Slapp och spa-dag!

Idag har det varit en riktig slappardag, har inte gjort så mycket och ska inte göra så mycket heller, skönt! Var hos Urban och Aggie en sväng bara, annars ingenting. Och Jocke har gett mig en spadag idag, så idag är de ompyssling på hög nivå samt så ska han laga nån go mat snart. Hittils har jag fått ansiktsscrub, mask och ansiktskräm insmord, hand och fot massage med insmörjning så nu är jag hur len som helst, sååå skönt verkligen. Nelly sov oxå så det var rejäl avslappning. Och det bästa är att jag fortfarande har kvar....sen när Nelly har lagt sig ska jag få kroppsscrub och insmörjning! Vilken man jag har ;) Härlig söndag måste jag säga!

Det har varit en bra helg över lag, igår blev vi bjudna på middag hos Maria och Johan, och sen satt vi och tjötade och drack lite vin, mycket trevligt! Nelly lekte lite med Greta (deras katt) som va lite smått rädd för henne, men samtidigt intresserad. När Nelly sen somna i deras sovrum så satt Greta brevid henne och vakade såg det ut som, så man kan säga att Nelly har fått sin första djuriga kompis :)

Nu blir det snart mat och sen Sherlock holmes!

Ps. Nelly har utökat egna steg till 9 st på rad, duktig tjej :)


Bilder från helgen


Nelly och Greta




Nelly chillar i sackosäcken





Nelly visar sina skills för farfar och Aggie





och sen tog hon en svängom





Lika som bär?

Nelly fick ett halsband av Malin igår, såå coolt, och när jag såg det så kom jag och tänka på Josefine Crawfords smycken som hon säljer, Milajki, och när jag hitta en bild på henne så såg jag att Nelly satt med lika långa ögonfransar och handen på samma sätt som Josefine och med liknande halsband, ha ha, blev lite roligt tyckte jag :)

Min lilla gangster ;)


 

Josefine Crawford

 

 


Nöjd!

Idag har vi bara varit hemma, precis som igår, vi är lite snuviga både jag och Nelly så vi har hållt oss inne. Men får nog ta en sväng ner på stan sen och kika lite. Igår fick vi i alla fall besök av Carro och sen kom hennes Johan och Malin när hon slutade. Har varit hemma själv nu flera kvällar i rad för Jocke har jobbat över, och igår va han på bio med jobbet och ikväll ska han till Tempel, han har nämligen fått den äran att få ett VIP kort där?? Jag då?? Men han blir ju inte borta såå länge så ikväll blir det film och mys, Sherlock holmes blir det.

Igår han vi i alla fall montera ihop tv bänken så nu är den typ klar, bara lite handtag som fattas och så. Det blev som jag hade hoppats i alla fall, blev nöjd! Sen kommer den göra sig ännu bättre i huset sen när allt blir nytt, tapeter, soffa och nytt soffbord i högblankt oxå, kommer bli sååå fint så! :) Jag gillar att den inte är så djup, och att de finns mycket förvaring i den, sen slipper vi sladdproblemen eftersom vi lagt in en förlängsladd i den och kan koppla alla apparater där inne. Mycket tjat om en tv bänk :)

efter makeovern

 


Busfrö!

Som sagt, hon har endel hyss för sig om dagarna, och tidningar är ett!

 

 

Kasta ut sina blöjjor är också standard

 

 

Pilla upp luckan på fjärrkontrollen är så spännande att hon inte märker att hon står själv

 

 

Dra ur sladden ur mammas dator

 

 

Och sen när hon hyssat klart ställer hon sig i skamvrån som hon själv har hittat på ;)

Här gömmer hon sig även när jag jagar henne, hon tror nog att om hon inte ser nån så ser ingen henne

 


Nelly säger Hej till er!

Nelly får viktiga samtal av hennes leksaker :)


Ska de bli fint får plånboken lida pin!

Ja de kan man ju säga stämmer. Fick för mig att jag skulle göra om våran tv-bänk som aldrig har vart särskilt rolig. I grunden är de ikeas köksöverskåp för jag ville inte ha den så djup som alla tv bänkar är och att man slipper se några kablar mm. Sen hitta vi några luckor på rea tror jag som vi köpte utan att direkt tänka efter, sen hade vi ju högblankt i vardagsrummet så jag fixade en toppskiva i högblankt från jobbet, helt ok då, men nu ska den gå igenom en makeover! Va på ikea igår och köpte detta:

- 2 nya luckor i högblankt vitt, 1050 kr för 2 st
- lådfronter 3 st ( för att byta ut 1 dörr till lådor istället) 725 kr för 3 st
- själva lådan ingår ju inte så de måste man köpa separat, 990 kr för 3 st
- handtag 100 kr för 4 st

Summa = 2865 kr

Altså jag kan inte släppa detta, hur kan det vara så dyrt?? Jag förstår ju om man köper en ny tv bänk att de kostar men jag har köpt 3 luckor typ....stommen har vi ju och toppskivan, helt Galet! Jocke sa åt mig att jag kunde ju lämna tillbaka de om jag ångra mig men de har jag aboslut inte gjort, kommer bli snygg så det är värt det men man måste väl få älta lite bara :) Nu förstår jag att köpa nytt kök inte är så billigt när man får ge nästan 3000 kr för 3 luckor. Ger er en bild på tv bänk som den såg ut innan så ska ni få se efter sen när det är klart. Hoppas det blir som jag tänkt!?

Tv bänk innan




Festfix

Ja då har man gått och blivit festfixare ;) Jag och Malin har nämligen bjudit in till fest, och inte vilken fest som helst utan, TJEJFEST, med Edsbrudarna :) Vi har skickat inbjudan och allt, seriöst till tusen de här. Så idag ska jag, Malin och Nellan ut och shoppa lite inför de och sen ska jag bjuda Malin på mat och så ska vi planera lite. Festen kommer bli hur kul som helst! Vi blir 12 stycken om alla kommer och temat är svart och rosa, såklart!

Inbjudan


Hallå??



Nu för tiden så är allt telefoner som skall till örat, och som ni ser på bilden så tar hon ju rätt ibland då :) Men annars så är det vispar, bunkar mm som oxå funkar bra som telefoner. Det är roligt de där, ett tag så var allt lampa, hon tittade på lampan vad man än frågade efter och nu är allt telefoner. Men telefoner har ju intresserat henne länge, vad kan vara roligare än att leka med mammas eller pappas mobil......inte mycket! Hon kan sitta länge och trycka (knapplås på) och inget roligt händer ju men de är väl kul att bara ha den i sina händer, tills den siktas mot munnen och då va leken över. Mormor brukar ju ringa till henne och prata och DET är konstigt..hon tittar på telefonen men ser ingen mormor? Hon känner ju igen hennes röst och ler och letar efter henne, sötisen!

Men pappas telefon är ju lite roligare och hon har till och med lärt sig att bläddra bland bilderna....


Mormor har sagt.....

......att man ska va noga med att borsta tänderna OCH använda sugrör när man dricker dricka!



Monster-Nelly

Idag har Jag äntligen fått träffa lille Mio, såå söt! Kul att träffa Malin och Jonas oxå, de var verkligen länge sen man såg dom. Dom har inte träffat Nelly så minst 10 månader sen altså. Kul att vi fick tillfälle nu då. Men jag insåg ju vilket monster Nelly är när man jämför med lille Mio. Nelly brötar, slår allt hon kommer åt i bord och golv, gnäller utan anledning, gör allt hon inte får i princip som att äta på sladdar, riva ut sina blöjjor, knappra på datorerna, ja ALLT! Men hon närmar sig ju 1år så de är väl sånt som kommer med denna åldern men jag känner mig lite chockad ändå, ha ha :) Ne då, så farlig är hon ju inte men hon har ju ändrat sig lite de senaste, hon har en egen liten bestämd vilja nu som hon inte direkt hade för ett tag sen. Och jag antar att de bara kommer mer av den varan så de är väl bara att vänja sig!

Nelly och Mio




lite avis på "den där" som tagit min pappa





Annars idag så har jag och Malin vart på vår promenad, blev nog 1 och en halv timme, härligt va de! Sen hem och äta och nu har jag nyss betalat räkningar och sett på bästaste paradise hotel, de är så spännande och bra, längtar tills morgondagens program!

Nu blir det sängen, Godnatt!

Söndagsmys!

Jag sitter med Nelly i knät och försöker skriva, medan vi tittar på Jocke som lagar mat, det blir hemmagjorda hamburgare med bröd, tomat och dressing. Testade en ny dressing idag, får se om den blir god, de är creme fraiche, rödlök, fetaost, salt, peppar och chili explosion. Hoppas de smakar gott!

Sen blir det en lång powerwalk med Malin och sist film och mys i soffan. Jocke har fixat 2012, så den blir det, verkar ju sådär men jag ger den en chans.

Igår var jag ju ute på galej, födelsedagsmys hos Sofia som slutade på Röda rummet med alla 50 + kändes de som. Kände oss lite unga där faktiskt, men de va en kul och ganska lugn kväll. Men man har ju varit lite smått seg idag, sov till 11 men jag va inte utvilad för de. Så idag har vi inte gjort mycket, men de är skönt de med!

Nu ropar maten på mig!

Tittut - Nellys favoritlek nu förtiden


Ny soffa!

Jaha då har man köpt en ny soffa då. Vi åkte bort till EM för att kolla lite men de slutade med att vi beställde oxå. Eftersom jag jobbar där så vet ju jag vad jag kan tänka mig så vi behövde ju inte titta på så många utan det var mest att visa Jocke och se om han tyckte som jag. Och det gjorde han :) Väggen är ju 3,30 och då funkade de inte med så många som jag skulle kunna tänka mig och jag vill inte bara trycka in en stor soffa utan att de finns utrymme för det, så denna blev det, den är 3,05 så det blir perfekt!




Så nu har vi en till salu, ska lägga ut den på blocket när vi närmar oss, tråkigt men så får det bli, min älskade soffa :( Denna har vi nu i beige om någon skulle veta om nån som kanske är intresserad....


Dialog soffa från EM, längd 3,60 m + fotpall,  i tyg Field beige



Bilder från Em.com

Terrorist i vår säng.

Ja inatt har vi haft en terrorist i sängen och fy va dåligt jag har sovit. Nelly vakna runt 3 tiden och stog och skrek i sin säng bara, så jag fick ta med henne in till oss och hon har inte varit still 1 sekund. Runt 4 tiden så satt hon mellan oss och typ berätta roliga historier eller nått! Då trodde jag att de var morgon och att man får väl gå upp men sen såg jag att klockan bara var 4 då la ja ner henne och hon somna ju efter mycket rumstrerande. Hon ligger verkligen horisontell i sängen, huvudet i jockes armhåla typ och fötterna i mitt ansikte. Och hon är ju ganska lång när hon är utfälld så de blir inte mycket plats över till oss. Men nu är äntligen tänderna ute som jag efterlyst ett tag så de är skönt att veta anledningen till att hon inte är som hon ska, hon va lite gnällig igår och de märktes att de kliade, men så skönt att de kanske är över nu när de är ute då. Hon sov till 9 i alla fall och morgonen fortsattes med lördagsmys i sängen, välling och tv-tittande :)

Lördagsmys :)


God morgon!

Vi ligger i sängen och ser på Vakna som är tillbaka :) Men Nellan sitter och dansar just nu med armarna i vädret, hon är så söt, min lilla beyonce, ha ha! Så fort de kommer musik av nått slag, radio, nån leksak mm så börjar hon rycka i kroppen, men var har hon fått de ifrån att hon ska skaka på huvet och vifta med armen? Det är roligt att titta på i alla fall.

Idag blev det ingen sovmorgon....Nellan har ju sovit till 9-10 i flera veckors tid nu men idag vakna hon halv 8 redan, ganska skönt ändå ibland, dagen blir så stressad när man går upp så sent, i alla fall om man har planer.

Igår va jag ju pch mätte och vägde Nellan. Hon hade spräckt 8 kg nu, så 8235 g och 75 cm lång, min lilla spinkis. Men hon följer ju sin kurva och allt såg bra ut. Sen igår kväll tog jag och Malin en powerwalk runt älven, det var skönt och välbehövligt. 3 dagar minst i veckan ska jag gå i alla fall 1 timme. Vet inte varför jag suttit och väntat på att jag ska kunna gå med vagnen när jag kan gå utan den, då kan man gå mycket fortare och det är ju inte så lätt att gå med vagnen nu med all snö. Så tills denna snön är borta så får jag nog powerwalka utan Nellan.

Nu är det redan helg igen, härligt! Idag blir det mys med mina älsklingar och imorn ska jag på födelsedagsfest hos Sofia som fyllde år i onsdags, så hon ska ha lite käk mm hemma hos henne, blir nog trevligt!

Ha en trevlig helg!

Nellan myser framför tv:n, med sitt lördagsgodis :)
Hon sitter som om de vore de mest naturliga i världen!



Tråkigt att inse!

Ja de är tråkigt att behöva inse saker ibland...tex att vi hade tänkt oss till Thailand innan vi flyttar. De har jag insett nu att de nog inte funkar. De är ju sprutor som ska tas, pass till Nellan, Jocke ska få ledigt i 2 veckor, saker måste inhandlas tex sulky mm, och att jag nog insett att Nelly är för liten, sen är det ju bara 1 månad kvar tills vi skulle åka isåfall. Tråkigt att lägga så mycket pengar om man inte kan njuta till fullo. Får nog vänta lite tills hon blir större :( Men någonstans måste vi snart åka, nått varmt härligt ställe som kanske inte ligger så långt bort? Tips?

Följer ju Alex schulmans blogg och de har ju vart i Thailand med deras lilla, och de verkar ju ha funkat bra, men de har ju bott på värsta lyxhotellet med egen villa med pool och då blir de ett annat läge. Plus att deras lilla inte förflyttar sig än, så de är ju inte så mycket att passa upp på då.

såhär bodde de, ser ju inge tråkigt ut!

 

Bild från

http://www.sixsenses.com/Evason-Phuket/


Hektiska dagar!

Nu var det några dagar sen jag uppdaterade. Har ju varit i Ed och där var det fullspäckat schema vill jag lova. På måndagen kom jag runt 2 tiden och då var mormor och Kjell hemma och jag hade ju inte sett dom på ett tag så de va ju kul för dom att se Nelly. Sen på kvällen var det tjejmys hos Marika, de bjöds på hemmagjorda semlor, gott gott! Nellan fick hänga på och njöt såklart av allas fulla uppmärksamhet, hon dansa och bjöd på en riktig show :)

På tisdagen var det först frukost hos Cissi och Affe, sen var det en snabb sväng in till farmor och farfar, och sen åkte jag, mamma och martin till Halden och hälsade på morfar. Va konstigt det var att se han, jättesmal har han blivit och han ville inte riktigt erkänna att han va dålig så han skulle göra massa onödiga saker fast han egentligen nog inte orkade...men de blir kanske så. Men de va skönt att få komma och träffa han OM de skulle vara slut snart.

Igår följde vi med Cissi och Alfons till Piggelin, deras typ öppna förskola, så där va de massa barn och leka med. Fast Nelly blir lite tillbakadragen med så mycket folk, då sitter hon mest och glor, ha ha :) Men hon uppskattade de nog. Sen en fika hos farmor och sen hem och äta middag och sen drog vi mot Karlstad. Så de har varit hektiskt, de va skönt att komma hem igår. Men man skulle ha haft en dag till i Ed, tänkte ju passa på att tex bada i badkaret när man va hemma, men men det får bli nästa gång.

Nu ska jag iväg på 10 månaderskontroll, Nellan blev ju 10 månader igår, helt sjukt!



Nice sunday!

Ja de har vart en härlig söndag. Morgon började som vanligt med sovmorgon till nästan 10, jag tror att Nelly har blivit som sin pappa, gillar att sova på morgonen ;) Sen vid 11 kom Sofia, Anders och Sandra med sina små hit på lite lek och fikaträff. Får ju träffas på helgen nu när de har börjat jobba. De är ju så kul att de små får träffas och leka lite även om de till störst del ska ta samma leksaker och inte alltid är så snälla mot varandra så märks det att de tycker de är kul att ses :)

Sen har vi varit i huset och mätt lite inför garderobsinköp mm, kul att se det igen. Känns så himla bra och längtar så efter att få flytta in. Garderoberna kommer att bli perfekta, de va precis 3,05 meter den väggen så då kan vi köpa en som är 3 meter, blir perfekt att vi kan utnyttja varje cm av väggen. Men tyvärr så får inte våran soffa plats, och jag ville verkligen inte köpa ny nu, gillar den ju! Men har inte tänkt på att den är så lång, 3,6 meter?? Känns inte som de men det är den. Så antingen så måste vi byta armstöd till några smalare, eller köpa en ny, och vi vet inte riktight hur vi ska göra...får fundera lite på de.

Sen va Urban och Aggie här en sväng och Nelly fick visa upp sina skills i dans :) Hon har blivit ett dansfreak, hon dansar, gungar, skakar huvet så fort de kommer musik nu, men bäst gung blir de ju helt klart av lady gaga :)

Igår blev det ju spelkväll här, och de va kul, spelet var ju som alias typ och de va skitkul. Men man blir ju lite lätt stressad, ha ha! Nu ska vi se på en film och slappa, imorn bär det av till Ed för 3 dagar, mys! Men första ska jag få göra mina efterlängtade naglar innan jag åker, ska bli underbart!

See you later aligator!

Min lilla dancing queen



Iphone bilder

Gick igenom Jockes bilder på hans iphone och där va de massa jag inte sett, kul å se. Hon var ju så söt när hon var liten och oskyldig :)

 

 

 

 


Spelkväll!

Nelly var med pappa med polare i badmintonhallen idag och hade med sig lära-gå-vagnen, och det va kul :) Hon bara gick och lyste med ögonen och log. Så de tyckte hon va kul, tills hon tröttna och skulle krypa in bland spelarna.

 

Nu blir det snart spelkväll här, ska bli kul! Har laddat med godis, chips mm samt ett nytt spel, Med andra ord blev det. Tror det kan bli kul. Det är Johan och Maria som kommer och kanske Robin och Daniel.

 

Trevlig kväll!


Nellans rum

I Nellys rum chockar vi med lite rosa =) Ne men de kommer bli en fondvägg i rosa med vita moln och NELLY i svarta bokstäver ganska stort, resten vita väggar. En svart ryamatta mitt på golvet. Svart och vit randig hissgardin i fönstret, rosa kuddar, en lång arbetsyta kommer vi att bygga själva från ena väggen till den andra och där kommer även leksaksspisen stå, och där kan vi skjuta in leksaksbackar och ha hennes 2 rosa stolar. På väggen kommer vi ha tavlor med svarta ramar med roliga motiv och kort på henne. Sen får vi se om de slutar så här??

 


Vardagsrummet

Jag har gjort ett litet kollage på hur vi har tänkt i vardagsrummet. Planen är att sätta en valnötsfondvägg på ena väggen, hänga den öppna spisen på den väggen och ha 2 barcelona (den vita) fåtöljer där. Sen ska vi ha våran soffa och köpa en grön gigantisk matta och ha till soffan tillsammans med ett högblankt vitt runt soffbord. Tv bänk i högblankt med en valnötstoppskiva. Vita gardiner från golv till tak. Sen över soffan ska vi ha en liten fotovägg, vita tavellister med ramar med foton, motiv mm tillsammans med våra HOME bokstäver. Tror och hoppas att de kommer bli fint och mysigt =)


Filmkväll!

Idag har jag bestämt att vi ska ha filmkväll. Har fixat lite filmer så vi kanske till och med kan se 2 filmer? Är sugen på nån lättsam feel-good-film så de lutar åt att de blir min stora feta grekiska semester, kan nog va kul. Den förra filmen är ju rolig. Sen vet jag inte, har några stycken:



Någon som har sett någon av dem och kan rekomendera?

Idag har jag bara varit hemma, Maria kom hit på lunchfika, så jag fixade min favorit, varma mackor med tonfiskstuvning och hon hade med fikat, så vi göttade oss och tjötade ett bra tag, hon gick hem ganska nyss. trevligt med sällskap! :)

Igår va de ju tjejkväll hos Carro och de var lika trevligt som vanligt! Mycket god mat! Det är helt sjukt hur roligt vi har på våra tjejkvällar, vi diskuterar allt mellan himmel och jord, ledsamt och glatt, skrattar som aldrig annars! Så de är kul att vi tar oss tid och träffas. Nästa gång är det Malins tur och sen är de min, ska nog börja klura på vad jag ska bjuda på denna gången?? Tips?

Imorn blir det fika med Madde och Malin som båda är lediga. De skulle komma hit och hänga, funderar lite på att ta min ansiktsbehandling imorn så kan de passa Nelly, får se om tiden finns kvar imorn morgon så kanske jag bokar den, gud va skönt de hade varit!

Nu ska jag fundera ut vad de ska bli för middag idag...svårt!

Dagens Nelly



Vit body med text: Quicksilver
Jeans: Zara baby
blå och vitrandiga sockar: Lindex

Dagens frisyr: lite rufsigt
Dagens humör: bräcklig
Dagens antal gnäll: många
Dagens aptit: dålig
Dagens antal sovningar: 2 st
Dagens bajsblöjjor: 0 st
Dagens antal egna steg: 0 st
Dagens besök: Sofia och Sigge, Malin
Dagens irritation: Sigge tog nappen 3 gånger och de gilla vi inte!
Dagens sämsta: blev av med en tuss med hår när Sigge var här, förbannad är bara förnamnet!
Dagens hyss: ryckte ut alla blöjjor på golvet
Dagens skönaste: sova i soffan på ett täcke brevid mamma, så vet jag var jag har henne
Dagens godaste: välling
Dagens roligaste: När mamma jagade mig och ja gömde mig under bordet
Dagens planer: hänga med pappa och göra lite "guystuff" medan mamma går på tjejkväll
Dagens läggning: Får se hur jag känner sen och hur rolig pappa är?

Härliga tisdag!

Idag vaknade man upp till en härlig dag, och Nellan har ju börjat ta sovmorgon till 9, halv 10 den senaste veckan som varit och ingen är gladare än jag. Då vaknar man utvilad, de är skönt! Solen skiner ju idag så jag och Nellan har varit ute på en liten morgonpromenad och så köpte vi mjölk åt Sofias kaffe :) Hon och sigge kommer snart hit på fika, ska bli trevligt. Så kan Nelly få leka av sig lite...de märks att hon vart lite uttråkad av att vi varit hemma mycket de senaste. Så fort de kommer hit nån så blir hon helt glad och skiner och ska börja spela allan.

Om vi ska prata om vad hon har haft den senaste veckan, så blir jag bara mer och mer förvirrad. Först trodde jag att de var tänder på G men de har då inte kommit än och jag har väntat på dem länge nu. Så antagligen har hon varit snuvig av en vanlig förkylning..?? Men hon är pigg och alert, precis som vanligt förutom att hon inte har någon aptit?? Och det är ju ett tecken på förkylning...men kan ju även på tecken på tänderna? De känns som att man borde vara väldigt förkyld för att tappa aptiten...och det är hon ju inte, de kommer lite snor bara ibland. Och Bvc sa att de är ju väldigt vanligt vid den här tiden att de rinner snor på de små. Skit sam, de är ju inget stort problem, bara irriterande att hon inte äter som vanligt...hon kan ju inte dricka välling hela dagarna i ända.

Ikväll är det dags för tjejkväll igen, ska bli mysigt. Denna gången blir det hos Carro, så det blir lite käk, godis och mys, underbart! Jag och Malin ska gå iväg och sola oss innan oxå, och det är välbehövligt.

Och på måndag åker jag, Malin och Nellan till Ed och stannar tills onsdag...umgås med familjen, brudarna där hemma, försöka hälsa på morfar och kanske ta en sväng på Nordby, får se vad man hinner. Ska bli kul i alla fall och komma hem igen.

En annan härlig grej är att vi har betalat av bilen...lovely...vi köpte den för 1 år sen och nu är den betald redan...de tackar vi pappa för!

Nu fikatime!

För den som inte vet så kör vi en Opel Astra -07, våran lilla Bettan :)





Dagdrömmer...

Jocke är på Avatar, Malin gick nyss hem och Nellan sover medan jag sitter och drömmer mig bort till vårt hus. Ni fattar inte vad jag längtar tills vi får flytta in!!! Har gått bra en lång tid nu men så började jag "inreda" huset i mina tankar och på papper igår och då barkade de iväg :) Har mer eller mindre klart för mig hur det ska bli i slutändan och äntligen ska vi få de som vi vill ha de....De är vissa saker som vi velat ha länge men som inte kanske passat där vi har bott innan och sånt men nu ska vi föverkliga våra ideer så gott de går. De känns lite annorlunda med hus även om vi ägde lägenheten innan oxå. De är väl de positiva med att vi flyttat så mycket att vi har gjort mycket projekt och testat olika tapeter, färger mm så vi vet lite vad vi fastnat för och vad vi gillar nu. Ska visa någon dag hur jag tänkt i de olika rummen så fort jag fått ner det i datorn.

Så kul och flytta, eller ja, inte själva flytten men annars så :) Man får rensat ur och köpa lite nytt kanske. Vi ska inte köpa så jättemycket nytt men lite blir det ju. En vägg med garderober ska införskaffas, en bäddsoffa till extrarummet, ny megastor matta till vardagsrummet, lite persienner, och framför allt en ny damsugare, den vi har "suger", ha ha :)

Nu blir det dubbelavsnitt med paradise!

Vårt kära hus :)





Small Vs Big

Nellan har fått en BRIO tax i storlek BIG. Den är en halv meter lång :) Än så länge föredrar hon den lilla, för den gula knoppen på svansen är lite svår att äta på på den stora :) Men den är ju så snygg och den kommer pryda hennes rum!

 

 


Nellan gjord av papper?

Nellan var och hälsade på i farfar och Agnetas butik häromdagen och hamnade då i sopsorteringens papperskorg...? Ja de är bara en av de galna ideer den mannen har. Hon har även blivit inslagen i silkespapper när hon va lite mindre. Så går ni förbi Village så gå in och titta om Nellan kanske är där i nån konstig position, ha ha! Tror ni kunderna blev paffa då de såg denna synen bakom kassan:


We did it!

Ja då var Nellans första övernattning avklarad och min och Jockes ensamma kväll tillsammans. Kändes lite nervöst innan men de kändes så bra när vi lämnade henne, hon va så glad och vi var jättetaggad för en kväll ute. Vi hade bokat bord på Via Appia tillsammans med Johan, Maria, Daniel och Robin och det var verkligen lyckad kväll. Så de blev mat, vin, efterrätt, drinkar, tjöt och vi satt där från halv 8 till halv 12 typ, sen drog vi vidare till Tempel för lite nattklubbsliv, vi körde verkligen hela racet med mat, dryck, nattklubb och till sist fyllemat :) En helkväll helt enkelt och vi kom i säng runt halv 4 tror jag. Men de är behövligt ibland att få komma ut båda två och ha lite kul!

Vi fick lite Nelly-rapporter under kvällen och de hade gått bra förutom lite gråt på kvällen där när hon antagligen va för trött för sig själv men annars så va de bra. Vi tog sovmorgon och mötte upp dom på ikea sen runt 1 tiden idag och de va ju väldigt skönt att se henne, min lilla älskling! Va töntig man är egentligen men man vänjer sig väl, de var ju faktiskt första gången, nästa gång kommer ju kännas lugnare. Men jag kan inte säga att jag satt och va orolig igår utan jag kände mig väldigt lugn faktiskt. De kan ju låta lite knäppt att man sitter och är nervös med tanke på att man har typ världens snällaste unge men just de där med att lägga är ju nått som är "vår" grej..och som oftast ingen annan gjort så självklart blir det annorlunda och nytt för henne.

Sammanfattningsvis så var det en lyckad och rolig kväll! :) Synd bara att helgen är över nu redan och de är måndag imorn igen. What to do? Maria va lediga några dagar och ville kanske hänga lite med oss, och sen va de prat på en tjejkväll på tisdag kanske, och förhoppningsvis en fika med Sofia och Sigge om hon inte jobbar hela veckan, så lite har vi väl kanske att göra men hoppas på mer! Sen önskar jag någorlunda varmt ute så man kan gå på lite längre promenader.

Nu blir det mys med mina två resten av kvällen!



Till salu

Pris: 400 kr

(Nypris ca 800 kr)

Gåstol med en avtagbar panel med knappar med ljud



och som kan förvandlas till gungstol


Fredag!

Jag gillar fredagar.. de är ju första dagen på helgen och för de mesta händer de lite roliga saker då. Just idag vet jag inte vad som händer men nått borde man väl hitta på. Äta nått gott och spela lite spel kanske? Imorn har vi fortfarande inte bestämt vad vi ska göra...helst vill jag åka till Göteborg och bo på hotell och då lämna Nellan i Ed hos mamma, men de är så långt i detta snöiga vädret tycker jag. Men vi kommer nog på nått tillslut, nått mys måste vi ju göra! Nellan ska vara hos farfar i alla fall, oavsett vad vi hittar på och om de blir över natten eller ej.

Idag har och nellan vart på stan en sväng, bland annat på Polarn och pyrets rea, men jag måste säga att jag tycker inte att de har så mycket fint, jag gillar de randiga klassiska kläderna men annars är de inte mycket fint. Tacka säger jag lindex, de har mycket fint :) Och pricken då såklart med nova star, villervalla, geggamojja m.fl. Men annars finns de inte så mycket kul till barn faktiskt här i stan.

Idag tog föresten Nellan 2 steg. Jennifer va här en sväng och Nellan skulle då ta sig från mig till jennifer och gick då själv emellan oss...framsteg....de va ju 1 steg höromdagen och nu 2 :)

Igår va min familj här i stan och hälsade på, trevligt med besök tycker jag, önskade att de bodde här så man kunde ses lite oftare! Som tur är är det ju inte så jättelångt bort, tänkte nog ta mig en tur nästa vecka kanske, passa på att hälsa på morfar som ligger på sjukhus IGEN, och denna gången går de inte att göra nått åt de så han får bara vänta. Tråkigt :( Ingen har dött i min släkt när jag varit gammal nog att förstå, så de känns så konstigt att snart kanske de sker. Har ingen aning om hur jag kommer att reagera....? Ne usch och fy, nu tänker vi på nått roligare.

Skulle ha träffat Malin med lille Mio idag egentligen men vi tar de på måndag istället, ska bli så kul att se den lille skrutten. Undra om de kommer att kännas som evigheter sen man höll i en sån liten? Han är ca 1 och en halv månad nu tror jag...ska bli mysigt!

Trevlig helg på er!

Some pics

Skönt ställe att hänga på :)



Mina två underbara <3



Gå vagnen är laddad med de viktigaste: En glamour tidning och några badankor




Duktig tjej!

Nelly har blivit så duktig på att stå nu, hon står länge och stabilt. Annars så har ju hon varit så lång, smal och ranglig så hon har ju aldrig vart särskilt stabil, mer snabb, smidig och rörlig. Så att den lilla spinkiga kroppen skulle stå nu kändes inte så troligt för ett tag sen men idag tog hon till och med ett steg utan att hålla i sig men sen lutade hon ju sig mot jocke och hade inte han suttit i närheten så hade hon nog inte vågat...hon är en liten fegis. Men de är bara bra de känns de som...då slår hon sig inte så mycket. Altså, ,det går så fort, och jag gillar det, men ibland så vill man tillbaka och få va vid en tid lite längre, men samtidigt så längtar jag tills hon kan springa runt, prata och sånna saker. De har ju sin charm alltihopa!

Bildserie



Ska delas med sig till pappa



här pappa



Glad att pappa smakade på den





Vad hände?

Va fasen hände i paradise då? Fick inte Anneli ställa sig vid Christoffer bara för att de fanns en ledig kille kvar  eller??? Annars borde väl hon ställt sig vid honom så att catja hade åkt ut....fattar inget just nu. Tråkigt att de blev så då....och undra om Simon är glad över sin nya partner...han hade ju hoppats på att få Erika :) Det händer då grejjer i alla fall! Synd att man måste vänta tills på måndag för att se mer.....

Trettondagsafton!

Känns som att man borde göra nått kul idag?? De är ju helgdag och allt och imorgon är det röd dag och ledigt, gött! Men de va inte mycket som hände idag och Nellan är snorig. Vill inte att hon ska bli sjuk, men de värkar inte bättre. ELLER så är det den jädra tanden som spökar....hon har ju vart snorig när de andra tänderna kommit så de är lite svårt att veta. Hon är ju snorig i vilket fall som helst och det är inte kul för henne....hon ligger nu uppbäddad i vår säng, så de ska bli lätt att ge henne nappen som lättare åker ut när hon är snorig + att hon får lite närhet från oss och det gillar hon, måste ju skämma bort henne med lite mys när hon är krasslig. :) Och jag kan nog räkna på händerna antalet gånger hon sovit mellan oss så de är inget vi missbrukat direkt, sover bäst utan henne i sängen, och hon med vanligtvis så de finns ingen anledning då, men gånger som nu kan de va mysigt.

Idag blev det en sväng till Jockes farmor på fika, och sen va vi på Maxi och handlade lite gött och nu blir det snart dubbelavsnitt av paradise och choklad och chips, de är ju faktiskt som lördag idag :) Imorn har vi bestämt att vi ska ta våra täcken med oss ut i soffan när vi vaknat och ta en morgonfilm, mysigt! Får se vad de blir för nån film.

På torsdag kommer min lilla familj hit för lite shopping, trevligt! Och på lördag firar jag och älskling 6 år, vad ska vi hitta på då tro? Får fundera lite på de....hade ju tänkt att de kunde vara ett bra första tillfälle att lämna bort henne över natten, har ju inte gjort de förut och nån gång måste ju bli den första. Men om hon är snorig så är det ju inte så kul kanske. Vi får se hur de blir.

Nu tv time!


Nelly va söt igår när majskroken tog slut, då tog hon sina egna tår :) Snacka om gummikropp!



busig!


Paradise is back!

Ni har väl inte missat att Paradise Hotel är tillbaka ikväll!? Dubbelavsnitt....i like! Har saknat de faktiskt...skönt att de är tillbaka så man har nått att titta på på kvällskvisten...vanligast så går alla bra program runt 8-9 och sen när klockan blir 10 är det inget bra att se på, men nu så! :)

Spännande med en ny brutta ikväll, kul med lite intriger! ;)

Dagens



Jeansleggings: Lindex
Body: Roxy
Kofta: Mexx
Mockasiner: H&M

Dagens aktiviteter har varit ganska softa. Vi vaknade klockan 9.30 så Nellan va nog väldigt trött, för så länge brukar hon inte sova. Hon la sig som vanligt runt 8 igår så de vanliga är ju att hon brukar vakna runt 7 men ingen var gladare än jag, kände mig skönt utvilad när ja vaknade. Härlig måndagmorgon!

Kändes ju lite konstigt att Jocke hade gått till jobbet, har ju vart hemma så länge tillsammans nu så de kändes lite tråkigt imorse. Men vi tog på oss och åkte och hälsade på på jobbet en sväng. Passade på att kolla på en bäddsoffa. Vi tänkte vi skulle införskaffa en bäddsoffa till extrarummet i huset och de är ju 8 veckors levtid så snart kan vi beställa. Ska bara åka till huset och mäta lite nån dag så vi kan alla mått, för endel saker vill man ju förbereda..som bäddsoffan och garderober. Sen är inte jag säker på om våran soffa går in där vi tänkt ha den..? De återstår att se.....annars får vi titta oss efter en ny, tacksamt att jobba i möbelaffär då :)

Annars har vi inte gjort så mycket idag... fick ett laga-mat-infall så jag gjorde 2 pajjer, en med bacon, fetaost och bladspenat och en annan med kyckling, spenat och chilipesto i, den sista har vi inte smakat på så den vet jag inte hur den blev. men den första var god. Nu blir det soffläge!

Kram!




Lady Gaga - Boys Boys Boys

Lady Gagas låt Boys boys boys är ju så bra, och de tyckte även Nelly, så hon tog sig en svängom häromdagen! ;)

 


En så kallad "skit" dag

Idag har de gått varmt i Nellans blöjja...hon har bajsat hela tiden känns de som. De är en tand som håller på att spricka ner...man kan se spetsen så den är ute närsomhelst, skönt! De har märkts lite igår och idag att hon varit lite extra grinig plus att hon inte vill äta maten, helst bara dricka välling, och när hon inte vill ha gröten ens DÅ vet man att de är nått galet :) Skönt ändå att man kan se ett mönster på vad som ska hända. När hon får tänder så bajsar hon väldigt mycket, blir röd i rumpan, vill inte äta maten eller gröten, lite extra klängig, sover inte som hon brukar. Jobbigt att få tänder!

Igår var vi på vin och spelkväll hos Sandra och Jonas, de va verkligen superkul....förutom då att de blev som jag anade att Nellan skulle vara vaken...Vi la alla 3 barnen samtidigt nästan och det gick så bra så men sen så vakna Nelly efter 40 min eller nått och väckte då Sigge som sov i samma rum, och då gick de inte att lägga henne igen, så hon fick va vaken. Men sen däckade hon en stund senare. Vi spelade i alla fall Alias, de va kul. Hade aldrig spelat de förut, jag och Jocke kom sist då...skyller på att de va första gången :) De blev några glas vin och sen plocka Jonas fram lite andra flaskor och då bar de utför för Jocke :) När vi kom hem runt 2 va han ganska dragen..stog i köket och skrattade åt att hans strumpa satt på halva foten, sen öppna han en öl för att 2 sekunder senare stensomna :) De va fler i sällskapet som hade ont i håret idag har jag förstogit...tecken på en kul kväll!

Tråkigt att både Sandra och Sofia ska jobba nu framöver...vad ska jag och Nellan då göra? Nu blir de i alla fall film och MASSA godis, sista dagen idag nämligen så då slog vi på stort, ha ha! Sen är de bara lördagar som gäller..för fy va man har ätit mycket onyttigt under julen och alla andra dagar på ledigheten. Ser ju ut som en gulgris.

Men de tar vi tag i imorn, inte idag!

Lite bilder as usual :)


Farfars julklapp va populär, en hello Kitty läragåvagn



Den vanliga tv tittar posen



Men ibland kör hon den mer avslappnade varianten




Min sötis!


Lördag!

Skönt med lördag, även om alla dagar har känts konstiga nu. Va helt säker på att de var söndag igår, så när jag kom på att de va fredag så kände jag mig helt chockad. Lite skönt att de går tillbaka till de normala snart. Även om de varit skönt med alla högtider och ledigheter. Gott nytt år föresten! Hade en trevlig nyårsafton med god mat och dricka och sällskap. Kom i säng vid 03 nånstans så igår va en seg dag, gjorde inte särskilt mycket, men igår kväll blev det varma mackor och en runda Cluedo med Jennifer och Sebastian. Kuligt spel de där faktiskt..men man får tänka till endel och sånt och de kan kännas lite rörigt.

Idag blir det shopping som gäller...tar nog en sväng till Bergvik och Ikea. Ska spana lite på garderober som vi ska köpa till huset och dom ska va perfekta i minsta detalj så de är väl bra att vi har tid att tänka ut hur de ska va. :)

Sen ikväll blir det spel och vinkväll med mammorna med respektive hemma hos Sandra och Jonas. Ska bli kul, och spännande att se hur det går att lägga 3 ungar samtidigt och sånt. De slutar säkert med att min lilla nattuggla ska va vaken....kan ju inte missa nått som händer. Så har de varit hela denna ledigheten nästan i och med att vi varit många och ljudliga på kvällarna så har hon inte kunnat sova så hon har fått vara vaken...men hon är ju så snäll och leker å har sig så de har ju inte varit ett problem men skönt om hon kunde lägga sig som vanligt bara. Vi får se hur det går ikväll...jag håller tummarna! Ska bli väldigt trevligt i alla fall!

Nu kände jag en suspekt doft kring Nellan så de är väl dags att sluta ;)


Jag och min gos


RSS 2.0