Ni kommer inte tro mig!

Ni kommer kanske inte tro mig men jag ska börja TRÄNA! Jag har varit så långt ifrån träning de senast åren så vissa kanske blir chockade :) Fick ett par springskor av mamma när vi var på stan så nu är det dags att ta tag i sin kropp och börja springa. Jag och Sofia ska börja springa på Kilene nu i veckan faktiskt, trot eller ej! De som känner mig från förr vet ju att jag har sportat endel i mina dagar. Först en lång karriär som pingisproffs ( haha ) och sen var det även friidrott och lite fotboll. Men det slutade nånstans vid 15 års ålder då killar och alkohol kom in i bilden, så jag skyller på dom faktiskt! Och nu har jag ju en underbar liten tjej som har hjälpt till att lägga hull på min kropp men det gör absolut ingenting faktiskt. Har inte reflekterat så mycker över det eller mått dåligt över lite hull här och där men nu känner jag faktiskt att det ska bli KUL att träna, vilket gör att jag faktiskt kommer att börja nu. Känns bra!

Mina nya skor är såklart ROSA :)
Måste ju matcha barnvagnen när vi ska powerwalka


Efterlysning: Hello kitty pälsjacka

Hittade en så sjuuukt söt vit Hello Kitty pälsjacka på H&M till Nelly men den fanns inte i hennes storlek, eller ja den fanns i 62 men det kommer hon ju inte kunna ha särskilt länge, så 68 behöver hon ju. Kollade både stan och Bergvik men det fanns inte och jag har kollat hemsidan men där finns den inte med...MÅSTE ju ha en sån! Så är det nån som ser en sådan hojjta till. Nelly skulle bli så grymt söt i den. Det är huva på den oxå och på huvan sitter det fast en rosa rosett, söt! Har inte ens en bild på den eftersom hemsidan inte hade den men ska försöka ta ett kort på den i butiken så ni får se den.



Helgen och veckan!

Helgen har vart bra, Nelly blev bättre där på fredagskvällen, så skönt! Mamma och pappa kom ju i fredags och åkte hem igår. Vi har vart på stan och shoppat som alltid när mamma kommer. Man är helt slut i benen efter att hon varit här, men de kan man väl förstå när man bor i ed att man måste shoppa av sig lite när man kommer till stan. Jag handlade inte så mycket, hade ju kört en rajd innan helgen så nu blev de lite småsaker bara. Annars gjorde vi inte så mycket, åkte båtbussen i lördags i världens blåst, men va gör man inte för att ta med familjen ut på nåt =) Sen gjorde vi käk och satt ute på balkongen och tjöta mest. Blev lite wii och bowling och såklart en Yatzy!

Nu är det en ny vecka och idag blir det babysim igen och idag ska Jocke följa med oss, blir kul! Sen åker Jocke och grabbarna till London på torsdag till söndag och firar "gammelgubbarna" Daniel och Kalle som har blivit 30 år :) Dom kommer nog få grymt kul där! Jag och Nellan drar då till Ed och passar på att träffa lite vänner och familj. Cissi skulle styra upp en tee-kväll med tjejerna och det blir nog en och annan fika skulle jag tro, blir trevligt!

Nu ska jag och Nelly äta frukost!

Gröt är livet!



Morbror upp i dagen

Ibland är Nelly okontaktbar och det är när Nelly ser på tv:n, det är nog en gen hon fått från sin morbror.


Min lilla docka har feber

Tycker så synd om henne! Det började igår kväll och hon va lessen och trött, och det har fortsatt idag me men det har vart bättre efter hon fått alvedon. Men hon är sååå varm och vill inte bli lämnad en sekund. Har vart på barnens hus idag med Sofia och Sandra som sedan slutade med en lunch och kaffe på MAX. Det va nog skönt att komma ut lite för hon har vart mycket bättre när hon fick ligga i vagnen och vara ute. Ikväll ska mamma och pappa komma hit och va här över helgen så nu ska jag fixa i ordning lite här. Ska låta Nelly få bada oxå, hennes favvosysselsättning, kanske hon blir lite gladare. Har köpt badleksaker idag oxå så vi får se vad hon tycker om dom.

Trevlig helg!


Baby ugg!

Det senaste i Nellys garderob är ett par jeansleggings samt ett bara rosa uggs, såå söta!




Yesterday!

Kan ju börja med att berätta att det inte blev huset för oss, det stod mellan oss och ett par till och tillslut gav vi oss. Vet inte om vi gjorde rätt eller fel men antagligen rätt. Jag hade gärna velat haft huset, de va fint mm men antagligen finns det ett annat hus till oss och det kändes väl inte helt rätt heller för då att vi ju kunnat klämt in lite mer pengar. Vi hade egentligen inte gått över vår gräns men vi stannade. Igår gick jag och ångrade mig och tänkte att vi gjorde rätt om vart annat. Vårt hus kommer nog..?

Igår va jag ute på vinkväll med tjejerna på stan. Trevligt att komma ut lite själv och Nelly lägger sig ju ändå för natten runt 8-9 så det är ju ingen big deal för Jocke, skulle kunna gå ut mycket oftare egentligen. Perfekt hinner hon få mat sista gången av mig  och sen lägger hon sig. Det är ju så skönt att bara kunna lämna för kvällsfika, vin mm utan att det blir ett stort projekt av det med pumpning och sånna saker. Jag dricker ju inte så mycket när jag går ut såhär eftersom jag ska kunna amma, men det är ju tur att Malin och Madde inte behöver tänka på sånt med tanke hur mycket de drack, ha ha =) De var på väg in på Harrys när jag begav mig hem och jag vill nog inte må som dem idag!

Jag och Malin igår på arenas utservering



Idag ska Nelly få sin andra vaccinationsspruta, vill inte! Är inställd på att hon kommer att få feber och bli gnällig så får vi väl se. Ska tillägna hela dan åt henne sen, bara mysa, leka och få henne på bra humör. Känns så hemsk när de trycker i de två stora sprutorna i hennes små lår, det skär i mig. Hoppas det går bra!

Nu blir det frukost!

Avlsutar med lite bilder på älsklingen







Måste va ett skämt!

Har ju hört en massa snack om ungdomar som videobloggar och att folk har diskuterat om det är ett skämt eller inte. Och kommit fram till att det är på riktigt. Men efter att ha sett denna så tror jag på allvar att de måste va ett skämt....eller?



Babysimmat och budgivning

Idag har vi varit och babysimmat och Nelly verkligen älskade det, det räckte att hon såg bassängen för att bli helt galen och sprattlade i luften. Jennifer följde med oss och det var skönt att vara två med tanke på att man ska göra lite övningar och sånt. Kändes lite töntigt att man skulle få ögonkontakt och sen säga -Nelly nu ska vi dyka, precis som hon skulle förstå? Och sen skulle man då skvätta vatten över huvudet på henne så att hon blir van, och vi skvätte ju en hel del och sen när jag tittar runt mig så ser jag hur de andra bara typ skopar upp en liten näve med vatten och typ lägger på barnets huvud, ha ha, vi snålade inte med vattnet direkt =)

Sen har vi tittat på hus oxå och håller på med budgivning, som vanligt. Jag verkligen fastnade för detta huset, det var så sjysst öppen planlösning och sen var det helt ok i ordning oxå, men det är ju inget vi kan räkna med att vinna, det var ju många där och så men vi ska ge det ett försök!





Trendspan på stan!

Jag och Nelly har vart på stan idag och träffat Cissi och Terese som är här i helgen med sambos och Alfons såklart. Fikat och shoppat lite kläder, jag hittade en skitalasnygg svart kavaj med beiget innerfoder med uppkavlade armar, såå snygg! Nelly har tittat på det senaste inom huvudbonader inför hösten/vinter:

Den här kanske?



Eller kanske ska hon köra kanin-stylen?



Ikväll blir det mys hos Malin med tjejgänget. Ingrid och hennes syster är här oxå så vi blir några tjejer, och Nelly ska såklart med. Hade egentligen vart skönt att åka själv men hann inte bestämma mig så Jocke har bokat in fest med grabbarna ikväll. Får ta igen sen när jag inte ammar istället. Nu ska jag fixa iordning mig.

Trevlig lördag!

Nya fräscha naglar!

Det va inte en dag försent, som vanligt! Har börjat bli riktigt dålig på att boka in en ny tid så det slutar alltid med att jag får vänta så länge och naglarna ser riktigt illa ut. Men jag måste ju fixa barnvakt till Nelly och det försvårar ju lite, det är ju inget överflöd av barnvakter direkt eftersom de flesta jobbar dagtid och jag har min familj en bit bort. Men det löste sig i alla fall med att Jennifer jobbade eftermiddag så hon kunde komma och passa henne, Tack jennifer! :)

Vi kom på när jag satt hos Helene (nagelfixaren) att jag har vart hos henne i nästan 4 år, det är ju jättelänge och det har jag inte tänkt på, känns inte så länge. Det har gått en del slantar dit, ca 400 x 12 x 4 år = ca 16 000 kr men det är det värt. Så fint med fina naglar och hon är verkligen jätteduktig! ICI hudvård är jag hos.

Nu ska vi dra till Jockes farmor och käka lite mat och hänga lite, hon lagar så god mat så det ska bli gott! Jockes faster är där oxå och de har inte träffat guldklimpen Nelly än så det ska bli kul.

Ciao!


Störande!

Sitter och ser på Design Simon & Tomas och kan inte hjälpa att störa mig på att i alla inredningsprogram så hänger de upp gardiner som är flera decimeter för långa och så böjjer de in dem bara. Det kan ju aldrig bli ett snyggt fall på gardinen då. Och det känns som att inredare som de är borde vara mer nogranna med sånt....eller? Dom är ju inte ensamma om detta heller utan varenda inredningsprogram gör de så i, konstigt tycker jag! Men jag va ju på en informationskväll med Per Eliasson, inredaren i Room Service och han berättade hur ett program gick till och det verkar ju gå undan lite så de kanske inte har tid att sy, vem vet, men störande är det i alla fall.


Babysim!

Wihoo, på måndag börjar jag och Nelly på babysim, ska bli så sjukt kul =) Det är 8 måndagar framöver och i priset ingår inträde för 2 vuxna så det är fritt fram för nära och kära att hänga med oss =) Mellan klockan 3 och 5 är det...anyone? Nelly kommer ju ÄLSKA det. Vi badar så mycket vi bara hinner och kan här hemma och hon plaskar och har sig för fullt, så kul å se.



Idag har vi varit på jobbet och hälsat på och kollat hur det går för dem, va ju där och jobbade igår men Carina ville så gärna träffa Nelly så vi åkte dit en sväng. Och nu sover lillskruttan och jag gör ingenting, hade tänkt städa men vi får se hur det blir med det. Ska in till stan en sväng sen i alla fall, har ett paket att hämta ut på Lindex från Liberoklubben, är säkert lite blöjer och sånna saker men kan ju va nått kul i kanske...?

Igår va vi ju i Maribergsskogen och träffade mammagruppen, elle ja, stora delar av den i allafall, det var kul att se hur stora alla hade blivit, en kröp och och många satt. Men vi har ju ett stort spann på åldrar i våran grupp, Nelly är yngst med sina 5 månader, iDAG, och äldst är 8 månader så det är ju lite skillnad på dem, men Nelly är dom hack i häl, ha ha =) Det blir ju så mycket jämförelser hela tiden och det går nog inte att undgå, men det är fakiskt ingen sån där bessewisser i gruppen som hela tiden ska berätta vad sitt barn gör och kan, det är skönt. Men jag kan ju skryta lite här....ne men Nelly är ju ganska snabb i sin utveckling, men det sägs ju att tjejer är det och vi båda har det i generna så det vore ju inte konstigt om Nelly kryper och går tidigt. Men frågan är ju om det är nått positivt med det......hon kommer ju bara ramla och slå sig oftare....som nu, den fina ställningen på filmen innan som hon har börjat ställa sig i, den är inte helt utan fara. Hon gör så i sitt babygym och gungar lite i den positionen och sen druttar hon med ansiktet före utanför gymmet. Skaffa hjälm kanske..? =)


Imorgon ska vi fika med Karin och Ante, det var inte igår. De va ju på dopet men det va ju inte mycket man hann prata med dom då. Ska bli kul å se dem! Appropå dopet så har jag vart lite seg med tackkorten, några glömde ja i Ed så dom ba jag mamma fixa men sen har jag några här oxå som inte har blivit utdelade, måste ta tag i det.

Nu har jag bestämt att städrocken åker på! ( har ingen sån men det lät bra)

Bye Bye!

Hittade ett kort på Ante och det känns som det va så länge
 sen vi sågs ungefär. Han är bara 15 månader nu =)






Sjukt rolig film

Nellys nya grej är ju att öva på sitt krypande och det går lite sådär ibland och ibland glömmer hon hur det är hon ska göra och gör såhär istället! Snacka om graciös, blivande gymnast kanske? Notera att hon ställer sig på tårna...


Va underbart det är!

Tänk va underbart det är att få vara hemma om dagarna med världens mysigaste, goaste, sötaste lilla tjej. Vill inte att det ska ta slut. Har redan börjat få lite separationsångest över att behöva lämna bort henne. Men får väl sluta tänka så för det är ju långt kvar, vi har ju en lång mysig höst framför oss och sen en vinter och sen kan jag börja få ångest kanske!

Idag tog vi en lång morgonpromenad med Sofia och Sandra med deras små, vi gick ganska långt, typ närmare 2 timmar. Sen va vi en snabbis och hälsade på jocke på jobbet och sen gick vi hem. Jag sitter nu med en kopp te och Nelly tar sig en lur. Hur mysigt det än är när hon är vaken så är det så sjukt skönt när hon sover en sväng och man bara kan sitta ner och njuta och göra vad man vill. Ska ju iväg till jobbet sen så nu tänkte jag bara ta det helt soft.

Ciao!

Min älskling













The day!

Började dagen med en vägning och mätning av lillstrumpan, det var ett tag sen. Hon vägde 6325 g och var 57 lång, så hon har lagt på sig lite tjockisen ;) Hon har allt fått lite lår och valkar, hon va ju så himla liten och skran förut. Sen mötte vi upp Sandra och Sofia med deras små och tog en fika på Espresso house. Jennifer kom förbi och hälsa på Nelly oxå, och följde med oss hem en sväng, Jennifer körde ett tränings-kryp-pass med henne oxå, det kan ha varit det som utlöste bomben i hennes blöjja senare =) Har väntat på att de skulle komma och det behövdes väl lite aktiviteter för att det skulle komma igång, ha ha! Den var inte att leka med utan att gå in på detaljer!

När Jocke kom hem så drog jag och gjorde ett pass på jobbet, väldigt intensivt körde vi och hann med massor. Köksavdelningen har sedan vi öppnade inte varit bra men nu tror jag vi fick till det. Det är så kul att grejja men man blir ju lite sugen att köpa saker när man går runt där och vi ska verkligen inte köpa NÅNTING nu, för nu väntar vi tills huset kommer. Men nån liten grej kanske följer med hem till vår nya lägenhet...? =)

kanske denna, blir höstfin i vår soffa!



Imorgon är det morgonpromenad med tjejerna (mammorna) som gäller sedan vet jag inte. Ska jobba igen efter Jocke slutat men innan det vet jag inte, men vi hittar nog på något. På onsdag är det träff med hela mammagruppen i maribergsskogen, ska bli kul att se de andra nu, det va jättelängesen.

Vi hörs!






Törstig?

Snacka om  sötis! ;)


Sista dagen!

Idag är det sista dagen på våran 7 veckors semester tillsammans, imorn ska Jocke tillbaka till jobbet, och jag med. Han ska jobba till 4 och då åker jag bort och fortsätter göra iordning butiken. Ska vara där 3 dagar denna veckan sen blir det nog inget mer tror jag. Kommer nog kännas lite konstigt att gå tillbaka till vardagen nu och vara hemma själv med Nelly. Men det är bara att aktivera sig med de andra mammorna. Kom på att man kan ju gå och bada med dom, nelly verkligen ÄLSKAR ju att bada så det vore ju perfekt. Sen barnvagnsbio finns ju med.....ska kolla upp lite roliga saker man kan hitta på. Snart börjar ju babysimmet tror jag med, kommer bli skoj. Imorn ska jag och Sofia gå och väga våra skruttar i alla fall.

Idag har vart en riktig slappardag, va uppe tidigt med Nelly men sen gick jag och la mig igen och då tog Jocke Nelly och tog en promenad och fixa frukost, salami och mozarella smörgåsar, såå gott! Sen va vi och fika på cafe august med Nellys farfar och fru, hade aldrig varit där innan, det var ju jättemysigt där! Sen va Josse och hennes kille här en snabbis och sa hej till nelly. Har precis lagt Nelly och nu blir det soffan och film!

Nelly med farfar på Cafe August



Vad ska man göra?

Ja då var det lördagkväll då och vi vet inte vad man ska göra. Van med att det händer saker hela tiden så man inte behöver tänka en gång men nu va det slut på det....spelkväll hos Johan och Maria ligger som förslag nu, får se vad det blir. Idag har vi inte gjort så mycket, vart på stan med Robin och Daniel, käkat lunch och sen tog vi en fika på Espresso house och sen gick vi hem och gjorde ett nytt försök att få i Nelly middag. Hon verkligen ÄLSKAR gröten men mat, typ potatis å sånt går inte lika bra, hon får konstiga grimaser hela tiden och ändå har vi försökt ett tag. Idag testade vi bara majs och det gick bättre men fortfarande inte så bra men det kommer väl, hon måste väl vänja sig bara. Nu ska jag väcka min lilla skrutt så att hon somnar ikväll igen.

Ha en trevlig kväll!

Nelly ligger å spanar på Espresso House





ska hon sticka..?

Nelly övar för fullt på att sticka.........snart så, när vi minst anar det så har hon stuckit iväg och då är friden långt borta. Hon är som sagt väldigt sugen på att krypa och övar hela tiden. Så fort hon ligger på golvet så ska hon upp i krypställning. Min lilla tjej...tycker hon kan ta det lite lugnt!


Morgonpromenad

Nelly vaknade som vanligt tidigt idag med, klockan 8 slogs hennes ögon upp och då är det dags att vara vaken. Låg ett tag och försökte sova medans hon låg mellan oss och tjattra och bökade på oss men det gick inte så jag hämtade datorn och kollade runt lite när Sofia frågade om jag skulle med ut på promenad. Sigge va oxå en vakenfis så vi tog våra vagnar och gick 1 timme. Det va skönt att komma ut i det fina vädret och på vägen hem gick jag inom ICA och köpte frukost som vi åt på balkongen. Så jag har haft en ganska bra morgon trots att jag kände mig bra trött när jag gick upp.

För övrigt så tror jag att Nelly har problem med att bajsa....hon låter väldigt ofta som hon försöker trycka ut nått. Och när det väl kommer ut som kan ta ett par dagar så är det så segt och sitter fast i röven på henne, och det ska det visst inte göra utan det ska släppa från blöjjan...? Vet inte om det kan bero på gröten hon äter...har blandat lite på måfå det sista för att få rätt konstistens för jag tycker den har vart för lös så att det knappt går att ta upp på skeden och få det att stanna kvar och det kanske beror på det....? Har köpt katrinplommon i alla fall så vi får se om det löser sig, ha ha, vad finurlig jag kände mig, löser sig!

Nu ska vi snart dra till hamnen och käka lunch med mammora och de små!

Vi hörs!

Nelly har övat och här är resultatet =)

Nelly har sedan hon fick sin gåstol försökt att få ett bra svung på den där kulan,
och det har gått sådär men med lite övning så gav det resultat :)



Det börjar det ordna upp sig...

Vi var och tittade på 2 lägenheter idag, en på Herrhagen och en 3:a mitt i stan på hamngatan. Och den på hamngatan hade allt som vi ville ha, balkong, hiss, bra förvaring och hyfsat snygga väggar och färgval ( petig som jag är ).  Från trapphuset  kommer man direkt ut på Drottninggatan så mer centralt kan man ju inte bo och med parkering i garaget under huset, så vi tog den såklart! =) Så nu är vi inte bostadslösa längre + att vi slapp ta en "sketen", gammal lägenhet långt bort nån stans. Den andra jag skrev om som jag så gärna ville ha va väldigt fin och stor och så men det va en 2:a på 90 kvm och dyrare. Så denna blir ju bättre eftersom Nelly fortfarande kan ha en eget rum i denna. Sen va den helt OK så att jag kände att den går att få jättefin med våra möbler och så vidare. Skadad som jag är så kan jag inte hjälpa att tänka så att den ska va fin även om det bara är ett temporärt boende till vårt hus dyker upp, för det kan ju ändå ta ett tag, 1 år har jag räknat med..? Det va ju inte direkt läge att vara kräsen i den situationen vi var i men nu gick det ju bra ändå! Så nu kan jag börja planera hur vi ska ha det och packa ihop lite. Vi hade ju tänkt att packa ihop sånt som vi inte behöver just nu och skriva HUS på de kartongerna och låta stå i förrådet  i nya lägenheten så slipper vi packa ner och upp precis ALLT, kan ju vara skönt. Försöka göra det så smidigt som möjligt eftersom det förhoppningsvis blir en flytt till inom ett år. Känns så otroligt skönt att vi fick den och att vi inte behöver stressa fram ett hus som inte egentligen har det vi kräver och vill ha. Så det börjar ordna upp sig helt enkelt =)

Bjuder på en bild av mina två godingar, älskar er <3




Sova..?

Jag kan inte sova! Sov jättedåligt inatt och det tog lång tid innan jag somnade och sen hjälpte det ju inte att Nelly som börjat sova hela natten vaknade och att min andrra älskling låg och snarkade ikapp med sig själv. Försökte lägga mig en stund nu med Nelly...men det slutade med att Nelly somna och jag sitter här. Jag har ju varit och jobbat idag och det gick ju kanonbra. Innan jag kom till jobbet så kände jag mig inte så kreativ och visste inte hur det skulle gå riktigt eftersom jag är lite borta från vilka möbler som kommit det senaste osv. Då kan det ju vara lite svårt att bara komma in och flytta runt och piffa till och ha bra ideer som ger miljöerna en helhet men det kändes väldigt bra idag och vi fick iordning på en hel del faktiskt. Det va lite stökigt när jag gick men det ordnar vi imorgon då jag ska köra ett pass till.

Det blev inget hus för oss heller, vi var med och bjöd en stund idag men det kvittar vad vi än lägger så bjöd de andra över oss, helt sjukt! I slutet la vi egentligen bara bud för att se om de fortfarande gick över..galet egentligen...det är pengar man bara "leker" med och de fick ju inte huset billigt i alla fall, det har vi ju hjälpt att se till. Det är galet egentligen hur mycket pengar folk kan lägga på ett totalt renoveringsobjekt....och det tråkiga är att det finns ALLTID människor som kan bjuda mer än vi kan. =( Men jag ska inte stressa upp mig, det va ju meningen att vi skulle ta det lugnt och invänta vårt hus medan vi bodde i en hyresrätt så det ska vi ju göra nu och bara ta det lugnt....får se hur det går....är ju inte känd för att vara direkt stillsam och avvaktande ;)


Vill ha!

Vet inget mer om huset än men vi är kvar i alla fall, vilket är positivt, men snart måste vi lägga in sista budet, och man kan ju alltid hoppas att det blir det slutliga. =) I vilket fall som helst så vet vi ju att det antagligen inte blir huset för oss så vi letar ju lägenheter för fullt, och var och tittade på en förut som jag bara VILL HA!!! Det va hur fin som helst. Jag har ju haft lite ångest över att flytta nånstans halvhjärtat men denna lägenheten skulle jag verkligen kunna bo och kännas bra i medans vi letar hus. Den låg dessutom mitt i stan. Saken är nu den att vi är 2 st par som vill ha den och nu ska hyresvärden välja mellan oss så det är 50 % chans att vi får den.....så nu väntar vi både att få veta om huset och lägenheten imorgon....nervöst!

Idag har det inte gått i många knop, började dagen med en fika med Carro på Espersso house, de va länge sen nu och vi bestämde att vi skulle träffas lite oftare :) Sedan gick vi hem och tvättade i tvättstugan, skönt att få all tvätt tvättad och torr för en gång skull, är så trött på att ha torkställningen uppe hela tiden som det blir när vi tvättar här hemma.

En annan rolig sak är att de ringde från jobbet förut och behövde lite hjälp de kommande 2 veckorna. Nya katalogen kommer ut den 26 augusti och då ska butiken vara på topp och uppdaterad så jag ska hoppas in och jobba lite pass med att piffa och puffa bland miljöerna, ska bli hur kul som helst. Det passade ju bra att Jocke fortfarande har semester så jag börjar redan imorgon =)

Nu ska jag ta mig an min lilla solstråle!


Tror drömmen är över...

....mäklaren ringde nyss och budgivningen har startat, och inge lite heller, 2 budare har gått upp 100 000 kr var altså 200 000 på bara en kort stund. Vi är med men vi kommer inte kunna gå långt och det STÖR mig! Verkar som det bara är att vänta på nästa hus som vi kan tänkas vilja ha. Man hade ju (som vanligt) flyttat in i tankarna och planerat hur det skulle se ut när vi var klara...skit oxå!

Ångra mig!

Hade skrivit massa kloka, visa, djupfulla rader men ångra mig när jag skulle publicera.....det är så svårt när det blir fel och fel människor drabbas, därför så skiter jag i det just nu!

God natt!

Nelly vet vad hon heter


Helgen!

Nu är denna helgen snart slut, skönt att ha en veckas ledigt kvar tilsammans! Denna helgen har varit kanon, härligt med lite fint väder. Vi hade Jockes pappas och fru:s hus denna helgen och det passade ju fint i det fina vädret eftersom de har en pool och det finns skugga till Nelly. Daniel, Robin, Johan och Maria kom dit oxå så vi sola, bada, grilla och drack lite vin, mycket trevligt!

Har glömt att säga att vi har tittat på ett hus som budgivningen börjar på imorgon och vi är jättespända inför den. Vi båda har fastnat för detta huset och hoppas verkligen att det blir vårt! Det pirrar lite i magen idag =) Uppdaterar er på hur det går om några dagar.

Idag har jag och Nelly fikat med Carita som va i stan på snabbvisit, så kul att se henne, det var verkligen evigheter sen. Hoppas hon börjar komma hit lite oftare nu! Efter fikan åkte vi ut till Jockes farmor i deras sommarstuga för de andra skulle plocka kantareller och de fick tag på endel. Så just nu sitter Jocke och rensar, kul för han att han fick nått att göra =) Själv ska jag bara slappa i soffan resten av kvällen!

Carita och Nelly



Nelly och kantarellerna








Robin och Nelly slappar





Säg mamma


Nu är det slut!

Nu är det slut på flängandet. Kom hem från Smögen och Ed igår och det känns skönt att bara vara hemma nu. Har haft det jättebra i Smögen med 1 kanonfin dag i alla fall. Pappa hade ju med båten så vi va ute och fiska makrill, eller ja, de andra fiska och jag och Nelly titta på. Jag är inte direkt fisktypen och sen avskyr jag lukten! Annars va vi på bryggan och strosa, käka, grillade och fick oss en liten solning på onsdagen. Nu är vi i allafall hemma och är lediga 1 vecka till tillsammans innan Jocke ska tillbaka till jobbet.

Igår träffade jag upp Lina, Emma och Emma och gick ner till hamnen och käka och drack lite vin i solen, helt underbart! Nelly var hemma med Jocke och grabbarna som hade grillkväll. Skönt för Nelly att slippa tjej-tjattret lite och höra lite grabbsnack =)

Nelly sov föresten sin första hela natt igår. Vi la henne 21.30 och hon vakna inte förän 08.00 dagen efter, det kändes helt skumt. Jag kände mig inte så utvilad som jag trodde jag skulle göra, men jag har heller inte tyckt att det varit jobbigt att mata henne en skvätt på natten eftersom hon har somnat igen direkt. Nu var ju det jobbiga att hon var klarvaken vid 8 och det var inte jag =) Men har haft lite svårt att sova den sista tiden. Jag brukar somna väldigt fort vanligtvis men inte nu längre. Vet inte om det är mycket i huvet nu med flytt och massa sånt? Igår låg jag vaken hur länge som helst och grubblade/irriterade mig över en sak som jag känner mig inblandad i fast det inte rör mig egentligen. Jag tycker att en vän har blivit respektlöst behandlad och jag kan inte annat än att känna för henne och irritera mig nått fruktansvärt. Jag har ju lärt mig en sak på detta i allafall. Man undrar hur folk tänker ibland...?

Just nu sitter jag uppe alldeles för tidigt i soffan och degar medan min goding sitter i gåstolen och bajsar tror jag, det låter skumt därifrån i alla fall. Men det känns som detta är att våra småbarnsförälder, att sitta uppe alldeles för tidigt med sitt barn som är superpigg klockan 06.00, nu är ju klockan 09.00 men jag kan tänka mig att det blir tidigare sen...?

Idag blir det nog en dag på stranden, härligt! Nu blir det frulle!

Bye Bye!

Lite bilder





Jag fångade fisken...på bild!





världens roligaste kort, va gör dom?



Smygfoto...hittade ju en kändis oxå, Rippe eller nått i galenskaparna



Makrillen ligger på grillen







Smögen igen!

Nu drar vi till Smögen igen, denna gången med mamma å pappa och båten. Håller tummarna för det fina vädret men det är inget jag tror på egentligen, har slutat hoppas tror jag. Orka bry sig mer om det svenska piss-sommar-vädret, ha ha!

Jag och Jocke på smögenbryggan =)


Gåstol utan hjul is the shit!



Eftersom vi sedan länge har ett hyperaktivt barn som bara vill stå så har vi skaffat en gåstol. Vi har inte satt på hjulen än utan hon får sitta i den som den är och kan då välja att sitta och leka eller sträcka på benen och stå om hon känner för det...Perfekt! Det är ju mycket snack om att gåstol inte är bra bla bla bla men utan hjul är det ju inga problem eller...? De som sägs är ju att deras utveckling av motorik kan hämmas om det får gå runt i en gåstol men hon får ju inte ränna runt i den utan bara va i den, det är som en liten avlastning för våra armar =) Den kan även transforma sig till en gungstol!






Var är inredningen..?

Man kan ju som läsare undra var inredningen tagit vägen, som denna blogg delvis skulle innehållla...? Det var nog så att det kom en liten tjej som tog hela uppmärksamheten =) Har inte pysslat riktigt så mycket som innan eftersom jag gjorde så mycket precis innan hon kom till världen. Har i alla fall mycket inredning i mitt huvud som bara väntar på att komma ut. Det tråkiga nu är ju att vi ska flytta och letar för fullt efter "vårt" hus så det finns ju ingen anledning att lägga ner sig och fixa nått  just nu =( Men man kan ju säga att jag har ganska stora, galna, fräcka, snygga planer till vårt kommande hus, vi får väl se vilka som blir verklighet av...? Fatta att jag längtar efter ett hus NU!!!

Nyaste inköpet


Dessa snygga stora bokstäver (ca en linjal höga) från Broste ska jag spraymåla vita och ska tillsammans med massa kort och ramar bli en stor fotovägg, kommer bli sååå snyggt när det är klart tror jag, när det nu blir...?




Det var de!

Nelly är ingen bebis längre har jag insett nu. Efter att ha läst Alex Schulmans blogg om sitt liv som pappa till lilla Charlie, som va såå rolig att läsa, så inser jag att det va lääänge sen Nelly va så liten och man va så rädd och allt kretsade kring den lilla varelsen som precis kommit till världen. Nu är Nelly stor, hon äter gröt och mat och råkar man söla på bordet är det 2 små händer där på mindre än 2 sekunder och kladdar i sörjan, när hände detta, när blev hon så stor? Leker man tittut så skrattar hon som bara den, hon är kittlig under fötterna, i sidan i låren...ja typ överallt! Alla har hela tiden sagt att tiden går så fort och de har rätt, den går fruktansvärt fort. Hon kommer väl snart flytta hemmifrån......fy!






My little sunshine



Hon är verkligen våran lilla solstråle. Hon är nästan konstant glad dagarna i ända och charmar alla som kommer i hennes väg! Hade nog aldrig vågat hoppats på att man skulle få en sån glad liten skit =) Nelly har precis lagt sig, har vart hos farfar och grillat och hon sov men vakna när vi skulle åka hem så hon fick mat och somna igen när vi kom hem. Kanske hon sover länge imorn eftersom hon fick mat så sent nu..?!

Som sagt vi är i Karlstad igen. Har ju flängt runt endel denna sommaren, allt mellan Ed, Stockholm, Smögen, Karlstad, Grebbestad, Strömstad, vissa flera gånger om. Nu kom vi hem i fredags efter att ha varit i Smögen måndag till onsdag och sedan Ed. Har haft det kanonbra förutom att vädret sviker en hel del just nu. Hade EN kanondag i smögen, det va skönt, annars har det varit regn och rusk typ. Idag va det ju fint men man blev ju så chockad av att de inte regna att man inte visste vad man skulle göra så denna dagen sölades bara bort, altså inte gjort nått speciellt. Har i princip precis packat upp vår packning och tvättat lite och imorgon ska vi packa tillbaka igen för på måndag bär det nog av till Smögen igen. Måste ju passa på medan vi är lediga tillsammans. 2 veckor kvar och sista veckan kommer nog bli här hemma och bara lata oss tror jag!

Lite bilder från den senaste veckan









Mormor hade köpt solglasögon till Nelly...fina?? =)



Nelly vilar på sin elefant i sin nya gåstol/gungstol



Mycket bilåkande har det blivit



RSS 2.0