Dagens babyoutfit



Äta på händerna är gott!




Har bara vart hemma och slöat på morgonen och nu ska vi ut och träffa mammorna och deras bebisar, blir kul! :) Sen i eftermiddag blir det fika hos Carro, trevligt trevligt! Och imorgon kommer Lina, bara roliga saker nu! Sen inte att glömma klassfesten på lördag :)

Bye Bye!

Bajshistorien!

Glömde ju berätta bajshistorien på vägen hem från Ed. Jag åkte ju ensam med Nelly och hon sitter ju därbak, och så gnydde hon endel på vägen. Jag var bak till henne flera gånger men hon slutade inte så jag tänkte att jag får ta upp henne lite och märkte då att hela hon var full i bajs, bilstolen oxå då såklart! EN handduk hade jag och den fick jag lägga henne på medans jag tog av alla bajskläder och torkade henne, sen var jag ju tvungen att ta bort den handduken och lägga henne direkt på bilsätet eftersom handduken var full i bajs....allt detta på världens minsta yta eftersom jag var tvungen att ha stängd dörr då Nelly har blivit lite förkyld. Det var nog det krångligaste ja vart med om, men nu är jag förberedd om det skulle hända igen. Det var nog tacosåsen jag åt som kom ut tror jag, har iaf aldrig sett en så full blöja, hon hade ju bajs både på mage och rygg!

Igår va jag och Nelly på stan och fikade med brudarna, Carro, Carita och Malin. Och sen gick jag och Carro och kollade i lite affärer. Det blev lite kläder till Nelly, pyjamas och bodyar och sånna där basplagg. Idag tog vi sovmorgon till nästan 11, det var skönt. Ska inte göra nått resten av dagen hade jag tänkt, bara pyssla här hemma, kan va skönt ibland. Men en sövningspromenad måste vi ändå ta nu så hon somnar lite.

Vi hörs!

Lite bilder från helgen

Morbror Mattias och Nelly



Kusinen Jonathan och Nelly



Hannah och Trine





Hemma igen!

Ja då var det måndag igen, och jag och Nelly är tillbaka i Karlstad. Åkte ju till Ed i tordags morgon för att hälsa på familjen nu när min bror, Trine och barnen va där. Gud va Hannah hade växt sen jag såg henne sist. Sen var de ju maknaden på lördagen oxå men den är ju inte så mycket att hurra för, mest jobbigt att gå runt med barnvagnen, men kul att träffa på massa folk man inte sett på länge! Det var meningen att jag och Nelly skulle gå på Therese och Munters inflyttningsfest men vi somnade klockan halv 9 på kvällen, kul lördag! =) Ska ju åka till Ed nästa helg IGEN, börjar bli lite mycket Ed nu, men då är det ju den efterlängtade klassfesten, ska bli kul, blir min första fest det, får se hur det går =) Och på torsdag är det Valborg och Lina och Jonas kommer till stan, ska bli kul!

Idag vet jag inte vad man ska hitta på....? Har ju lite ärenden i stan så det får nog bli en sväng dit kanske. Jag borde egentligen ta sovmorgon och passa på att sova nu när Nelly gör det men istället hamnar jag här..typsikt! Ska se om jag kan lägga mig en sväng, slår ju vad om att hon vaknar så fort jag lägger huvet på kudden!

Hej Svejs!

Bättre dag idag!

Igår var ingen bra dag för mig, jag var skitirriterad hela dagen och allt var bara piss! Allt pga amningen som var det enda jag gjorde igår typ. Men beslutade igår kväll att jag ska pumpa på dagen och amma på natten och det har idag funkat väldigt bra. Inatt åt hon faktiskt lite fortare och det var skönt att slippa gå upp och koka flaskor mm. Imorse var det ju dags för babymassage med mammagruppen  vid 10, kul att träffa all bebisar! Efter det åkte vi och lämnade in bilen på Wafab för att fixa tutan som inte har funkat sen vi köpte bilen, och vi har ju nybilsgaranti kvar så då är det bara att lämna in bilen, skönt! Efter det tog jag och Nelly en sväng in till stan, de slank ju ner lite saker som vanligt, skulle egentligen köpt mig ett par converse på Stadium för presentkortet men de hade inte strl 35, störande, och jag hittar inget annat jag vill ha ju!

Imorgon blir det roadtrip för mig och Nelly, vi två ska ju åka till Ed, får se hur det går, hoppas att hon somnar så att det funkar bra! Det kommer verkligen bli semester för Jocke, 4 dagars sovmorgon, vilken lyx, men det är han värd! :) Ska bli kul att komma hem och träffa alla, och på lördag ska jag och Nelly på fest, Terese och Munter ska ha inflyttningsfest så vi får ju ta en sväng dit. Sen är det marknan på lördag oxå, så då blir man väl tvungen att trängas med alla andra där en sväng. Sen blir det mys med familjen och Hannah och Jonathan som jag inte sett på så länge!

Nu tv-time!


Nelly badar


Är de så här det ska vara?

I söndags kväll började amningen komma igång...helt plötsligt så tog hon det som hon inte gjort nått annat..? Hemligheten är ju ioförsig en sån där vårtnapp....hade testat sån innan men denna var lite mindre och det var antagligen det som skulle till. Men iallafall så är det ju det här man väntat på och vad alla andra oxå tjatar om (!!), men det var väl inte riktigt som jag hade tänkt mig...hon åt i 2 timmar första gången och tänkte att det kanske var för att det var första gången men icke...nu 2 dagar senare så är det fortfarande samma sak! Hur ska jag ha tid med detta...är ju van att ge henne på flaska och det går ju ganska fort plus att man ju kan planera saker och ting mycket bättre när man ger på flaska. Detta var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig....jag som trodde det skulle vara lättare att amma men det går ju fortare att pumpa, mata och koka flaskor än att amma...på de här 2 nätterna så känns det som jag varit konstant vaken! Det positiva är ju såklart att jag slipper att hålla på med flaskor och kokning. Vi får väl se hur det artar sig..?

igår va jag ju och fixade mina naglar och det var ju som sagt på tiden, nu är de fina igen. Blev även lite shopping igår, ett till par jeansleggings (ljusa)  och 2 tröjjor. Idag vet jag inte riktigt vad som händer, kanske en sväng in till stan, det är den sysselsättningen jag har känns det som =) Imorgon är det iallafall föräldragruppen med babymassage, ska bli kul! På torsdag bär det antagligen av till Ed, det är ju marknaden till helgen och Mattias, Trine och barnen kommer hem då och jag har ju inte sett dem sen jul, och de har ju inte träffat lilla Nelly heller! Det var meningen att Malin skulle åka med men hon fick inte ledigt från jobbet så jag har inte bestämt mig om jag åker på torsdag eller fredag än.. Nelly sitter ju därbak och det blir ju lite bökigt om hon blir gnällig om jag åker ensam.

Har massa saker jag borde ta hand om, ringa folk, skicka in saker, göra Jockes deklaration, slänga saker m.m men jag känner inte för nått av det faktiskt...får bli en annan dag! Ska ta och städa upp lite här i stället.

Hej då!

Gnällig liten Nelly!




Helgen som varit!

Helgen har varit bra, solen har ju skinit och det har vart varmt och skönt ute. Vad mycket det gör med lite sol, man blir glad och allt är roligt :) I fredags var det en sväng på stan, inhandlades en jättesöt marinblå/vit randig klänning till Nelly. Fixade present till Robin som fyllde år igår. Sen blev det grillning hos Jockes pappa, gott gott! Igår lördag tog vi oss en sväng till Ikea, jag började städa balkongen för att göra iordning den inför säsongen, kommer spenderas mycket tid där, så vi var på Ikea för att hitta en grillbänk och det hittade vi, plus en tillhörande sittbänk. Helst av allt vill ju jag göra lite lounge stil därute med soffor och sånt, men eftersom inglasningen är i maghöjd så skulle man ju inte se ut om man satt ner och det skulle väl bli lite konstigt, bli snuvad på sjöutsikten =) Så vi får ha det som vi har det nu men med lite "upphottning", ska självklart visas bilder när jag är klar! Senare på kvällen blev det födelsedagskalas hos Robin och jag tog mitt första glas vin, och det var inte så gott som jag kom ihåg det, men det kan ju bero på att de va tysklandvin och sånt man dricker  för att bli full typ,kunde ju kostat på mig ett godare sådär första gången kanske. Nelly har iallafall nu invigt sin första fest, hon sov mest men! Idag har vi mest tatt det lugnt, vart en sväng på stan, städat lite och nyss tagit den första fikan på balkongen med Jockes mamma, syster Jennifer med pojkvän Sebastian, trevligt trevligt!

Imorn ska jag äntligen fixa naglarna, ska bli hur underbart som helst! Nelly får spendera tiden hos hos farmor Gunilla. Sen ska vi iväg och fastställa faderskapet oxå, annars inga planer. Jo jag ska ta mig lite egentid och gå på stan och shoppa lite till mig själv, längtar efter nya kläder! Så när Jocke kommer hem från jobbet ska jag ut i provhyttsvimmlet *puh*, tycker det är lite jobbigt att prova kläder men men, vad ska man göra om man vill bli fin?

lite bilder från helgen

     

De lyckligt nyblivna föräldrarna =)



 
Först badet i baljan, ser förskräckt ut men det tyckte hon om!




Dagens bravader!

Det blev en sväng på stan för mig och Malin förut.....hittade lite grejjer att handla, men det var det nog ingen som inte trodde jag skulle göra =) Det blev en kofta till mig och en ny mössa + body till Nelly, men insåg att det var massor jag behövde när jag gick runt på stan så de får nog bli en sväng imorn med, han inte så mycket idag. Hittade de perfekta skorna till mig och tror ni inte då att de var slut i rätt färg och storlek! Ville verkligen ha dem.....får åka ut och kolla Bergvik om de kanske finns där..hoppas! Det är lite jobbigt när man hittar sånt där som man bara MÅSTE ha.

Nelly har idag verkat ta sin roll som modell på allvar, hon som förut varit värsta matvraket har redan börjat banta och äta mindre varje måltid..inte bra, för det resulterar i att hon vill ha mat oftare..inte bra, inte bra,  får hoppas det var idag bara och att hon äter som vanligt imorn. Modellandet fick fortsätta när vi testade nya mössan på henne förut och hon blev ju så söööt, så jag och Malin tog lite kort på henne, testade även den bodyn vi fick när Lina å Jonas va i USA, tillsammans blev hon ju en riktig cooling!






Blivande modell!?

Har vart på BVC idag och vägt och mätt lillan, hon hade gått upp från 3490 till 3860 på ca 1 vecka! Sen hade hon dratt iväg på längden som vanligt igen, 56,3 cm redan, hon låg över sin kurva på längden och lite under på vikten, så hon är väldigt lång och smal, blivande modell =)

Efter det åkte jag å Nelly förbi jobbet en sväng, hon var vaken denna gången så det var ju kul att de fick se henne på riktigt! Nu är vi hemma igen, har precis pumpat och ätit lunch, lillan sover och vi ska snart gå ut och gå med Malin som var ledig idag. Blir nog en sväng till stan, sugen på att shoppa nått...vet inte vad men vi får se om man hittar nått?

Hej så länge!


Underbar dag!

Sitter just nu och pumpar i vanlig ordning, det blir ju ett par gånger om dagen! Har precis vart i Mariebergsskogen och fikat och tjötat med flickorna i mammagruppen, trevligt trevligt! Det är ju så himla härligt väder och man blir automatiskt på så bra humör! Idag är första dagen ensamma för mig och Nelly......har gått hur bra som helst. Va ju lite orolig att natten skulle bli jobbig att sköta själv med först pumpning, kokning av flaska och pump samt matning och sist få henne att somna igen, mem det gick hur bra som helst så jag klarade mig helt utan jockes hjälp...stolt! =) Sen ska jag kanske inte skryta av en natt, det kommer ju ett par till och alla blir kanske inte lika glamorösa! =)

Nu matdags för Nelly!

Bye Bye!


Påsken är över!

Vi åkte till Ed i fredags, hade inget för oss så då åkte vi hem en sväng. Har vart en väldigt lugn helg, träffade Lina och Jonas en sväng i lördags morse, inte så ofta man ser de nu längre =( På söndagen var vi hos Cissi å Alfons på fika, annars har det blivit endel yatzy. Har ju vart så himla gott väder i helgen, tänk om det kunde fortsätta så, men nej det kunde de ju inte ser jag idag. Gick upp halv 12 idag, kändes lite konstigt att gå upp så sent, men lillan ville inte sova inatt plus att hon bajsade typ 5 gånger på raken, måttligt irriterad sista gången jag bytte på henne! Hör att hon ligger och skiter nu med, hon är en riktig bajsolle! =)

De är så mycket jag vill göra, men tiden hinner inte riktigt med och lillan tycker ju inte det är så kul att vara själv heller så dagarna spenderas till stor del med henne på armen. Ska snart ta på oss och gå till affären är tänkt, men de ser inte lockande ut. Har ringt och beställt tid för naglar idag oxå, och det var inte en dag dag försent, fick en tid på måndag, ska bli så skönt. Jag har ju fått fila ner de själv men det ser ju inte snyggt ut när materialet är på halva nageln!

Ne nu får jag ge mig, har en uttråkad Nelly på golvet!


Veckan..

....har gått fort. Redan fredag imorn, långfredag oxå! Vi har inte gjort så mycket i veckan, känns som jag har spenderat väldigt mycket tid på provtagningen på sjukhuset samt specialistmödravården. Var där senast idag men nu sa de att jag kunde äta klart mitt pencilin och sen sluta för värdena blir bättre och bättre, vilket känns skönt! Så sista dagen är imorgon, sen kanske allt går tillbaka till det normala. Har ju börjat ge henne bröstmjölk igen och hon reagerar ju på det men det får gå så länge de är såpass lindringt som det är, är ju bara högst 2 dagar kvar sen borde de inte finnas nått pencilin i mjölken.

I tisdags kom ju våren till stan, helt underbart! Jag och Carita tog med oss lillskruttan och promenerade in till stan, köpte en iste och satte oss ute i solen, så varmt och skönt, dags för alla uteserveringar att komma fram nu. De få som var framme var ju proppfulla! Sen träffade vi på Cissi och Alfons som var i stan på besök, bestämde en promenad igår, onsdag, men vädret igår var ju inte det bästa så det blev fika hemma i Carros lägenhet istället (utan Carro som jobbade, men kom senare).

Idag är det skärstorsdag och vi ska på påskmat hos Jockes Farmor, gott att slippa laga mat idag, har lite idetorka på maträtter just nu. Får rappa på om jag ska hinna göra nått vettigt innan hon vaknar!

Bye Bye!

Ps. Hon har antagligen fått ett namn nu oxå, Nelly!


     

 

Är det nu det vänder?

Ny vecka, och jag mår mycket bättre...har ju som sagt ätit pencilin sedan i onsdags så nu känns det bättre. Fortfarande lite hänging ibland men inte som förut. Igår trodde jag att det bara allt skulle bli värre när jag vaknade med mjölkstockning, typiskt eller! Men det försvann med en varm dusch och varm vetekudde. Idag känns det som att det "onda" vänder.....och äntligen händer nått bra, nämligen så tog lillan bröstet i morse och verkligen åt, hon har ju tagit det förut men mest velat och inte direkt ätit, men nu så. Vore skönt om det är så att det vänder nu för jag är otroligt trött på att vara sjuk eller ha ont nån stans och det har jag typ haft hela tiden sedan vi kom hem med lilltjejen och det är ju inte så kul! Jag håller tummarna. Ska tillbaka och ta nya prover imorn och se om sänkan blivit bättre, den låg på 295 första gången, vilket visst är väldigt högt! Så imorn får vi se om jag är bättre och denna pågående pencilinkuren räcker eller om jag måste fortsätta...?

Vi var ju och vägde och mätte lillskruttan i fredags, hon vägde 3490 g och var 54,3 cm, hon växer som bara den på längden! Helgen spenderades i Ed, var ju tvugna att visa upp vårt lilla underverk, var bland annat hos farmor och farfar, Marika med familj. Vi var även och hälsade på Cissi och Alfons, han va så söt så!



Nu vill lillskruttan ha min uppmärksamhet, vi hörs!

Adjö!

Törstig eller!

Jag håller på att gå åt av törstighet....har konstant en flaska med vatten i handen och kan inte få nog, och det blir bara värre och värre! Hur ska det här sluta...? Dricker väl ca 10 st 33 cl flaskor med vatten, vilket är ca 3,3 liter!

Igår började jag ju med penecilinet och var ju jätteglad för att äntligen bli av med febern....men det slutade med att lillan inte tyckte om penecilinet och fick magknip till tusen och ville äta HELA tiden, det går ju inte, hon sov typ ingenting, tillslut öppnade vi en ersättningstetra och gav henne istället och då sov hon som en stock hela natten med ett avbrott för mat bara. Vi som hade ringt hit Jockes mamma för avlastning, det var ju första gången hon var sådan och med min hängighet så behövde jag sömn! Så Gunilla satt och vakade över henne medan jag å Jocke sov. Det var helt underbart att få ihophängande sömn, kan vara en bidragande faktor till att jag faktiskt mår bättre idag. Vågar inte ge henne mat från mig nu så jag får pumpa och slänga de här 7 dagarna som jag äter. De ringde från specialistmödravården igår oxå och sa att sänkan var rejält förhöjd så jag ska tillbaka imorn och kolla så att det inte blir värre....hoppas inte!

Idag har vi vart ute å åkt lite bil, kände att jag var tvungen att komma ut en sväng trots mitt mående, vi åkte förbi jobbet och visade upp vår lilla tjej, och imorn ska vi förbi Jockes jobb en sväng. Imorn ska vi även mäta och väga skruttan en snabbis, fick avstå föräldragruppen kände jag, det var ju bara introduktion med prat om förlossning, så bättre jag vilar och blir frisk!

Mina älsklingar  <3


Äntligen!

Nu har jag varit på specialistmödravården och kollat allt man kan kolla, både ultraljud, blodprov, han tittade på såret och kände på brösten. Det slutade med att jag fick pencilin mot min feber, men det var ingen jättetydlig infektion eftersom jag inte har ont i såret, inte ont när jag går mm. De proverna jag tog visade ju på nått men han menade att det är inte helt ovanligt efter en förlossning, så vi får väl se hur det går. Han sa att jag skulle vara bra till helgen annars ville de ha tillbaka mig, och det vill jag inte, har inte tid å vara hängig hela tiden, har ju en liten tjej att ta hand om! =( Hoppas Hoppas att pencilinet tar nu!

Annars i vårat lilla familjeliv, lillan har en dålig ovana, och så fort vi tar av henne blöjjan så kissar hon ner hela sig och den tröjan hon har på sig, det slår aldrig fel nu heller! =) Vi försöker finta henne och öppna blöjjan men han den liggandes beredd men då väntar hon tills vi tar bort den, smart liten tjej vettu! =) Och IDAG då tog hon priset, Jocke bytte på henne och skulle bara blöta några tvättservetter när hon nyser till och sprutar bajs typ 1,5 meter ut i badrummet, ha ha, tur för Jocke att han inte stog där =) Hon räddade dock den vita badrumsmattan som låg på mitten av golvet, duktig flicka!

Annars händer inte mycket idag,ska försöka göra minsta möjliga, bara försöka bli bättre bara så att man är frisk till helgen när vi ska åka till ed. Blir ju lite besökanden då och då vill man ju vara på topp! Ska ju träffa lille Alfons oxå, ska bli sååå kul att se han, han är ju redan 3 veckor gammal, tiden går fort! Längtar tills jag mår helt prima och kan gå ut och gå å sånt, de är ju sol ute idag, helt underbart ju, hoppas den är här för att stanna.

Föresten, vi var ju på BVC i fredag när lillan var exakt 1 vecka gammal, och hon hade redan växt 2,4 cm....helt stört ju...och sen hade gon gått upp från 3220 till 3300, ska dit igen på fredag och jag tror hon har gått upp massa mer nu, känns på henne! Ska bli spännande att se! Nu blir det lite tv tittande med min lilla tjej!

Bye Bye!


RSS 2.0