Vad är hemligheten?

Jo de är Chilipesto, de är såååå sjuuuukt gott. Fixade ju käk igår till oss och det blev kycklingsallad med bröd och chilipesto, och sen hemmagjord fruktsallad med kesella vanilj till, gott gott! Ioförsig blir nog allt gott med chilipesto till, de är altså en dressing som man kan välja på mache om man köper sallad hos dem, som oxå går att köpa på flaska hos dem, och de gjorde jag igår, mycket uppskattat, för nu är typ Jocke besatt av chilipesto :)


Kom med nått roligare!

Jocke tog med Nelly ut i lära-gå-vagnen på en vannsinnesfärd men Nelly är helt oberörd :)


MYSKVÄLL!

Japp, idag blir det Myskväll med stort M! Har vart och fixat käk som jag ska laga sen med efterrätt och grejjer, kan inte skriva här vad de blir om Jocke läser för de är ju såklart hemligt för honom :) Sen blir de nog lite Idol och någon film, mys mys mys!

Har ju vart borta sedan i tisdags och kom hem igår kväll, jag och Malin och har vart på en liten roadtrip. I tisdags åkte vi till Ed och lämnade lilla Nellan hos mamma och sen drog vi vidare onsdag morgon till Ullared, the white trash house of Hell, ha ha, ne men de va sjukt mycket folk där och jag hade konstant huvudvärk, inte så kul. Men vi kom i tid i alla fall så vi slapp kö och sånt där men de va ju ändå omöjligt att ta sig fram med kundvagn så de fick vi ställa på ett ställe och sedan gå och plocka saker till den. Jag gick igenom de kanske bra faktiskt, va fokuserad på de jag skulle ha typ som leksaker och sånt, så denna gången kom jag inte hem med 3 julklappar och resten skit :) De blev mycket leksaker i vagnen, men de är ju sånt som är billigt där och som man ändå ska ha. Och de är ju märkesleksaker så det är ju inte bara skit, så de blev lite roligt till de små. Fixade en liten rosa bobbycar till Nellan som hon kan bräsa runt på här sen. Annars handlade jag lite småsaker som snuttar till Nelly, nappflaskor, ramar och lite andra julklappar. Skönt att de är gjort nu i alla fall för fan va jobbigt de är med så mycket folk!

Sen stannade vi i Ed tills igår eftermiddag så jag hann med en mammaträff med Cissi och Alfons hemma hos Martina och Liam och Sara och Benjamin va oxå där. De bjöds på tacopaj och kladdkaka, mycket gott och trevligt. Skönt att hänga med andra mammor med barn, lite kul nu när de kan leka lite tillsammans även om de inte direkt bryr sig om varan men ändå :)  Ska nog åka till Ed lite oftare tror jag. De har ju piggelin på onsdagar så de tänkte jag tajma in nästa gång ja kommer. Sen har ja ju sagt till de att de såklart får komma hit, får se om de nappar på de, hade vart kul!

Nu Nelly-tajm!

Kjellba!

Den nya träningsformen som jag tänkt börja med, ha ha! :) De som sett på the Voice vet vad jag pratar om.

Trött idag är bara förnamnet! Nellan vaknade ju och var pigg inatt vid 2 tiden redan, vad gör man då? Hon är verkligen inte trött utan tjattrar och håller på, så tv:n åkte på en stund men hon blev ju inte tröttare, tillslut fick jag ge henne mat fast jag inte ville men de va de enda, då blev hon lite sleepy tillslut men efter en lång vaken stund så jag är sååå trött idag. Är ju inte van med det här, hon har ju sovit hela nätterna sedan länge tillbaka och nu helt plötsligt så vaknar hon hej vilt, detta var ju inte första gången utan hon har hållt på lite så här de senaste veckorna till och från, känns som att de har med krypandet att göra, kanske för mycket intryck som "de" tjafsar om. AJa, vill att de ska bli som vanligt igen i alla fall.

Trööööööötttt!

Ska jag?

Idag har de inte gått i många knop, hemma ser de ut som ett slagfält med kläder, disk mm, hur blev de så? Har en dålig vana att inte väsnas så mycket när Nelly sover för då tror ja att hon vaknar, eller jag vet att hon vaknar när de blir för mycket stök, men vi kanske har gjort henne sån?? Vet inte hur vi ska vänja henne med massa ljud när hon sover heller, hon har vart sådan sen hon föddes. Hon sov ju inte särskilt mycket på dagarna när hon var liten vilket har resulterat i att man trippar lite på tå nu när hon sover. Nu sover hon ju bra på dagarna, 1,5 timme på förmiddagen och 1,5 timme på eftermiddagen. Men de ja skulle komma till var ju att när hon sover så degar jag bara med saker som inte låter allt för mycket, så disk och damsugning får vänta lite tyvärr. Men Nelly älskar ju damsugaren så hon är väl bara glad att jag tar de när hon är vaken :)

Vi har i alla fall varit och hälsat på på jobbet idag, kul och åka dit och hänga lite ibland, och de tycker ju att de är så kul när lilla Nellan kommer. De ska bli en stor tjejkväll på jobbet i slutet av November med bland annat bodyshop, sofias garderob mm och Carina tyckte att jag kunde va med med schablonerna. Jättebra ide, MEN jag får ju ont i magen när man pratar om de, en stor ångest sveper över mig, inte särskilt behagligt. MÅSTE verkligen bestämma mig hur ja ska göra, ska jag starta upp de eller ska ja begrava de? Jag vet ju att intresset finns så de gäller bara att jag ska tycka de är värt de och starta företag igen med allt va de innebär. Men man lär sig ju av sina misstag så nu skulle de ju bli lättare än förra gången med Jockes ftg. Men har jag tid mellan pysseldagar och mammaträffar, ha ha :) Ska kika lite på de och bestämma mig snart! Men då ska de bli på riktigt, snygga till hemsidan, lägga upp massa nya schabloner och satsa lite mer. Tid har ja ju i 7 månader till i alla fall och sen flyter de förhoppningsvis på. Det är ju inte särskilt mycket man behöver göra när de väl är igång. Ja ja, vi får se??

Ska nu bränna en skiva till min och Malins roadtrip tisdag-torsdag :)

Bra låt just nu: SOS med Jordin sparks


Sovmorgon!

Hur underbart som helst! Nellan vaknade ju i sin vanliga ordning klockan 7, fast då va den ju bara 6 pga klockans ändring. La henne i vår säng och sen vid halv 7 gick jocke upp med henne och jag har nu sovit till 10, helt underbart. Men man är ju inte van så jag kände mig som ett vrak när jag vaknade, sov ju till 11 egentligen. Drömt massa konstigheter!!!

Igår va de bara lugnt, åkte och storhandlade igår morse med betoning på STOR, shit va jobbigt de är att handla såå mycket, men skönt när de är gjort. Sen blev de käk på stan med Daniel och Robin och sen blev de en snabbträff med Lina som kom med tåget och inväntade nästa tåg till stockholm så i en halvtimme va hon här, så vi han tjöta lite granna i alla fall :) Sen va de bara att ta tjuren vid hornen och fixa fram vinterdäcken, gick ganska smidigt ändå. Sen, senare kom Johan, Maria, Robin och Daniel hit och tog några öl, zappade runt lite på tv:n, gud va kul hål i väggen är helt appropå! Sen såg vi slutet på little miss sunshine, såå charmig film ju :)

I fredags fixade ju Jocke käk till oss och det blev hästfile, aldrig ätit förut, va skitgott! Fanns visst i charken på Konsum och smakade typ som oxfile nästan. Potatisgratäng och pepparsås till, skitgott! Sen körde ju såklart Nelly sin vanliga vakenhet runt halv 5 på natten så Jocke som redan hade tittat ut tv-tablåen efter braiga program runt den tiden, gick upp och kollade på tv:n med henne och hon somnade ju som vanligt efter 20-30 minuter. Konstigheter!

Idag blir det sola och prova lite kläder som jag hängt undan på Cubus.

Trevlig Söndag!

Nyinköpta fodralet


Bild från Lindex

Den är sååå snygg, och så passa den så bra även om man är lite rund eftersom den går ut lite grann under brösten så döljer man fettet på magen, we like! :) Så nu får ni bjuda till fest så jag kan ha på mig den ;) Vi försökte planera in liten tjejfest men de va inte de lättaste, alltid är det nån som ska bort på annat, men men snart så blir det nog nått skojigt galej!

Party on!

Kul (h)jul!

Måste byta till vinterdäck, men däcken ligger LÄNGST in i förrådet och de är smockfullt!! Kul att röja sig in där och leta fram dem, de får bli helgens utmaning!

God morgon på er!

Härligt med fredag och helg :) Har inga direkta planer men de är bara skönt, har haft nått varje helg nästan så nu ska de bli skönt att va ledig bara. Idag ska vi nog hänga med Malin lite, hon va ledig idag. Sen ikväll ska Jocke laga nån god middag till oss, gott gott!

Igår hade jag en lyckodag på Tradera....mina auktioner avslutades igår och jag fick ca 500 kr på bara några byxor, tyckte ja var bra. Ett par jeans låg på typ 90 kr och de sista minuterna gick de upp till 295 kr :) Detta har ju vart byxor som bara legat i garderoben så 500 för de är ju kanon! Sånt gör mig glad :) Då kan man köpa nya, ha ha! Ett tips ja har när man lägger ut på Tradera är att lägga ut auktionerna på kvällen så att de även avslutas på kvällen, för de är mest folk som sitter vid datorn och budar på kvällen än om auktionen avslutas mitt på dagen eller på morgonen. Och folk köper altså nästan allt, de jag har sålt har vart gardiner, kläder, och vissa kläder till Nellan. Jag rekomenderar att ni testar om ni inte redan har gjort de!

Nu blir det frukost!

Min lilla morgonfånge :)


Mysig dag!

Hade en mysig dag igår! Först kom Sandra och Sofia hit med deras små och de hade köpt med lunch, sallad från Mache, mycket gott! Barnen lekte med sitt och vi tjötade, sen blev de en film. Va perfekt, så de blir nog fler filmdagar. Nu har vi altså 1 pysseldag och 1 filmdag, och en mammaträffsdag, kommer ju inte att ha tid att börja jobba igen...! :)

Nelly går efter Emma i gåstolen



Sen blev vi bjudna på middag och fika hos Jockes farmor så där va vi nästan hela kvällen. Sen va de bara hem och lägga Nelly och softa lite i soffan innan man skulle bli ompysslad :) Min älskling hade ju lämnat en liten hälsning på min bakgrundsbild på datorn på morgonen så när jag vaknade och satte mig vid datorn (som han såklart visste att ja skulle göra) så stod det att jag skulle få typ lite hemmaspa av han på kvällen, inte fel, mer
sånt! Så de va en mysig dag!

Idag har vi bara varit hemma, lite tråkigt men ibland så kan ju de vara skönt oxå. Nu ska vi snart iväg och titta på huset och sen blir det ett stopp hos Jockes pappa.

Hej Svejs!

Nellan i sin fina skjorta


Nelly vinkar till mormor


Tänk om man hade

Nellys ögonfransar! Försökte ta kort på de igår, va inte så lätt men här är några försök :)






Missade..

...the voice imorse...nellan fick för sig att vakna klockan kvart i 9 idag men tro inte att hon bara tog en sovmorgon. Ne då hon va uppe och hade sig i natt runt 4 till typ 5...trodde hon kanske att de va fredag natt?? Aja, därför va hon såklart lite tröttare imorse och orkade ju inte upp vid 7 som hon brukar så de blev typ 5 min voice bara idag

Har efter ett tag insett va vi ska köpa till Nellan i julklapp...en stor låda med sladdar!! Hon är helt galen i sladdar...vi har ju varsin bärbar dator vid soffan och strömsladdarna kommer ut från under soffan så sladdarna ligger under soffbordet typ så de är hennes nya "häng". Hon skiter i sin hög med leksaker och kryper direkt under soffbordet och börjar dra i sladdarna och såklart smakar lite på dom. De är ju inte så bra så jag får typ sitta och säga "NEJ" hundra gånger...har nämligen börjat å försöka säga till när hon gör nått dumt men de är lättare sagt än gjort....fattar hon lixom?? Hon brukar släppa de hon har i handen när man säger Nej men hon tittar på mig och ler och tar grejjen igen..? När förstår dom att de gör något dumt egentligen? Hon blev föresten 7 månader igår, stora tjejen ju, det går för fort!

Min lilla sladdtjuv



Igår va de ju pyssel hos Sofia, blev mest tjöt och inte så mycket pyssel så när jag kom hem hade jag fortfarande pysselsuget så jag lappade ihop mitt lapptäcke så nu är det bara att sy dit bakstycket och sen vadda den med nått tunt så att de täcket blir lite tjockare. Tur att jag tog tag i detta nu när hon absolut inte kommer sitta still på täcket men men så är de. Kan ju ha de som ett slags överkast sen när hon får riktig säng, om jag gillar de...de kan ju va så när man gjort nått att först tycker man att de blev så bra (är nog mest tillfredsställelsen över att ha gjort nått egentligen) men sen när man sett grejjen ett tag så tycker man kanske inte att de va så fint...men de får tiden utvisa :)

Såhär ser de ut i alla fall





Myys!

Lillskruttan ligger i min famn och sover, de är inte allt för ofta de händer. Ja lägger ju alltid henne i sin säng när hon ska sova men idag kände jag för att mysa till de lite och sitta och lukta på min älskling, hon luktar så gott!! Och så är det så mysigt när hon vaknar, kramgo och härlig! Alltid när det är Nellys sovtid så tänker ja alltid att jag ska hinna uträtta massa saker som disk mm, men ska nog tänka om lite och slappa lite eller till och med lägga mig brevid henne. Diska kan ja ju göra när hon är vaken....hon har ju fått en egen kökslåda i köket så när ja diskar sitter hon i sin tripp trapp framför kökslådorna och grejjar med sina saker i lådan, perfekt! Där kan hon sitta länge utan att säga ett ord, eller ja...hon pratar ju lite obegripligt med leksakerna ibland.

min kökshjälp




Igår va de babysim och de tog kort igår, kul! Så Nellan dök å så tog de kort under vattnet, lite roligt att ha. De filmade även en liten film. Skulle få den om nån vecka tror jag..?! Idag är de pyssel på schemat, hos Sofia denna gången, ska idag bli klar med trasdockan och kanske börja på nått nytt.

Nu har Nellan vaknat och är lite sugen på gröt!

Glömde!

Glömde ju att berätta att Nellan va modell i lördags och de blev sååå fint. Studio Bus va i stan och fotograferade och Nellan va inte sen å be :) Det verkligen flockades folk kring Nellan när hon satt och charmade fotografen. Va ju inte direkt inplanerat så därför va ju inte kläderna planerade heller men de blev bra faktiskt och så hade hon med sig sin älsklingsgiraff på bilden oxå, längtar tills bilderna kommer, skulle ta ca 3 veckor. Hon va verkligen jätteduktig på de där, hon kunde ju lika väl blivit distraherad av massa saker där och allt folk men hon satt där och skrattade och log åt fotografen. Alla korten blev kanon så de va synd att man skulle välja 1 bara.

Blev ju så besviken på Nellans halvårskort för de såg så gamla ut och fällen som hon satt och låg på såg ut att ha vart med om de ena å de andra! Och bakgrunden såg inte kul ut heller, och Nelly kollar inte in i kameran på nått kort för att han hade någon leksak som han höll på med och hon tittade ju på den och då trodde jag ju såklart att de va in i kameran men de va de inte utan de är lite brevid på varje kort. Sen hade hon en vit klänning och hon gjorde sig inte i den, Nellan ska ha starke farver, hon som är mörk :) särskilt till det allmänt "beiga" intrycket på allt i den studion. Har tänkt att ta nya nu när hon kan stå mot saker, kan bli fina kort! Men de blir nog kanske på pixation, och sen ska vi till Jockes bror i studion på hans skola oxå, blir mycket kort för Nellan :) Men så kul att ha ju!

Nu blir de lunch!

Min lilla modell




Beroende!

Ja, eller ja kanske inte beroende, jag klarar mig ju utan de men har jag tagit ett så KAN jag inte sluta äta! Det är sourcream and peppar chipsen, de är så sjuuukt goda, har ni inte provat, så gör det!

 

Ja då var helgen snart slut igen då, de går så fort! M & P var ju här igår till idag så igår va de lite shopping, och idag blev de lite mer shopping på Bergvik och sen en sväng till Ikea. Hittade en jättesnygg skjorta på killavdelningen till Nelly, såklart blå och vit randig, den och ett par jeansleggings och hon kommer bli så söt!

 

Nu är det lite slappande i soffan innan Carita kommer hit på fika innan hon drar tillbaka till Oslo. Imorn är det en ny vecka och jag funderar på vad som ska hända då, babysim imorgon i alla fall och pysseldag hos Sandra på tisdag. Och på torsdag ska vi kolla på "vårt" hus, tråkigt bara att man redan innan vet att de aldrig kommer kunna bli vårt :( Men en liten del av en håller upp hoppet :) Funderar på att dra till Ed några dagar nån vecka, ska hjälpa mamma å få lite ordning i förådet som är proppfullt av skit just nu. Sen kan man ju hänga lite med Cissi och Alfons. Så de får de nog bli snart tror jag, kanske nästa vecka?

 

Vi Hörs!

 


Fredagsnattugglan Nelly

De senaste 6 fredagarna har Nelly vaknat mitt i natten och varit pigg å alert (undantag när vi va i Ed). Jag har försökt att ta henne till vår säng och låta henne få somna där men det går inte, då började Jocke med att gå upp och se på tv:n med henne och det verkar som det är det hon vill. Så inatt såklart vaknade hon och jag försökte i vanlig ordning att lägga henne emellan oss men de slutade på att hon typ satt på mitt huvud å sådant, så Jocke gick upp med henne å såg på tv:n och stornjöt såklart! Är det inte konstigt?? Att bara på fredagar ska hon upp på natten och se på tv :) Annars sover hon ju från 8 till 7 nästa morgon men fredagar då har hon antagligen fått för sig att de är nått på tv:n som hon bara inte kan missa..? Sen vakna hon 09.30, snacka om sovmorgon, har aldrig hänt förut!

Idag kommer mamma och pappa hit och ska vara tills imorgon. Det blir väl att springa på stan och shoppa lite och sen blir det mys med mat och sånt. Sen blir det en fika med Carita oxå som är i stan. Hon kom igår så vi var hos Madde en sväng, såg på idol och tjötade. Trevligt att hon kommer hit lite, va ju evigheter sen sist!

Ha en trevlig helg!

min lilla datanörd


Bus Nelly!



Ja Nelly har altså börjat visa sin busiga sida allt mer nu för tiden! Hon ska verkligen på alt hon inte får, hur kommer de sig? Henes leksaker måste ju vara roligare än att ta sikte på en blomma? Har även två stora höga flaskvaser med strån i och dem ska hon ju såklart på hela tiden! Kommer ju bli ännu mer gråhårig än jag redan är innan den här fasen är över.

Idag har jag hunnit med kanske mycket redan faktiskt. Tog lite mycket vatten över huvet imorse när vi gick upp och tvättade vid 7-10, skulle fika vid 10 och skulle då ha en pigg och nyäten Nelly tills dess, men hon somna 9 och sov ju såklart nästan till 10 och då skulle jag hinna ge henne gröt och hämta tvätt mm, tvättstugan ligger ju i grannhuset så jag vill ju inte lämna henne och vill ju inte väcka henne så ja hade de lite tajt där ett tag. Tur att Malin va lite tidig så hon kom helt plötsligt som en räddande ängel så vi hann :) Så vi tog en fika på stan och jag klarade få med mig en kofta hem oxå, bara sådär :) Nu ska jag snart till Sandra på Pyssel, ska fortsätta på trasdockan så den blir klar snart. Ikväll kommer Jocke och hans kollegor och ska va här en sväng innan de ska ut å käka, sen blir det mys själva för mig och Nelly. Får väl se hur mycket mys de blir men de låter bra!

Ciao!

snorig tjej = dålig sömn

Nelly har typ vaknat varannan timme inatt och snorat och tappat nappen, så jag har flängt mellan vårat rum och hennes rum stup i kvarten. Så fort jag lagt mig på kudden så har hon börjat igen. Märkte igår kväll att de kom lite snor ur näsan så vi pallade upp sängen med böcker innan för att slippa en jobbig natt men de hjälpte ju inte. Så idag har dagen bestått av att torka snor, det kommer ju hela tiden!! Hon va ju precis sånhär när hon fick sina första tänder så antingen är det fler tänder eller så är det nog en rejäl förkylning. Hon blev ju lite kall om händerna när vi gick ute på marknaden så vi köpte vantar men de hjälpte inte så mycket för hon va kall om händerna när vi kom hem oxå, men kan de ha vart de lixom? Hon va ju inte kall någon annan stans än händerna som vart ute i luften.

Idag när vi va ute så hade hon i alla fall den tjocka overallen med inbyggda vantar så idag va hon inte kall. Hon är ju så varm av sig så det är säkert folk som tycker man har för lite kläder på henne men hon är inte kall, då hade jag ju såklart tagit på henne mer. Men det är de där med vantar, hon tycker inte om sånna där vanliga vantar för hon blir helt förbannad, kan ju inte ta i saker, så de hade ja med blivit!

Så tråkigt om hon blir sjuk nu, jag som såg framemot att träffa mammorna imorgon, samt pyssla nån dag va ju tänkt! Men men, jag och Nellan får helt enkelt va hemma å mysa om det inte blir bättre. Tur att vi fick med lite filmer från lillebror så man kan titta på. Började med Johan Falk filmerna igår, alla har ju tjatat så mycket om dom så man hade ganska stora förhoppningar, den va ju bra men va sjukt dåliga skådespelare de är med, Johan Falk är ju en av dem, han är kanske inte dålig utan de är hans sätt att prata på som stör mig, ja vet inte riktigt!

I eftermiddag blir det besök av Nellys gammelfarmor ( Jockes farmor) så vi får fixa nått gott till fikat.


Nu lite tisdagsmyys i soffan!

Kan man bli sötare?


min lilla docka!


Händelserik helg!

Ja nu var man hemma igen, skönt! Åkte ju till Ed i fredags och har varit där hela helgen och kom hem igår. I fredags va det lite kalas för min brors son Jonathan som snart fyller år så de va fullt hus när vi kom. De blir ofta så när man är hemma att vi blir så många, min bror va ju där med sina 2 barn, vi 3, mamma, pappa, lillebror, min mormor och hennes Kjell så de sov någon i varje vrå :) Vi har skämtat lite om de och delat in rummen i olika hotellrum, och har även en "bröllopssvit" i källaren som består av en uppblåsbar dubbelsäng som står placerad i källaren tillsammans med diverse förådsgrejjer, ha ha! Jag och Jocke fick äran till den i lördags natt :) Min moster och henns son Stefan kom i lördags oxå så det va kul att träffa dem med, de är ju kul att vi blir så många och att man kan passa på att träffa fler än mamma och pappa när man är hemma.

Sen på lördagen va det ju marknad och vi va nere en sväng och kikade, är ju inte mycket att ha men ändå kul att gå ett varv, prata med folk om inte annat. De blev lite sockar och vantar till Nellan. Sen på kvällen nattade vi Nellan och gick till Kalle som hade lite party. De va ju lite kul att gå ut å umgås lite när nästan ALLA va hemma denna helgen. Va bara Carita som inte va hemma. Va ju lite sådär hos Kalle i början men efter ett tag blev de helt OK och sen slutade de med att vi gick ut på hotellet vilket jag ångrade efter typ 10 min, det va verkligen inte kul där!

Igår va de bara lugnt, va hemma hela dagen, Marita kom på en fika och träffade Nellan en sväng. Nelly passade på att visa sina "skills" och kröp runt lite, nu har hon fått fart på krypandet och hon STÄLLDE sig upp, jag blev nästan chockad, hon klättarde på tripp trapp stolen och helt plötsligt stog hon på fötterna!!! De här kommer inte gå bra känner jag....för hon kastade sig ju bara handlöst bakåt när hon inte ville stå längre, inte så bra! Får ju typ sätta på henne hjälm och hakskydd om hon ska klara sig någorlunda ur den här fasen i henns liv :) Har ju varit inne i en fas där man inte behöver passa upp så mycket som man gjorde i början eftersom hon har roat sig själv i gåstolen och jag har vetat att hon inte har kunnat göra sig illa, men nu när hon kryper runt här måste man ju ha konstant koll. Hon är ju jätteduktig på att roa sig själv med sina leksaker nu eftersom hon tar de hon vill ha och kryper till nästa om hon tröttnar men de är ju när hon ska börja pilla på annat än leksaker som jag kommer in i bilden. Det blir nog bra när man vant sig med en klättrande liten apa :)

Nu ska vi käka frukost här!

Lite bilder från helgen

Nelly med kusinen Hannah



Bad med Kusinen Jonathan



Mys med morfar



och lite mys med mormor



Stefan och Nelly





Hänt sen sist!?

Ja nu va det ju inte så länge sen jag skrev men det känns som det va länge sen bara för att de har hänt så mycket på så kort tid. Igår började jag med att fixa min naglar på morgonen medan Jennifer passade Nelly. Jennifer fyllde även 20 år igår så det blev kalas hos henne med kärleksmums, gott! Hon fick ett armband som hon önskat sig samt ett presentkort på en utekväll med oss, notera Nellys underskrift :)

 

Den utekvällen tog hon ut idag så vi har varit på Nya Via Appia och käkat, myysigt! De hade premiäröppning den 1 oktober så det är ju relativt nytt. Man fick välja kött typ, oxfile, fläskfile etc och sen fick man en varm lavasten som man sedan fick steka sin köttbit på, de bara gav den stekyta snabbt och sen fick man in den tillsammans med lavastenen och så kunde man bestämma hur stekt den skulle vara, de va riktigt kul och gott! Till köttet var det en buffe med sallader, potatis, pasta, bröd och såser. Rekomenderar varmt! :)


Så här såg de ut typ

 

 

Annars idag har jag hängt med Cissi och Alfons. Började med en fika här med Sofia och Sigge samt Sandra och Emma och sen blev det en promenad till köpbarnvagn med Cissi. Bokade mig på bilbarnstolen, den jag pratat om förut, be safe, så imorgon ska jag åka dit  och köpa den och få den monterad av dom. Köpte även såå söta sockar till Nellan. Har länge sneglat på några sockar som ser ut som ballerinaskor men här hade de några som ser ut som gympaskor från samma märke, på rea, så då kunde man ju inte låta bli! :)

 

Så söta

 

 

Nellan i sina nya strumpor

 

 

Imorgon ska vi börja dagen med en fika hos Madde med Cissi och Affe, sen blir det hämta bilstolen, sen sola sen åka till Ed över helgen. Ska hämta Lina vid tåget sen drar vi! Det är ju marknan hemma och de är ju på nått sätt ett måste att åka hem då, och nu ska verkligen ALLA hem så då blir det lite trevligt mys med alla på lördagskvällen, kul kul! Min storebror med sina barn är där oxå så det ska bli kul att se dom, sen kommer Mormor och Kjell oxå så det kommer bli fullt hus!

 

Nu blir det sängen, hörs efter helgen.

 

PUSS!

 

 


Kul dag!

Idag började vi dagen med en långpromenad med Cissi, Alfons och Malin, va nog ute ca 2 timmar, skönt! Sen va det pyssel hos Sandra som stod på schemat, mycket trevligt! Tiden bara flög iväg, hann börja på min trasdocka men får fortsätta nästa pysseldag. Kul initiativ Sandra :) Sen va de hem och äta och göra en kladdkaka till kvällens fika med Carro, Cissi och Alfons. Vi hade mycket roligt åt Affe och Nellan, de ska ju pilla så mycket varandra nu, Affe försökte käka på Nellys tår och Nelly lockade honom med dem :) De är så roliga de små liven!

Sist men inte minst avslutas dagen med premiär av Ugly Betty, Desperate Housewifes och Christine, we like :) Jocke är på Hockey så jag myser i soffan!

Imorgon blir det att fixa naglarna, sen hänga med Cissi och Affe igen och imorn kväll blir det Te och skorpkväll hos Carro, myyysigt!

Lite bilder från dagen

Affe på besök innan promenaden





Sofia och Sandra pysslar






Roligt kort :)



Nelly försöker locka Affe med sina tår



Affe har fått nog



Mys med Carro



Och sist en hejdå-Puss ;)



Ny vecka!

Ja då va de en ny vecka då, känns skönt. Förra veckan bestod mest av upppackning och städande här så denna veckan kanske det blir lite mer roligt. Imorgon kommer Cissi till stan och ska vara här hela veckan, ska bli kul att hänga lite med henne och Alfons. Imorgon blir det pyssel och fika hos Sandra, jag ska göra en trasdocka till Nelly. Och idag är det babysim som gäller, va ju inte där förra veckan så det ska bli kul att komma dit och plaska lite idag.

I Nellys lilla liv så har det ju såklart hänt saker....för ett tag sen sänkte vi sängen för hon sätter sig ju upp och då är det lätt att tippa över men nu behöver vi nog sänka den mer, hon är en riktig buse! Hon har även börjat krypa sedan ca 1 vecka tillbaka men hon svischar ju inte över golven utan hon kryper när hon känner för det, lite lat så :) Så hon kryper lite när hon hittar nått hon vill åt och då sätter hon sig upp, så hon har verkligen blivit en stor liten tjej nu. Pillar på ALLT hon kommer på! Just i denna minuten har hon tagit sig till min tidningskorg och håller på att kasta ut tidningar. Men nu när vi har flyttat så har vi ju passat på att barnsäkra saker som inte va de innan, som att sätta fast hyllor i väggen och inte ha saker i hennes höjd. Hon är ju en tidig tjej på det mesta så det drar säkert snart igång att hon försöker resa på sig, man ser redan tendenser när hon har krypit fram till nått och så försöker hon dra sig upp, bara kommit upp på knäna än men ändå, det blir ju ett högt fall om hon ramlar så de är väl nu blåmärkesperioden ska börja!!?

Nellan är ute och kryper


Vårt nya hem!

Mina bokstäver ja pratat om innan, nu är det färdigmålade och pryder vårt vardagsrum



Vårt vardagsrum



Så detta var ju i allafall en liten glimt på hur vi bor nu, börjar vänja mig och tycka det är helt OK nu. Den bruna färgen i vardagsrummet var jag inte särskilt glad över men nu trivs jag med den även om jag inte skulle ha valt den själv, men den passade in med hur vi har de nu så det känns bra. Detta vardagsrummet känns på nått konstigt sätt lite bättre än vårt förra, det är lite längre och de gör att vi får bättre plats. Det är verkligen mysigt här nu :) Nellans rum håller oxå på att fixas, kommer oxå bli myyysigt :)

Nelly provsitter sin stol



Nu lördagsmys! :)

Snuvig och rik!

Jag har blivit förkyld :( Det är nog att man har vart så stressad och haft mycket för sig det senaste att man nu när man slappnar av så får man en förkylning. Har ju hållt på för fullt varje kväll nu, men idag lämnade vi över lägenhet och nycklar så nu är den inte vår längre. Känns bättre och bättre faktiskt, kommer nog trivas bra här. Ju mer vi får saker och ting på plats så känns det bättre (trots de extremt fula tapeterna i köket). Vi kommer få det mysigt här! (Bilder kommer). Både jag, Jocke och Nelly sover som stockar på nätterna...jag har inte vaknat en enda gång på natten och det känns lite ovanligt....man brukar ju alltid vakna till och vrida på sig lite nångång men icke. Sen kändes det ju helt OK att logga in på bankkontot förut oxå :)

Igår va jag, Sofia och Sandra med våra små på barnvagsbio, det va mysigt och kul! Vi var ensamma där så vi hade hela biosalongen för oss själva..kändes lite stört, men kul :) Såg på Prinsessa, den va helt OK som barnvagnsbio när man har ett barn att hålla koll på. Vi la våra små på en filt på golvet en sväng och sedan satt de även i egna biostolar :) För de som inte vet vad barnvagnsbio innebär så är det bio med lite lägre ljud, lite mer ljus än vanligt, en mikro för att värma mat, blöjjor mm och man kan ha med sig vagnen in. Så detta kommer vi göra igen!

Jag, Nelly och Emma



Barna leker på filten, tittar lite på filmen ibland



Idag har vi varit på fika hos Sofia. Vi var 7 mammor med 7 barn så det var livat kan man säga, va helt trött i huvet när jag kom hem. Skulle vart på tjejkväll på stan egentligen men orkade inte. Alla butikerna hade extra öppet till 21 och hade massa erbjudanden. Så där sparade jag nog ett antal hundralappar på att vara hemma! Va inom jobbet en sväng och gjorde åt några där istället :) Blev en hylla och en ny kudde till soffan.

Jungle kudde från EM



Hyllan stig från EM


RSS 2.0