och Sigge




Tjejmys!

Ja idag blir det tjejmys på hög nivå. Melodifestivalen, godis, chips & dip, vin och bästa brudarna såklart. Jocke drar iväg på killkväll med poker och sånt där killigt :) Det är Malin, Madde och Carro ( + Johan ) som kommer och kanske Maria, kommer bli trevligt!

Igår va vi bara hemma och myste och slappade i soffan. Jocke lagade mat till mig, det blev hästfile, potatisgratäng och stekta sparris, det var mycket gott!

Måste ju uppdatera om vår lilla tripp till pulkabacken...jag hade sett framför mig att Nelly skulle tjuta av glädje när vi svischade ner för backen men hon tjöt av gråt istället. Hon tyckte väl att det var ok att åka pulkan vanligt, lite annorlunda att va så nära marken bara. Hon älskar ju när det går fort och plötsligt så jag trodde ju att pulka skulle va kul oxå men fel av mig. Hon smälte väl lite grann efter ett par gånger men forfarande inget för henne tror jag. Men jag och Malin hade kul i alla fall :) Det var väldigt länge sen jag åkte pulka...det var nog i sälen med Lina för typ 6 år sen?? Låter väldigt länge sen men jag tror de va så. Jag hoppas att vi åker upp till stugan i Trysil över påsk, det hade vart mysigt! Och mormor väntar ju på oss sedan några år tillbaka så vi får nog åka upp :) Då blir det pulka, snowboard och längdskidor!

Ha en trevlig lördag!

Så här kul va de med pulka




Malin och Nelly


Pulkabacken here we come!

Nu har jag och Malin vart och fixat pulka så nu ska vi snart ut och åka, shit va kul det ska bli. Köpte ingen barnpulka utan en vanlig så att jag kan sitta bakom Nelly och åka, blir nog kul för henne. Först nu ska bara Nellan sova lite och vi ska ta en fika med Carro, fixa lite varm choklad och sen är vi redo. Det är ju helt lovely ute! Solen skiner och det är lagom med kyla, och det är fredag, kan inte bli bättre. Fredagsmyyyyys hela dagen!


Leilas foccacia



25
g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
3 0.5 2 1 7

1. Blanda jästen med vattnet, oljan, honungen och flingsaltet och till sist häll i mjölet. Låt Jäsa 35 minuter.
2. Baka sen ut på mjölat bakbord, dela degen i 2 delar, platta till dem och lägg de på varsin plåt som är smord med olja och flingsalt. låt jäsa 30 minuter.
3. Tryck med fingret så att de blir små hål i degen och lägg i färsk basilika och körsbärstomater, samt strö över lite timjan och flingsalt. Och sist ringlar man över rikligt med olivolja.
4. In i mitten av ugnen i 10 minuter, låt den sen vila under bakduk en stund. (220 grader varmluft, 240 grader i vanlig ugn)

Detta är ju så enkelt och sååå gott! Jag har testat 2 varianter redan, ena gången tog jag och delade degen i 2 delar och la på 2 plåtar och det funkar bäst om man ska äta det som en plockrätt typ, men jag va ju intresserad av att göra toastade foccacia och då var det bäst att bara ta degen på en plåt, då blev den ju högre så att man kunde dela brödet på mitten. Gott både och! Jag använde för övrigt en olivolja som var smaksatt med basilika, och det blev väldigt gott!

Recept från www.recept.nu

Letar..

.....jag sitter och letar lite mönster till en tatuering..vill ju göra iordning den jag har på överarmen som jag från starten gjorde när jag var 16 och som jag började förbättra förra sommaren men som inte kom nånstans. Blev lite snirklar för att få bort tribalkänslan men nu tänkte jag försöka fortsätta, men jag behöver HJÄLP! Vill ha nån som kan rita upp åt mig, har ju hittat lite snygga mönster, blommor mm men som skulle behöva ritas ihop och de är där problemet är just nu, jag kan inte själva få ihop det känner jag och jag tycker inte tatuerarna är så hjälpsamma faktiskt, man blir ju lite lurad av alla de här Miami inc etc där de får så mycket hjälp och är så himla personliga. Men det är klart...jag har ju ingen tragisk historia som dom som blir tatuerade har där heller ;) To be continued.......

Nellan står i detta ögonblick och dansar till Brittans 123, hon har ju helt klart fastställt sin musikgenre, det är ju bara lady gaga, beyonce, britney mm som får hennes rumpa att svänga och skaka rejält :) Jocke kan glömma att han får henne på sin musiksida, ha ha!

Känner att jag har ett överflöd av saker att dela med mig av här men jag hinner inte känns det som. Hade tänkt ge er receptet på foccacian som blev SÅ god, det måste ni bara prova! Återkommer med recept...

Idag ska vi träffa Maria för lite fika och tjat, annars inga planer, min kropp skulle ju behöva ut på en powerwalk, får se sen hur det är plogat. Säger som alla andra gör i detta land: Jag är så jäkla trött på snön, vill ha vår NU!

Ha en bra dag!


Dagens Nelly



Tröja med text
: sometimes i get shoppingattacks: Benetton
Finrandiga manchesterjeans: Benetton
Lila strumpbyxor med gröna moln: Lindex

Dagens start: 08.50 vakna jag
Dagens humör: Stabilt
Dagens tråkigaste: sitta i vagnen medan mamma går i affärer, suck!
Dagens roligaste: Busa med Malin
Dagens gråt: Inget hittils
Dagens besök: Malin och sen kom pappa hem på lunchen
Dagens lunch: torsk med äggsås som mamma gjort, och det va äckligt!
Dagens antal egna steg: många men vingliga
Dagens ord: eftersom jag kan säga HEJ nu så gör jag det så ofta jag kan.
Dagens bus: Som vanligt kastade jag ut blöjjor, alltid lika kul.
Dagens låt: Bad romance, en bra låt tröttnar man aldrig på
Dagens inköp: 3 bodysar på Lindex
Dagens läggning: Eftersom mamma har tjejkväll här idag så kan det nog bli sent om jag får bestämma?






Sometimes i get shoppingattacks!

Ja det var dagens budskap på Nellans tröja och kanske ett arv från mamma? Man kan ju säga att hon har ett intresse av kläder i alla fall. Igår kväll ville hon nämligen inte ha på sig den pyjamas pappa valt utan hon ville ha en annan på sig. Men det var ju inte så lätt att byta själv, och det kan man ju förstå ;)


Det är lite vingligt ;)


Produktiv

Idag har jag varit produktiv känner jag, hunnit med massor. Först så slappa vi lite, Kan ju inte rusa igång dagen bara sådär...och eftersom Nellan sover till 8 numera och 1 timme går åt att vakna så blev det frukost efter 9 och helt plötsligt va det lunch och Jocke kom hem och käka och Malin kom förbi på hennes lunch. Sen åkte jag och Nelly till Willys och handlade massa grejjer. Dels till min tjejkväll som jag ska ha imorgon, ska göra middag och en efterrätt. Det är Malin, Madde och Carro som får äran ;)

Sen var det hem och börja förbereda maten, torsk med äggsås blev det, det var mycket gott och länge sen vi åt. Sen drog jag ner på stan för att inhandla portionsugnsformar...har ju haft 4 st men har bara 3 kvar efter en liten olycka i köket. Medan jag gick mot Önskabutiken så kände jag hur Lindex och H&M skrek åt mig att komma in, så en sväng där blev det oxå, och shit vilket shoppinghumör jag var på, det blev inget men jag går nog tillbaka imorn och inhandlar lite när jag har lite mer tid, såg en hel del snyggt!

Sen har jag ju självklart även hunnit inviga de nya formarna med chesecake som blir morgondagens efterätt tillsammans med hallon. Och nu gör jag Leilas foccacia med basilika och körsbärstomater....har aldrig gjort det förut men fick det när vi var hos Sofia och det var ju så gott att bara äta och doppa i lite mjukost. Så nu tänkte jag att jag skulle testa själv, och då fick jag även chans att använda olivoljan vi fick i julkapp med basilikasmak, tror det kommer bli gott :) Sen är tanken att vi kan ha sånna i frysen och ta upp och toasta med lite olika gott i mellan till lunch etc. Vi fick ju ett toastjärn i julklapp som inte är formade efter 2 smörgåsar utan det är en hel grillyta så att man kan toasta baguetter mm. Den är verkligen kanon!

Och emellan alla sysslor har jag ju såklart hunnit med att byta, mata, mysa, busa och skälla på min lilla Busunge :)

När jag är klar här i köket sen så ska jag totalslappa framför dubbelavsnitt av Paradise såklart ;) Gillar inte att de är så nära slutet nu!

Go kväll!

Min underbara busunge!


babysim!

Jag sitter vaken och dricker juice och planerar våra gardeober på ikeas hemsida. Mina älsklingar sover så sött, eller ja, i allafall Nellan, Jockes sömn är ganska inte lika söt, det kommer nämligen snarkande läten från sovrummet, men jag är så van att jag nästan inte tänker på det. Jobbigt när jag ska lägga mig sen bara!

Idag har vi varit på babysim igen. Vi har inte kommit oss dit förrän nu, det var ju uppehåll över jul och sen har det inte blivit av, men idag så kom vi äntligen dit, och det var mysigt! Jag märkte på Nellan redan i omklädningsrummet att hon förstog vad som skulle hända, hon blev helt salig, glad, upprymd och bara skrattade och kröp runt och sa hej till alla hon såg. Sen när vi kom i badet så bara skrattade hon åt allt vi gjorde, så mysigt att se, hon ÄLSKAR verkligen att bada och har gjort från första stund. Men nu var det ju säkert 2 månader sen vi var där och i hennes liv har det ju hänt mycket i utvecklingen så nu var hon på ett helt annat sätt. Hon uppskattade badandet mycket mer nu märktes. Hon har ju alltid gillat babysimmet men under hösten var hon ju lite mindre och tänkte nog inte så mycket mer än att det var skönt att bada, nu lyste de i ögonen och hon skrek och tjoade och skrattade konstant. Härligt!

Hon har ju verkligen blivit ett litet barn nu, de har vart små antydningar till det ett tag men nu märks det väl tycker jag. Hon är så medveten och HELT underbar nu. Hon kommer och kryper upp och kramas och myser för att hon vill det, inte för att hon blir uppplockad och tvingad :) Hon gömmer sig och vill att man ska hitta henne, och det måste man ju vara ganska medveten för att förstå. Hon säger artigt "hej" till folk :) Hon lägger strumporna på fötterna för att hon vet att dom ska vara där. Hon tar snuttefilten över huvudet och "gömmer" sig för att sen komma fram igen. Hon GÅR! Även om de är sporadiskt än så länge så går hon ju och det känns helt galet, hon låg ju nyss i min mage!? Min lilla tjej har blivit stor tjej och snart fyller hon 1 år. Det har verkligen varit ett underbart år!

Nelly på babysimmet i höstas




Nelly hemma i badbaljan



En fas?

De som känner mig vet att jag inte gillar kladdande och grisande med mat etc. Så jag har vart evigt tacksam för att jag fått ett barn som äter med hyfs! Nelly skulle nog kunna gå i samma kläder i en vecka utan att grisa på dom och haklappen kan jag återanvända i flera dagar. Hon har skött det här med att äta exemplariskt, förutom att hon inte är någon stor matälskare och inte äter mer än hon behöver, men själva matandet har gått så bra...tills NU.....lilla fröken Molin har insett att man kan spotta ut maten och blåsa bubblor med mat i munnen!!! Jag hoppas verkligen att detta är en fas som snart går över till det normala igen!?

Jag vet som säkert många tänker att barn ska få kladda, men inte med mig och inte med sån mat, ha ha!  Nelly får ju självklart göra utlopp för lite kladdande i och med att hon får äta smörgåsbitar med smör på (och det är kladdigt!) samt andra lite torrare matvaror som pannkaka och äggröra. Så jag tror inte att hon lider. Snälla Sandra som vet hur jag är tycker nog lite synd om Nelly och har tänkt bjuda hem oss till henne på en kladddag :) Kan ju bli en rolig syn, jag springer runt och torkar var femte sekund :) Ne då, jag ska nog överleva ändå, även om det visar sig att Nelly har blivit ett grismonster for life :)



RSS 2.0