Nelly the dagislover!

Ja Nelly ÄLSKAR dagis! Så är det bara, hon springer in på dagis och det var knappt att Jocke fick ett hejdå idag. Hon gjorde 3 dagar förra veckan då Jocke var med sen dess har hon vart själv. Och hon SOVER där också, det var väl de man kände innan att det kanske skulle krångla lite men hon har sovit sen första försöksdagen.  Det känns verkligen kanon!

Helgen spenderade jag och Nelly i Ed medan Jocke fixade upp nya väggar i hallen här hemma. Duktig min man! Det var ju monsterrace i Ed så på lördagskvällen hängde jag med Marika på fest i sista minuten och det var riktigt kul! Det var Rydell & Quick som spelade på fotbollsplanen, det var öltält och MASSA folk. Det kändes inte som vi var i Ed, det var nog Eds största happening på länge tror jag. Kul att det blev så lyckat!

Om man ska gå till nått tråkigare så har min morfar gått bort. Han har haft cancer länge och blev bara sämre och sämre så det var ju väntat, men tråkigt såklart! Så på fredag ska jag till Halden på begravning :( Inge roligt med begravning.

Det blir en intensiv dag för mig då, tur och retur karlstad - Halden, och sen åker jag, Malin och Madde vidare till Stockholm för en helg med tjejmys hos Lina. Ska bli superkul, och så roligt att alla kommer! Hon har nämligen bjudit in till tjejfest med tema Silver & high heels, vet inte vad jag ska ta på mig??? Får ta en raid i garderoben.

Go kväll!




Nöjd över det mesta!

Nellan har nu gjort 3 dagar på dagis, och det går jättebra! Över förväntan faktiskt, imorn ska hon till och med stanna längre än schemat säger för att det har gått så bra. Och det känns ju skitbra, att hon trivs bra och inte verkar tycka att det är konstigt att bli lämnad där. Den dagen jag var med så gick hon självständigt med en gång, pillade på alla leksaker som fanns och det var inga konstigheter alls. Idag har Jocke suttit i lunchrummet hela dagen och läst nwt 20 gånger som han sa, samt pratat med fröknar, och Nelly var redan känd på dagiset. Den där Nelly hade dom hört talas om, kavat liten tjej som alltid är glad, det är våran Nellan det! :) Märks det att jag är stolt kanske? Det är jag!

Här hemma går det frammåt, idag har vi byggt iordning skostället och det blev skitbra. är sjukt nöjd över mina mätningar som gjorde att alla bitarna passade perfekt, kanske skulle bli snickare? Kanske inte så troligt men det här projektet klara jag i alla fall.

Sen idag kom mattorna som jag beställt, en till sovrummet och en till badrummet. Det blev den turkosa till sovrummet och sen beställde jag en grå likadan till badrummet, rund lite större än vanliga badrumsmattor. Men det bästa av allt är ju att denna alltid ser bra ut till skillnad från alla andra badrumsmattor som direkt blir nergådda, och ser allmänt skabbiga ut så fort man lagt på den. Någon som förstår vad jag menar? Mattorna som jag köpt är heltäckningsrya som man kan beställa i vilka mått man vill, Topolino heter den och kommer från Golvabia och finns i massa olika färger. Bästaste mattan hittar ni på EM såklart :) Kanske inte optimalt för ett badrum, men men, det blir snyggt i alla fall, och det är ju huvudsaken.

Bilder såklart!





Det snart klara skoststället/bänken, fattas lite färg och fackindelare




Ångerrätt?

Imorn är det Nellans första dag på dagis, helt sjukt! Har hela tiden sagt va kul det ska bli och allt sånt, men så här dagen innan så känner jag att det faktiskt är ett stort steg att nu lämna över henne i dagis händer. Kan man ångra sig eller? :) Ne men ärligt så känns det lite tråkigt att inte längre få vara med henne om dagarna, men man måste ju och jag vill jobba! Kommer antagligen vara superglad och lycklig första gångerna hon blir sjuk på dagis så att man får åka och hämta henne. Min älskade lilla bebis!

Idag har hon överöst oss med pussar hela dagen, spontana sådana också, kanske försöker hon att fjäska för att vi inte ska lämna bort henne?  Eller är hon rädd att missa dagis kanske? ;)


Våran pussgurka har de goaste pussarna ever!






Sleepover i Västra skagene

Denna helgen har varit mycket trevlig och mysig och effektiv! I fredags blev det mys hemma bara, såg på i love you philip Morris, jag somnade då tyvär, men jag tyckte ändå att den va lite för trög. Allt det roliga som trailern visade, visade filmen de första 10 minuterna typ och resten va nästan drama tyckte jag!? Men å andra sidan såg jag ju inte klart den så den kanske var skitkul i slutet?

I lördags tog jag och Nellan och höll oss borta hemmifrån när Jocke tog ner väggarna i hallen. Så vi shoppade loss på stan. Tyg till Nellans soffhörna, ett älghorn till nellans rum att hänga galgar på, lite kläder till mig och lite annat smått och gott. Kvällen/natten spenderade vi med Sofia och Sandra med familjer i Sofias underbara sommarstuga precis vid vänern på västra skagene, tror jag det heter? Jättemysig kväll men grill, vin, roligt spel (sequence), verkligen lyckat! Vi sov där tills idag och drog hem på förmiddagen.

Idag har Jocke fått ner resten av resterna i hallen och jag har måttat ut alla delar till skostället och sen har Jocke sågat ut alla delar så nu ska vi bara bygga ihop det, måla, lacka och sen är det klart! De nya väggarna kommer upp till helgen, så då passar jag och Nellan på att åka till Ed över helgen. Mys!

Från gårdagen

Värdinnan!



mingel på altanen








Fin bild på våra busbarn! En under bordet, en i soffan, och en smider planer på golvet :)




Samma stol med samma leksak!?




Den fina utsikten




Medan Emma sover så sött i sin säng, står Nellan på golvet och sover?






Grejjat!

Idag har det gått i ett. Lina och Jonas kom en snabbis till stan så det blev lunch med dom och Malin på bästaste oliven. Sen jobba vidare, fixa klart alla lönerna! Slutade, drog till Ikea med Malin för att inhandla lite grejjer till nellys rum. I första hand en byrå till hennes rum men så blev det inte. Jag har en tendens att att inte köra på det vanliga utan kom på ett annat sätt att förvara lite kläder i hennes rum, ni ska få se. Målet var att få tag i något som inte tog för mycket plats, där man kan ha de vanliga kläderna som används mest, som byxor, bodysar osv. Vi har redan hennes kläder på ett annat ställe men skulle behöva ha lite plats till annat oxå där så lite av hennes får flytta in på hennes rum. Tror det blir bra!

Sen har jag fixat klart hennes kök idag med hylla etc så det blev lite mer "hemtrevligt". Nu blir det fredagsmys, såklart!, med min stora älskling!



Odd Mollys Skapare

EM har börjar med att ta in en gästdesigner varje år. Förra året hade vi Oscar Magnusson, känd glasögondesigner, i år har vi Odd Mollys skapare, Per Holknekt. Han har designat en fåtölj med tillhörande accesoarer som heter Down. Jag måste säga att jag var skeptisk till den när jag såg den på bild men idag fick vi in den i utställningen och ni måste gå till EM och prova den, den är gudomlig. Den är som en säng nästan! Gigantisk fåtölj som kanske inte många har plats med, och inte snygg nog att ha i vardagsrummet men i ett myshörn eller nåttt! 

Kolla in ateljen

TRY IT!


Working girl!

Ja det är inte så mycket som händer just nu. Jag jobbar för fullt och det är skitkul! :) Trodde aldrig jag skulle känna så här inför ett jobb, att det ska bli kul att komma till jobbet, men det gör jag! Hoppas inte det bara är för att det är nytt bara? :)

Nellan är hemma med Jocke sista veckan nu, sen på måndag är det dags för inskolning på dagis. Känns som det är dags för lite daglig stimulans i Nellans liv. Hon har börjat freaka ur lite smått och visa tendenser till en vildunge som hon inte tidigare varit. Not good! Inte så farligt som det låter, hon är ju mestadels den mest underbara, men ibland kan det ju avvika ;)

Imorgon är det dags för tjejkväll igen, denna gången hos Madde. Myspys!

Sen på lördag är det dags för sleepover i Sofias stuga på hammarö med Sofia & Anders, Sandra & Jonas och våra små liv. Kommer nog bli en supertrevlig kväll med lek, bus, god mat och dryck och kanske lite spel! Har ett roligt på lager som jag ska introducera för dem!

Nu har jag precis rensat och städat garderoben vilket var väldigt välbehövligt så nu ska jag slappa i soffan innan sängen kallar!

Go kväll!

Såhär sur kan Nelly va ibland :)


Hemma!

Nu är man hemma igen efter helgen i Ed/Grebbestad. Vi behövde verkligen den fina och soliga dagen i går för att inte helt deppa ihop på vädret. Nellan fick till och med bada i havet för första gången i år :) Själv har man inte badat en enda gång, skandal! Vi avlutade denna dagen med ett besök hos Cissi och Alfons, mys!

Helgen i bilder





Nakenrumpan



Den glada åka-båtaren



Underbara älskade







Alfons läser bok för Nellan




Utslagen


Äntligen!

Solen sken idag! Är inte det otroligt? Vi drog till ed igår i hopp om en fin helg och det blev ju så. Vi har spenderat hela dagen i grebbestad, både på sjön och solat på en ö och ätit mat på bryggan. Underbara dag, har till och med chockat min vita kropp med lite bränna, det trodde man aldrig efter det höstlika vädret som varit. Nu har vi suttit ute, spelat lite spel och tagit ett glas vin. Lördagsmys helt enkelt!

Jag och Ernst!

Nellan har lagt sig, Jocke åker räkbåt med jobbet och jag kollar på Ernst. Han är riktigt bra tycker jag, han får allt att se så lätt ut. Han är ju lite småtöntig men det får man tänka bort :) Det han gör blir snyggt, och man blir inspirerad! Vill oxå bygga massa saker men känner att jag inte riktigt har komptensen till det. Finns SÅ mycket jag skulle vilja göra men behöver nästan hjälp till allt och då blir det inget. Tex så vill jag få ordning på hallen för jag vet att det kommer bli skitbra och längtar tills det blir det, men jag kan inte sätta upp gipsskivor, och Jocke kan nog inte göra det helt själv heller, skulle nog ha en händig man till tror jag. Så det ligger lite på is just nu. Men snart kanske?

Sen är det skostället som jag gjort ritning på, när ska det bli av? Jag kan rita ut men hatar att såga med annat än handsåg så då stannar det upp lite också. Men vi får se vad som händer till helgen, meningen var att vi skulle åka till Grebbestad med mamma och pappa men jag vet inte om vädret kommer att va bra. Så kanske blir det en bygghelg hemma istället, vi får se. Först en sista jobbdag för veckan, och Nellan ska till Ullabulla och busa, där trivs hon!

God kväll!








Old Pics, new Love

Jag rensade ur telefonen igår innan jag bytte och fann då dessa guldkorn













Färdigt!

Nu har Jocke varit duktig och tapetserat vårat sovrum. Nu är det bara listerna kvar att måla och mattan att bestämma sig för.....brun har de flesta röstat på och jag var också inne på det, men samtidigt är jag trött på att allt är vitt och svart och sådana torra färger så nu skulle jag egentligen vilja ha en glad färg?? Får fundera lite till tror jag. Men det blev så fint så och det var såå skönt att bli av med den galna tapeten vi hade innan.

Nästa projekt som vi håller på med är att byta ut väggarna i hallen, altså sätta upp nya gipsskivor, och tapetsera och inköpa nya hallmöbler, samt bygga ett skoställ. Sen är jag nog renoveringsnöjd för ett tag :) Då har vi inte heller så mycket kvar ioförsig, bara gästrummet och det kan vänta.

Helgen föresten bestod av en mycket rolig fest med mina tjejer hemma hos Carro, som avslutades med dans på månen. Hade inte vart där sen de byggt om så det var kul med lite nytt, de hade ju flyttat om endel, bland annat schlagerbaren. Det var  en mycket rolig kväll i alla fall!

Söndagen spenderades hos Jockes farmor, i deras sommarstuga, med massa god mat och gottigheter, passade perfekt sådär dagen efter!

Nu är det tillbaka i jobbet igen för både mig och Jocke så nu har vi en sån där leta barnvakts-vecka. Det verkar lösa sig nästan hela veckan men imorgon får Nellan hänga med mamma på jobbet en stund. De har gått bra de andra gångerna så de funkar nog.  Nästa vecka är Jocke pappaledig och veckan därpå ska hon skolas in, min lilla bebis! Kommer gå super tror och hoppas jag!

Godnatt!




Realitycheck!

Altså, ibland måste jag ju nypa mig i armen när jag ser våran lilla tjej. Det känns helt otroligt att vi har skapat henne och att hon är våran, hon är ju så perfekt och underbar på alla vis! Jag är verkligen så tacksam och ler varje gång jag ser henne. Hon är vårt allt! 


Hon är i sitt mysigaste jag just nu:

- hon pratar hål i huvet på folk på någon slags thailändska som är nästintill helt obegriplig!

- Hon hjälper mig att hänga tvätt, och säger då tack efter varje gång hon ger mig något plagg att hänga upp. Oavsett hur många gånger hon säger det så tröttnar man aldrig!

- Hon säger till när hon bajsat och säger "bajs" och lägger sig på handduken. Även om man redan har förstått det på hennes frånvaro bakom en gardin eller liknande.

- De små pussarna med riktig pussmun man kan få numera.

- Hennes konstanta dans om det finns musik, hon ställer sig under stereon och visar att hon vill dansa. Hon har även skapat lite olika moves, och när refrängen kommer då rockar hon järnet!

- Hon säger "elly" när hon ser sig själv på film eller kort.

- Kan vara med med gester till Blinka lilla stjärna och Imse vimse spindel. De söta små fingrarna blinkar och klättrar upp för trån :)

- Tar på sig ALLA skor hon kommer åt, oavsett storlek och modell, herrsko som högklackat, och hon klarar det!

- Vill hon läsa bok då kommer hon med boken, och ger till den som hon tycker ska läsa den för henne.

- Hon härmar de flesta orden som vi säger till henne, fast på hennes vis då, och det kan ju låta hur som helst.

- Börjat klä på sig själv, går ju sådär, men det är alltid något som kommer på plats, ett ben eller liknande.

- Hon säger ifrån om det är nåt hon inte vill, då kommer de flera "nej, nej nej".

- Får hon tag i en mobil och ska hon ofta ringa"momo", och när vi ringer upp då tjötar hon massa strunt!

- Morgonmyset när hon vaknar är obeskrivligt mysigt. Hennes små armar som kramar och myser med en.



Det är helt enkelt underbart att vara mamma till en 1 och ett halvt år liten prinsessa

♥ ♥ ♥



Knappen & Hakim

Altså vilka stjärnor! Har ni inte hört på dom så MÅSTE ni göra det! De finns på nrj.se webradio. De har ju så kallade wakeup-calls som är så sjukt roliga, men också sjukt pinsamma! Det är ju alltid någon vän till den som de ringer till, som de har tipsat om att de ska ringa till. tex så ringde de en kille som hade varit på ungdomsmottagningen nyss och nu låtsades de ringa till honom angående resultatet. De säger att han har någon sjukdom typ och ber honom gå in på närmste toa och ta fram "honom" och sen ber de honom göra vissa saker med den som att vrida på konstiga sätt mm, och sen frågar de hela tiden om det gör ont och det är SÅÅÅ pinsamt. Killen bara gör allt de ber om och han måste ju skämts ihjäl när de sedan säger att de är ett skämt!


Igår var det några döttrar som ville att de skulle ringa deras pappa och låtsas att det är en man som vill bjuda ut hans fru (deras mamma) på middag mm och erbjuda pengar. Han brukar visst alltid säga att inga pengar i världen kan ersätta hans underbara fru. Så när de ringer och presenterar sig som Karl Svensson och förklarar att han har en vacker fru och undrar om han kan få bjuda henne på middag så svarar han Ja, självklart! Knappan blev ju lite chockad av svaret men svara typ ja men va trevligt! Men några sekunder senare så kommer det världens spydigaste/vulgäraste melodi från pappan (som för övrigt har annat ursprung), j"ag ska kn...lla din mamma, och dig med, din jävla f..tta" Och han ger sig inte! Varje gång knappen försöker förklara vem han är så skriker pappan " Håll käften". Så sjukt pinsamt! Ha ha!

Visst lät det kul!? Eller är det bara jag som har dålig humor?


Mina idoler


Tjolahopp!

- campinggästerna har dratt hem!
- Jag har jobbat!
- Hämtat tapeterna till sovrummet.
- vart ute och övningskört med min kära sambo, eller ja, han har övningskört med mig!
- Gjort ritning till skostället så nu är det bara att börja bygga!
- Lagt en grinig unge som har ont i tänderna, vällingvägrar och var allmänt grinig!
- Suttit i soffan och lyssnat på åska och regn utan varken internet eller tv.
- Bokat party med brudarna på lördag, Carita kommer till stan :)
- Hängt tvätt!
- Glott på televisionen
- Nu sängen! Imorn fredag och HELG!!!!

Lite bilder från det senaste


morgonmys med Nellan och Hannah




Nelly och Emma på leklandet





Vinbärsplockning åt Nellan som ÄLSKAR dem!




Grillchefen




Lite discodans på kvällskvisten



Lekland, jobb och campinggäster på tomten!

Leklandet i söndags var en riktig hit faktiskt. Ungarna tyckte det var skitkul och vi med! Det kommer vi garanterat göra om. Snodde en bild av Jonas då jag inte lagt in våra än.


Järngänget åker rutchkana




Igår var det jobb igen som gällde, och när jag kom hem så var det dags att sätta på grillen för våra campinggäster som var på intågande. Mamma och pappa, Jonathan och Hannah. De skulle egentligen ta en liten camping på bomstad men igår kom de så sent så de fick stå med husvagnen på tomten inatt :)

Jocke jobbar idag och jag och Nellan morgonmyser i sängen, ska nog snart gå ut och väcka dem, fullspäckad dag idag, hoppas det blir fint väder!

Ciao!

Vad tror ni?

Jag har bestämt ny tapet till sovrummet som jag sa, Jocke var tveksam till den men han lät mig bestämma ändå snäll som han är! Jag gillade den från first sight som man säger! Den känns så där sober och behaglig men ändå mönstrad, färgglad men i dova färger som kommer bli perfekt fint i vårt sovrum. Allt är ju vitt i sovrummet för övrigt, sängen, garderoben, de andra väggarna så den här kommer bli en glad prick i rummet :)

Vad tror ni?




Ska man ha turkos eller brun rya på golvet tro?


Schhhh!

Nelly har lärt sig att göra sccchh-tecken med fingret och säga schhh, men det är bara det att hon stoppar upp fingret under läppen istället och får en snusläpp ;)




God morgon!

Jag och Nelly ligger i soffan och söndagsmyser, eller ja, jag ligger och hon sitter på mig, samtidigt som jag surfar lite och Nelly ser på barnprogram. Har luggit här några timmar nu och snart är det dags att väcka Jocke från hans sovmorgon!

Igår hade vi en jättetrevlig kväll hos Sandra och Jonas tillsammans med Sofia och Anders och våra tre busungar. Det funkade kanon denna gången också och barnen sov så sött, medan vi tjötade, tog ett glas och innan det blev det hämtmat från Tom Yam. Vid 2 tog vi bussen hem, och Nelly vakna 07.24 imorse, och jag hade nitlotten att gå upp! Men det var helt lugnt faktiskt då hon inte kräver så mycket mer än barnprogram och någon att sitta på :)

Medan vi satt där igår började vi smida kommande planer för oss 9. Utlandssemester, Sunne vattenland, Lisseberg var några av förslagen, men det slutade med att vi tar och börjar med några timmar på Nöjesfabrikens Leklandet idag! :) Har aldrig vart där men det ska va kul för alla åldrar har jag hört, vi får se på det! Blir kul för barnen att leka av sig lite i allafall och för oss också kanske?



RSS 2.0