Underbar dag...

Och Jockes födelsedag! =) 29 år blir han, snart 30!  Vi gick upp vid 8 i morse, båda vakna då, lite tidigt men men. Vi käkade frukost och han fick massa paket att öppna. Helt otroligt att allt gick hem...jag hade ju köpt ett par springskor som han hade önskat sig (eftersom han i juni ska springa Götajoggen), och så fick han ett par vanliga skor oxå. Sen hade jag fixat från min bror och Trine samt mamma å pappa, lite t-shirtar, Replay deo och konjak. Han brukar va lite kräsen med vad han tar på sig men det verkar som att jag efter 5 år har lärt mig vad han tycker om nu för han tyckte om allt! =) Efter frukosten gick vi ut på en promenad på isen vid mariebergsskogen, solen sken och det var underbart ute!

Just nu bakar vi tårta till kalaset senare idag, hans mamma med syskon kommer idag och imorgon kommer hans pappa samt farmor. Det blir marängtårta med grädde och hallon... mums! När tårtan är klar ska vi ut och kolla på kamera och videokamera. Måste ju kunna dokumentera lillans liv i minsta detalj ;) Martin ska åka hem idag med så vi ska köra han till bussen oxå., full rulle!

Mina mycket roade killar!





Igår hade vi ju lite födelsedagskäk med grabbarna, det var trevligt. Och som vanligt så skrattade man nästan ihjäl sig! Fattar inte vad det är men det är nog deras elaka kommentarer och sarkasm mot varandra, kul är det iallafall =) Spel blev det dock inte tyvärr, jag som vart och köpt monopol dagen till ära.... Men det får bli en annan dag! Hade ju tagit lite roliga kort sen igår men råkade ju såklart radera korten innan jag lagt in dem, typiskt!

Ikväll blir det mys med tjejerna... Jocke ska på sin kompis 30-årsfest ikväll, som jag egentligen skulle vart med på men jag känner inte för massa fulla folk idag, hellre mys med brudarna, va ju så länge sen! Det blir nog jag, Carita, Malin, Madde och kanske Maria. Vet inte riktigt vad vi ska göra men vi hittar nog på nått. Prata på att gå ut och käka eller så blir det väl nått hemma hos nån av oss. Känns som en bra dag idag, härligt!

Nu dags att ge sig iväg!

Födelsedagsbarnet  <3


Vecka 39

Redan vecka 39, tiden går ganska fort faktiskt, men ändå inte. Hon hade gärna fått komma igår redan =) Idag var jag inom jobbet på vinlotteri men ingen vinst för min del, det visste jag väl. Brukar inte vinna på sånna där spel och lotter. Efter fikan där åkte jag ut och fixade min naglar, de blev så korta och fina så, barnvänligt vettu! Nu har jag å Martin precis käkat och ska in till stan och ta en fika och kika lite affärer. Vi var ju ute och shoppade igår efter att han kommit oxå så han har redan handlat upp sina pengar...nån i familjen som är förvånad? ;) Jag hittade lite grejjer oxå såklart, ett par ascoola byxor till lillan, ska visa bild senare. Sen fixade vi lite födelsedagspresenter till älsklingen oxå! Tror att han kommer bli nöjd med sina presenter men vi får väl se imorn på den stora dagen =)

Ikväll ska vi ha lite födelsedagskäk här med grabbarna, får se vad som står på menyn! Kanske kan få med dom på lite spel spelande? =) Nu ska vi dra oss mot stan!

Hej så länge!
Ser trångt ut nu!


Jag kom 2:a!

Grattis till mig själv som vann andra priset i säljtävlingen....de ringde från jobbet igår och berätta att de läst det på EM:s gemensamma portal på internet. Jag som trodde att OM jag skulle komma på prispallen så var det som 3:a. Men 2:a var ju ännu bättre, 1000 kr på Stadium sitter ju inte helt fel =) Får se vad jag ska köpa..?

Tycker denna dressen är lite söt


Idag ska min kära lillebror komma hit, han har ju sportlov så han ska komma å "hänga" i storstan =) Blir väl lite shopping på stan och sånt där kan jag tänka mig. Annars har vi nog inga större planer. Nu ska jag ta hand om lite tvätt!

Bye bye!

Lite musik som spelas hos mig om dagarna:

Lady gaga - Eh Eh
Beyonce - Single ladies ( put a ring on it)
Janet - Let go
Sheri - Hit n´run
Heat - 1000 miles (tycker den ska vinna melodifestivalen)
Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
James Morrison feat Nelly Furtado - Broken strings
Rihanna - take a bow
Lady gaga - pokerface
Leona Lewis - forgive me

Semla och te =)

En liten fika så här på kvällskvisten...kom ju på nu att Jocke hade med en semla till mig idag så den måste ju ätas upp! Ja idag har man då varit och klippt sig och färgat håret och jag blev såååå INTE nöjd! Hon var allt annat än bra och jag såg ut som ett jävla herk när jag kom därifrån, hon gjorde ett tappert försök att platta håret när hon var klar men håret såg ut som en rishög. Man kan ju tänka att: vad kan gå fel när man bara ska klippa topparna?? Men det kan faktiskt gå fel bevisade hon idag! Färgen blev jag nöjd med faktiskt, som tur är. Men det känns ju lite skit att betala massa pengar för nått som jag hellre klarade mig utan. Ville bara grina när jag gick därifrån...det var iaf så jag kände just då...nu har det lagt sig och jag har accepterat läget! =) Skulle ju direkt in till stan och fika med Malin men jag var ju tvungen att åka vägen om hemma och platta om det så att jag såg ut som folk!

Notera min lilla nedräknande foster som Jocke har lagt in i högra hörnet. 15 dagar kvar =) Jag ringde och tjatade lite med Lina förut och hennes första reaktion på att jag ringde var: Har du värkar? Hon går på helspänn nu för när hon ser att det är jag som ringer så tror hon det är dags, hon ska ju komma direkt det är på G så hon ska ju vara den första jag ringer när det börjar =) Jag vill ju dock tro att det är 8 dagar kvar eftersom det är så enligt min mens och det första datumet jag fick, 7 mars. Även hon på 3D ultraljudet sa ju 7:e, och eftersom hon oxå sa det så ser jag det datumet som heligt. Mamma sa att de hade flyttat henne oxå nån graviditet men att det var det första datumet som stämde bäst. Hon har ju faktiskt legat i min mage 38 veckor och 6 dagar, inte 37 och 6 dagar som det är nu med 12:e som datum?? Men men det är inte så mycket att göra åt...hon kommer när hon kommer! Dags för sängen.

God natt!

Redan onsdag!

Ja då var det redan onsdag idag och massa på tapeten...ska åka och klippa och färga håret vid 1, sen fika med Malin och kika lite affärer, sen ska jag å Jocke storhandla. Har börjat morgonen med att se på filmen Brudens bäste man, med Mc Dreamy från Greys Anatomy, den var ju sååå bra, sådär snuttegulligt som jag gillar det. :) Filmen jag såg igår kom jag på när jag börjat titta att jag redan sett! Och den var inte bra heller dessutom, så det var bara att stänga av och göra en sats pajer till. Det blev totalt 18 st, och så här blev de!

                                               

Vi åkte till Ikea igår oxå och fixade trådkorgar till köksskåpet, och gjorde iordning det, blev väldigt mycket bättre faktiskt. Nu kan man faktiskt hitta nått därinne och det är ju bra :) Kanske inte syns att det blev lite ordning men det blev det, särskilt nu när man kan dra ut trådbackarna. Och så här såg det ut innan och sen efter:

                                                       

Måste ju säga Grattis till våra kära prinsessa som nu ska gifta sig med sin Daniel...gud va pinsamt och löjligt det var när de 2 och kungen och drottningen satt vid ett bord och sa att de hade accepterat giftermålet och att de välkomnade han in i familjen, och sen när Daniel själv pratade.....pinsamt......allt va så uppgjort! Viktoria verkar så tråkig oxå, men men det blir säkert bra. :) En annan sak jag tänkte på var att jag inte fattar att Silvia pratar SÅ dålig svenska fortfarande...? Hon har ju typ bott här i 100 år! Appropå pinsamt föresten så såg jag ju på premiären av Den rätte för rosing igår. Där kan vi snacka pinsamt.....va va det för killar egentligen? Det va kanske en kille som verkade normal och han va ju jätteblyg för att alla andra va så himla udda och frammåt. Ska bli spännande att se vem hon väljer! Kul att de börjar lite program att följa på tv:n nu, snart börjar ju Desperate housewifes, och det där nya programmet Wipe out, det verkar ju hur kul som helst! Har ju sett de där "hur man överlever en japansk gameshow" eller vad det heter och det är väl lite liknande, ska bli kul iallafall, särskilt eftersom det är kändisar med, Linda Rosing bland annat såg jag :)

Nu ska jag göra mig iordning och ta mig ut härifrån!

Hörs sen!

Vi ska ha en bebis....

....fattar ni? Verkligheten börjar komma ikapp en lite, och varje gång den gör det så känns det helt konstigt! Vi kommer snart vara 3 st familjemedlemmar i våran lilla familj, vi kommer att ha en dotter :) Längtar sjukt mycket tills den dagen kommer men kommer inte fatta det förrän då...just nu känns det som det är år kvar innan hon ska ut! Har egentligen inte fattat riktigt varför jag är hemma på dagarna! Tanken att jag är hemma och väntar på henne har inte riktigt gått in!

Hon har sedan en tid tillbaka börjat med en dålig ovana, som är att hon bara utnyttjar min högra maghalva :) Låter ju stört men det är sant...det är helt mjukt på min vänstra sida och på den högra stramar det och knör som bara den! Inte konstigt att det knör med den lillla platsen hon vistas på och så väljer hon att bara vara på endel av den...? Det känns ibland som att en fot/ben ska komma ut, så mycket stramar det på den sidan!

Idag började jag iallafall dagen på stan, köpte fotoalbum, handlade lite mat och var inne på kardemumma och köpte lite löste, jordgubb och grädde-smak, det är såå gott! Håller just nu på att göra minipajer, ost och skinka, och kyckling. Det är så skönt att ha i frysen, som matlåda eller bara lunch. Det är så tråkigt att varje dag laga mat till mig själv, då är det lättare att äta nått färdigt och sen laga mat tills Jocke kommer hem istället.

Nu tänkte jag se på en film om jag har ro i kroppen att sitta still. Projektet med insättning av kort har jag skjutit fram, likaså städning av garderoben och slänga skor. Jag börjar lära mig att slappa till mig lite smått och inte göra allt med en gång :) Har även kommit på ett nytt projekt, och det är vårt väldigt röriga köksskåp som ska få lite ny inredning så att vi hittar saker och ting i det. Så det blir en tripp till Ikea ikväll kanske!

Dagens filmval!



Solat och ätit våfflor!

Har precis ätit våfflor med Jocke och Robin, det var gott! Var länge sen jag åt det nu faktiskt. Robin var ju tvungen att uppdatera lite om deras killkryssning i helgen som Anders fick av oss när han fyllde år. De verkade ju ha haft det kul iaf =) Men som Robin sa så skulle han ju aldrig göra om det,  ha ha! Jag kom på att jag aldrig vart på en sån kryssning....? Måste ju uplevas nångång såklart! Får bli med tjejerna nångång kanske..? Han uppdaterade även nyss om en incident med sin mobil och en toalett men den ska vi inte dra här =)

Jag passade på att sola min vita kropp förut när jag ändå skulle släppa av Jocke för ett träningspass på Sats, det var välbehövligt! Men jag var lite osäker på om jag skulle klara det eftersom jag förra gången höll på att svimma. Men jag fick ett sånt solarium som är lite skålat så att kroppen inte ligger helt raklång och det gick bra, så det får nog bli ett besök till denna veckan...känner sig inte som världens snyggaste nu så då kan de ju va kul att få känna sig lite brun och fräsch iaf =) Sen beställde jag tid för klippning och färgning oxå på onsdag, ska bli skönt att bli lite ompysslad. Ser ut som att jag får att göra denna veckan ändå, det trodde jag aldrig. Jag hann bocka av kylskåpsstädningen, badrumsskåpsstädningen, laddat ipoden med massa ny musik, så lite grejjer är det kvar tills imorn. På onsdag blir det även fika med Malin samt lite klädshopping till lillsnuttan. Kom även på att det är vinlotteri på jobbet på torsdag och det måste jag ju va med på...vill ju vinna och ladda med lite vin nu när jag snart får ta ett glas. Gud va gott det ska bli! På lördag fylller ju älsklingen år oxå..så det blir ju lite kalas och sånt under helgen, så det känns inte som jag kommer vara så sysslolös som jag först trodde.

Nu dags för lite slappande framför tv:n!

Hej Hopp!

Jocke har äntligen fått göra sin gubbe på min mage! =)



Måndag igen!

Och jag for upp snabbt ur sängen idag...kom på när jag vaknat och låg kvar och drog mig att nåra telefonnissar skulle komma idag och gå in med huvudnyckel och fixa nått bredbandsuttag, mellan 7-17, kändes lite ovisst så jag flög upp, ville inte ha in dom när jag låg i sängen! Men än har de inte kommit iallafall! Då sitter man här och  funderar på vad man ska göra...har precis ätit frukost och zappat runt på kanalerna, men det var inte mycket att hänga i granen. Har insett hur slö man blir av att gå hemma...drar på allt nu...tvätten kan hänga på tork i flera dagar och disken kan vänta..vanligtvis är jag väldigt snabb med att ta bort sånt. Men idag hade jag faktiskt tänkt att ta mig i kragen och göra lite nyttiga saker, har kommit på massor faktiskt. Här är min to-do-list:

- Städa toalettskåpen, det finns nog mycket oanvändbart och gammalt där
- Köpa fotoalbum och sätta in kort, har framkallat endel på sista tiden som bara ligger.
- Städa ur kylskåpet, finns säkert en del gottigt som snart går ut av sig själv.
- Städa garderoben, som jag typ gör varje vecka, men det verkar inte gå att hålla ordning.
- Slänga skor =(, måste inse att jag har alldeles för många som jag inte använder, så då är det bättre jag gör plats för nya =)

Allt hinns ju inte med idag men det är ju bara bra, jag får fördela ut det på veckan. Enda planerna för denna veckan är naglar på fredag, ska göra "mamma"-naglar, ha ha =) Ne men jag har tänkt att behålla naglarna så länge de funkar, men att jag ska göra de väldigt korta denna gången...en vanlig nagel är ju vassare än en fixad så på det sättet är det ju ingen fara men det lär jag ju märka om det funkar. Ne nu är det dags att börja med nått på listan.

PUSS!

Kärleksmums och yrsel!

Håller på att baka kärleksmums just nu...Tänkte ju att jag ska ladda upp med lite kakor inför helgen och allmänt. Skulle ha fikat med Malin imorse men hon var lite sliten, så det får bli imorn istället! Lite bakis antar jag...det är väl det bästa med att vara gravid, att slippa vara bakis för fy fan va jobbigt det är! Men som sagt, jag har ju inget för mig imorn ändå så det funkar ju lika bra :)



Var borta i affären förut och handlade på mig lite bakingredienser till lite allt möjligt..satt och kollade i Leilas kokbok, och hon har ju en hel del gottigt! Så det blir huvudsysselsättningen till veckan nu att baka lite olika saker. Bland annat chokladcookies, kolasnittar och nått gott bröd. Det är ganska kul att baka faktiskt, så länge det inte är för komplicerat.

Fick världens yrselattack förut och har fått de flera gånger den senast tiden....Kände så här en gång tidigare och det var när jag solade solarium, men det fick jag förklarat för mig efteråt att det hade med kroppspulsådern att göra...men nu har det hänt när jag bara inte gjort nått speciellt...var hungrig som bara den förra gången jag kände det och idag var det väl oxå dags att äta men vet inte om det har med de att göra......det är obehagligt iallafall!

Nu tillbaka till baket!

Lördag!

Har precis tagit mig upp ur ett varmt bad, det var skönt! Det är så skönt att vara ledig på helgen,...vill adrig mer jobba helg! Dagen idag började vi med att sätta upp lite tavellister och krokar i lillans rum. Fattas lite motiv i ramarna nu bara. Är inte klar med hela rummet än men denna sidan känns typ klar så den kan jag visa!

Före inredning (men efter målning)


Efter    
  





Sen var det fika med Jockes farmor och syskon på stan. När vi kom hem igen bakade jag bullar, förra laddningen är ju som sagt slut redan och vi ska ju ha kalas för Jocke nästa helg så då kan det vara bra att ha lite bullar! Vi var inne på Konsum en snabb sväng och skulle bara handla ägg typ, men det slutade med att vi hade med en grillad kyckling, stor godispåse, marängsviss, morötter och dipp! :) Men det är gott! Det är ju trots allt lördagkväll och jag ska ju ladda med kolhydrater nu inför förlossningen.... ha ha, bra att ha nått att skylla på! Ikväll vet jag inte vad som händer faktiskt.. blir nog lugnt med käk, kanske lite melodifestivalen om jocke tillåter, godisätande och kanske en film.

Trevlig kväll på er!

Kulan idag, syns ju att den är högt upp..*puh*
Hoppas verkligen den sjunker snart!


vecka 38 och 3 kg tyngre!

Idag går jag in i vecka 38 och har idag på morgonen varit hos barnmorskan. Jag som trodde jag hade aktiverat min kropp mer än nog denna gången men icke....3 kg upp! Men men det var väl kompensation för de 200 g ja gick upp förra gången. Lillan var inte fixerad, men det visste jag ju eftersom jag inte har kännt att mellanrummet mellan magen och brösten blivit större...hon är fortfarande väldigt högt upp. Annars var allt bara bra och jag hoppas att de var sista gången jag gick dit nu ;) Men det kan jag ju bara drömma om! Bara för att jag tror att jag ska få tidigare så kommer väl jag gå över tiden så mycket det bara går =( Känner redan nu att dessa veckor fram tills hon kommer, kommer vara långa. Vad ska jag göra liksom? Nån som har förslag?

Jag har än så länge varit hemma 1 dag och har väl typ, i princip redan gjort allt man kan göra.....! Kan inte stressa ner...måste göra allt på en gång, så igår och idag har jag redan tvättat, städat, gjort om i hallen, skurat alla golv, vart på ikea och handlat till lillans rum som senare idag ska göras iordning! Har handlat alla ingredienser till att baka bröd och bullar men det får jag lämna till måndag tror jag annars är jag körd när nästa vecka kommer. Jag är ju rastlös av mig och vetskapen om att hon faktiskt kan komma vilken dag som helst gör ju att jag vill ha saker och ting klart. Detta ovetandet är en prövning för kontrollfreaken i mig! =) Jag tror Jocke tycker detta är jättekul...att jag inte har kontroll längre!

Nu har jag ju iaf satt mig ner vid datorn och tar det lite lugnt. kollar runt lite på internet..har hittat jättefina motiv till tavlor till hennes rum...Så Jocke som kan sånt där ska, så fort han får tid, göra om de lite så att de passar färgmässigt in i hennes rum, kommer bli jättefina! Har redan köpt ramar till det så jag väntar på han nu som sagt ;) Skulle vilja kunna göra det själv, typ egna motiv i photoshop och illustrator...men jag har hållt på med dem lite och det går inte och jag blir bara förbannad när det inte går som jag vill! Så jag lämnar över det till han som kan. Eller..... så kan ju det vara ett projekt att lära mig om jag inte har nått att göra de kommande veckorna...bra förslag!

Ne nu ska jag göra mig iordning, ska iväg till stan och fika med Carita.

Hej då!

Här är ett av motiven som jag tänkt göra om, kanske ha en apa istället...? Får se!


Ingen bebis än, bara the big city!

Nu är jag hemma från Stockholm igen (Ingen bebis än), har haft det kanon! Lina och Jonas har verkligen hamnat kanonbra, jättemysig lght, mitt på söder, nära till allt! Så dom har verkligen haft tur, det var de värda! Jag och Lina har shoppat, fikat och shoppat igen! Har vart jättekul att komma bort en sväng,..såg ju lite kändisar så klart...Stellan Skarsgård var och handlade på Ica samtidigt som oss, och Musse såg vi vid tunnelbanan, sen nån komiker som jag inte kan namnet på. =)

Det gick några tusenlappar på shoppandet, men det var det värt...fick tag i lite kläder till mig själv, som jag hade tänkt ha så fort kulan försvinner, skor, jättemysiga pyjamasbyxor på polarn & pyret, födelsedagspresenter till Jocke som fyller år nästa lördag =) Köpte däremot inte mycket till lillan, men jag hittade inget jag föll för faktiskt, bara lite småsaker som skarf, ljuslyktor till rummet. Såg ju mycket till hennes rum men det var lite stora saker som inte kändes så lätta att frakta med mig hem tyvärr! Har iaf gått som aldrig förr tror jag...men det gick ju bra...har nog gått ner i vikt istället för upp nu, får se på fredag hos barnmorskan. Det var ju tur att hon höll sig inne under Stockholmsresan iaf så Jocke slapp böka med att åka till Stockholm...men nu är det fritt fram ;)

                                              
   
Skjorta, kofta och spetstaijts från MQ:s slutrea..riktiga fynd...we like! =) Jeansleggings från Vila som jag tror jag kommer att bo i, i alla färger nu till våren. Funkar redan nu men sitter nog bäst utan kulan på magen! Skorna från H&M letade jag hela Sthml runt efter i svart men de var slut i min storlek överallt så det fick bli ett par blå, det funkar det med. De sista skorna köpte jag här i karlstad på Scoretts slutrea..149 spänn, som hittat, tycker dom är skitsnygga!

Nu är jag iaf hemma första dan sen jag slutade jobba, känns inte så konstigt än, men kanske börjar förstå när jag är hemma imorn igen att jag faktiskt inte ska tillbaka till jobbet! Idag har jag städat lite här hemma..lite stök efter färdigställandet av barnrummet. Det är ju iaf klart nu och nu ska man bara komma fram till hur vi ska ha det! Har ju klart för mig i stort men allt känns inte solklart. Tänkte jag skulle åka en sväng till Ikea, har sett några förvaringslådor där i den rätta rosa färgen som ska vara därinne, så det får det nog bli! Men först ska jag ta ett bad!

Vi hörs!

Kom på att jag måste visa denna bild....! Tänk att ha ett sånt vardagsrum, så här ska jag ha det i min källare om jag någonsin får en sån! =) skitmysigt ju! Såg denna miljö i en inredningsbutik i Stockholm.


Mår illa..

Har precis försökt äta lite frukost men som de senaste dagarna så mår jag illa så fort jag äter.... Igår när det blev så så trodde jag att jag skulle bli magsjuk för det går ju sån där skit, men jag inser ju nu att det är nog för att det blir trångt för maten i magen just nu så den stannar i halsen typ, inte alls kul! Nu kommer jag ju vara hungrig om en timme igen med tanke på det lilla jag fick i mig. Det är nu klagandet ska börja, ha ha =) Men det känns lite så...man känner sig allt klumpigare och allt börjar bli lite jobbigare än innan. Men det är bara att bita ihop!

Fick ingen tågbiljett på Tradera heller... =( Fattar inte vad folk håller på med...priserna trissades upp som bara den så de slutade ju som en vanlig biljett...vad är då menigen?? Så det slutade med att jag beställde en biljett med Go by bus som säfflebussen nu heter. Den kostade 140 kr igår, men idag när jag skulle beställa kostade den 188 kr helt plötsligt... men billigare iaf än tåget. Vi får väl se om jag ångrar mig sen...buss är ju inte så hett egentligen..och blir jag kissnödig så tänker jag hålla mig, tänker inte tränga in mig på det där lilla dasset som finns, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra! Så klockan 11 imorgon befinner jag mig in the big city! =) *längtar*

Nu, dags för en sista kraftansträngning på jobbet, de 4 sista timmarna på 1 år minst! Känns helt underbart att det enda man ska göra den kommande tiden är att mysa med vår lilla prinsessa!

ADJÖ!

Alla hjärtans dag!

Tycker det är mysigt med sånna dagar som man bara SKA göra nått mysigt på! Har ioförsig inte gjort så mycket ida, jobbat min sista lördag på ett bra tag :) När jag kom hem höll Jocke på att måla klart barnrummet så nu är det bara fondväggen kvar sen är det klart! Jocke hade köpt 3 st röda rosor som stog och väntade på mig när jag kom hem ;) Sen hade han fixat med lite gott käk till kvällen, pepparbiff med champinjonsås som jag nog har pratat gott om innan, så god! Nu är det uppdukat med godis i alla dess varianter, kommer snart må illa tror jag! Har en väldigt liten matsäck nu känns det som!

                                                         

Igår va jag å Jocke på stan och fikade och kikade lite i affärer...och hittade ju såklart en klocka! :) En sån som jag har i svart/silver, Jetset,  fast vit/guld med strass på, såå snygg och var ju bara tvungen att köpa eftersom det var rea på den!




Igår kväll var vi ute och käkade på Woolpack, som hade flyttat och öppnat vid ahlmarkshuset typ, aldrig sett eller hört faktiskt! Det var jag, Jocke, Robin, Daniel, Mattias, Erik, Tiff och Sussanna, men det var en lugn kväll, var hemma runt 11 tror jag och då var det sängen, ovanligt sleten nuförtiden, men jag har slarvat lite med järntabletterna och det kan ju vara det! Imorgon bär det antagligen av till Lina och Stockholm...håller på att budar på Tradera ch det blir ju inte riktigt så billigt som jag hade tänkt och velat, men förhoppningsvid billigare än normalt iaf! Men vi får väl se, folk kanske bjuder hur mycket som helst och då skiter jag i det och tar tåget måndag morgon istället. Ska bli sååå kul att komma till Lina och bara va ledig, shoppa lite såklart, fika en hel del och sånt där roligt!  *mys*

Idag har föresten lillan busat runt därinne...jag å Jocke satt och kollade på magen en bra stund när hon höll på och for runt....hela magen gick innåt precis som hon tar sats och sen for hennes ben och min mage ut hur mycket som helst.. det känns helt stört och jag nästan hoppar till...men det är mysigt! Hon ska veta att vi väntar och längtar efter henne nu! Hon är en efterlängtad liten flicka! =)

PUSS PUSS

vecka 37

...är det idag!

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 12 mar 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

27 dagar känns ju helt overkligt....är det verkligen så kort tid kvar..?? =)

 

Gravid vecka 37

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

 

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 

När man läser sånt här så inser man ju att det inte är så långt kvar... känner mig helt plötsligt lite stressad, precis det man inte skulle va nu! Bebisen skulle ju kunna komma nästa vecka egentligen...och här ser det ut som ett kaos...barnrummet är ju i full gång att göras om men det går lite i slowmotion känns det som...det är grejjer överallt här just nu! Jockes morbror kommer och målar taket idag så att det är redo att måla väggar imorn och sen tapetsera fondvägg på söndag. Så när jag kommer hem från Stockholm kan jag börja med inredningen,..ska se om jag hittar nått fint till hennes rum i stockholm kanske! Ska försöka tradera mig till en billig biljett för första gången..får se hur det går..?

 

Hej så länge!


Mat, bowling och säljtvävling!

Igår va vi ju utbjudna av våran sängleverantör till Nöjes....det var mycket lyckat. Vi åt god mat och sen spelade vi en turnering i bowling. Tänkte först inte vara med men ångrade mig och det gick helt ok för att ha ett eget klot på magen =) Vann ju inte men det hade jag ju inte räknat med heller , ha ha! Lennart vann och det var väl tur för hans ego =)

                  

Igår avslutades ju säljtävlingen som jag pratade om....va jättetaggad på att vinna iaf ett av de 3 priserna....ett par rosa converseskor till lillan var motivationen och tanken att jag ska köpa om jag vinner! Svårt att säga hur det slutade men sist jag kolla på ställningen så låg jag väldigt bra till ...men jag ska inte ta ut nått i förskott! Vi får se, men det vore kul att gå på mammaledighet med den vinsten =) Får ju tacka Jennifer och Sebastian som beställde en soffa och gjorde att jag kunde slänga in 4 sittplatser till tävlingen......Tackar och bockar! =)




Imorgon är jag ledig, ska bli skönt..ska inte göra nått speciellt, bara slappa, fixa lite här hemma, tvätta mm. Sen imorn kväll ska vi ut och käka mat med Jockes kompis Erik som fyllde 30 år i veckan, blir nog trevligt! Ne nu blir det tv:n i sängen....får försöka leta upp nått bra att se på...tycker det börjar bli riktigt illa med bra program nu för tiden...tyckte alltid att det var nått program varje dag som man följde..ugly betty, desperata hemmafruar mm, men nu tycker jag inte det går nått bra...gamla serier bara! Måste ju avlsuta med att skryta lite över min älskling som vanligt då...igår när jag kom hem hade han gjort skorpor med kardemumma i ....jättegoda!


HEJ HOPP!

God Morgon!

Snart dags att gå till jobbet...men har vaknat innan klockan ringer nu i flera dagar så jag har lite tid över. Ser just nu på mitt favvomorgonprogram "the voice", det är Fråga Olle just nu där en kärring ringde in och frågade om det farligt att ha sex när man är gravid...och detta frågar hon i 8:e månaden...? Antingen tror hon att hon gjort nått farligt i 8 månader eller så tänkte hon börja nu? =)

Ikväll är vi på jobbet utbjudna av vår sängleverantör. Det blir till Nöjesfabriken och käka mat och bowla....ska bli kul att hitta på nått utanför jobbet, det är ju inte allt för ofta vi gör det! Börjar få separationsångest från jobbet innan jag ens slutat tror jag.....tänk om hon därinne får för sig att stanna i magen flera veckor över tiden...hur ska jag överleva att vara hemma så länge..?? Börjar tro att jag har tagit ledigt för tidigt....men det vet jag ju att jag inte har...3 veckor är ju inte så mycket! Sen ska jag ju till stockholm halva första veckan och sen ska jag ju grejja med hennes rum oxå =) Det blir nog bra hoppas jag! Jag kan ju inte klaga på att jag inte har fått ta det lugnt innan iaf, bättre att ha de så än att ångra att man inte hann va ledig!

Nu blir det jobbet och förhoppningsvis massa soffor sålda =) Sista dagen idag!

Hej då!

Sista veckan!

Nu har sista veckan på jobbet börjat...känns ju helt konstigt, men skönt! Var hos Barnmorskan i fredags, hade gått upp 0,2 kg sen sist men magen hade ju växt..så springandet i trappen på jobbet börjar nog märkas nu, helt ok för mig att inte gå upp mer men det är väl önsketänkande med tanke på vad beroende jag har blivit av godis och sötsaker den sista tiden, inte bra! Det känns att jag har mycket bebis i magen nu...huvudet ligger ju så högt upp  så jag har ju hennes rumpa "prcecis" under brösten så det är inte mycket plats däremellan, men huvudet kanske sjunker ner snart får man hoppas på.

I helgen var vi ju i Ed, skönt att komma hem lite och träffa folk. På fredagen var vi på revyn på Stallbacken, va sådär, helt ok men inget speciellt. På lördagen var vi och fikade med tjejerna hemma hos cissi, sen på kvällen var vi och käkade mat hos Maud och Jörgen sen åkte vi till bowlingen och träffade upp tjejerna som festade, och sist fortsatte festen hos Terese där vi alla hamnade i deras säng där vi satt och tjötade, mycket trevligt! Några var fullare än andra på den festen...shit va kul det är att se på med nyktra ögon =) Annars har vi bara tatt det lugnt och käkat mammas mat och spelat yatzy =) Fick med en hel väska med bebiskläder efter Hannah som Trine å Mattias skickat med mamma sist de sågs, så hon kommer inte va utan kläder vår lilla docka =) Tack Trine!

EM har föresten en säljtävling där den som säljer mest soffor from 22 januari  till 11 februari kan vinna presentkort på 2000 kr på stadium, och detta gäller hela sveriges EM butiker....jag ligger just nu på 8:e platsen i Sverige =) Och det kommer att delas ut 9 priser...så än sålänge ligger jag ju bra till! Vore ju kul att vinna nu såhär sista veckan! Så håll tummarna på mig nu! Tävlingen är ju slut om 2 dagar bara....!

Vi såg ett stjärnfall förut och jag önskade mig såklart en sak..och hoppas att det slår in! Kan ju tyvärr inte säga vad jag önskade men om det slår in så ska jag berätta! Hoppas, hoppas, hoppas! =)

Ne nu blir det Mia och Klara, som vi missade igår!

pUsSAr

5 veckor kvar idag!

Idag har varit en hektisk dag, men jag har mig själv att skylla. Vi började göra en rokad på köksavdelningen och det bär ju med sig mer än man tänkt sig, samt man lyfter endel man inte skall....men shit va mycket vi fick gjort och va bra det blev! Ska göra klart imorgon men ska nog inte bära och lyfta så då! I slutet av dagen var min mage hård som sten! Men men vad gör man inte för att de ska bli fint! =)

Idag är det exakt 5 veckor kvar tills hon ska komma ut, men hoppas ju på 3 veckor, bara hon inte kommer senare än hon ska så är jag nöjd! Var på Polarn och pyret idag och det blev ju en liten jeansklänning och skarf till lillan på rea, görbilligt nu, men de var ju inte så mycket roligt kvar.




Imorgon drar vi ju till Ed över helgen, ska bli skönt att komma härifrån lite och träffa släkt och vänner. Ska hämta Lina vid tåget här i karlstad och så ska hon åka med till ed, då får man passa på att tjata lite med henne oxå! Sen ska vi gå på revyn i Ed imorn kväll faktiskt, blir nog kul! =)  Annars har vi inga större planer...äta mammas mat och bara ta det lugnt! En fika med flickorna oxå såklart! Och göra om mammas vardagsrum oxå då, ska bli kul! Fick in skitsnygga gardiner idag från SVP som jag ska ta med...tror nog att jag tycker dom nu istället för Ikeas, men vi får se vad mamma säger!

Nu ska jag fjäska till mig lite massage av Jocke, får se om det går! ;)

Hörs efter helgen.

Trevlig helg!

Ledig igen!

Har varit ledig idag...lika skönt som vanligt! Har precis duschat och lagat mat, jättegod mat...gud va kalvfond gör mycket för smaken! Fick dock äta middag ensam idag för Jocke är på förstahjälpen kurs med sitt jobb. Annars idag har jag varit på stan och först fikat med Emma...sen strosa vi runt i affärer och letade nått till henne för hon skulle ut på party ikväll. Efter det mötte jag upp Carita och Maria för fika nr 2....älskar att fika =) Bestämde att vi måste ta upp tjejkvällarna igen nu till veckan. då har ju även Malin kommit tillbaka. Shoppade ju såklart lite på stan, det går ju inte att komma hem tomhänt =) Hittade en lång skjorta som va såå snygg som jag aldrig trodde skulle passa, men det gjorde den! Jag köpte den såklart och jag älskar den! Den kommer vara nya favvoplagget...som jag ju både kan ha nu och efteråt!


Har packat en liten väska idag som ska få åka med till Ed till helgen....man vet ju aldrig och det är bättre att vara på den säkra sidan! Har sett på den norska motsvarigheten till "barnmorskorna" som gick på 1:an, som hos dem heter jordmödrene, och det var ju mycket lärorikt...har sett massa olika förlosnningar nu och inser att bebisen kan faktiskt komma närsomhelst, även om v 38 - v 42 är vanligast. Är ju vecka 36 på fredag! Vart skulle man åka å föda då? Trollhättan typ 8-10 mil och Karlstad 14 mil....? I Trollhättan får man ju stanna kvar...det får man ju inte i karlstad ( om inget händer, som att man förlorar förmycket blod etc)...man måste åka hem efter typ 6 timmar, och det känns lite konstigt för mig att åka hem så tidigt! Det gör mig lite nervös! Vill oxå bli omhändertagen massa dagar efteråt samt att det är kunning personal nära hela tiden. Aja, det blir som det blir, men kommer nog kännas konstigt att komma hem med en egen liten bebis efter så få timmar!

Nu ska jag bara slappa resten av kvällen!

PÖSS

"lillan" abstinens...



Längtar så sjukt mycket, som vanligt.....vill inte tänka på det men det går ju inte direkt att bestämma! Man undrar ju så mycket..hur hon ser ut, vem är hon lik, hur hon kommer att vara och ALLT! Blir allvarligt avundsjuk när jag hör om folk som har fått sina små bebisar...jag vill ju oxå få mysa, känna, lukta på vår lilla bebis, NU! Är så himla glad att vi gjorde 3D ultraljudet, så att man kan kika på henne ibland!

Är inte ens nervös inför det hela..känner mig helt lugn inför förlossningen, förstår ju att det kommer att göra ont men det kommer ju vara för en så kort stund så det kommer man ju klara! Har läst på endel så det känns som att jag har förstått hur det hela kommer gå till och det är kanske därför jag känner mig så lugn...sen är det ju inte säkert det kommer gå till som jag tänkt men då har jag ju ändå trott det och det har ju räckt för att hålla mig lugn! Smart va? =)

Skorpor och te nästa!

Magen 34 fulla veckor





Slappsöndag!

Idag har man jobbat igen....va jättelite folk som vanligt, men jag förstår kunderna...hade jag vart ledig så hade jag bara vart hemma å slappat, det är ju det söndagarna är till för! Sen jag kommit hem har jag inte gjort så mycket... vart iväg och köpt lite godis såklart, tagit ett bad och nu sitter jag här....snart dags för tv:n om det är nått bra på den. Såg att holiday går nu...den är ju så myyysig, blir nog den kanske! Sen har jag gjort ett litet inredningsförslag till mamma...tycker hon ska göra om lite i vardagsrummet och tänkte jag skulle låna med lite saker från jobbet och testa hos henne, typ ny matta mm. Kommer bli fräscht tror jag om nu mamma går med på detta då...det får vi ju se...? =) Nedan är förslaget...soffan står ju redan där så det är ju nya gardiner, matta och lite sånt! Så kul att göra om tycker jag...och jag kan ju inte göra om hos mig själv hela tiden så det är bra att man kan grejja lite hos mamma!




Ska åka till Ed till helgen nämligen...är ju ledig då och Jockes morbror kommer hit å ska göra iordning lillans rum så då kan jag passa på att hålla mig borta. Dessutom så blir det ju sista gången jag åker hem nu på ett tag kanske....så man får passa på och träffa släkt och vänner lite, Fika och bara gotta sig med mammas mat å sånt =) Sen efter det jobbar jag sista veckan på jobbet.....fattar ni då att det är nära..!? Kan inte riktigt förstå det...jag kommer bara helt plötsligt en dag förstå att: oj nu kan hon komma ut när som helst! Jag säger att tiden går sakta nu men egentligen så gör den ju inte det...dagarna går ju skitfort! Aja, jag är förbered så det är lugnt! =)

Tv-time!

RSS 2.0