Gott nytt år!

Idag är det  nyårsafton och pappa fyller 49 jordsnurr :) Nästa år smäller det...då blir Jocke 30, pappa 50 och farmor och farfar har vart gifta i 50 år och Martin tar studenten. Och framför allt, Nellan fyller 1 år :) De kommer nog bli ett händelserikt år och det gillar vi! Vi flyttar till huset, ska ut och resa, förhoppningsvis en lång och varm sommar där Nellan kan springa runt, bada mm. Även om man har lite ångest av att detta året bara försvann så längtar jag till det nya!

Idag ska vi ut till vårt kommande neighborhood skattkärr för lite julklappsbyte hos Roger och jenny med barn. Sen blir det nyårsfirande med family Krook.

Så Gott nytt år på er!


Nellan blåser bubblor

De syns lite dåligt men Nellan blåser bubblor och man kan se att de kommer lite glänsande bubblor ur hennes mun :)


Ankdansen


Mellandagsrea!

Och jag handlar till ordinarie priser! Det är väl jag i ett nötskal....kan ju inte vänta på att de just jag ska ha ska reas...de kommer väl efter nyår säkert...skulle inte förvåna mig. Jag har i allafall hittat stövlar och väska precis som jag va ute efter. Och väskan kan man ha hängandes på armen eller dra den över huvudet...perfekt..precis vad jag ville ha!



Nellan fick ju oxå lite grejjer, inte heller på rea. Ett par Villervalla jeans som jag sneglat på sedan hon föddes, men nu när hon snart går så blir de så coola. Sen ett par jeanslegging och ett par favoriter i repris, hon har ett par hello Kitty jeans som har blivit för små som hon är så fin i så de blev ett par till, strl 80 köpte jag...får väl se när hon kan ha dom?! Sen köpte jag mockasiner...hon blev lite stadigare på jorden med dom :) Och sist men inte minst ett par VANTAR. De är ju inte mänskligt kallt ute och Nellans små tygvantar är ju inte direkt varma så tjocka vantar fick de bli.

Villervalla jeansen




Imorgon är det ju nyårsafton...har bestämt oss för att gå till Jockes pappa med tjej, Jennifer och Sebastian skulle oxå dit, så det blir nog trevligt! Nyårsafton är lika varje år att man inte vet man ska hitta på, och man MÅSTE ju hitta på nått, man kan ju inte bara sitta hemma själva...det gör vi ju typ alla andra dagar. Vi har verkligen inte gjort nått denna ledigheten...bara slappat..de är ju skönt de med men kul när de händer nåttt oxå! Jag vill spela spel..ingen som är sugen på Cluedo eller monopol?

Nu ska jag snart ut på stan igen..köpte en klänning som ska bytas.

God kväll!

God jul!

Lite i efterskott då :) Har haft en mysig jul hemma i Ed, Nellans första jul. Hon brydde sig ju inte direkt om paketen, men de va kul att dra lite i pappren och snörena men annars så var allt annat, som smulan, smulans mat och tidningar av större intresse. Hon fick så mycket fint, bl.a en rosa bobbycar, ljudliga leksaker, massa andra leksaker, Brio leksaker, badankor, kläder mm. Hon hade visst vart väldigt snäll i år :) Skönt att hon har lite nya leksaker nu i allafall....hon är något trött på hennes "bebis" leksaker som varken låter, rör på sig eller är roliga.

Jag hade visst oxå vart snäll i år, som vanligt då :) Jag fick bl. a Elle interiör prenumeration, bodybutter, elektronisk fotoram, pengar, mascara, tvättmedelslådan som fanns på min önskelista, olja, pesto och lite andra roliga matgrejjer, en toaster så att vi äntligen kan göra toastade baguetter! Och Jocke och Nelly hade köpt massa fint...den koftan från Åhlens jag visade här för ett tag sen, den hade han snappat upp, Odd Mollys handkräm + läppbalsam, BOBBY:s hårprodukter i en necessecär, så jag blev mycket nöjd!

Nu är vi hemma igen, åkte igår eftermiddag. Så nu är det lite slappande fram tills nyårsafton....har ingen aning om vad man ska hitta på??? Idag ska vi tjejer i alla fall gå ut och käka, Försöka samla alla nu innan alla ska tillbaka till sitt. Lina åker ju hem imorgon. Så jag ser framemot en trevlig kväll. Nu på dan ska vi ut och se om vi kan fynda nått på stan.

Hej hopp!

Lite bilder från Julen

tomtemor :)



Nelly på sin nya Bobbycar



Julaftonsklänningen



Lite skeptiskt till tomten



Mina 2 älsklingar packar upp paket



Nellan provar morbrors nya nattmössa





Lite av leksakerna



några av mina klappar



koftan




"julafton"

Ikväll är det julafton här med familjen Krook, mysigt! Det är Jockes farmor och Åke, Jennifer och Sebastian, Urban och Aggie, Christoffer och vi. Vi ska käka julmat och byta julklappar...sen har alla även köpt en 50 kroners klapp som vi på nått sätt ska byta...vet inte riktigt hur än? Har ju sökt lite på julklappslekar men då kan de oftast bli så att någon blir utan och de vill man ju inte. Får se vad vi hittar på för skojjigt. Vi ska duka långbord här i köket, blir nog trevligt. Första gången vi har haft ett så rymligt kök så att vi kan ha de så utan att trängas....ett plus med denna lägenheten förutom läget då.

Just nu håller jag på och tvättar och har betalat räkningar, så nu är vi snart redo för ett par dagar i Ed med julfirande och sånt, ska bli mysigt! Åker imorn morgon och stannar tills söndag skulle jag tro. Sen blir det väl hem och ladda inför Nyår...men vad gör man då tro? Har ingen aning verkligen.....men som Jocke sa " vi är ju en barnfamilj nu" så de får väl bli ganska lugnt. :)

Är ju inte lite avundsjuk på min bror med familj som åker till Thailand på annandagen...vill oxå ju!!! Men vi drar nog till Thailand i 2 veckor i februari kanske, vore inte helt fel! Fira både de ena och andra...min kära pojkvän blir ju 30, vi har köpt hus och som många kanske vet så har min pappa vunnit på trav så de kanske blir ett bidrag till resan :) Är SÅ himla glad för deras skull! Finaste julklappen man kan få tror jag nästan!

God jul på er alla!


Mysig kväll!

Igår kom ju Lina till stan så jag fixade käk och lite vin när hon kom och sen när Malin slutade kom hon oxå. Så vi satt och tjötade och hade lite julmys. Nellan fick jättefina julklappar, en oversize kofta från och en Roxy body, både med ugglor på, jättefina! Nelly säger Tack :) De jeansen jag köpte på Zara hade oxå en uggla på benet så hon kommer bli en liten uggle-tjej :)

Fin!








Nellan tyckte de va mysigt att fadder Lina va här :)






Hot stone

Jag har köpt sånnadär lavastenar! Så att man kan göra hot stone massage, underbart. Men jag köpte dom till Jocke så de blir han som får göra på mig sen kanske han kan få nån gång :) Har faktiskt aldrig sett att man kan köpa sådana förut, kul grej tyckte jag.

Det står så här:

Koka stenarna i en kastrull med vatten, häll sen av de och lägg i en handduk så att de torkar och svalnar. När stenarna är klara för en varnstensmassage, placera ut dem på den delen av kroppen som ska behandlas. Massera in en massageolja så att stenarna lätt kan glida sen när det är dags att massera med dem. Kombinationen av stenarnas värme och massage får en djupverkande effekt på musklerna och en skön avslapppning infinner sig.

Visst låter det skönt????


Väntar!

Väntar på att jocke ska komma hem...han är ju ute och dricker öl med sina kollegor idag. Men han ska få färga håret på mig när han kommer hem. Jag har jättefisig färg i håret nu och Jocke är helt underbar på att färga håret :) Det låter kanske konstigt att vara bra på att färga hår, men han masserar alltid hårbotten samtidigt och de är sååå skönt!  Man kan säga att han har dolda talanger vad gäller hår och sånt. Han är även en jäkel på ansiktsmassage, så himla skönt de med, och kanon om man har lite huvudvärk. Jag somnar alltid som en stock efter jag har fått ansiktsmassage...de är så avslappnande på nått sätt. Min älskling skulle ha blivit en spa-kille istället för reklambyrå-kille :)

Min egna spa-kille med en nyfödd Nellan :)


Funny pics

Nellan gillar att se på tv:n väldigt nära




Alfons utforskar Nellys mun




Tittut!





"When god made me he was just showing off"





No hands





Nellan provar badmössa






öhh va?






Anna Anka

Altså, hon är ju inte helt 100. Samtidigt som man tycker hon är dum i huvudet så kan man ju inte låta bli att skratta åt henne, hon är ju så rolig med allt hon säger. Tittar på henns program nu och hon pratar nu skit om Anna Skipper, om att hon blonderar håret mm, men hon säger några sekunder senare att hon oxå gör det..?? Nyss sa hon att brown is out och att hon hellre tappar håret än blir brunhårig, ha ha :) Aja, rolig kvinna de där!

Idag har de inte gått i många knop, har inte gjort så mycket, körde Jennifer till jobbet, gjorde nya snickers och nu har vi vart hos Urban och Aggie resten av kvällen. Kom precis hem. Skulle ha gått på Luftslottet som sprängdes men när vi skulle lämna Nellan hos Urban så var klockan så mycket att vi inte hann, vi var lite tidsoptimistiska, tråkigt! Ville verkligen gå på den! Och nu finns de ingen mer chans, har fullt med planer för veckan.

Måndag: Gå på stan och fixa lite saker. Jocke ska ut på ölkväll
tisdag: Lina kommer och ska sova över, mys! Glöggkväll med tjejerna!
onsdag: "julafton" med familjen Krook med allt vad de innebär...julmat, klappar, mys mm
torsdag: Julafton och vi drar till Ed.
fredag: Juldagen och mys med tjejerna där hemma.


Nu ska vi se den sista Falkfilmen, trots att jag störde ihjäl mig på den förra och de andra med i o för sig men måste ju se klart de nu så är de gjort. Men de är sjukt dåligt skådespeleri!

Hej hej!


Puss



Gör jag fel?

Jag skriver alltid bildtexten över bilden när jag lägger ut bilder för att jag tycker att de blir lättare att förstå vem eller vad som är på bilden som kommer. Men Jocke påpekade igår att jag då gjorde fel, och jag har ju sett att typ alla andra gör tvärtom, texten under bilden.....blir ni som Jocke sa förvirrade över hur jag skriver till mina bilder?

Idag har vi inte gjort så mycket...va en kortis på stan, visade lägenheten för några, och sen åkte vi upp till Jockes farmor Ulla och hennes Åke för en fika. Nellan skulle få sin julkalender som hon sytt och hon hade tom satt i paket i den, gulligt. Det fanns nappar, tandborste, fingerdockor och sånt i den hittils...sen är de ju 5 paket kvar att öppna, spännande för Nelly, eller för mig i alla fall :) Sen fick vi även en julgran, i plast då, med julkulor, glitter, belysning och sånt tillbehör med. Funderade på att sätta upp den men väntar nog tills nästa år annars så ska väl hon bara gå och dra i den? Men de hade ju vart lite mysigt, får se hur vi gör.

Nu blir de nog en Wallander film...Malin ville dra med mig ut på ett glas men jag tror nog de blir hemma för mig. De är allt bra skönt i soffan :)

Go kväll!


Update

Gårdagen

Igår va en mycket trevlig kväll! Jag, Malin, Madde och Maria gick till Tempel och käkade mat och tog ett glas vin. Där satt vi ett tag och tjatade, skrattade (särskilt åt en händelse, berättar sen), och hade allmänt mysigt, precis som vi brukar ha :) Sen drog vi vidare till Via Appia för lite rosa drinkar, närmare bestämt Cointreaupolitan, som man dessutom får i en knallrosa shaker för självskakning...sen va de så snälla så vi fick vi en identisk knallrosa shaker i plast att ta med hem, mycket uppskattat och tjejigt :) På Via Appia mötte vi upp Carro som hade suttit där hela kvällen med sitt jobb men tillslut va de bara 2 kvar och då kom vi och räddade festen. När klockan blev 12 va de dags för mig att dra över gatan och hem, de är vid sådana tillfällen de är skönt att bo mitt i stan. De va en riktigt rolig kväll i allafall och vi skrattade som vanligt så att vi hade ont i käkarna när kvällen va slut!



Madde



Malin




Den roliga händelsen

Rolig och rolig vet jag inte men vi skrattade då igår så vi nästan kikna men de va inte så kul just när de hände.
Jag står på Clas Ohlsson och ska packa in ett paket, och deras inslagningsdisk är ju precis vid rulltrappan så både jag och Nelly ser allt som händer där, första parkett kan man säga. Då i allafall kommer de ett 80-årigt par och ska åka ner, men precis när gubben tagit steget in i rulltrappan så skriker kärringen "kom tillbaka" varpå gubben vänder och försöker, med betoning på försöker, ta sig upp igen i en rulltrappa som går neråt. Det kan ni ju räkna ut att 80 år + full händerna i påsar + stora vinterkängor att inte de gick så bra....han snubblade HELA tiden men problemet var att han aldrig gav upp utan han försökte gång på gång, tappade alla påsarna, och käringen stog fortfarande där uppe och skrek "kom tillbaka" men hon menade ju att han skulle åka ner och sen åka upp igen men de måste ju ha slagit slint i huvet på han för han skulle ju absolut ta sig upp för rulltrappan och hans armar och ben stog åt alla håll och kanter. Jag bara stog och stirrade helt handlingsförlamad likt alla andra kunder på Clas som hade tänkt sig ner i rulltrappan om det inte vore för den galne gubben som va i vägen. Jag trodde allvarligt att han skulle slå ihjäl sig men de slutade ju bra i alla fall, han fick acceptera sin förlust och åka med ner som vanligt, plocka upp allt han tappat under färden och åka upp igen. För kärringen skulle ju faktiskt packa in ett paket!!! Får hoppas de va ett viktigt paket med tanke på att gubben nästan strök med! Så de va detta vi typ låg på golvet av skratt av igår...de blir ju lite roligare när man hör historien med gester och allt samt ett glas vin i magen :)


Idag

Idag började vi dagen med ett besök på Jockes jobb, sen gick vi vidare till Carro för att titta på hennes och Johans nya lägenhet och den var ju JÄTTEFIN! Satt där ganska länge, madde kom oxå och vi satt och tjötade bara. Sen gick vi hem och sen dess har vi inte gjort så mycket. Lagat käk, köpt lite godis, badat Nellan och nu blir de nog en film. Härligt med helg!

Lite bilder

Carro ville ju absolut inte va med på kort

 

Nelly gillade min nya shaker


 

Min badanka ( notera båda benen )

 

 

 


Filmer!

Nellan äter ju smörgåsbitar till frukost nu för tiden och i början gick de ju sådär men nu är hon riktigt bra på pincettgreppet så 9 av 10 bitar går faktiskt in i munnen och hon smaskar och äter :)

 

 

Hon gillar ju att gå runt med oss, men hon kan bara gå om hon får hålla i båda händerna, annars stannar

hon. Liten fegis! Notera fågellätet hon har lagt till med :)

 

 

 

 

De nya nu är att gå runt med lära-gå-vagnen, den går dock lite för fort eftersom den har några år på

nacken och inte finns nån som helst tröghet i, men man får va med och bromsa lite så går det bra!

Och hon gillart!

 

 


9 månader senare!

Detta var Nellans första napp, lite stor kanske ;)

 

Och samma napp hitta Nelly idag i leksakslådan, fortfarande stor?

 

 

Jag blev helt nostalgisk när jag såg henne komma med den nappen, ska nog spara den, de är ju endå hennes allra första napp, som åkte ut HELA tiden :)

 

Igår va vi ju på julmys hos Sandra, vi åt julgodis och drack glögg, och barnen fick julklappar. De va ju sådär intresserade av julklapparna, de va väl mest pappret och snöret efter att vi packat upp, för jag fick då ingen hjälp att packa upp dem. Detta fick Nellan:

 

Söt body med texten "natural sweetie" av Emma

 

 

och en tröja med leopardhjärta av Sigge

 


Movietime!

Nu blir det film! Jocke som valt, Harry Brown heter den, säkert en riktig killfilm för han har inte sagt ett ord om vad den handlar om och jag har inte hunnit läsa om den. Berättar mer om dagen som varit imorn istället.

Go kväll!


Snickers

Snickers

350
g jordnötssmör
2 2 dl sirap
2 2 dl socker
9 9 dl cornflakes
200 200 g ljus choklad ( jag tog mörk )

Hetta upp jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull, de ska inte koka. Mosa cornflakesen och blanda ihop med det andra till en röra. Bred ut röran på ett bakplåtspapper ganska tunt. Smält chokladen och bred ut över röran. Låt de stelna och skär sedan i bitar. Jag testade ju att göra små snickers-praliner i formar oxå och de funkade fint de med.

Så här blev mina





Var är lampan?

Där är lampan :)

 

Det är Nellans nya skills, visa var lampan är :) Sen har hon börjat peka och säga titta till allt och alla. Har inte riktigt märkt av att hon har utvecklats som hon har gjort...helt plötsligt en dag så pekade hon på en hund ute på gatan och sa titta, och sen dess gör hon de ofta. Nu kommer de nog bara mer och mer saker...hon har ju faktiskt växt och blivit stor tjej även om man inte direkt ser de. Om man läser i böcker och på internet så ska de ju runt 1 år kunna säga mamma och pappa och sådana saker och veta vad det är. Nelly kan ju häva ur sig mamma och pappa men hon vet ju inte direkt va de är nu, de märks ju, de är ju bara ljud för henne än så länge. Längtar tills hon kan prata med oss :)

 

Att hon har växt såg vi bevis på igår när Jocke skulle ta på henne pyjamas, de va lite liten. Alla hennes pyjamasar har hon växt ur nästan så jag fick ner på stan idag och köpa nya. Strl 80 fick jag köpa, och de har hon inte på nått annat...hon har ju fortfarande 62-68-74 på bodyar och 74 på byxor men hon är lite svår med kläder för hon är ju lång och smal och därför blir allt så stort upptill på henne och korta i benen, men vissa märken är ju mer "gjorda" för henne eller vad man ska säga. Lindex bodyar i strl 68 tex är kanonbra i längden men armarna blir för korta, och cubus bodyar är för korta på längden och för breda....svårt de där!

 

Snygg skåra, tecken på för liten kanske?  :)

 

 

 


Julgodis!

Håller på att göra lite julgodis för att få lite julkänsla, dåligt med de i år tycker jag!? De är bara hemma hos mamma jag får den där riktiga julkänslan, jag har ju faktiskt pyntat lite i år men jag är ju inte så mycket för rött och sånt så därför brukar de inte bli så mycket här. Men nu gör jag i alla fall snickers, de är ju så gott! Smeten ska ju bredas ut på bakplåtspapper och sen ska den ju skäras i rutor när allt stelnat men nu har jag testat att göra de i små formar istället, hade ju tomteformar som låg så jag kände mig tvungen att använda dom, får se om de blir lika bra!? Gott blir de nog i alla fall :)

Imorn har jag, Sandra och Sofia inkl de små lite julmys, barnen har köpt paket till varandra som de ska byta och sen blir de lite julgodis och gott till oss. Blir nog en mysig dag! Sen hade vi även tänkt oss en ensamma mammor kväll, altså lämna barnen hemma och gå ut och käka nått gott, får se om vi får till en dag som passar alla...de är ju inte så långt kvar tills jul nu....de har gått så sjukt fort! Nellan är snart 9 månader! Och detta är Sofias sista mammalediga vecka...tänk att hon ska börja jobba och Anders ska va hemma med Sigge...måste kännas lite konstigt.

Jag för övrigt va på jobbet förut och förlängde min mammaledighet, skulle ju ha börjat i mars va ju planen och att Jocke skulle va hemma men nu kan inte jocke va borta från sitt jobb så jag stannar kvar hemma så Nellan får börja på dagis i augusti 2010...känns helt galet men otroligt bra. De funkade bra med dom på jobbet och jag ska nog hoppa in och jobba lite till sommaren så att alla får sin semester och sånt bara. Så i mars kan jag gå hemma och pyssla i vårt hus, jag är så glad, livet leker! :)

Lite av julen hos oss, sparsamt som ni ser

 

 

Inte ens adventsljusstaken är julig...men jag har nu fyllt den med pepparkakor i alla fall :)

 

 


Det händer grejjer!

Det är därför jag gillar paradise så hårt....det kommer nya tvister hela tiden och när folk tror att de har läget under kontroll kommer Rami in och ska göra 2 nya par....ska bli spännande att se. Hoppas att han delar på Andreas och Catja, dom är inte bra för varandra, och hoppas Andreas åker ut!

Huset!

Vi ska snart iväg och va med och besikta huset, kul att få se de igen. Kan inte fatta att vi har köpt hus??? Det är ju redan besiktat men som köpare har man ju en undersökningsplikt så nu ska samma besiktningsman som redan besiktat de göra de igen tillsammans med oss. Känns tryggt, de är ju ett ganska stort köp man gör så man vill ju vara på den säkra sidan.

Men de känns så otroligt bra att de ska bli vårt. Och just det att vi inte behöver börja fixa saker med en gång (förutom tapeter, färg mm) Det är ju bergvärme vilket är ett väldigt stort plus, så de blir billiga driftskostnader. Sen är de nya 3-glas fönster och ny isolering och bräfodring och nytt tak. Så de viktigaste är ju nytt på detta huset, så det är bra, även helkaklat badrum och nytt kök sen 2008, kan ju inte bli bättre. Så nu ska de bli så kul att vi får sätta igång med våra ideer och fixa iordning det som vi vill ha de, längtar :)

Nu blir det lunch!

söndagsmiddag

Vi har haft syskonen Krook + sebastian hit på söndagsmiddag, det blev köttfärslimpa med potatis och sås med lite ärter och morötter, snacka om vuxenpoäng :)

Till efterrätt blev det en bärcheescake på det enkla sättet. Man tar lite bär, jag tog mango, och så lägger man ut lite i det antalet glas som ska vara, blanda vispad grädde med kesella vanilj och lägg ett lager i varje glas, smula digestivekex och smula över och sen upprepa dessa 3 lager igen, enkelt och jättegott!





Nu blir det soffan och tv resten av kvällen, gott!

Lördagsmys ensam!

Jag har precis lagt Nelly efter att hon för första gången idag har fått i sig en flaska välling. Hon har inte velat ha nånting..funderade ett tag på om hon har ont i halsen, för de har jag, och man vet ju själv att de kan göra ont och svälja då, men men, hoppas att min lilla skrutt är bra imorgon!

Jocke är på fest med grabbarna idag, skönt för han att komma ut lite..han har inte vart ute på länge nu så de blir säkert kul. Själv ska jag se på The hangover och äta glass.

Ha en trevlig lördag!


lillsnuttan :(

Nelly har feber....hon tog den andra vaccinationssprutan igår och de sa att hon till störst sannolikhet skulle få feber, och det fick hon ju. Hon vaknade halv 6 och var kokhet och hysterisk...lite svårt att trycka in alvedonen då men de gick bra och hon somna om till halv 10, va uppe och åt och nu sover hon igen...hon mår nog inte så bra, tråkigt :(

Vi kom ju hem från Stockholm igår morse och vi har haft de kanonbra...de blir lite intensivt bara när man är där så kort tid. På onsdagen när vi kom gjorde vi inte så mycket mer än att gå hem till Lina och hon fixade käk åt oss, gott! Sen på torsdagen blev de såklart stan för hela slanten....hade sjukt ont i fötterna efter den dagen, men de va de värt för lite shopping ;) Nellan fick ett par jeans från Zara, coola! Sen blev de lite kläder till mig, och äntligen fick jag använda vårt presenkort på Bolagret, en stor span inne på Designtorget, de har ju så mycket coolt. Och inte att missa, LUSH såklart! Sen va vi ju på NK och tittade deras julskyltning som alla hade pratat på. sen avlutade vi dagen med att laga mat till lina denna gången och sen blev de slapp i soffan till utröstningen i paradise hotel!

Man kan ju säga att Nelly har fått uppmärksamhet i Stockholm i alla fall. De har kommit fram såå många och komenterat hur fin hon är och etc, och när vi va på MQ kom butiksbiträdet fram och kastade lovord över henne och sa att hon såg ut som en HM modell och att vi MÅSTE skicka in henne nånstans...och hon är inte den första som har sagt de helller så man börjar ju ta åt sig lite.....kanske ska skicka in nånstans och se???  Att folk man känner å så säger att hon är fin kan man ju förstå för så säger man ju såklart, och jag är ju hennes mamma och självklart så är hon ju den finaste för mig, men när folk helt plötsligt i Stockholm kommer fram så känns de lite genant nästan, men kul såklart. En kom fram på tåget och sa att Nelly hade en fin aura..??? Att hon va så vacker och att hon kunde se att hon var ett snällt och harmoniskt barn...aja, de finns mycket konstigt folk :) Men hon är ju sötare än sötast min lilla smula! :)


Vi har köpt hus! :)

 

Nu är de klart, vi har köpt hus! Pappren är påskrivna och de pirrar i magen. Känns otroligt bra..känns som ett perfekt hus för oss och trodde faktiskt inte att vi skulle hamna i ett så fint hus. Det ligger i Skattkärr, inget område vi direkt funderat på innan men de känns bra. Det går inte direkt att gå in till Karlstad men det har jag redan vant mig vid och tror vi kommer trivas kanon. Jättehärlig uteplats och 1200 kvm tomt för lilla Nellan att springa på till sommare...känner mig lycklig :) Vi gick lite högre än vad vi tänkt men de är de värt. Så i slutet av mars går flyttlasset...igen, men NU är det stop där :)

 

Lite fler bilder

 

köket

 

 

 

Ett  av sovrummen

 

 

 


Nu drar vi!

Ja nu drar vi snart till Stockholm och lina..ska bli så mysigt! Har inte så mycket annat att säga just nu. Tänker inte prata om huset än heller....inte klart än, men jag får väl nått besked när jag är i Stockholm...precis som när vi sålde lägenheten så var vi i Stockholm då sista budet inkom och vi visste hur mycket vi sålt den för...så de kanske blir en favorit i repris nu då..fast med köp istället...?

PUSS!

3 Frustrationer!

Twilight - new Moon

Jag och Malin va på den nya Twilight filmen igår....och snacka om att vi va frusterade när vi gick därifrån...den va bra men ingenting klarades upp kändes de som så man kändes helt förbannad när vi gick hem. Och Cullens familjen va ju inte med så mycket, man ville ju se dem så kära i varandra och att allt skulle sluta så lyckligt, tjej som man är :) Det va ju lite romantik och slutade ju gulligt men man ville ju se mer sen...och de är ju såklart de de vill eftersom de ska komma fler filmer men ändå!!! Aja, den va bra i allafall och de va skönt att komma ut på bio, blir ju mest film hemma i soffan. Sen va vi ju typ ensamma där, de va bara 2 till i hela salen, ha ha, precis som när vi går på barnvagnsbio, men de är ju skönt för man kan ju breda ut sig och så.

Paradise hotel

Sen måste jag ju prata lite paradise...jag säger bara Franceska....hon kan ju inte ha alla hästar hemmma...? Har aldrig sett nån som visar sin avundsjuka så mycket som hon...den här nya Erika har ju nyss kommit in och Franceska beter sig som att hon varit elak mot henne?? Fin komentar när de bytte rum...de luktar hora här inne!? Ut med Franceska säger jag bara... Måste va kul för Stefan att få sig en ny partner, och de såg man ju att han tyckte oxå ;) Jag blir helt besatt av Paradise...när avsnittet är slut vill jag bara se mer, precis som med twilight, tycker inte om att vänta!

Hus och återigen hus

Ja sen va de ju till de gamla ämnet hus då...ännu ett frustrationsämne! Vi har ju varit och tittat på hus men egentligen kände jag inte för att skriva nått om de än för som vanligt så kommer de ju inte bli vårt men jag fick nyss ett medelande på telefonen att budgivare 2 har lagt sig...så då fick jag en gnutta hopp...men väldigt lite. Ska aldrig ta ut nått i förskott! De är nämligen vi och budgivare 2 som har faijtas om detta huset och nu har han då lagt sig...MEN imorse kom de in en budgivare till helt plötsligt och la ett bud så de är inte över som man hade hoppats på. Så de kommer nog ett besviket inlägg senare idag......?


Nu till nått roligare...de är snart fikatime med Sofia och Sandra, alltid lika trevligt! Vi skulle göra Rocky road och knäck oxå fick jag veta nyss, gott!

Hej så länge!

Helgen i bilder!

Mys med morbror



Fika hos Cissi och Alfons



Carro va där med



Hannah hade hittat Nellys jacka och mössa och tyckte de passa fint på henne med :)



Nellan och Jonathan



morbror Martin med Nelly



nakenfis



Nelly kör runt på Hannah



Sen va de Nellys tur att sitta i kärran



lite tv tittande på morfars ben blev de med



Man introduceras tidigt med poker i familjen Molin



Glad!



Redo för söndagsmiddag hos gammelfarmor



Rosetten va söt men satt sådär fast :)


Lyckorus!

Nelly är inne i nått lyckorus eller nått, hon som annars alltid är glad är nu ännu gladare och bara skrattar och ler åt allt, jollrar och pratar för fullt. Började i helgen, nog den dalslänska luften :) Hon har sovit ute i sin vagn i flera timmar om dagen och har bara mått allmänt bra...så härligt att se! Hon kanske är glad för att tänderna kommit ner och slippa ha ont i dom nå mer..men de kommer väl fler som synd är men de får vi ta då. Men man undrar hur någon kan vara SÅ glad....hon är sola i karlstad som mormor säger :)

Som sagt helgen i Ed har vart bra...min bror med tjej och barn var ju oxå hemma så Nelly har fått leka med kusinerna och resten av familj och släkt såklart. Mysigt! Nu är vi hemma igen och på onsdag drar vi till Stockholm. Är så glad att Malin ska med oxå..finns ingen bättre "lektant" till Nelly under en sådan trip än Malin, hon är en klippa och Nelly diggar henne :)



coola leggings till baby?

Alla butiker är ju fyllda med glansiga leggings i alla dess former, typ lackleggings, paljettleggings och massa andra. Tänk va häftigt om de fanns till Nellan oxå, finns de tro? Har inte sett några än i alla fall. Det vore väl inte så konstigt, de finns ju massa leggings till barn så varför inte med lite festdesign på?? Jag har ett par från Åhlens som är lite disco-stuk på, jättesköna, bekväma och snygga, sånna skulle ju Nellan oxå ha! Så säg till om ni ser några.


Sen måste jag ju säga att Åhlens har mycket fint egentligen...jag tänker inte så mycket på Åhlens när jag ska handla kläder men de borde jag nog göra. Finns mycket fint till barn oxå.

Mormor köpte denna så nelly ska bli julfin, är den inte underbar?



Coolt linne



Sååå mysig kofta



Bilder från Åhlens.se

Mitt solsken

Igår va jag på Intersport och köpte en julklapp, när jag ställde mig och packade in den så satt Nelly i vagnen brevid och så kommer de fram en dam och knacka mig på axeln och berättade vilken underbar dotter jag hade...Nelly hade nämligen fångat denna damen med blicken när hon kom in i affären och följt henne med blicken så långt hon kunde och sen lagt av världens smile åt henne så hon sa att Nelly hade lyst upp hennes dag :) De är verkligen nelly i ett nötskal....så fort vi kommer ut på stan så börjar hon skratta och smila åt folk hon ser och nästan häver sig ut vagnen för att kunna följa dem. Även när jag står i kassan på ställen så lyckas hon alltid få syn på kassörskan genom nån glugg brevid kassaapparaten och ler så stort hon kan, mitt charmtroll! Så om jag märker att Nelly är rastlös så kan vi gå en sväng på stan så hon kan glo lite på folk, då blir hon glad...tröttnat lite på att bara se mamma kanske??

My love


papperspsykos!

Tror jag ska köpa en tidning till Nelly i julklapp för de verkar ju va roligare än allt annat. Hon sitter helt paralyserad när hon har en tidning och bara prasslar och river och är engagerad som aldrig förr :)


God morgon!

Det har varit en effektiv morgon, redan hunnit massor. Har äntligen beställt julkort som vi ska skicka ut. Hittade inga som jag tyckte om men nu hitta jag ett fint på önskefoto som jag har beställt. 10 dagar skulle de ta....känns lite nära inpå jul men de får ju gå.

Hållt på att klura med en text till en sak till Mattias 30 års present, blir nog en kul liten grej brevid :)

Malin har varit här oxå och ätit frukost och pratat lite inför vår tripp till Stockholm nästa vecka, ska bli så kul! Biljetterna är bokade så de är klart! Brödet blev föresten kanongott och såg precis ut som på bilden och det va ju så lätt, kommer jag göra igen, redan imorn faktiskt....tänkte baka en sats och ta med till mamma!

Receptet: (från alltommat.se)

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung ( jag hade sirap istället)
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl ( Jag tog lite av de jag hade, bland annat grahamsmjöl istället för rågsikt)

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Jag förskärde med kniv ett rutmönster så att de skulle gå att bryta isär dem när de är klara.

3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

Och du får detta resultatet:




Bröd!

Jag bakar bröd. Kom på den idén helt plötsligt och så satte jag igång med en gång, härligt när man får sån där energi så här på kvällskvisten. Försökte hitta ett bröd som inte är så krånglig och som man behöver göra minsta möjliga med. Hittade ett som man gör i långpanna och förskär ut bitar så kan man bara bryta sen, får se hur de blir, det är nämligen inget smör eller olja i och de har jag aldrig vart med om förut så det kanske inte alls blir bra..? Medelar resultatet :)

Så här ser de ut (bild från alltommat.se)


Brrr...

Shit, va kallt de va ute idag! Vi hade ju träff i Mariebergsskogen med korvgrillning och jag tyckte jag hade klätt på mig bra, varmaste jackan som jag vanligtvis svettas i och stövlar och jeansleggings, men jag hade fel. Jag har nog aldrig frusit så mycket i hela mitt liv....och ingen eld fick vi heller eftersom alla grenar va blöta så det blev kall kropp och kall korv men som tur va hade Sandra med varm choklad så vi fick lite värme i alla fall! :) Barnen sov då så sött vilket var väldigt tur...kallt för dom om vi skulle tatt upp dem ur sina varma bäddar. De va i alla fall ett trevligt initiativ och det funka helt klart trots kyla och ingen brasa!

Sofia, sandra och Lovisa framför brasan som aldrig brann!

 

Sandra va envis och ett tag trodde vi faktiskt att de skulle gå

 

 

Sen hängde jag och Nelly med upp till Sofia för upptining,...kände allvarligt inte mina tår nästan...lite läskigt, ska nog börja ta kylan på allvar nu..har ju vart lite svårt med tanke på plusgraderna som vart. Tillslut kom vi hem i alla fall välbehållna och upptinade :) Saknar badkaret kan jag bara säga, gud va mysigt de hade vart med ett varmt dopp med nellan efter dagens bravader. Badkar är en stor checkpoint på vad vårt hus ska innehålla :) Ska bli kul att se huset imorn föresten...tog ju en lite paus från hustittandet då inget hus vi budade på blev vårt, men nu är vi med i matchen igen, skoj!

 

hörs imorn!

Stockholm!

Jag och Malin har bestämt att vi ska dra till Stockholm några dagar och hälsa på Lina, längtar! :) Ska bara ta reda på hur Malin är ledig nästa vecka, sen bokar vi...priserna på tåget går upp hela tiden så ju tidigare desto bättre. Ska bli så mysigt att komma dit och gå och strosa, fika, mysa, shoppa och hänga med Lina lite, det va länge sen nu!

Lina med Nelly Stockholm juni 09


Veckans planer

Onsdag: Korvgrillning i mariebergsskogen med mammorna och de små.
Torsdag: Tvätta, Titta på hus och gå på 6 års kalas för Hugo.
Fredag: Väga lillskruttan och sen åka till Ed.
Lördag: 30 års kalas för broder och försöka hinna med en fika med Cissi och Alfons.
Söndag: 2:a advent och middag hos Farmor och farfar och sen dags att åka hem till Karlstad igen.

Kompisarna


Stuck together...

Ja, det är jag och Nellan det....på gott och ont! :) Hon är sååå klängig nu och har typ suttit fast i mig de senaste dagarna. Mysigt vissa stunder och jobbigt andra, idag har hon vart värre än vanligt men men, de är väl så de kan va. Är bara så van med min glada, snälla och leksamma lilla tjej så allt som går utanför de blir så ovanligt. Hennes 2 framtänder där uppe har ju trängt igenom nu så hon kan ju vara påverkad av de!?

Min snutta


Idag har vi i alla fall haft lunchdejt med Sofia och Sandra + de små, mat från Mache, fika och en film. Det blev Ice age 3, kan ju inte säga att jag såg så mycket på den men men, bättre lycka nästa gång :) Sen blev de en promenad med Malin som hade slutat jobbet, strosa lite affärer och fixa klart en av de sista julklapparna. Vill bara visa och säga vad jag köpt till alla men de går ju inte, lite tråkigt, men bättre de än att alla vet vad de får kanske! :)

Just nu har jag och Nellan tjejkväll, Jocke jobbar över och vi ska se på tjejtv, wihooo! Nellan kommer nog mest somna men men! Kollade tv tablån och de verkade inte va nått paradise idag...why??? Jag älskar programmet och önskar de vore 1 timme istället för en halv! Ska nog föra vidare min önskan till Kanal 6 kanske :)

Såg föresten Flickan som lekte med elden igår oxå och fan va bra de filmerna är, vill se den 3:e NU! Verkligen min cup of tea, får nog ta och fixa barnvakt och dra med mig Jocke på bio nån dag.

Imorn ska vi ha mammaträff i Mariebergsskogen och grilla korv och sånt, bra initiativ Sofia, blir nog trevligt!

Nu tv-time!

RSS 2.0