Poolhäng och tjejmys

Idag drog vi upp till Jockes pappa och solade. De har ju en härlig pool i trädgården och lite skugga för Nörelly så det var perfekt. Poolen hade 28 grader och det var ju inte helt fel! ;) Blev årets första dopp för både mig och Nelly. Idag var även Jockes första semesterdag, första dagen på våra 7 veckor tillsammans, ska bli skönt! Får se vad vi ska hitta på, blir i alla fall stockholm, Ed, lite här och lite där!

Jag är nyss hemkommen efter en trevlig kväll med tjejerna. Vi satt utanför Madde och drack vin, tjötade, spelade kubb och sen blev det en kortis på Arenas uteservering. Gud va jag älskar sommaren...det var helt fullsmockat på alla uterserveringar, på en måndag! Och världens värme har vi ju fått oxå, i love it!

Men nu blir det sängen, har ju en liten skrutt som antagligen inte tänkt sova så länge som jag hade tänkt ;)

Puss och godnatt!

Nellys dopsdag 090628

En varm men glad Nelly :)


Ja idag har Nelly döpts! Det gick jättebra men shit va jag är sleten nu, och allt gick ju i ett så det var ju massa jag inte hann som jag tänkt göra, folk jag skulle ha pratat med och så vidare. Men men, det är ju inte så lätt att hinna allt samtidigt som man ska fixa fram maten och sånt men jag tror nog att det gick bra ändå. Nelly skötte sig prima i alla fall, va inte grinig en enda gång, hon gick som en vandringspokal hela dagen och sov typ inte nånting så det va duktigt måste jag säga. Nelly fick massa fint, bland annat en tripp trapp stol med babyinsats så hon kan sitta i den redan nu med lite stöd, självklart har hon redan testat den :)



Sen fick hon fina smycken, böcker, barnservis, flytväst (perfekt för en sommar på båten) och massa annat fint! Nu är jag så trött så jag ska gå och lägga mig och stensova! Ska bli såå gott!

God natt!

Lite bilder från dopet

Lina sjunger " Av längtan till dig", jättefint!





Faster Josefine med Nelly som käkar upp sina band



Nelly och min moster



Så här glad kan man va efter man blivit döpt





Länge sen!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Har ju varit borta över midsommar, i Strömstad, och nu de här dagarna har det ju vart så fint väder så jag har inte direkt vart inne. Det var min ursäkt :) Midsommar var bra, det var lugnt, ingen som spåra ur, ha ha!

Annars de här dagarna var vi varit ute i solen. Lina är ju här så jag och Nelly har hängt med henne mest, och i måndags var hon och Jonas här och grillade och spelade lite spel, trevligt! Blir en repris imorgon :) Igår hade jag Sofia och Sandra här med Emma och Sigge, fixade lite lunch och tjötade bara. Nästa vecka blir det ut till Sandras sommarstuga på bomstad, hoppas vädret håller i sig!

Sigge och Nelly håller handen, inte planterat!



Idag har jag, Nelly och Lina varit på stan och fikat, shoppat lite, hittade skor till dopet, och en ny bikini. Sen åkte vi en tur med båtbussen, gjorde inte de en enda gång förra sommare, så jag tyckte det var dags nu. Jennifer (jockes syster) jobbar ju där så vi åkte med hennes båt :) Nelly tyckte det var skitkul, hon och Lina myste. Man såg på henne att hon trivdes och bara kikade på allt som var. Hon är verkligen så "med" nu, som en liten människa, man ser på henne när hon tittar på folk hon inte sett förut att hon ser sådär fundersam ut, medan om det är nån känd så ler hon, stort, så ögonen glittar nästan, hon är sååå söt min lilla prinsessa! Hon vill iväg syns i alla fall, typ krypa nästan, det sprattlar i hela henne när man lägger henne på mage.




Malin kom hem från Bulgarien idag så imorn blir det nog att träffas med henne och Lina, förhoppningsvis i solen! Sen måste vi handla inför dopet, och förbereda det sista som vi kan förbereda, inte långt kvar nu! Träffade prästen igår och hon verkade bra, hon trodde Nelly skulle charma sina gäster på söndag och jag hoppas hon har rätt, så att hon inte får spel och blir förbannad just vid dopet, vore ju tråkigt. Men men, det blir som det blir. Nu blir det mata Nelly och se på film!

Go Kväll!

Huvudvärk!!

vaknade jag med idag, var ju ute och firade Lina igår på Pitchers uteservering. Det var jättetrevligt, vi fick dock vänta på maten så sjukt länge att servitören bjöd oss på en runda extra att dricka så det blev väl lite mer än man tänkt sig, varav huvudvärken idag! Men men, det får man ta :) Medan jag roade mig ute så va Jocke hemma med en grinig Nelly. Hon var ju på bvc och tog 2 sprutor och det visste vi ju kunde leda till feber och gnällighet men det är ju inte alla som får det. Hon va lugn när jag gick men det hade brakat loss efter det nångång, gråtit massor, ville inte sova fast hon va trött, och ville inte ha mat....DET är tecken på att hon inte va sig själv! Kändes jättejobbigt att va borta, även om jag inte kunnat gjort nått annat än Jocke så kunde man ju avlastat honom, men han tyckte ja skulle stanna! Hon hade fått alvedon och somnade tillslut av utmattning på Jocke och de såg ut så här när ja kom hem, mina sötisar:



Idag är det skitväder och Linas födelsedag, grattis grattis :) Vi ska käka födelsedagslunch på stan tänkte vi och sen ska jag packa inför vår lilla tripp till Strömstad över midsommar, ska bli kul :)

Nu, 11:45 vakna Nelly, det tar på krafterna att vara ledsen! Ska mysa lite nu med min älskling!

Jonas och Lina igår



jag och Lina



Carro och Emma






Fotograf Christoffer Krook


Morgonens bravader!

Nelly hade lite spel inatt och imorse. Eftersom det var visning igår och idag så har vi ju ställt hennes säng i sitt rum så inatt fick hon ligga i våran säng. Och när jag gick och la mig vid typ 00.30, ganska sent, så låg hon och typ grina i sömnen så det gick ju inte att sova, och sen va hon vaken 3 gånger tror jag och vakna då sista gången vid 06.30 och var klarvaken medan jag var MEGA-trött. Hon lät då såhär i typ 100 år, helt crazy:



Lite lätt skärande ljud sådär på morgonkvisten. Hon har verkligen upptäckt sin talförmåga, som tur va slutade hon och somnade om tillslut så vi tog sovmorgon till halv 11, gott! Vi var bjudna bort till Sofia och Sigge på lunch så vi har varit där hela dagen nästan, trevligt trevligt. Nu ska jag snart laga mat och ställa saker tillrätta igen, det är ju lite bökigt att ha visning och typ plocka bort allt som man brukar använda, skönt att det är över nu, imorgon får vi veta hur det går, sååå spännande!

Va borta i kyrkan förut och rekade lite inför dopet, hade ju inte vart där förut men den va ju jättemysig! Perfekt matplats sen efter dopet oxå, ska bli så kul! Kommer antagligen var den mest stressade dagen på länge med att få ordning med mat och allt som hör till men det kommer nog gå bra. Frågan är ju bara hur social jag kommer att vara mot alla gäster?? Skulle haft nån som sköter maten och fikan efteråt så att man slapp den biten och kunde ägna sig åt det roliga som prata med folk och mingla, ha ha =) Och för de/den (mormor bland annat) som tror att det blir bröllop har HELT fel, jag är bara väldigt engagerad och tycker det är kul att pilla med tex placeringskort, dukning och sånt och vill bara att det ska bli en fin och rolig dag!

Nu blir det hemmagjorda hamburgare på menyn.

KRAM

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen, har ju vart i Ed på Alfons dop i helgen. Det gick jättebra, han sov under själva dopet goingen, då sover man hårt i allafall om nån kan skvätta vatten på en utan att vakna, ha ha. Får se hur det ska gå för Nelly, hon kommer garanterat inte sova, men förhoppningsvis så sköter hon sig. Det brukar ju inte vara några problem bara hon är mätt. Hon skötte sig i kyrkan oxå, Carro och Johan snodde henne halva tiden och sen fick vi tillbaka henne när hon tröttnat på gudstjänsten, tack Carro :) Det var trevligt i alla fall och Alfons fick mycket fint!

Alfons sover hos prästen



Vår present bland annat




Idag är det visning på lägenheten och imorgon oxå, så på onsdag vet vi hur intresset är, ska bli spännande! På onsdag kommer även Lina till stan och ska vara här hela sommaren, ska bli riktigt kul! Så på onsdag blir det uteservering och ett glas vin, gott gott. Sen på onsdag drar vi mot Ed igen och firar midsommar i strömstad som vi brukar, blir grejjer det. Nelly på sin första husvagnssemester! Blir nog trevligt!

Nu ska jag snart dra iväg och fixa naglarna, så farfar ska komma hit och passa lillskruttan. De ser verkligen hemska ut men tiden går så fort så 4 veckor som det vanligtvis ska gå mellan gångerna går så fort förbi att jag inte tänker på att boka tid och när jag ska boka så är det fullt, typiskt! Så idag var första tiden de hade och jag bokade för 3 veckor sedan, men jag får skylla mig själv som är ute så sent.

Nu ska jag piffa lite här inför visningen!

Puss!

Min älskling



filmtajm!

Nelly diskuterar lite



Nellys nya grej, gå från liggande till stående!


Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag hemma igen från Stockholm, skönt. Det var kul med en liten tripp och att hälsa på Lina såklart, men det är alltid skönt att komma hem! Vi åkte ju i måndags förmiddag för jag fick en biljett på tradera för 22 kr, billigt eller vad! Men jag var osäker på hur det funka med Nelly så jag frågade i luckan om hon kostade en slant eller hur det var men damen säger nej. Sen vid tåget säger konduktören till mig att Nelly inte får åka på min biljett när det är en traderabilljett, och barnbiljett finns inte så Nelly fick vara ungdom och kostade 220 spänn! Jag var liiite irriterad då kan jag säga. Det var ju lite av grejjen att jag åkte om jag fick en billig biljett!! Men det var skönt att komma iväg i alla fall, jag ska inte vara bitter, ha ha! Jag gjorde av desto mer pengar i Stockholm så några hundralappar hit eller dit! =) Hittade bland annat Nellys bokstäver i vitmålat trä:



Annars blev det lite kläder till Nelly och mig, snuttefilt på designtorget till Nelly, dom har ju så sjukt mycket roliga saker, allt från tampongväska till tändsticksask med Ernst på (??) , amningspåminnare och då denna sköna snuttefilt med märket geggamojja =) (sjysst namn på barnkläder!)

Det blev ju altså mest kollande i affärer, fikande, mat och drack lite vin, mycket trevligt! Josse ( jockes syster) bor ju hos lina oxå så igår va det jag å josse som utforskade stan lite, vi hann dock inte med så mycket eftersom jag åkte hem vid halv 4 men lite shoppande och fikande blev det samt en Ben & Jerry glass i deras glasstånd i gamla stan!

Lite bilder





Nybadad och myser



  
 

Det var roligt =)


Lika som bär


Hoppas, hoppas, hoppas!

Jag har kommit på att jag och Nelly nog ska åka till Stockholm och hälsa på lina nu i veckan. Så jag sitter på Tradera just nu för att få en billig biljett, det är förutsättning att jag hittar en riktigt billig en. Så hoppas jag gör det, vore såå kul att komma bort lite och "hänga" på ett nytt ställe. =) Det tråkiga är att budningen slutar 6 imorn morgon så jag måste altså ställe klockan och gå upp och sätta mig vid datorn då...inte så kul, men vad gör man inte för en billig biljett!

I helgen har vi inte gjort så mycket, varit ganska lugnt. I fredags blev det film och godis och lördagen bjöd på en sväng till Ikea och ÖB för lite dop accesoarer. Hittade inte så mycket men vi kom ju ut i alla fall. Idag har vi haft tårtkalas här med Jockes mamma och syskon, så jag var uppe i morse och bakade tårta. Min FÖRSTA riktiga tårta, har ju bara gjort sånna där andra tårter som maräng mm men aldrig en riktig gräddtårta i flera lager, blev nöjd faktiskt. Jag använde päron och hallon, blev jättegott!

Nytt på Nellyfronten är att hon numera bara ska stå upp, hon gnyr om hon inte får det. Hallå.....var tog vår BEBIS vägen??? Hon kan ju ligga ner på en filt och sitta i babysittern, men om vi håller henne i armarna så ska hon bara stå. Mycket egen min lilla älskling! =)

Nu blir det lite packning inför förhoppningsvis våran Stockholmsresa, sen sängen!

God natt!
Min tårta =)


Nelly i Jockes snart 30 år gamla POP dress



Sötnos



Nelly i Robins glasögon, not funny!






Nelly har hittat sina ben och fötter :)


Inspiration

Letar inspiration till dopet. Den genomgående färgen ska ju såklart vara rosa. Har varit på Jockes jobb och skärt ut placeringskorten idag, de är rosa-prickiga på vit bakgrund, jättefina! Har skrivit en lista på saker vi behöver inhandla och ska nog ta tag i det i helgen tror jag. Har kollat runt på servettvikningar oxå och har nog bestämt mig för kronan:



Känner att jag inte vill av ute i sista sekunden så det är bäst jag pillar lite med det nu. Snart blir det förhoppningsvis fint väder och då tänker jag inte sitta inne. Vi blir ca 50 personer på dopet, så det blir ju ganska många, men det är ju kul!

Nu ska jag fixa lite käk!



The secret...

Ha ha, har ju förstorat den här hemligheten lite, men det är väl alla bloggares rätt att göra sina läsare nyfikna. Men nu är det klart i alla fall:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/448416

Vi ska altså sälja våran lägenhet har vi bestämt oss för, och köpa hus. Vi har dock inte hittat nått hus än men vi har en hyres i viken att flytta in i så länge, så kan vi leta hus i lugn och ro. Vi trivs ju kanon här egentligen, men bestämde nämligen detta nu för att bostadsmarknaden är så bra nu och folk bjuder ju hej vilt när räntorna är så låga. Så med den vinsten vi förväntas få så kan vi betala av resten på bilen och sen lägga handpenning på huset. Det ligger en likadan lägenhet som vi har ute på hemnet men som inte är i ordning, för 1,2 miljoner, så våra förhoppningar är stora på att våran borde säljas för ganska mycket den med eftersom våran ändå har helkaklat badrum och hyfsat nytt kök som den andra inte har! Ska bli spännande att se hur det går =) Visningarna börjar den 15:e juni. Skulle ingen vara intresserad så är ju ingen skada skedd, det kostar oss ju inget i så fall.

Igår va vi ju ute och käkade på Pitchers med Malin & Magnus, Madde & Magnus, Cissi & Carro och Johan. Det var mycket trevligt, god mat och gott med vin! Så skönt att bara få va, äta i lugn och ro och det bästa av allt, vinet!! Nelly var ju hos sin farmor och när vi kom dit sov hon och hade gjort ett tag. Vi satte henne i bilstolen och åkte hem och la henne i sängen och hon fortsatte sova...helt otroligt, trodde ju att hon skulle vakna å vilja ha mat men det gjorde hon inte, så jag och Jocke tog ett varmt bad, helt underbart, det var första badet vi gjorde tillsammans sen Nelly föddes och fler lär det bli.

Va föresten och vägde lillskruttan idag, 4810 g, så denna gången hade hon gått upp mycket. Hon har ju krypit i snigelfart  vikten innan och brukar gå upp ca 100 g i veckan men nu drog hon vill med 280 g. Hon är ju ingen tjockis direkt, men hon följer sin kurva säger dom så jag får väl lita på det, och hon verkar ju mulla till sig nu om hon fortsätter gå upp i den här takten. 'Men hon måste ju nästan bränna lite fett oxå så som hon håller på, vänder sig om, sparkar med benen och ska ju bara stå upp nu. Hon är helt omöjlig att hålla nu för tiden för hon ska bara sitta upp eller stå, inte ligga ner i knät. Trodde faktiskt att den där riktiga bebistiden skulle vara längre än den gjorde, altså då de tycker om att ligga i famnen på en, men icke! Men hon är såååå go nu så det gör ingenting =) Hon har redan lagt sig för natten så jag ska passa på och grejja lite sen slappa i soffan!

PUSS & KRAM

Så söööt! Vill bara käka upp henne :)



Jag, Carro och Johan på Pitchers



Det är ingen vanlig dag...

....för det är min födelsedag! =) Så roligt att fylla år, men det har inte kännts som jag fyller år idag, det är väl så när man blir äldre kankse? Jag har i alla fall fått en ansiktsbehandling av Jocke och Nelly, ska bli sååå skönt!

Idag har vi varit med Cissi och Alfons hela dagen, promenerat, fikat, ätit lunch och vart i affärer. Och nu ska vi ut å käka ett helt gäng så jag måste dra nu!

Puss!


Today

Idag har vi inte gjort så mycket, var ju så tråkigt väder när vi gick upp imorse. Så Jag och Nelly bjöd in oss själva på en fika hos Carro, Malin var oxå där och Cissi och Alfons såklart. Sen åkte jag och Jocke till Plantagen och handlade lite blommor på hans lunch och var inne på jobbet en snabbis. Sen, förut så kom Cissi och Alfons och Madde hit på en fika, eller dejt eller vad man ska kalla det. Nelly och Alfons dejtar ju, men de har ett ganska stormigt förhållande, ena gången så bankar de på varandra och andra gången håller de varandra i handen. Nån puss har det inte blivit än, man måste ju gå sakta fram, lära känna varandra och sånt först =)

Annars har jag inte gjort så mycket. Har budat hem en väska på tradera, jättefin, ska visa bild på den när jag får hem den. Ska nog kika lite mer där nu, sugen på att åka till stockholm så ja ska kolla på lite tågbiljetter tänkte jag. Har fått bud på mina Timberland seglarskor som jag lagt ut, 150 spänn, får se var de slutar..? Har lagt ut lite mer saker som jag inte använder eller som är för smått. Att jag inte har kommit på detta förrän nu...brukar ju vanligtvis slänga allt som jag inte vill ha, även sånt som kanske t.o.m lapparna sitter kvar på som jag aldrig använt. Då är det ju bättre att få en slant för det. Men jag lägger bara ut sånt som jag knappt använt som verkligen ser fräscht ut. Får se om jag får nått för det?

Ciao Ciao

Äta på våra näsor är gott!

Det gör ont!

Jag har bränt mig lite granna längst upp på ryggen, typ nacken och lite ut på axlarna. Det började med lite färg där igår så jag var extra noga med att smörja mig där idag men det hjälpte uppenbarligen inte för aj aj aj vad ont det gör nu! Vi har altså varit i Mariebergskogen och solat idag med, såå skönt ju. Det var jag och Nelly, Sofia och Sigvard, Sandra och Emma, mysigt!

Imorn blir det att hänga med Cissi och Alfons som är i stan hela veckan sen på onsdag fyller jag år, wihoo =) Då ska vi på uteservering, käka, dricka ett glas vin och bara njuta. Nelly ska få vara hos sin farmor. Det ska bli såå skönt att få äta och ta ett glas vin själva. Hon är ju inte särskilt jobbig att ha med egentligen men hon har ju en tendens att vilja äta när vi ska äta. Hon är verkligen mysig, vill bara pussa på henne hela tiden! Hon är så med och vaken och alert nu och man ser att hon är glad på riktigt när man gör nån min eller skrattar mot henne. Min lilla älskling! Men det ska i vilket fall som helst bli kul att vara själva lite, eller ja själva blir vi ju inte, vi blir ganska många, kul kul!

Nu sängen för jag är skitalatrött!

God natt


RSS 2.0