Mys i massor!

Nu var julen helt plötsligt över! Har haft en mysig, intensiv, bra, god jul, men va fort det gick. Har spenderat julen och helgen i Ed hos familjen med allt som hör till. Fullt hus är ett av de sakerna som hör till. ca 13 personer var vi som sov hos mamma och pappa i helgen, vilket betyder folk i varje vrå, men det är mysigt! Vi fick äran att inta lyxsviten (mamma och pappas sovrum) medan mamma och pappa fick bröllopssviten (luftmadrass i källaren), ha ha!

Nu är vi iallafall hemma igen och det går i 100 knop. Nu är det bara 2 dagar kvar med min arbetsgivare och så mycket som möjligt ska vara klart för att kunna lämna över och släppa allt på torsdag eftermiddag. Det innebär mycket jobb denna veckan. På måndag börjar vi med de nya bolagen och från ruta 1, kommer bli en spännande tid. I början av januari drar jag till Stockholm för att vara med och lära ut lite kassahantering inför EM Barkarbys öppning, sen är det bokslut för 2 bolag och massa annat. Tiden kommer gå i rasande takt!


Lite bilder från julhelgen

Julstassen




Tomten var farlig, men paketen ville hon ändå hämta ;)




Julklappar




Merry X-mas




Idag är det altså julafton, mysigt! Vi ska snart iväg på julfrukost hos Jockes farmor. Nelly blev smått förvånad och överlycklig när hon såg att tomten lämnat ett paket på hennes rum inatt. :) Hon verkligen älskar att öppna paket nu, det har hon inte vart så intresserad av förut. Vi firade lite jul med Jockes mamma och syskon igår och då blev det ju lite paket att öppna, roligt för lilla skruttan. Så denna julen har vi fått gömma alla paket så hon inte skull se dem.

Nellan med sitt första paket för dagen




Hoppas ni får en trevlig jul allihopa!

Årets..

jultema på inslagningen går i prickigt, och jag är riktigt nöjd över mitt val :) Spenderade hela lördagskvällen med att packa in alla julklappar, vilket är en av de roligaste sakerna med julen.




Fjärde advent

Dagen har spenderats, först med sovmorgon, sen några timmar på jobbet för att jobba undan lite utan ringande telefoner etc. Sen fick vi besök av Sandra och Emma för lite pulkaåkande och fika, vilket var länge sen så det va kul! Vi har gjort en egen pulkabacke i trädgårn som är kanon, man kan hålla i pulkasnöret hela tiden och gå med runt hela backen. Så man kör upp på trägolvet via en snöramp sen går man upp på backen och åker ner medan man går med själv hela tiden. Funkar kanon förutom att de små trilla av pulkan, åt var sitt håll en gång, men men, lite får de tåla ;)

Pulkabacken



Båda busarna i backen





Sötisarna låtsassover


Allt har en mening!

Angående mitt jobb så är det så att våran Chef har sålt Karlstad och Örebro butiken till EM centralt. De äger inga egna butiker men nu har de startat 2 st i Stockholm och köpt upp oss så altså har de nu 4 egna butiker. Resten är ju franchisetagare ute i landet. Detta beskedet kom ganska snabbt inpå men från och med 1 januari så tar de nya över, vilket är snabba ryck. För mig innebär detta att jag blir anställd som en av EM:s ekonomer. Och mitt jobb kommer att vara ekonomiansvarig över de 4 butikerna som de äger själva. Det finns ingen annan som är "butiksekonom", altså van att arbeta i detta affärssystemet och kan bokföringen i detta osv, så helt plötsligt så har jag världens bästa föutsättningar och det känns helt sjukt vilken erfarenhet jag kommer att få av detta. Jag har svävat lite på moln men samtidigt så kommer det krävas mer av mig så det blir ingen dans på rosor till en början när allt ska struktureras upp. Den ena butiken öppnar 15 januari vilken betyder mycket jobb för mig. "Mina" fyra butiker ska i slutänden rapporteras ihop för att sedan rapporteras uppåt eftersom längst upp finns Schörlingkoncernen (som bla äger securitas) på börsen, så det här blev genast stora grejjer, vilket är lite skrämmande.

Men jag är så GLAD!

Vem kunde tro för ett år sen när jag fortfarande var mammaledig, myste med Nellan hela dagarna, att jag inte skulle komma tillbaka som säljare utan ett halvår senare som en av EM: ekonomer??? Allt har en mening!

Morgonmys

Jag och Nelly är uppe och tittar på barnprogram. Mornarna är så mysiga nu när hon har egen säng, för det första sover hon längre nu och direkt hon vaknar så tar hon med sig nallen och kommer in till oss och hoppar upp i vår säng, det är verkligen mysigt! Det var bara de första nätterna som hon var uppe och skulle leka, läsa bok och sånt annars har det gått galant. Det märks att hon trivs med friheten att gå ur sängen skälv.

Jag ska nog snart ta på oss och gå ut i snön en sväng innan vi fixar frukost till lilla pappa. Vi hinnar ju aldrig vara ute på vardagarna eftersom man är hemma så sent på eftermiddagen så idag blir det lite pulka, vilket hon ÄLSKAR!

Sen blir det en sväng på stan och fixa de sista julklapparna. Kan verkligen inte fatta att det är 4 arbetsdagar till julafton. Men har köpt de flesta så det blir nog en soft dag på stan idag.

Ikväll blir det nog bara lugnt, se någon film, packa in paket, få till lite julstämning, kanske baka pepparkakor med Nellan.

Nu klä på sig!

Nelly ser på pingu


Lucia

Idag är det lucia, men det känns inte alls! Har verkligen ingen julkänsla i år. Kanske för att man inte riktigt har tid att julpyssla och julmysa i år som man hade velat. Igår va det i allafall julbord med jobbet så man fick riktig julmat för första gången i år, gott gott. Sen så kommer ju julkänslan komma när man kommer hem till mamma över jul och umgås med alla nära och kära, mysigt! Men idag så var det ju en sak som tog upp julstämningen, och det var Nellys första luciafirande på dagis :) De berättade att Nelly har övat och sjungit så bra, till och med dansat till luciasångerna. Men idag stod hon som ett skrämt får. De kom ut från ett rum och där sitter vi alla föräldrar och tittar på dem och hon blev nog helt chockad tror jag, ha ha! Sen var det ju mörkt och alla blixtrar från kamerorna som de fick i ögonen så hon stod verkligen som ett litet fån, men ett VÄLDIGT sött litet fån, ett tomefån ;)


Mitt hjärta








Oj oj oj!

Vad mycket jag har att göra! Denna veckan har flugit förbi förbi utan att jag kunnat tänka efter. Jobbet är totalt kaos nu med alla omstruktureringar, men man får trösta sig med att det blir bra när det är klart. Ska förklara en annan dag, orkar verkligen inte dra det nu.

Nu är det i allafall helg och det känns såååå skönt! Har nog aldrig gillat helgen så mycket som idag! Här hemma är det fullt pyssel på gång, städande, julskinkan är i ugnen, Jocke lagar middag, Nelly ser på Pingu och jag bloggar :) Sen är det idolfinalen och efter det blir det nog att stensomna till en film.

Imorn får vi finbesök av mamma, pappa och farmor som ska va här tills på söndag, ska bli trevligt! Det blir lite julklappshandlande, mys och sånt. Det är redan 3:e advent på söndag, mysigt att ha familjen här på adventsfrukost.

Var föresten på vårt första föräldramöte på dagis, och det var kul! Kul att få höra vad hon gör om dagarna och allt sånt. Hur de uppfattar henne osv, svårt att veta hur hon beter sig på dagis eftersom vi inte är där, men det var så bra så. De sa att hon var ett lättsamt barn, glad, bryr sig om sina kompisar, tröstar om det behövs!? :) Men som sagt en liten retsticka, men det visste vi ju. Hon är riktigt bra på psykologiskt retande, tar en sak från någon och sedan viftar den framför näsan på den personen. Fult som bara den, men men, hon är ju bara barnet. Sen så tyckte de att hon var väldigt duktig på att prata för sin ålder, hon kan ju som sagt säga vad alla barnen heter, och på morgon när de har morgonstund så brukar de ha ett kort på en person och sedan säga ledtrådar så att de ska gissa vem som är på kortet, tex den har en storebror som heter Nils, och då brukar Nelly som är minst kunna det där, och de sa de var helt sjukt att hon har koll på all människor i hennes närvaro. Men det är ju också mest namn och sånt som är henns specialitet har vi märkt. Hon vill gärna rabbla namn på folk. Hon har även börjat sjunga, men det är väldigt svårt att förstå vad hon sjunger, blinka lilla stjärna kan jag höra antydningen till tillsammans med hennes gester så förstår man :) Ja ja, nu blev det en liten Nelly update, det var ju ett tag sen.

Nu är kocken klar med middan. Trevlig helg!

Min lilla palestina






Nelly ser på tv på bordet på pottan!



All i want for christmas is you..

Denna cola inbyggnadsradio som man fäller in i taket precis som spottar och så är det fjärrkontroll till. Cool va? En sån vill jag ha tack :)

http://www.smartasaker.se/kbsound-basic-p-1603-c-154.aspx




Nelly wants for christmas...

Denna söta lampa laddas upp och sen lyser den utan sladd, så man kan ta den med sig, ha den i sängen osv, jättemysig tyckte Nellan :)

 

Söta strumpor från Trumpette


 

Underbar bröllopstårta i trä

 

 

Fina förvaringslådor

 

 

 


Så mycket bättre!

Har sett på så mycket bättre och det är så bra, DE är så bra! Gillar pluras musik faktiskt, den är skön! Men det är ju Petras mikrofonkåt som sätter sig på hjärnan och den försvinner inte, sjukt bra!

Nu ska jag hyra film på digitalboxen, lättvindigt, tror det blir when in rome, passar på och tar en tjejfilm nu när Jocke är ute på grabbfest. Hoppas den är så där tjejig och romantisk så som jag gillar :) Funderade lite på Dear John också som jag har hört många prata om, är den bra? När man läser om den känns den mest sorglig??

Igår var jag ju på Carinas 50 årsfest, helt underbart! Så vill jag också fira min 50 årsdag, alla vännerna, släkten och arbetskompisarna. Hon hade en toastmaster, 3 rätter, vin, öl, nubbe, spex, sånger, och massa fina tal till födelsedagsbarnet. Till och med Lennart på jobbet var uppe och sa några ord, jättekul! Saken är nog bara den att i min familj finns det inte så mycket "talare" och inte i Jockes heller så jag får hoppas på mina vänner istället. Lina och Malin skulle nog säga några väl valda ord :) Åh Carinas man var så söt och gick upp och sa att han älskade henne osv och det var så sött! Sånt gör att jag smälter romantiker som jag är. Det var en toppenkväll!

Nu blir det lite romantik på tv:n istället, och imorn ska vi nog försöka få till ett julkort på lillskruttan, som för övrigt har blivit av med hockeyfrillan idag så nu har hon nått mer liknande page för att kompensera upp att håret inte riktigt växt lika långt överallt.

Filmtajm!

Hockeyfrillan




Bästaste låten just nu


Sen sist...

..så har det blivit jäkligt kallt ute! Det är inte hälsosamt så kallt det är. Men det är mysigt också, man får en anledning till att bara sitta inne och mysa!

..Lina var här i helgen så det blev lite tjejkalas med tjejerna på lördagen. Riktigt trevlig och rolig kväll! Vi tjötade om allt mellan himmel och jord medan några glas vin slank ner och sen var det dags för lite shakande på Blue moon. Skitlyckad kväll! :)

...adventspyntat lite smått. Är ju inte riktigt så julig av mig men lite adventsstakar och stjärnor har kommit upp för mysfaktorns skull :) Och dessa snygga bokstäver från EM.




Nellan har fått sin nya säng, kunde inte vänta, för den är så fin. Och så mysigt att kunna ligga brevid henne och läsa böcker och mysa. MEN jag vet inte än om det funkar så bra. Hon har vart uppe och vandrat flera nätter nu och häromdagen var hon uppe och skulle läsa bok vid 4 på natten. Inte så lägligt kanske? Antagligen så har hon väl vaknat om nätterna förr i den gamla sängen men insett att hon inte kommer nån vart och lagt sig igen, så nu tar hon väl tillfället i akt. En natt hörde jag henne gnällla så jag gick mot hennes rum och mötte en yrande liten Nelly precis innanför dörren i hennes rum i mörkret. Ja ja, vi får se hur det fortsätter.






Igår hade vi surpriseafterwork på jobbet eftersom Carina fyller 50 imorgon så hade vi fixat lite käk från oliven och lite vin och så lurade vi henne rejält så när hon var på väg hem fick Åsa med henne upp i fikarummet en snabbis och då stod vi där i mörkret med uppdukat bord och alla var samlade. Riktigt lyckad kväll, och så kul att se henne SÅ förvånad. Och så fick hon sin present, Fransk nagelförlängning, som hon velat testa så länge och så hade vi fixat en tid till henne idag vis 10, så hon var så glad. :) Och på fredag har hon bjudit in alla nära och kära på sin 50 årsfest så då drar hela jobbet dit, ska bli skoj!


Idag har det vart jobb, jobb, jobb, men en snabbis till Bergvik blev det på lunchen. Fixade lite grejjer till Nellans julkalender. Den första är öppnad och var en Play doh-lera, hon brydde sig sådär men leran va ju kul så det var väl ok. Lite överdrivet att göra en kalender i år egentligen men jag har mest köpt saker hon behöver, som strumpor, strumbyxor, fina vantar, pixiböcker och sånt. Annars kunde det ju ha kvittat, hon fattar ju inte riktigt det där med en om dagen och bryr sig inte ens om att det hänger paket där :) Jag har även införskaffat Nellan Jul och nyårsblåsa.



RSS 2.0