Barnledigt

Ikväll ska både jag och Jocke på fest hos Carro, så idag ska vi lämna bort Nelly över natten, vilket inte sker allt för ofta. Det har nog bara hänt ett par gånger. Men det ska bli kul att gå ut tillsammans för omväxlings skull. Hoppas det kommer gå bra med lillskruttan bara, hon är ju inne i en ganska känslig period just nu, och gillar inte riktigt att bli lämnad. Men det går nog bra, nog mest en själv som oroar sig.

Så festen är hos Carro, och Cissi kommer upp, ska bli kul, inte så ofta vi ses här i stan, utan mest i Ed. Och massa annat folk såklart. Så nu måste man hitta nått att ta på sig, känns inte som en bra kläddag idag men man får väl gräva sig in i garderoben och se om man hittar nått. Nelly sover och Jocke drog in till systemet så nu får jag utnyttja tiden att hitta nått att ta på sig.

Trevlig lördag!



Fredagsmys ♥

Idag har det gått i ett, fullt ös på jobbet, så tillslut visste jag inte vad jag gjorde. Innan jag åkte och hämtade Nelly så stod jag och trängdes med resten av Karlstad på Rum & Köks utförsäljning. Herregud va folk det var och va länge man fick stå i kö. Nu är det gjort i alla fall och lite smått och gott åkte med hem.

När jag hämtade Nelly så berättade dem att hon kan säga alla barnens namn på sin avdelning. Det är ju många namn att komma ihåg, men det märks att hon gillar att lära in namn på folk och saker. Hon älskar ju att bläddra i böcker och säga vad hon ser. Hon har blivit riktigt duktig på att prata, och det är så kul att höra. Det är väl bara att njuta, snart är hon 14 och då kommer väl bara svordommar ur munnen. Det är ungefär så fort det känns som det går.

Nu är det fredagsmys som vanligt. Jag och Nelly har nyss badat och gjort oss mysredo. Snart sängen för henne och jag och Jocke ska ta ett glas vin och fira hans KÖRKORT! Han tog körkort igår. Känns helt konstigt att han bara kan ta bilen och dra iväg själv nu. Skönt för honom att det gick bra! Har ju övningskört sedan länge, han övningsskörde ju mig till BB :) Men efter Nelly kom så glömdes det bort lite. Men nu har han det! :)


Nelly har intagit fredagsmys





Nytta med nöje?

Nellan är lagt åt det gymnastiska hållet, vig som få. Hittade henne såhär framför tv:n igår:







Mobilhackern Nelly

Nelly vaknade inatt och var jätteledsen. Jocke tog med henne in till oss och då brukar hon somna på röda. Men inte inatt, hon gråt och var helt till sig. Hon sa "blöjja" flera gånger, ska vi byta frågade jag och då ropade hon "nej" och fortsatte gråta. Hon kravlade sig ur sängen och började gå ut, så jag följde efter för att se om hon ville visa oss nått. Hon gick mot sitt rum som en yr höna, tog ett varv runt lekbordet på hennes rum, grabbade tag i två böcker och gick in till oss igen och började läsa, i mörkret!? Det var precis som hon sov, hon betedde sig jättekonstigt. Tillslut sket hon och vi bytte och sen la hon sig ner med sin bok. Vi försökte somma om, hon låg och masade lite, sen vaknar jag av att jag hör ringtoner från min mobil, då satt hon där med min mobil i handen och hade ringt upp Malin, halv 2 på natten. Jag tog den och sen somna vi.

Imorse när jag satt på jobbet ringde alarmet på mobilen, då hade hon under natten, satt alarm på olika tidpunkter. bland annat 6 alarm på kl. 01.15 som skulle ringt inatt om jag inte märkt det. Hon hade även bytt bakgrundsbild samt skärmsläckare, båda med bilder på sig själv såklart, ha ha! Undra om hon har gjort nått mer spännande med den?

Malin ringde i allafall tidigt imorse och undrade om det hade hänt nått eftersom jag hade ringt vid den tiden, men jag sa som det var, att Nelly var pratsugen och tänkte shitchatta lite med henne när inte vi ställde upp ;)

Ska jag kamma ditt hår?

För första gången på länge så pratade jag OCH gick i sömnen inatt. Helt sjukt! Jag gick ur sängen och runt till Jockes sida och ställde mig på huk vid honom och frågade om jag skulle kamma hans hår!? Han fattade ju ingenting och blev ganska chockad av att jag stod där, men jag trodde på fullaste allvar att innan vi la oss så hade jag lovat att kamma hans hår och eftersom jag somnat så fick jag dåligt samvete att jag aldrig gjorde de så det var anledningen till att jag skulle göra det nu, trodde jag. Så jag tänkte ju göra det, men hans första respons var eftersom han är rakad på huvudet: " men jag har ju inget hår", och ungefär där så blev jag medveten och började såklart skratta, "ne du har ju inget hår", och så gick jag och la mig helt förvirrad och fnittrig över vad jag gjort.

Tänk va konstig man kan bli av lite sömn! :) Lina visade i helgen att hon hade en app på sin iphone som man sätter på när man lägger sig och så spelar den in så fort det kommer ljud under natten. Coolt va? Kanske ska testa nån natt och se vad man har för sig.


Nu blir det lite desperata hemmafruar!

Myslördag!

Förmiddagsfika/lunch hos Ulla, och nu snart kommer Lina och Jonas hit, och ikväll kommer de fler hit, för en vin och spelkväll. Myyyys!

Trevlig helg!

Måste bara visa en bild på min lilla stekare ;)

backslick och en relaxad hållning



Är det sant?

Är Arne Weise bög eller driver min kära sambo med mig?




Jackor

Hela famijen Krook/Molin är på jakt efter sköna varma vinterjackor. Och det är så svårt. Jag har sagt att nu ska jag ha en skitvarm jacka i år, men när jag letar så slutar det ändå med att jag går på utseendet och inte på värmetåligheten. De varma jackorna är oftast så klumpiga och för mig som är kort så blir de alltid som tält. Så typen Canada Goose är inget för mig. Men nu köpte jag en snygg, LÄTT jacka med världens underbaraste höga krage från Race Marine. Den är ju inte skitvarm men den va i allafall skitsnygg :)


Sen hitta jag denna Everst dunjackan till Jocke, som är en sån lätt dunjacka om ni vet vad jag menar, den väger typ ingenting men är varm. Tror den kommer va skitgo.



Sen har jag ju letat som en tok efter en skön och varm jacka till våran minsta familjemedlem och det är ju inte så lätt med den skrana kroppen att få på sig en bylsig stor jacka. Köpte en FIX igår som va ganska bra i modellen, med innerjacka i fleece som man kunde ta bort. Men när vi testade den så var den inte så bra, så nu tror jag letandet får fortsätta. Skulle vilja hitta den typen som jocke köpte, lätt dunjacka, till henne men det verkar inte finnas någonstans?? Någon som sett en sådan? Jag har bara hittat en Everst dunjacka men det är ingen sån lätt dunjacka så den tror jag inte funkar. Då kommer hon väl se ut som en michelingubbe.



Den vi köpte



Små misstag = stora problem

Det är nu man måste passa sig för vad man gör och säger har jag lärt mig. Jag råkade öppna skafferiet häromdagen och ta en godis ut en skål när Nelly var med och där va det kört! Big mistake! Hon fattade att jag tog något gott och ville såklart också ha. Det fick hon ju inte men nu ställer hon sig vid skafferiet jämt och gnäller, efter nått gott! Hon ropar efter glass oftast. Konstigt hur de snappar upp. Vi åt glass häromdagen och eftersom det var gott så antog ju hon att det fanns i skafferiet..!!

Sen kan man inte säga ordet BADA, då är det också kört. Så vi får bokstavera när vi pratar om det: jag tar och B-A-D-A-R Nelly sen, annars så ska hon bada på momangen och ställer sig utanför toaletten ocg ropar Bada.

Och när vi ändå pratar Nelly så kan jag ju nämna hennes härliga humör som uppkommit den senaste dagarna, Sur som få och med ett tålamod kort som en stubin. Hon är ju glad som vanligt inemellan men när tålamodet tryter så exploderar det. Det kan räcka med att barnprogrammet är slut och eftertexterna börjar komma, då kastar hon sig på golvet och stortjuter! Normalt? ;) Och om inte saker går fort nog, så går världen under, och hon kastar nappen i protest. (vilket bara straffar henne själv, men det har hon inte förstått än)

Och om jag lagar mat och hon får syn på tex en köttbulle så ska hon ha den innan maten är klar, och om jag då bara ska göra nått innan jag tänker ge henne en så rasar världen igen, så när jag kommer med köttbullen, så flyger den all världens väg, för att hon är sur då, antagligen för att hon inte fick köttbullen precis då hon hade tänkt sig. Härlig trotsålder som dyker upp :)

Min lilla humörsvängning


Härlig höstdag

Idag har vi varit ute och städat i trädgården. Sådana här dagar är man glad att man har en trädgård att fixa lite med så att man kommer ut i det härliga vädret. Nelly har precis fått en kratta så att hon också kan dra sitt strå till stacken men alla löv som faller ner.






Skolfoto nr 1

Nellan har fått sitt första skolfoto, det är stort! Min lilla bebis får skolfoto! Det känns underligt, och då inser man verkligen att hon har blivit stora tjejen. Det var ju lite komplikationer när detta foto skulle tas, varav frökens arm som är med i bilden. Men hon är glad, som vanligt, och man kan se hennes äpplekinder, smilgropar och gnistrande ögon.


My love



Eftersnack

Eftersom jag inte har Tv 400 och inte kan se idols eftersnack så får jag ha mitt eget :)

Jay- Han är som en stor brunbjörn som mest vrålar hest. Visst, han är bra, särskilt på typ nickelback som han sjöng en gång, men han kan ju inte direkt variera sig. Han ska nog åka ut och köra sitt eget!

Geir- Hade jag vart 40 så kanske, men nu är jag inte det, så han går bort. Juryn avgudar ju honom men jag fattar inte riktigt, han hör ju inte hemma där.

Elin- Sjukt bra! Och bara 16 år, jag kan inte förstå det. Och så är hon sjukt snygg också. Hon ska absolut vara kvar!

Olle- Kan inte riktigt komma på vad jag tycker om honom. Han är bra, men inget speciellt.

Minnah- Bra röst! hon gjorde Lady gaga suveränt bra förr-förra fredagen.

Daniel- Härlig röst och oftast bra låtval.

Alice- Dåliga låtval måste jag säga. Inget går ju upp mot hennes auditionlåt Regina Spector som hon gjorde så att det ryste i hela kroppen! Nu vill man ju bara höra typ samma, men med de låtarna hon valt de senaste så har det inte vart så bra. Det var ioförsig bättre låt i dag.

Andreas- Gillar inte hans attityd, men han sjunger ju jättebra!

Linnea- Galen brutta som inte är rädd att göra bort sig. skitduktig! Men jag känner inget speciellt för henne ändå. Antagligen för att hon är så speciell och inrutad på sitt speciella sätt och kommer antagligen ändå komma ut med en skiva, men som inte kommer va i min stil.

Linda- Hon va sjukt bra idag! Och brukar vara det, hon har bara lite för mycket scenspråk ibland, så det blir nästan teater av det hela, som förra gången om någon såg? Man blev ju nästan rädd.


Sjukt bra Alice


Första mosboken

Vi har inte gått och blivit religiösa utan vi läser en pekbok om mat. Och Nelly vill att vi ska säga vad det är på bilden så att hon kan härma, och det låter ju lite sådär, hon har sitt eget språk kan man säga, men ganska duktig ändå :)

Nelly läser första mosboken


Storstäd!

Idag blev det storstädning på menyn. Tanken var ju att Nelly skulle till dagis idag eftersom hon var någorlunda bra igår. Men inatt hade hon feber igen så det var bara och stanna hemma, och det var jag som drog nitlotten/vinsten, beror på hur man ser det :)

Så jag har snart storstädat huset, skönt att hinna med sånt utan stress. Fick även för mig att jag skulle vända på mattan i vardagsrummet och det ångra jag sen kan jag säga. En tjock rya 2 x 3 meter är ingen lek att hanskas med. Det svåra var ju att vi har endel av mattan under divanen på soffan, och det tog mig väl en timme att få den under där, lyfta soffan och samtidigt skjuta under den tunga mattan, inget att rekomendera när man är själv!

Snart ska Nelly sova och sen ska vi åka in til stan och Nelly få vara hos farfar på polisen några timmar medan jag ska fixa lite på jobbet. Jocke har konferans med jobbet idag så det är sambo/pappa-fritt hela dagen/kvällen idag, wihooo, va vi ska busa, hoppa i hans säng kanske?! :)

Nu är det lunchtime!




,


Febermys!

Japp idag var det dags för första VAB-dagen. Visste väl att den skulle komma tillslut! Men det är inget konstigare än att hon har feber efter den där vaccinationssprutan hon fick för en vecka sen. De sa ju att de skulle komma 7-10 dagar efter och det gjorde det ju såklart :( Men det är bara att bita ihop, idag delade jag å jocke på dagen och det blir desamma imorn, skönt att vi kan göra så för jag har saker att göra hela tiden just nu så det är drygt att missa hela dagar.

Så idag har jag altså powerjobbat till 12 och sen dess har det blivit 75 avsnitt av byggare bob, samma avsnitt såklart. Bahagat den lilla damen med diverse saker, gjort finmiddag till henne bestående av ostbågar. Inget gick hem så då var det bättre än inget. Sen ganska mycket sömn har de blivit, och nu är det tv-mys i soffan som gäller, massa bra på tv:n ikväll, i like!

Go kväll!

I´m impressed

Shit va kul det är att följa Nellans lilla stig i livet, med nya upptäkter, kunskaper och man förundras över hur livet funkar egentligen. Om man ska bli djup så är det ju helt otroligt att man kan göra ett barn, en liten varelse som sedan ska utvecklas och lära sig nya saker, börja prata, uttrycka sig, tycka om saker, ogilla andra saker osv. Och allt de lär sig, hur vet dom vissa saker? Tex detta med att Nellan har börjat pussla som en tok, hur fasen kan hon se, 1 och ett halvt år gammal, var pusselbitarna ska vara? Det är för mig helt otroligt!? Barn är smartare än man tror :)

Nellan pusslar


Lycka!

Paradise hotel är tillbaka!


f r a m e

Mitt nya fynd, en ram utan bakstycke, som man kan rama in vad man vill i :) Hittade den i den nya butiken i duvan som rustar upp gamla möbler och målar dem vita. ALLT är vitt, tror butiken hette Vackra vita eller något sådant. Egentligen inte min typ av affär, allt gick ju i den gamla/romantiska stilen, men just den här ramen föll jag för, och klippte till för 140 riksdaler! Får se var jag ska ha den??






Uppe med tuppen!

God morgon! Här är man uppe tidigt. Halv 7 ringde väckarklockan Nelly och det  var min tur idag, så vi myser i soffan framför barnkanalen. Lite trött är man ju, hade Johan, Maria och Robin här på käk och spel-spelande igår. När de gick och jag la mig på kudden så somna jag på två röda, trött som få!

Idag ska jag ut med jobbet. Det blir förfest på jobbet och sen glider vi in till stan och dansar lite. Blir nog skoj!

Men först ska vi träffa Sofia och Sandra med familjer på skutberget nu på förmiddagen och låta barnen leka och ha sig och sen ska vi grilla korv och mysa!

Trevlig helg på er!



Sitte där!

Nelly har börjat sätta ihop ord nu och de första hon sa va "sitte där", det låter helt norskt, men det gör inget för det är så sött! :)


Hektiska morgon!

Dagen började med att jag och Nelly försov oss, upp och iordning sen iväg till jobbet för lite jobb innan bvc besöket. Där ramlade såklart Nelly (som inte ofta slår sig), på en legobit och har nu ett legomärke på övre kinden, lite gråt och sen iväg till Bvc. Där fortsatte de sura minerna på grund av vaccinationssprutan. Sen iväg till dagis vid halv 12. Det var en hektisk morgon med mycket gnäll. Det var ganska skönt när jag kunde jobba i lugn och ro sen :)


Nu blir det premiär av de desperata hemmafruarna, som jag har längtat! :)




Hur kunde jag glömma?

Vet inte hur jag kunde glömma att berätta om mitt roliga besök jag fick här förut??? Det ringde nämligen förut idag på våra stolar som vi lagt ut på blocket. Jag märkte ju redan då att hon var tjatig men inget mer med det. Vi bestämde i allafall inget mer än att jag var hemma efter 5 på dagarna, och att hon skulle ringa när hon kunde komma och titta. Typ 10 över 8 ringer de på dörren och där står hon! Öh...?

Från det att hon kom in och fram tills hon gick, 1 timme senare, så tjötade hon konstant! Det var ju stolarna hon skulle kolla på men det var nästan ALLT annat hon pratade om. Det började med stenplattorna i hallen, då kom hon ju såklart in på hennes golv hemma, att hon hellre haft stengolv i hallen som vi hade. ok sa jag, och hon fortsatte i 10 minuter. Sen kom vi in på de faktiskt stolarna, i typ 1 minut, sen fortsatte hon och visade hur hennes sons lägenhet såg ut, och vad han skulle få plats med osv. Sen fick hon syn på våran bäddsoffa som vi oxå ska sälja och då blev hon intresserade av den! Provlåg i olika ställningar och sätt och sen skulle jag provligga tyckte hon av någon anledning?? Jag sneglade på Jocke där han satt i soffan och antagligen försökte hålla sig för att inte skratta rakt ut. Jag var tvungen att inte kolla på honom för att kunna hålla mig själv.

Det bara fortsatte, vad hennes son gjorde, va hans lägenhet kostade, när hon var där senast, om vi skulle sälja våran soffa, var jag köpt tv-bänken, hur jag tyckte att han skulle möblera, var jag köpt gardinskenorna i taket, lånade massa kuddar från soffan för att testa i bäddsoffan, bädda ut den, sitta i den, ligga i den, sitta i stolarna, snurra runt, prata minnen, och vilket ljus lampan i taket hade: mys eller starkt sken, altså jag kan hålla på hur länge som helst. Hon var helt galen, och när jag började resa på mig och gå ut mot hallen så började hon äntligen att tänka på refrängen, MEN då fick hon syn på köket, ÅH va fint, de allra senaste eller?? Häftigt, snygg färg på golvet! Vad är det för golv osv. Till slut fick jag ut henne och när hon gått kände jag mig helt sluti huvet! i EN TIMME har hon tjatat hål i huvet på mig, en timme som jag kunde gjort nått annat på en måndagskväll! Vem gör som hon? Dyker upp på en blocketannons oanmäld och känner sig som hemma i över 1 timme?? Galna kärring!

Nu får det bli sängen!

The weekend!

Helgen har varit jättemysig trots den rejäla förkylningen som slog till i torsdags. Den kom verkligen från ingenstans och jag brukar aldrig vara sådär jätteförkyld men det har jag vart nu i allafall. Men det är redan bättre som tur är. Vi åkte i alla fall till Ed i fredags och har vart där hela helgen. Vi har myst, spelat Sequence ( köp de spelet!), fredagsmyst med familjen, Lördags-middags-bjudning hos Cissi med familj med lek för de små och mycket tjöt för oss stora. Söndagen blev det slappande hela dagen, lite mer sequence, där jag och min moster spelade skiten ur Jocke och mamma, ha ha! :) Nelly fick lite presenter av "gammelmoster", bland annat hade hon läst bloggen och hittat Nicke nyfiken napparna, sånt gillar vi ;).

Pusskalas hos Alfons



Idag har vi haft lek och våffel-date med Sandra och Emma, mycket trevligt! Det var verkligen skitlänge sen vi sågs nu så det var på tiden. Emma och Nelly lekte jättebra och de delade ganska bra på leksakerna, vilket annars kan vara lite mer agressivt i deras ålder. Nelly och Alfons var tex inte helt vänner i helgen men de avslutade i alla fall med en försoningspuss ;). Även Emma och Nelly va kramiga idag.

Emma kramas och Nelly pussas


Imorgon ska Nelly på 18-månaders kontroll, spruta, vägning och mätning. Ska bli spännande att se hur lång hon har blivit, känns som hon har växt endel. Nu blir det skämskudden och Lite sällskap.

Go kväll!

RSS 2.0