Nåt positivt i det tråkiga!

Fick tillbaka massa pengar på skatten, wihoo =) Hade inte trott att jag skulle få betala ioförsig, men nån gång kommer ja väl få bakslag, det har inte hänt än men! Skönt med lite extra pengar till sommaren! Annars är det som vanligt här, fryser och svettas om vart annat, men förmiddagarna känner jag mig bra...lite mysko...eftermiddagar, kvällar och nätter är det som värst. Men nu tar jag tabletter kontinuerligt så att jag ska känna minsta möjliga. Vi ska åka till specialistmödravården sen och kolla upp snittet, nånting är det ju som händer, 3 feberdagen idag! Det konstiga är att mjölken har stannat till lite i ena bröstet, men jag har inte ont och känner inga knölar...kan det vara mölkstockning ändå, eller är det bara att mjölken påverkas av att jag har feber...? Nån expert som läser? =)

Idag har lillan, (kanske Filippa, måste känna lite på det) fått bada, efter att hon kissat på sig själv. Annars har vi inte gjort så mycket. Vi väntar nu på att Jocke ska komma hem, sen så blir det käk, sen tv och mys resten av kvällen!

Hej Hej!

Första veckan hemma!

Ja nu har vi varit hemma med vår lilla prinsessa 1 vecka imorgon. Har väl börjat komma in i det, men känns fortfarande overkligt. Sen har man väl inte riktigt kommit in i den där nattvakenheten, känns ändå som att vi har det bra för hon äter var 4:e timme på natten så det blir ju inte så mycket upp på natten som det skulle kunna vara. Men lite trött har man väl varit, samt att jag fick feber igår och var allmänt hängig gjorde ju inte saken bättre. =( Men hon är så go så man glömmer bort sånt där tråkigt! =) Har inga knölar i brösten så mjölkstockning känns det inte som, vet inte om det kanske kan vara nått med snittet..? Har pratat med sjukvårdsrådgivningen men de tyckte jag skulle avvakta lite, och nu på eftermiddagen känner jag mig bättre, har fortfarande en blandning av frys och svettningar men annars känns det bra.

Tillbaka då till vår lilla tjej, med henne går det bra, har väl börjat förstå oss på henne lite bättre nu, och vad som gör henne lugn mm, som att ligga på skötbordet, helt konstigt men så fort hon hamnar där så blir hon helt paralyserad. =) Vi har såklart haft massa besök, mamma kom hit och var lite avlastning ett par dagar, malin har varit här, Lina, Anders kalle och Daniel, Mormor och min moster, Carita har varit här idag en sväng och ikväll kommer Jockes morbror, så här är det fullt upp. Hon har fått så mycket fint!

Jocke har idag börjat jobba halvdagar så att han kan vara hemma lite längre istället och det känns som det funkar bra. Han jobbar då 13-17 och då sover hon mest så det funkar bra!

Nu är det matdags!

Puss å Hej!


Nu är hon äntligen här!

Så här gick det till:

Torsdag den 19 mars eftermiddag

Som jag skrev i torsdags så hade jag ju fått egnas värkar och ju längre ut på dagen ju hårdare blev dem, vi hade ju en tid vid 7 för att kolla hjärtljud mm så vi åkte in och trodde ju då att vi skulle få vara kvar men lillans hjärtljud såg bra ut så vi fick åka hem IGEN! Då tappade jag all energi, men vi fick beskedet om igångsättning igen fredag morgon vid 9, så det var bara hem och få sig massa sömn om det nu skulle gå med värkar! När vi vart hemma en timme så blev värkarna allt hårdare, då var klockan ca 22.00, vid 01.00 tiden åkte vi in igen för då gick det inte längre.

Fredag den 20 mars

Jag kom in på natten till 20 mars, mammas födelsedag, och denna gången fick jag stanna kvar. Vi fick ett rum och jag fick lustgas som till en början hjälpte, men som allt eftersom inte tog längre och det gjorde så ont! Då bestämdes det att jag skulle ha ryggmärgsbedövning men det skulle ta ett tag så hon föreslog duschen, fick ju inte bada eftersom vattnet gått. Duschen var ju helt underbar..hade sjukt hårda värkar men jocke stog och duschade ryggslutet när de kom, och de började komma allt tätare men jag kände mig lugn och tänkte på henne därinne, annars hade man ju inte pallat. Stog i duschen 1 timme sen var det dags att gå in i rummet och få ryggmärgsbedövning. Men vi han inte längre än att jag fick droppet inkopplat och hon undersökte mig hur mycket jag var öppen, sen hände nått, hon sprang och tryckte på larmknappen och ett helt gäng med folk sprang in i rummet, lillans hjärtljud var borta eller väldigt låga, men de hittade dem igen, men sen försvann de och då var de tvugna att sätta en skalpelektod på lillans huvud inne i magen, vilket gjorde ont som allt annat just då. Sen var de tvugna att ta prover på hennes huvud så de stoppade in ett megainstrument och skrapade, allt detta för att ta reda på hur hon egentligen mådde därinne, och resultatet var att hon var trött därinne och hade mjölksyra, så hon skulle inte orka en förlossning. Läkaren sa att din bebis ska ut men det kommer tyvär bli genom kejsarsnitt, då brast det för mig, började stortjuta och trodde ju såklart att jag aldrig skulle få se min bebis. Men efter det gick allt i 120, de rullade in mig hos ett operationsteam som stog färdiga och väntade på mig, beslutet hade tagits bara en stund innan så det kändes helt konstigt att de stog där klara. Jocke fick inte vara med utan fick vänta utanför. 3 andetag i masken och sen var jag borta, 5 minuter efteråt så var lillan ute! Så Jocke fick vara med henne från det att hon föddes vid 07.11 tills att jag vaknat vid 10 tiden. Jag vaknade i ett rum med massa folk och allt kändes så långt borta...tillslut kom en dam och sa att min flicka var ute och att Jocke hade henne och att de skulle komma snart. Kändes helt overkligt när Jocke kom med henne, denna underbara varelse, som var så liten och späd och såg precis ut som en liten tjej, megalånga ögonfransar som tom redan var böjda, ha ha =) Var ju helt underbart i alla fall! Så kom lillan till världen! Hon vägde 3365 g och var 51 cm lång, helt perfekt!

Eftersom jag blev snittad så fick vi ju vara kvar på 11:an och har kommit hem idag. Har trivts jättebra men det var ju jätteskönt att komma hem. Lillan, som än inte har fått ett namn, bara sover och sover! Men hon är ju bara så söt, har en liten smilgrop på ena sidan som är så charmig. Aja, kan nog skryta om henne i evigheter, nu ska jag äta lite mat.

Lite bilder från början till slut











Bloggar som man är så har man med sig datorn =)






Vattnet har gått!

Onsdag den 18 mars

Jag och Malin gick till stan och tog en fika och shoppade lite, på vägen hem kändes det inte riktigt lika lätt att gå som det gjorde på vägen dit. Ungefär 1 timme efter att vi kommit hem åkte vi och köpte pizza, och i bilen kände jag att det rann, och tänkte att det var nått som var på väg att hända. Precis när jag steg innanför dörren hemma så typ forsade det....och det var grönt! Det är ju de enda man hört att då är det bråttom till BB..för få har bebisen bajsat och är stressad. Jocke ringde förlossningen och vi skulle komma in när vi ätit och så. Åkte in och de undersökte och bestämde att jag skulle bli igångsatt imorgon klockan 8. Tror ni det var svårt att sova eller..?

Idag torsdag den 19 mars
 
Vaknade klockan 6 av mensvärk till tusen, gjorde oss i ordning och åkte in till BB med tron om att nu var det dags, det pirrade i magen som bara den! När vi kommit till BB och fått vårt rum så strax efter så började värkarna komma med ca 10 minuters mellanrum, för första gången oxå. Det var precis som om att bara för att vi bestämt klockan 8 så skulle det starta då =) I alla fall så tog hon sån där CTG kurva och kollade så att allt va bra mm, sen kom en läkare in för att undersöka mig och hur det såg ut därinne för att bestämma hur jag skulle bli igångsatt. Vattnet var idag gult, altså utblandat, och inte så mycket att längre ta hänsyn till. Jag var öppen typ en halv cm och altså hade det satt igång av sig självt! Han bestämde då att för min skull inte försöka påskynda det när allt såg bra ut och för att en naturlig förlossning är bäst för alla. Och det låter ju förståndigt och bra men man blev ju lite snopen när vi hade ställt in oss på att det nu var dags. Så nu är vi hemma igen...man vet ju inte om det kommer att ta så mycket längre tid bara för att vi fick åka hem och vänta in det än om vi fått vara kvar där, får väl glädja oss med att här hemma har vi ju nått att göra i alla fall, kunde blivit långtråkigt där utan sysselsättning för de sa ju att det kan ta lång tid även med en igångsättning. Om inte värkarna blir värre och så så ska vi ändå tillbaka ikväll och kolla hjärtljuden på henne. Just nu kommer värkarna med ca 8 minuters mellanrum och känns inte så farliga faktiskt, helt ok att hantera, men det är ju på G nu, vilket är väldigt spännande! Ska efter mångas råd äta och dricka massor och ladda med energi för det lär ju behövas och hoppas på att hon kommer ut ikväll!

Tänk att nästa gång jag skriver är hon ute! *Längtar* =) Wish me luck!

Hej så länge!

Super Mario är beroendeframkallande!

Var ju hos Malin igår och spelade Super Mario Bros 3 på Wii, och blev ju helt såld =) Det var ett sånt där spel som man köper online och har det på Wii:t sen, så det var vi ju tvugna att göra igår kväll. kostade typ 100 kr för att köpa 2 spel, så vi köpte megaman oxå. De här gamla spelen är ju så mycket roligare än nya tycker jag! Men frusterad till tusen blir man ju, är i 3:e världens just nu och kommer inte förbi den sista borgen, får snart spasmiska ryck, så nu fick det bli en paus! =)

För er som inte kommer ihåg hur det ser ut


Kul är det i alla fall och detta skulle jag ju köpt för länge sen! Vi var även en sväng på stan igår, kollade lite affärer, hittade ett duschdraperi på Lagerhaus som jag blev kär i, så upppiggande på nått sätt, blir helt glad av att gå in i badrummet nu =)


Idag ska jag och Malin promenera in till stan och ta en fika, och det var världigt viktigt från Malins sida att hon kom hit först och gick med mig härifrån till stan ifall det skulle hända nått =) Alla är så oroliga och söta! Jag har ju fått för mig att födandet kommer att ta så himla lång tid, men det vet man ju inte...? Jag kan ju få värkar nu och så är hon ute vid 11 ikväll tex, you never know? Men enligt min bild av det så tar det typ dygn, så därför känner jag ett stort lugn över när det drar igång, att det då är jättelångt kvar tills hon är ute. Appropå värkar så kom det ju inget mer igår..hade bara som nån slags mensvärk i magen konstant, men den var inte så jobbig utan jag klarade ju ha den utan att tänka så mycket på det. Vill ju att de ska dra igång rejält snart, så vi får träffa vår lilla tjej! Har så mycket tankar och bilder framför mig hur hon ser ut, vem hon är lik, hur hon kommer att vara.....helt perfekt såklart! Ja ja, det hjälper ju inte att tjata har jag märkt, får gå på det mer fysiska, promenader och trappor mm.

Nu dags för käk!

PUSSAR

Första värken...?

Ja tror att jag kände den för en stund sen!? Men den har ju inte återkommit så dags är det ju inte, men skönt att veta hur den känns så man vet när det drar igång. Det var ungefär som magen och ryggen stelnade till för 1 minut och värkte som tusan! Har inte kännt det förut så det måste vara det jag kände! Får bara hoppas att det kommer mera av dem och ofta =)

Jag har i alla fall bokat upp mig med Malin nu om 45 minuter, ska mötas på stan en sväng och sen gå hem till henne. Måste hålla mig sysselsatt, annars kommer jag bara gå här hemma och vänta på nästa värk och det kan ju ta tid om det vill sig illa. Pratade med mamma igår och det är ju hon som fått för sig 17 mars, men blir det inte det då tror hon att lillan kommer som en födelsedagspresent den 20 mars , mammas födelsedag! Vi får se!

Igår gick dagen ganska fort faktiskt, det trodde jag inte. Jag drog igång och städade vår lilla "walk-in-closet" som inte är så stor som den låter, så därför blir den stökig väldigt fort men nu tror jag att jag fick till det någorlunda. Nu kan man i alla fall gå in och vända sig runt och HITTA nått därine. Försökt att lägga allt som jag inte kan ha på ett bra tag upp mot taket och de nåbara hyllorna med sånt jag faktiskt använder eller snart kommer att använda! Härligt att få det gjort! Sen pratade jag en bra stund med Cissi oxå, så kul att höra hur allt gick till och hur de har det. Så skönt att det är över för dem och att de fått sin lilla Alfons att mysa med! Är ju lite avundsjuk som vanligt då, men min dag kommer ju oxå, hyfsat snart! =)

Nu ska jag klä på mig, undrar vad garderoben har att erbjuda idag..? Inte mycket som vanligt, har kanske typ 3 outfits som jag kan ha nu utan att känna mig fet och valkig som en kossa, men annars är det bra, snaaart är det över!

Pöss pöss!

4 dagars övertid!

Jaha, då satt man här igen då! :) Tillbaka till vardagen och rastlösheten! Har verkligen inga planer för denna veckan, vet inte alls vad man ska hitta på?? Längtar bara så mycket tills hon kommer ut, ska bli så mysigt! Alla mina spekulerade datum har ju inte funkat så nu har jag slutat....överlåter de till andra att spekulera i, så vi får väl se om imorgon är dagen? Spännande för varje dag som går nu...ska jag bli mamma idag?

Idag och imorgon va Malin ledig i alla fall, vi får se vad vi hittar på? Skulle behöva städa här lite och tvätta men det finns ju roligare saker så jag väntar med det tills det blir sista alternativen innan jag går åt av tristess.

Hej på er sålänge!

Ingen bebis än!

Ne, hon trivs nog därinne! Det har jag anat sedan länge att hon är en liten segpropp som inte låter sig påverkas. :) Känner mig pigg å kry som en nötkärna och tanken på att jag är fullgången gravid känns inte kan jag säga. Vi har struttat runt på stan varenda dag nu och hållt igång, känner mig varken trött eller nått. Konstigt tycker jag, men skönt såklart! Eftersom Lina är på besök så har vi ju haft att göra hela tiden och då har jag ändrat mitt tankesätt lite...innan så var det ju bara om att göra att hon skulle komma ut så fort som möjligt men varför egentligen..? Det är ju ingen brådska! Så jag har bestämt mig istället för att njuta av mina sista dagar, sova länge och hela nätter, strosa runt på stan, fika, fika och fika igen, och bara vara. För jag vet ju att livet kommer att förändras endel såfort hon är ute. Visst längtar man ju typ ihjäl sig men jag har kommit på ett sätt att sluta tänka så mycket på det. Sen får ju Lina en anledning att komma hit nästa helg igen :)

Det kommer ju ett par förfrågningar om dan om hon ska komma snart....men jag lovar att vi kommer att höra av oss så fort det är dags. Många har jag ju lovat att höra av mig till när vi åker in och resten så fort hon är ute, så jag lovar att ingen kommer att missa det! :) Nästa spekulerade datum är på tisdag den 17 mars, men vi får väl se...känns som att det skulle kunna stämma. Har ju haft lite ovanliga känningar det senaste så nått är nog på gång inom det närmsta i alla fall.

Helgen har bestått av mycket fika, umgåtts med tjejerna, shoppande på stan och bara massa roliga saker, och helgen har gått jättefort. Igår var vi hos Emma och kollade på Lets dance och åt godis och tjötade. Malin och Lina drack lite vin och blev lite sugna på ett glas på stan så jag släppte av dem på stan och sen drog ja till Jocke å dom som satt hos Daniel och spelade spel. (självklart när inte jag va med!)

Idag var vi återigen hos Emma, men idag var det melodifestivalen som hägrade. Men med facit i hand så kunde det ju ha kvittat. Hur tänkte egentligen Sverige när de röstade den där låten till vinnare?? Bättre att det blev den än Caroline af ugglas låt men ändå....måste ju vara att Sverige har fått för sig att sånt går hem därnere i länderna...för det kan ju inte vara så att de tyckte den var bra...eller? Aja, fel låt vann ju i allafall, jag tyckte nog Alcazars låt eller Måns! Nu har jag precis kommit hem, släppte av brudarna på Blue moon som skulle ut och svänga sina lurviga, själv blir det sängen nu!

Puss och godnatt!

Lite bilder från helgen





     

        

Övertid!

Tyvärr har det inte kommit någon bebis! :( Och mätaren står på 1 dag kvar, inte så konstigt att hon inte kommer då! :)  Har inte känt nått inatt, bara en massa stångande mot bäckenet igår kväll. Blir nog tyvärr att vänta några dagar till. Lina kom ju igår och vi var mest på stan och kollade affärer, sen bjöd vi hem de andra brudarna på lite käk, så vi satt här och tjötade bara, det var mysigt!

Lina sover än men hon vaknar nog snart så jag tänkte fixa frukost.

bye bye!

Idag var det dags då.....?

0 days to go! Kan ju inte bara ignorera att det faktiskt är sagt att hon ska komma idag...? Läste nått bra som nån skrivit...."de" kan ju inte säga att det är julafton ett datum och sen bara ändra det? Ne, det tycker inte jag heller! Har i allafall legat vaken med mensvärk flera timmar inatt och känner mig allmänt konstig, vet ju inte om det kommer att leda nånstans men tecken på att det snart händer nått kan det ju i alla fall vara. Räknar inte med att hon ska komma idag men jag griper tag i alla tänkbara tecken nu :) Det konstiga är att jag har ju ofta ett starkt tryck neråt den senaste tiden men aldrig släpper de ju där uppe, hon sjunker ju inte ner, känns som att hon stångar men kommer ingenstans? Jockes mamma prata på att jag kan ha ett brett bäcken så att därför har hon inte fixerat sig, just för att det är gott om plats för henne. Aja jag vet inte, vi får väl se hur det går, har ändå inte fattat att man ska bli mamma så jag kommer väl typ svimma av chock när det är dags för att jag då kommer att fatta vad som är på väg att hända. :)

Nått annat konstigt....har ju vart extremt svullen i fötterna den senaste månaden, är ju inte så många skor jag kan ha längre och mina fötter har sett helt sjuka ut. Igår kväll såg man helt plötsligt typ ådror och ben på ovansidan foten, och det kan jag säga att man inte gjort förut, de har vart riktigt bulliga innan, tyckte det va lite konstigt att helt plötsligt så släppte det?

Mycket som man funderar på nu märker jag, låg och drömde massa konstigt fast jag va vaken inatt, det va skitjobbigt, ville inte tänka på de saker jag tänkte på men det var precis som jag sov och inte kunde hjälpa det! Börjar väl bli konstig eller nått :)

Nu ska jag klä på mig och göra mig iordning, ska jag hämta Lina snart!

Later!

Lina kommer imorgon!

Japp, Imorgon halv 12 kommer hon med tåget, ska bli så kul!  Hon ska stanna tills söndag så lillan har ju 4 dagar på sig att komma ut innan hon åker hem, vi får väl se?? Ska bli kul att hon kommer och hälsar på i alla fall, har ju saknat henne sedan hon flyttade. Får väl se vad vi hittar på, blir nog mycket fika, tjejkvällar med de andra samt lite butikskollande är ju inte omöjligt! ;) Blir kanon det!

Malin kom hit förut och underhöll mig lite, vi la lite ansiktsmask, spelade yatzy och drack te. Sedan drog vi inte till stan och mötte upp Madde och Carita för en fika på Café Te. Det var väl min dag idag!

Hörs imorn!

Puss å Kram

Malin klär ut sig till spöke....eller har en ansiktsmask...jag vet inte?


1 day to go..

Ja då var det dan före dan då! Betyder ju inget men måste ju ändå prata om det :) Jättesoligt ute, ser härligt ut, kanske ska gå ut och gå igång henne. Tror ju tyvärr inte att hon är så lättpåverkad :) Igår fick jag för mig en teori, och det är att hon kanske inte vill komma ut om inte allt är klart....och vi hade ju fortfarande saker som vi skulle göra, som att packa klart väskan, fixa parkeringspengar till automaterna utanför BB, lägga sånt där kissunderlägg i sängen IFALL vattnet skulle gå där, samt nått skydd till bilen så att det inte händer nått i sätet, köpa godis och dricka för att ta med till BB. Så vi packade iordning allt igår och gjorde klart allt förutom godiset och drickan, det ska fixas idag. Så får vi väl se om hon vill komma sen när det är klart då, ha ha :) Det var ju lite så när hon kom till, att hon hade ju kunnat bli till innan men hon valde ju att komma när jag var klar med skolan och precis hade fått fast på jobbet, så det är kanske en envis och bestämd liten tjej vi har därinne :)

Idag vet jag inte än vad som händer, tvätta lite granna som vanligt, ska skura golven här oxå samt byta sängkläder, sen går det väl nått skitprogram på tv:n jag kan fastna lite framför. Sen blir det nog en fika i eftermiddag skulle jag tro. Carita slutade vid 4 idag så efter det nångång. Carita va så söt igår, hon är ju så nervös att nått ska hända när vi är ute så hon tyckte vi skulle fika hemma hos nån istället, ifall det sätter igång! :) Tror nog inte det kommer så dramatiskt..?

Ne nu ska jag grejja lite här.

PÖSS!

Chokladglass, grädde och banan...

...is the shit! Skulle kunna leva på det tror jag, men jag tror inte min kropp behöver mer fett nu annars hade jag gjort det :) Just nu är jag inne i en tråkig timme så jag får passa på att blogga lite. Imorse var jag ju en tur till Carro på frukostfika, det va trevligt, diskuterade ju Cissis lilla bebis och sånt där, kan inte sluta tänka på va mysigt det måste vara för dom nu. Hade ju inte hört så mycket om förlossningen så det va kul att höra lite nu när man själv snart är där. När jag kom hem tog jag ett bad och la ansiktsmask och bara myste här hemma.

Läste Josses (Jockes syster) blogg förut och började gråta, jag har inte gråtit på jättelänge men nått måste ju gjort så att mitt vanligt hårda jag mjuknade :) Det var såå fint tyckte jag! Så här såg inlägget ut: (snodde ditt inlägg Josse, hoppas inte det gjordet nått?)




Bebisen
Jag tycker att du ska komma ut nu, dina föräldrar vill träffa dig!
Och du har en hel släkt som längtar efter dig minst lika mycket.
Det är dags nu

Visst var det fint! Hon har helt rätt i att det är dags nu, hoppas så mycket på att hon ska komma ut innan helgen, nu när Lina ska komma å allt. Kommer hon inte ut så är jag ju sysselsatt ändå och det är ju bra. Blir nog lite tjejkväll på lördag med de som kan, blir mysigt! Imorgon är både Madde och Malin lediga och på torsdag me, sen torsdag kväll har vi bokat in monopolspel med Johan och Maria, så veckan känns lovande ändå! Jag håller mig altså sysselsatt oavsett vad som händer! :) Skulle ju inte förvåna mig om hon kommer på torsdag bara för att jag aldrig ska få spela monopol, ha ha!

Ikväll är det ju Tv:ns kväll i alla fall, alla braiga program, gött att bänka sig i soffan idag! Nu ska jag tvätta lite.

Bye Bye!



2 days to go!

Ja det är ju vad den där mätaren säger i alla fall :) Trodde faktiskt att det kunde vart en början igår, men värkarna avtog. Men det kan ju närma sig i alla fall? Cissi skickade en bild på lille "Alfons" igår, sååå söt, och det gör en ju bara mer längtansfull! Igår var en riktigt jobbig dag, tänkte bara på lillan, men sen fick jag aktivera mig med en lunch på stan med Jocke och sen bakade jag lite ost och skink pajer. Helt plötsligt hade hela dagen gått och det var dags att laga middag, det blev kött och grönsakssoppa. Har försökt att boka in så mycket som möjligt denna veckan så jag håller mig sysselsatt för det börjar bli riktigt svårt att inte tänka på vår lilla prinsessa. Ska i alla fall på frukostfika hos Carro i hennes nya lägenhet nu, hon stannande några dagar till här i stan så man får passa på att träffa henne!

Hörs sen!

Grattis Cissi...

...till pojken! Visste ju att det skulle bli en liten kille. Carro skickade mess och berättade för en halvtimme sen, guud va kul för dom, Lite mörk och krullhårig hade han vart, så mysigt! Är ju inte lite avundsjuk på att de har fått ut sin lilla bebis, vill ju oxå få mysa nu ju! :) Grattis igen iallafall!

Bebis på G...

...men inte för mig, utan för Cissi kanske. Hon skrev vid 18 tiden att de skulle åka till BB då för att hon haft värkar hela dagen. Tror ju inte att hon får åka hem utan det kommer nog en liten bebis inatt eller imorn skulle jag tro! Guuud så spännande :) Ska bli kul att se vad hon får för en liten, tror ju på en kille men vem vet. Nu börjar det bli lite verkligt! Igår skrev Cissi till mig här på bloggen att de skulle se på melodifestivalen och äta godis igår kväll och nu helt plötsligt, dan efter, är de på BB. Tänk så fort det kan gå. Imorn vid den här tiden kan jag vara där..? ;) Eller om 2 veckor, jag har inbillat mig själv att jag inte bryr mig om när längre....helt likgiltig! Ha ha, eller inte! :) Har iallafall tänkt sitta här hemma och spela tv spel denna veckan, så det vore bra om hon stannar inne lite till :) Jag frågade hon i kassan om ett det spel som mest liknar Super Mario och hon tyckte att jag skulle köpa Sonic, så det blev det! Kommer vara bänkad i soffan med tv spelet så det vore bra om ni inte stör mig i onödan denna veckan ;)

Har ju vart på Wilmas kalas nu ikväll, kom hem typ 23, så det blev ett långt kalas, vi fastnade med diverse samtalsämnen, bland annat urin i hinkar och förlossningar, lät ju inte så fräscht, men men :) Nu blir det att testspela Sonic.

God natt på er!



Dagen D...

Idag är dagen här.....den dagen jag trodde hon skulle komma ut på. Verkar ju inte så lovande, men än är det några timmar kvar :) Min "synska" mormor ringde igår och sa att imorn kommer lillan, för det kände hon på sig, hon hade blivit dålig/krasslig och det hade hon vart med om förr att hon blivit dålig när andra skulle föda barn! Ha ha, de som känner min mormor vet ju hur hon är, men eftersom jag trott på detta datumet så blir man ju lite vidskeplig ändå när hon säger så! :)

Just nu bakar jag och älsklingen dubbel sats tekakor, gott gott! De jag bakade i veckan är redan slut så nu blir det dubbelt upp. Sneglar lite på reprisen av lets dance oxå, shit va skön hon Elisabeth är, ha ha :) Jocke frågade mig vad jag skulle hitta på till veckan...och det var en väldigt bra fråga, va fan ska jag göra. Men jag kom tillslut på att vi har ju faktiskt både playstation 2 och Wii så jag ska åka och köpa ett roligt tv spel som jag kan roa mig med några timmar om dan. Tänk om man hade haft Super Mario Bros på gammalt tv spel, vilken dröm, shit va kul det hade vart! Men får väl se om det kan finnas nått liknande spel..?

Ikväll ska vi på barnkalas, lilla Wilma (Jockes kusin) fyller 2 år idag. Nu tillbaka till brödbaket!

Hej Hopp!

Wilma

Helg!

Idag är det lördag och inte mycket som händer här. Vi var uppe tidigt som vanligt och sen drog vi in till stan, kollade lite affärer, bland annat Stadium för att se om jag hittade nått att köpa för mitt presentkort, men det var svårt. Den adidasdressen jag kollat på till lillan var ju i tyg och inte sånt glansigt material som jag hade tänkt mig. Hitta inga coola skor till henne heller och till mig själv hittade jag inget speciellt heller. Får nog gå dit när magen är borta, kanske kan köpa nån snygg jacka eller nått. Efter det tog vi en fika på Waynes och sen en sväng till Bergvik. Efter det ringde Johan och Maria och ville ta en fika så vi drog ut till Alsters Herrgård. Där fick jag mess av lina som hade bestämt sig för att komma hit nästa helg oavsett barnafödande, och ingen blir gladare än jag! :) Men hoppas ju såklart att lillskruttan har kommit ut då så att hon samtidigt får träffa henne men annars är det bara kul ändå att hon kommer! En mycket glad nyhet! :)

Jag å lina på Mallis 2008



Nu sitter jag å Jocke och funderar på vad vi ska göra...? Lika svårt som vanligt. Jag vill ju att grabbarna ska vara med och spela monopol idag men vi får väl se vad det blir, de är lite svåra att få med på spel faktiskt, måste försöka ändra på det! :) Vad gör man på en lördag liksom, kom gärna med tips! Nu är det nog dags att laga lite käk iallafall.

Puss på er!

Dagen..

....har varit händelsefull. Dagen började med en frukostfika med Carro, Madde, Carita och Malin. Carro var ju här på en snabbvisit eftersom hon skulle vidare till Ed och hoppas på att Cissis lilla bebis ska komma! :) Hade inte träffat henne på hur länge som helst, men snart flyttar hon hit! Kul kul. Sen var det dags för barnmorskan, allt vara bara bra, hon hade inte fixerat sig så det jag har kännt har ju vart rent stångande mot bäckenet....Bm sa att hon kommer ju inte fixera sig förrän det är dags att föda nu eftersom det inte hänt än. Har ju ingen betydelse...hade kanske bara kännts bättre och som att de snart var dags men fixering är ju inget tecken på att det snart är dags utan det kan ju bli närsom, och det är ju det som är så tråkigt! Men som sagt så har jag lovat mig själv att inte spekulera om vilken dag det blir så nu ska jag vara tyst om det!

Efter barnmorskan åkte jag till jobbet och hämtade mitt presentkort på Stadium som jag vann, de hade tom skickat med ett inramat diplom, wihoo, ska jag sätta upp i hallen så att ingen missar det, ha ha :) Molin med h oxå, ovanligt, not!



Efter jobbet köpte jag med mat från Oliven, i love it, och åkte till Jockes kontor och hälsade på där. Hade gått alldeles för lång tid sedan jag åt samt att jag antagligen chockat kroppen med allt fartande idag så jag blev helt yr, mådde inte bra alls. Kroppen är ju van vid att vara hemma och inte ha nått att göra så jag förstår att det blev chockat :) Jag åkte iaf hem och la mig i badet, och nu sitter jag här med datorn i knäet och zappar på tv:n.

Ikväll blir det bara mys hemma, vi ska laga lasagne och äta godis och se på film, Valkyria blir det nog, får se om den är bra. Sen blir det nog en titt eller två på vår kära lilla kickboxare i magen som på kvällarna har börjat röra runt ordentligt, hela magen flyttar på sig. Hon som alltid har varit så lugn, är allt annat än lugn nu, och jag drar slutsatsen att hon har panik och tråkigt och är trött på magen och vill ut till oss nu :)

Trevlig helg på er!

Home alone!

Är för tillfället ensam hemma, Jocke är ute och käkar och spelar bowling med sitt jobb, men det går ingen nöd på mig. Har precis haft Emma å Carita här på en 4 timmar lång fika, vi hade lite att prata om kan man säga :) Trevligt, trevligt, tänk om man kunde sitta och fika hela tiden, hade vart så mysigt, älskar att fika!

Pratade med Lina förut...hon ringde för att kolla läget....tycker hon ska flytta tillbaka hit faktiskt, saknar henne ju! Får hoppas lillan kommer snart så att hon kommer och hälsar på. Tanken är ju att hon ska komma så fort jag hör av mig om att det är dags, hon är nog lika spänd inför detta som jag, ha ha, ska ju bli moster Lina ju :)

Vecka 40 i morgon och barnmorskan, ska bli kul att se om hon har åkt neråt som jag tror eller om det är inbillning. Tänk om man kunde bli igångsatt ett speciellt datum så att man visste att idag ska jag bli mamma! Riktigt så planerat och bra lär det ju inte bli. Cissi har inte heller fått än, hon tror att jag får innan henne men det tror jag inte....är inställd på att gå över tiden lite. Det sägs ju gå i generna det där, och mamma har fått sina barn 1-2 dagar efter datumet, om det nu har nått samband så får jag ju vänta lite iaf! Skitsam, hon kommer när hon kommer, orkar inte spekulera längre i när det blir. Tänk om man bara kunde glömma att man var med barn och tänka på annat fram tills det är dags....?

Ser just nu på Sveriges värsta bilförare, och blir lika irriterad varje gång, det är ju inte bara det att de är asdåliga på att köra utan det är ju nått fel i huvet på de flesta av dem...inte alla bestick i lådan! Vilken normal människa gasar bott och sen tvärbromsar när de ska försöka hålla nått kvar på taket tex?? Puckon säger jag bara, men men det är ju underhållande att se på iallafall. Nu är det dags för criminal minds!

Go Kväll!

7 dagar kvar!

Men det säger ju ingenting...tänk om de där dagarna faktiskt betydde att hon kommer om 7 dagar, men det gör de ju inte! Vi är iallafall beredda! Tog lite bilder på magen igår eftersom snart kommer den ju faktiskt försvinna, trot eller ej! Sen försökte jag fixa och trixa lite i photoshop men det slutade väl med att Jocke gjord typ allt. Kan vara kul att ha nått fint kort på hennes boende de här 9 månaderna :) Det är ju ganska fantastiskt att hon har bott där inne och växt och gjort sig klar för att komma ut till oss, hennes föräldrar, och det är vi! Helt stört låter det, men kul! :)

    

Nu tvättar jag lite och väntar på att Carita och Malin ska komma hit. Ska nog ta och packa väskan oxå så den är klar! Annars är det inte mycket som händer.

Hej så länge!






     

Ompysslad!

Jag vill bli ompysslad! Börjar känna att allting är jobbigt och det känns inte bra..hade egentligen lovat mig själv att inte bli en sån där som bara ska klaga och tycka det är så jobbigt...men det känns som att jag snart kan trilla dit tyvär! Ta på sig skorna är ju det första problemet...det kräver för tillfället väldigt mycket energi för en sån liten sak, ligga i sängen som förut var sååå skönt är inte det längre. Vet inte hur jag ska ligga för att ligga bra, och ta sig upp ur sängen är ju oxå en grej, man måste ju typ rulla ur sängen för att magen inte ska bli hård som sten, Känns egentligen bäst när jag står upp men hur kul är det? Och mina svullna fötter ska vi inte prata om, de är gigantiska! Vet ju att allt detta är för en väldigt god sak men man måste ju få klaga lite! Jocke ska få börja pyssla om mig nu, han började igår med en ansikts/huvud massage som han är en gud på! Det är så avslappnande för hela kroppen, i love it! Idag blir det fotmassage.

Idag har jag och Carita varit på Ikea och Rusta...blev som vanligt lite doftljus och vanliga värmeljus, och på Rusta blev det en ny skurmopp, välbehövligt! Sen åkte vi in till stan och mötte upp Malin på sin rast för en fika på Cafe T, mysigt, mysigt! Vi är lediga alla 3 imorgon och ska "hänga" lite, göra lite ansiktsmasker, hårmasker, baka nått gott och svulla i det vi bakat och dricka te, låter väl kanon!? Blir nog att ta fram lilla Leilas kokbok för att få nått riktigt onyttigt! =) Kuuul att ha nått att göra måste jag säga. Och på fredag är det frukost med tjejerna sen barnmorskan vid 1, och sen är det ju typ helg, inte för att jag vet vad som händer då, men Jocke är ju ledig iaf, slipper jag va ledig själv, så då kanske vi hittar på nått kul!

Nu blir det matlagning, kyckling i sötsur sås och ris för den som undrar vad vi ska äta idag =)

Puss på er!

Min Favvo kokbok!

Tråkig dag!

Hur är det möjligt att ha så tråkigt egentligen...? Har ioförsig inte försökt göra nått för att inte ha tråkigt heller..har inte haft nån energi idag bara. Har sett på SOS sällskapsresan, det var det jag orkade. Diskat lite och tvättar en maskin just nu...bara massa tråkigt idag. Men vet inte vad jag vill göra för kul heller....få barn kanske ;) Pratade med en i mammagruppen förut och hon hade redan fått, en liten kille, hon skulle haft denna veckan egentligen men fick 20 februari....jag vill med! Har mer eller mindre ställt in mig på att hon ska komma på söndag, den 8:e, har haft det i huvet under hela graviditeten, men fråga mig inte varför...vi får väl se om jag har rätt! Hon har sjunkit ner lite nu iallafall, har känt ett tryck neråt ett par dagar men har inte märkt att det lättat däruppe men igår när Jocke kände på magen så tyckte han den va annorlunda och då upptäckte jag faktiskt att det hade sjunkit lite, inte så mycket men det kan ju vara på gång.

Bra på tv:n idag, det gillar vi! Först det tragiskt pinsamma Den rätte för rosing sen Desperate housewifes och sen Christine. Gött att veta var man ska befinna sig ikväll, bänkad vid tv:n med en godispåse, och vänta på en bättre dag imorgon med lite roligare händelser. Carita var sugen på en sväng till Ikea, så det kanske kan bli det samt sola kroppen lite. Sitter och funderar på mat idag, och kom på att det ska bli hemmagjort mos med hemmagjorda köttfärsbiffar, lät inte det gott eller vad..?


Andningsövningar och BB visning!

Ja det är vad dagen har bjudit på! Mitt i mitt filmbrännande kom jag på att jag skulle se på den där övningsfilmen om andning inför förlossningen, innan du föder, så det blev det. Verkar ju lätt, det är ju bara det att jag inte hade ont när jag övade så det är klart att det var lätt. Man blev ju groggy och trött tyckte jag! Blir nog lite annorlunda när man väl ligger där, så jag ska nog se den en gång till, sen måste ju Jocke öva lite på att massera mig oxå =)

Sen åkte jag å Jocke till visningen på förlossningen, va inte så mycket nytt men det var ju skönt att ha varit där iaf! Vi hann inte vara med på sista biten som handlade om eftervård för att en försäkringsgubbe från Trygg Hansa skulle komma för 3:e gången gillt och prata bebisförsäkring hemma hos oss efter att ha tjatat till sig det och ändrat dag typ hundra gånger. Han skulle vart här halv 7 och han ringde kvart i 7 och sa att han inte kommer och att han skulle höra av sig om en ny tid...det kan han glömma...det är ju han som tjatat till sig att komma hit och så ändrar han tid HELA tiden. Jag tycker bara det är jobbigt att ha han här, bättre vi läser runt på olika bolag och ser vad som finns. Det var bara för att jag har min gravidförsäkring hos dom som de ville träffas.

Så nu bakar jag bröd istället, finns väl inget godare än nybakt bröd med smör och ost på...*mums*. Hade egentligen tänkt göra det imorn, så nu stal jag lite av morgondagens sysslor men jag får nog att göra ändå. Idag har jag verkligen bara tatt det lugnt så imorn kanske jag ska göra lite nytta. Har ju fortfarande inte satt in korten som jag tjatat om. Bestämde även fika med Emma på torsdag och sen blir det frukostfika med Carro och tjejerna på fredag morgon, va ju evigheter sen jag träffade Carro, ska bli kul att se henne! Efter det är det besök hos barnmorskan, jag som hade tänkt att inte komma dit nått mer =P, men än är ju inte veckan slut så man vet ju aldrig...??? Har ju haft lite småkänningar de senaste 4 dagarna men det kan man ju ha länge innan så det betyder ju inte nått egentligen men jag vill ju såklart att det ska betyda nått, otålig som man är!

Nu är första plåten klar! =)


Måndag!

Idag är det slappa som gäller! Började dagen med att ta ett varmt bad, det var helt undebart. Nu sitter jag i morgonrock och dricker te och äter tårta. Jag som var trött på tårta trodde jag, men går ner ändå! =) Håller även på att bränna lite filmer som ligger på datorn och försöker få lite ordning bland filmalbumen. Kom på förut att idag är det såndär rundtur på BB med information och sånt....har ju inte hunnit gå på det än, och eftersom vi var med Jockes mamma där och kikade så har vi inte tänkt så mycket på det men vi får nog ta och gå dit idag! Kanske kan få oss att förstå att vi ska ha barn, ha ha =)

Kanske ska ta och packa väskan oxå...den var ju packad en gång men sen när jag åkte till Lina så var jag tvungen att ta ur det viktigaste som fick åka med till Stockholm så nu är den inte i ordning längre. Och det är väl kanske nu som det är bra om den är packad! Ännu ett tecken på att man inte har förstått detta än!

Har kommit på vad det är med mitt finger, karpaltunnelsyndrom, och kan drabba gravida. Känner mig som en hypokondriker men jag tror faktiskt att det kan vara detta, eftersom det känns precis som det beskrivs:

Karpaltunneln är en trång kanal i handen, i denna kanal passerar en viktig nerv som kallas medianusnerven till tummen, pekfingret, långfingret och en del av ringfingret
. Eftersom nerven har begränsad plats i karpaltunneln finns det risk att den kommer i kläm om utrymmet minskar. Att utrymmet i karpaltunneln minskar kan bland annat bero på att vätska har samlats i kroppen på grund av graviditet eller andra hormonförändringar. Det vanligaste symtomet vid karpaltunnelsyndrom är att man känner domningar och stickningar i händerna och fingrarna, framför allt på nätterna. Det är inte ovanligt att man vaknar på grund av besvären och måste skaka liv i handen, som känns helt avsomnad.

Skönt när man kan känna igen sig så slipper man fundera över om det är nått fel eller så. Nu blir det tillbaka till filmerna.

Hej Då!

Mars månad = lillan kommer

Idag har det varit en riktig slappdag, gott det! Vi gick upp typ halv 12 och sen åkte vi till Siba och köpte en kamera. Den fanns ju inte hemma då men vi betalade och gjorde klart så är det bara att hämta den senare nästa vecka. Har vart så förbannad på våran förra kamera för den var så extremt dålig så det ska bli skönt att få en ny! Videokamera känns lite svårare, vet inte vad vi ska ha och hur mycket vi ska lägga på den, så vi avaktar lite. Får väl låna mamma å pappas i början eller nått..? Har haft så sjukt ont i ett finger idag....vaknar ju ofta av att mina händer är bortdomnade för att de är svullna, så det brukar ta emot att knyta handen med en gång, men idag så är det ett finger som inte vill böja sig och det gör ont i det. Undrar vad det är? Känner mig allmänt svullen och färdigbakad nu faktiskt, tycker hon ska komma ut nu till veckan, har faktiskt inga andra planer så det skulle passa bra! =) Känns bra iaf att man nu har gått in i mars månad och att det faktiskt kommer att hända snart, nu denna månaden!

Min bakfulla älskling


Nu har vi precis haft det sista kalaset för Jocke. Hans farmor och Åke och pappa med familj var här, samt deras hundar Dino och Tulo. Så nu är jag trött på tårta och kakor. Hans farmor hade med sig lite kläder till lillan, lite som hon stickat bland annat, så sött :)



Igår efter kalaset körde jag grabbarna till 30 årsfesten och sen drog jag och hämade upp Malin och Carita och åkte till Madde. Där blev det lite melodifestivalen och mys. Agnes låt var ju bra, men den där Star pilot låten lät ju precis som en annan låt ju, det kan väl ingen ha undgått, bara att byta ut start a fire mot get you higher eller nått sånt, Dåligt! Tjejerna drack ju lite vin och blev sugna på att gå ut nånstans så det blev en sväng till arena bar för lite vin och ett glas isvatten till mig. Alltid lika trevligt att träffa tjejerna =). vid halv 1 tiden drog jag och hämtade Jocke och Anders som kände sig klara med festen och sen blev det sängen! Lite bilder från igår och mitt antagligen sista krogbesök innan lillan kommer ut =)




Nu blir det nog slappande resten av kvällen, kanske står det en pizza på kvällens meny, vi får se! Får nog bli en film oxå om vi hittar nån bra.. tror inte jag har sett Beckfilmen som går ikväll så det kanske blir den.

Hej Svejs!

RSS 2.0