Mitt underbara allt!

Igår var det mors dag och Nellan hade köpt en så fin present, den tvålen jag ville ha från noll54 som jag visade tidigare. Hon vet hur hon ska göra mamma glad ;) Pappa tyckte den va lite dyr förstog jag det som men det spelar ju ingen roll vad han tycker när det är Nelly som väljer att spendera på mamma :)

 

 


Nelly the movie

Det var länge sen jag la ut lite filmer så här kommer några stycken.

Hon har en förmåga att fastna i tv:n ibland :)

 

 

Hon vet hur teservisen funkar, häll upp och drick

 

 

Var är näsan?

 


Albanien?

Är hemma från festen hos Johan och Maria, fick jättegod mat och tårta och Nellan fick leka av sig med deras katt Greta som inte fick en lugn stund. Nu sneglar jag på eurovision som egentligen inte är så roligt att titta på utan tjejerna och lite kackel och ett glas vin, men det är på i alla fall och jag har ju några favoriter. Tror att Albanien tar hem det, den låten fastnar och är lätt att gilla tror jag!? Några andra som verka bra var Belgien med han och hans gitarr, azerbadjan, turkiet och armenien. Men såg ni Serbiens frisyr? Herregud va fult!

Vi får se hur det går?

Jag och Katrin!

Läste Katrins blogg i morse och fick då se att hon och jag verkar ha haft samma förlossning typ. Akut kejsarsnitt i sista sekunden, inte kunna röra sig utan att det gör ont, inte kunna ta upp sitt barn som gråter, gråter själv för man känner sig otillräcklig mm. Och de där sprutorna som Jocke skulle ta på mig varje kväll för att förhindra blodpropp, usch och fy, jag vet precis vad hon går igenom känns det som! Skillnaden är väl att katrin är lite dramaqueen och tror hon ska dö, är ett vrak som ska söka hjälp etc men det är ju sån hon är! :) Går det några dagar så kommer hon nog över det och inser att allt ordnar sig, så att hon kan njuta av sin lille Ringo. Fult namn föresten, men man har ju vant sig nu eftersom de bestämt de för så länge sen så det känns ju inte konstigt, men fult!

Ska bli väldigt intressant och läsa hennes blogg framöver, med tanke på att allt tjat om tjockisar den sista tiden, hur fet hon har blivit och hur snabbt hon ska gå ner alla kilon. Hon har ju fått det att låta som att hon skulle gå från BB till joggingrundan för att inte spilla någon tid. Nu kommer det nog inte bli som hon tänkt sig med tanke på snittet, det är ju inte bara att börja råköra då! Så antagligen kommer det att ältas i nått kommande inlägg, får se om jag har rätt?

Får se hur lång tid det tar innan hon ser ut så här igen?


Åh det regnar och regnar!

Har haft 2 jättebra, mysiga dagar nu, det gillar vi! Först tjejkvällen på torsdagen, vi käkade mat och tog ett glas vin på bishops uteservering och solen stekte på oss, helt underbart! Sen blev det SATC filmen och godis, en perfekt kväll! Dessutom så vann vi auktionen på utemöbeln som vi vill ha, 5400 kr fick vi den för, så jag och Malin drog till Örebro och hämtade den på deras lager direkt på fredag morgon. käkade lunch där och gick lite i affärer, sen drog vi hem. Då lämnade jag Nellan hos Jocke och drog på ansiktsbehandling, vilket nog var det skönaste på länge!! Aroma massage hette behandlingen och innefattade ryggmassage, handmassage, ansiktsmassage, ansiktsrengöring etc och sist varma handukar, det var HELT UNDERBART! Kan nog bli så att jag blir beroende av detta och måste gå på detta ofta...?

Direkt efter ansiktsbehandlingen var det raka vägen hem och förbereda inför kvällens grillkväll med Sofia och Sandra med familjer. Vädret var inte riktigt vad vi hoppats på men vi åt ute i allafall, men sen gick vi in, kallt som busen! De tre små busarna la sig i varsitt rum vid 8 utan konstigheter så vi hade det lugnt och skönt hela kvällen. En mycket lyckad kväll! (Förutom den lilla incidenten att Jocke spillde ut vin över HELA Sofia, och på hennes klänning som hon nyss hade sagt att hon gillade så mycket!!!)

Idag har jag och Nelly vart på Bergvik, fixat mors dag present och strosat. Ikväll ska vi på Johans 30 årsfest, har ingen barnvakt så jag och Nelly följer med en sväng bara, stannar så länge Nellan orkar vara vaken, sen blir det hem och en lördagsfilm i soffan skulle jag tro.

Ha en bra kväll!

Längtar!

Till i kväll! Till Sverigepremiären av Sex and the city 2 och en kväll ute med tjejerna. Solen skiner också så vi kommer nog kunna sitta ute och käka sen, mysigt!

Men först ska jag vara hemma och grejja, leka med Nellan, myyysa, bada lillskruttan, städa lite inför morgondagens grillkväll med Sofia och Sandra med barn och respektive. Har fullspäckade dagar framför mig:

Fredag: Fixa fönsterbräda till Nellans rum, gå på ansiktsbehandling, grillkväll!
Lördag: Tvätta utegolvet, och kanske olja det om det hinner torka, Fixa olja till bilen, tvätta och städa den! 30 års fest hos Johan!
Söndag: Fira Mors dag med mina älsklingar, sen drar jag och Nellan till Ed ett par dagar, dels för att fira mamma, byta olja på bilen och bara hänga lite.

Projekt: Legobord

Nu är Nellans legobord klart och hon gillar det! Hon står ofta där och leker, hon sitter ofta uppe på det men det går kanske över? Jag köpte ett soffbord på EM och legoplattor på Barnens hus och så har jag sågat till 2 plattor som jag har limmat på bordet, så nu har hon ett legobord! :)

Troy soffbord från EM

 

Nellans legobord

 

 

 

 


Äntligen!

Äntligen har Katrin och Bingo fått sin lille Ringo, började bli lite drygt att bara läsa om att hon var trött på att vara gravid, etc. Men nu är han här, kul för dom! Ska bli kul att se hur han ser ut!?

Godmorgon föresten! Dagens planer är lunch med Carro och Malin, kolla på tyg, eftermiddagsfika med Sofia och Sigge.

Nu vakna med the voice!


Morsdag present!

Idag har jag beställt en morsdag present till mig själv, för så kan man väl göra? :) Jag var tvungen att ha en ny kalender till jobbet nu och hittade då att man kunde göra personliga på photobox.se så det gjorde jag. Man kunde lägga in bilder varje vecka så jag la in bilder på nära och kära som fyllde år och sen resten på Nellan och lite på Jocke. Då glömmer man inte födelsedagar och så kan man kika på Nellan om dagarna! :)


Photobox.se


Första planteringen

Nu har vi fått upp spaljen vi köpte och planterat en klängväxt, en kaprifol blev det. Svårt att välja växter ute tycker jag. Men jag hoppas det blir bra och att den växer sig uppåt fint snart.

Spaljen från Village


Dressat, utekäk, drinkar och sex and the city 2!

Kan det bli bättre? Jag, Malin och Madde ska ha en riktig tjejkväll på torsdag med Sex and the city 2 premiären, Käka ute, förhoppningsvis på uteservering, ta en drink och självklart bära klänning ;) Längtar!!!

Igår var jag i Örebro igen och fortsatte upplärningen, och det går bra, känns så roligt! Och idag har jag och Malin vart på Ikea, käkat lunch med Madde, och shoppat lite grejjer till Nellans rum. Det är nu färdigtapetserat och framför allt elsladden är borta! Så någon dag kommer Malins Magnus och hjälper oss att dra ny el. Men nu kan man börja piffa där inne och det är ju det roligaste.

Nu ska jag laga mat!


Agnes Nicole Winter

Har hon ingen självdistans? Hennes låt "real man" som hörs och syns nu är nog det sämsta jag hört och sett, man skäms ju! Så pinsam!


Irriterad och sur!

Nyss slutade auktionen på utegruppen jag skrev om, men det var ju världens lurendrejeri! När vi bjöd på den så la vi ett maxbud som vi kunde tänka oss att ge, och medan tiden rann ut så var det ju folk som försökte lägga över men då budade ju datorn åt oss upp till maxbudet, men bara för att folk bjöd ( men inte över oss) i de 2 sista minuterbna så förlängdes tiden som var kvar vilket ledde ju såklart till att folk kunde bjuda ännu mer och tiden förlängdes ännu mer och tillslut bjöd de över oss. Då är det ju inte riktigt en auktion som tar slut en viss tid utan bara ett försök att trissa upp priset! Hade vi fortsatt bjuda över varandra så hade ju tiden aldrig tagit slut.......bara förlängts hela tiden. Lite smått irriterad om man säger så!

Passa er för det om ni ska buda på Lauritz.com

I wish....

Nu är det inte långt kvar tills jag både blir ett år äldre och har mors dag och alla vill köpa massa fint till mig så här kommer en liten önskelista ;)

Savon de marseille pumptvål från noll54


 

Grå och vitrandiga handukar Living från Hemtex

 



MALM huvudgavel i svart från Ikea

 

Presentkort på klippning eller hårceremoni på Shu uemera i Haga

 

 

Pappelina brun dörrmatta med prick

Finns här: http://www.forr.se/mattor/pappelina/vera_small_one_brun.html

Eller en vanlig stor helsvart, minst 1 meter bred

 

 

Ormhasselträd till altanen att ha i kruka

 

 

Och sist men inte minst, en omgjord hall! Åh va skönt det hade vart om man kom hem och hallen var fixad. Slippa grön bröstpanel och gul tapet!

 

Önska sig kan man ju alltid! :)


Shu uemura hårceremoni = Vill ha!

The Intense Ceremony, 35 min
En omsorgsfull applicering av en renande cleansing oil för hårbotten som följs av hårbottenmassage och shamponering med noga utvalt shampo. En rogivande inpackning avslutar ceremonin.


Hoppas!

Att denna blir våran, den är på auktion på nätet och tar slut imorn så då vet vi om vi får den, hoppas!


God morgon alla trötta lördagsuppesittare!

Är bara lite trött idag! Det var en väldigt bra dag igår. Vi började dagen med en fika på Hammarö hos Sofia och Anders i det fina vädret, sen inhandlade vi mat inför kvällen och bjöd ut Madde och Malin med deras Magnusar :) Så det blev grillat, vin, drinkar, och ja allt i barskåpet tog sig en titt ut ;) En mycket trevlig kväll!

Idag var det Jockes tur att få sovmorgon, bra valt av honom! Inte så rockigt att gå upp 7 imorse när vi la oss runt 2, men det fick ja ju ta, fick ju sovmorgon igår. Men vi har det ganska soft ändå, Nelly sitter ca 5 millimeter från mig och håller min arm i armkrok och tittar på tecknat, mysigt som bara den! :)

Idag blir det frukostbuffe på kaviar med Malin och Madde, sen tänkte vi göra rent altanen och olja in golvet, men vi får se om det hinns med och om det är tillräckligt varmt så att det torkar efter vi rengjort det. Sen kanske det blir en sväng till Roger och jenny för Jenny har fyllt år. Och sen ska Jocke klippa klart gräset, bensinen tog slut igår. Helt appropå, vad fint det är med nyklippt gräsmatta!

Ciao!












Fredagsmys ♥

Nu har jag lunchat med Jocke, storhandlat, vart hos Malin, städat upp här hemma så nu blir det fredagsmys på hög nivå. Hemmagjord gulasch, ett glas vin, lite godis och resten av Avatar (somnade ju såklart igår igen).

Trevlig helg!


Pigley Wink

Min nya favorit när det gäller barnprogram, den har en så klatchig inledningslåt och Nelly älskar det. Hon har blivit en riktig tv tittare. Hon kan sitta i saccosäcken länge och bara titta, se, le, skratta åt vad hon ser. Idag har vi suttit i soffan sedan vi gick upp. Vi har inte rört oss ur fläcken, bara myst, läst bok, sett på voice och barnprogram i 1 och en halv timme. Det är så skönt att få en lugn start på morgonen!

Pigley Wink

 

Min soffpotatis


 



Bubbleroom

Dagens klänning för 149 kr på Bubbelroom var idag denna. Den gilla jag! Men nu har jag så många liknande så det blir inget köp, men den var snygg!



Ursäkta mig....

Jag ska verkligen inte klaga på detta vädret för det är underbart med värme. Men för det första så är det väldigt äcklig, klibbig värme som bara väntar på åska känns det som och för det andra så är det mycket äckliga djur som flyger på en, kryper på en och är allmänt jobbiga. Det är det värsta med sommaren, alla små djur. Vi hade anticimex här igår för vi har en stubbe i trädgården som kryllar av myror så de var här och sprutade nått på den så förhoppningsvis försvinner de!

Idag har vi varit i lekparken som ligger precis brevid oss och lekt, gungat mm så nu ska vi ta ett bad så vi blir av med all sand som sätter sig i alla vrår. Sen blir det laga mat tills Jocke kommer hem. Han ska köra premiären med gräsklipparen idag och sen blir det avatar. Vi gjorde ett försök att se den igår men jag somna....tidigt, så vi gör ett nytt försök idag. Den ska ju vara så bra säger alla!?



Hello Kitty goes marine!


Köpte denna otroligt söta klänning till Nelly på H&M. Jag ÄLSKAR blåvitrandigt och Nelly ÄLSKAR Hello Kitty så den var ju ett självklart val ;) Hon är bättre idag så idag ska vi åka ut till Sofia och Sigge för lite lek och bus.

Igår gjorde jag ju första passet på upplärningen och det gick kanon. Fick göra lönerna och det känns faktiskt som att jag kan de nu, det var ganska enkelt. Sen så var det mycket annat så jag kände mig lite stoppad på information när jag åkte hem. Det känns fortfarande overkligt att jag ska jobba med detta nu men såååå kul! Nelly var här hemma med sin farmor, det hade gått bra, förutom att hon inte velat sova men det visste man ju innan att det kunde bli lite krångel med. På måndag åker jag antagligen dit igen och fortsätter.

Vi har fått dagisplats oxå, Daggkåpans dagis och avdelning igelkotten, känns oxå overkligt att vi ska lämna henne snart, men men, sånt är livet! Det krångliga är ju bara att hon ska börja den 23 augusti och jag börjar 28 juni, så det är egentligen 2 månader för sent. Nu har ju Jocke semester stor del av denna perioden och sen pappaledigt kring inskolning men det är ju fortfarande några veckor som inte riktigt är täckta. Får se hur vi ska lösa det!?

Nu ska vi dra!


How to make an elephant

Är nu klar med Nellys elefant och jag är jättenöjd! Skönt när man kan vara det. Det var faktiskt väldigt enkelt och gick ganska snabbt. Det svåra var ju att rita ut elefanten på tapetvåderna men det gick hyfsat.


Steg 1. Rita ut elefanten på de tapetvåderna som behövs och klipp ut.


Steg 2. Få hjälp att hålla varje del för sig mot väggen och rita en tunn linje runt delarna på väggen så kan man lätt se var de ska sitta plus att jag använde en easyup tapet och då är det ju lättast att måla tapetklistret direkt på väggen.

Steg 3. Ha klister på väggen och sätt upp de tillklippta våderna, vips så var det klart :)


Så sant!

Hamnade på en Blogg som hade ett inlägg "Varför ska man skämmas för sin lycka" som var så sant, läs! Stina Lee

Det var ju det man fick höra innan, att allt tar slut när man får barn typ. Och sova kommer ju inte på tal, det sa ju alla till en att man skulle göra innan det var dags för det får man inte göra sen. Nelly har ju sovit i egen säng från dag ett, eget rum och hela nätter från bara någon månad gammal i princip och har aldrig direkt känt mig som en trött småbarnsförälder, men det måste man utåt göra känns det ibland som, konstigt det där! Jag fastnade verkligen för hennes inlägg, kännner (nästan) precis som hon, och som hon säger så behöver det inte vara så jobbigt med ett barn, det blir väl vad man gör det till?

Min sjukling ♥

Eller om det är tänderna?? I vilket fall som helst så fick hon feber i natt och är lite hängig och klängig :( Så tråkigt...skulle träffat Sofia och Sigge idag för lite lek egentligen, men vi får va hemma istället.

Glansögat ( inte så svårt att se när hon har feber)


Imorgon hade jag tänkt åka till Örebro och börja lära upp mig och det hoppas jag att jag kan göra!!? Hoppas hon inte blir sämre. Tråkigt att lämna bort henne när hon inte är i sitt bästa skick men ibland så blir det så. Nelly kanske ska vara hos sin farmor imorn, får se om hon kunde. Ska i alla fall bli så skönt att komma igång med upplärningen så att jag kan få en känsla av hur mycket det handlar om. Jag har ju fram tills 28 juni på mig att lära mig men eftersom Jocke jobbar så måste jag ha barnpassning varje gång jag åker dit så det är ju lite krångligt. Jocke ska vara pappaledig en dag i veckan i juni i alla fall, men jag hade hoppats på att åka 2 dagar i veckan i allafall. Får se hur vi får ihop det.

Statusen på Nellys rum är helt OK faktiskt. Jag han inte tapetsera men Jocke målade klart tak och väggar igår och idag ska vi sätta tillbaka de nymålade listerna runt fönster, dörr och golv. Vi har ju den där gluggen kvar men det får va så tills vi får en elektriker att flytta på lite el åt oss. Den ska sedan tapetseras och igår var jag iväg och köpte ett väggskåp som ska sitta längst upp, sedan ska det bli en liten soffhörna med läslampa och mycket kuddar nere i gluggen med förvaringslådor under för leksaker etc. Tror det kommer bli bra när de är klart!

Nu blir det mys med min sjukling ♥




My days!

Onsdag: Karin Och Ante kom hit på en fika innan jag blev upphämtad av Anders och grabbarna på jobbet för en färd till Kristinehamns skärgård där Carina väntade på oss. Efter mycket om och men var alla samlade och det bjöds på mat. Det var spansk afton så det var sangria till fördrink och sen gjorde de paella ute på grillen på ett stort fat, mycket gott! Sen var det kaffe, drinkar, vin, tjöt om jobbet och även om mycket annat, och det var en mycket trevlig kväll! Jag blev ju så klart infirad i mitt nya jobb med återkommande skålar :)

Torsdag: Lunchdate med mammor, pappor och barn. Vi var hemma hos Sandra och Jonas på Kvarnberget, ungarna lekte, vi åt mat och tjötade. Så kul att träffa dem, önskade att det gick oftare, som back in the days ;) Sen kom mamma och pappa till stan så vi gick en sväng på Bergvik, sen drog vi hem och slappade, lagade mat, drack lite vin och spelade kort.

Fredag: Drog in till stan och träffade Lina som kom till stan. Vi tog en lunch med Carro innan hon skulle till jobbet. Mamma och pappa drog hem och jag åkte hem och gjorde mig iordning inför tjejpartyt hos Emma. Satt hos henne först och sen drog vi vidare till koriander, det var en riktigt kul, tjejig kväll med mycket snack om killar och deras ibland konstiga beteenden ;)

Idag: Har börjat dagen med en frukostbuffe på kaviar med Lina, Jennifer, Sebastian, Jocke och Nelly. Mycket gott, och särskilt dagen efter en utekväll. Lina mådde dock lite för dåligt för att kunna njuta av den men lite fick hon i sig! :) Nu har vi vart och köpt färg, tapet och tillbehör till Nellys rum samt en gräsklippare! Gräset har ju börjat växa endel nu så det var dags att införskaffa en. Resten av dagen kommer att spenderas med först fika med Jockes farmor Ulla och Åke, måla tak och väggar i Nellys rum, och förhoppningsvis slutar kvällen med god mat och en bra film!

Imorn: Tapetsera i Nellys rum och kanske gå på Avatar i 3D :)

Trevlig helg på er!!

Hjälp tack!

Vi har ju blåst ut Nellys rum och slog bort en inbyggd garderob där vi ska bygga en läshörna med förvaring under och hyllor över. Det var bara det att när vi tog bort den befintliga platsbyggda garderboen kom en strömsladd som går till lampknappen fram och vad gör man med den??? Jag är ingen elektriker och har aldrig förstått mig på sånt som har med el och sladdar att göra och nu känner jag mig fastlåst. Sladden är megatjock och går från ena sidan upp längs taket och ner på andra sidan där knappen till ljuset sitter lite längre in i väggen. Helst vill jag ju bara slita bort den men då blir det mörkt i Nellys rum :) Någon som har en ide?


Idag!

Nu har man kommit in i vardagen igen efter semstern och den roliga nyheten, så idag har jag försökt att smälta mitt nya jobb, vart ute och lekt med Nelly, fixat naglarna och nu är det tjej-tv på hög nivå. Ugly Bettan är avklarad och nu är det desperate, och sen massa mer, älskart! :) Jocke håller på och spacklar i Nellys rum så att vi snart kan gå vidare.

Imorn ska jag på party med jobbet. Carina (butikschefen) har skapat en tradition där hon bjuder hem alla på jobbet på mat och dryck för en kul kväll tillsammans. Mycket bra initiativ! Så imorn när butiken stänger så åker vi alla till Kristinehamns skärgård. Förra året var det soglasögon-tema och man fick välja ett par när man kom som man skulle ha på sig. Får se om hon hittar på nåt denna gången?

Från förra årets fest








A true best friend!

Jag kunde inte hejda tårarna! Videon i kombination med musiken fick mig att störtgrina helt plötsligt. Fatta va ledsamt, mister sin bäste vän kanske och försöker rädda han för fullt :( Dagens status: Känslig uppenbart!


The big news

Nyfikna så ni storknar?? :) Jag har fått nytt jobb! Den 28 juni flyttar jag in på ett kontor på jobbet och är då mera Ekonomiansvarig för EM Karlstad, Örebro och Degerfors. Nya arbetstider som betyder 8-17 måndag till fredag vilket betyder inget mer helgjobb, mycket tid med både Jocke och Nelly, och framför allt så får jag jobba med det jag utbildat mig till och vill jobba med samtidigt som jag behåller mina kollegor, arbetsplats och inredningen på ett litet hörn. Kan det bli bättre? Är verkligen så glad och förväntansfull!

Nervös!

Jag sitter här och är lite allmänt nervös!!! Det som är synd med en blogg är att man inte kan skriva exakt vad man tycker och tänker alltid, så just nu får ni inte veta något, inte mer än att jag är nervös, spänd och fundersam. Klockan 3 ska jag på ett intressant möte som kommer att förändra lite saker! Sug på den ni! ;)

och framförallt, håll tummarna!

Rhodos!

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka i solen med mina 2 älsklingar. Vi har haft det toppen, och flygresan gick skitbra, är jättestolt över Nellan som knappt gnällde. You go girl! :) Vädret har varit kanon hela veckan och vi har hunnit med att:

- Sola, bada, leka, busa vid poolerna varje dag. Det var världens största Ving resort så det var verkligen toppen! Fräscht, och hade allt man kan tänka sig. 7 pooler, lekparker under solskydd, shower på kvällarna, bra restauranger, barnaktiviteter mm

- Nelly har vart på sitt första disco, hon stortrivdes och blev nerdansad av en äldre tjej, men det stoppade inte min dancing queen! ;)

-  Hänga vid havet! Men det var ingen hit. Nelly + sand = katastrof. Ena stunden var det jättekul att gräva i sanden, andra stunden var det för varmt i sanden, tredje så var det för kallt i vattnet och sist åt hon sanden som fastnat på sina blöta händer hela tiden. Så havet blev det inget mer.

- Nelly har haft sin första semesterflirt i Stockholmska Albin 2 år. Avståndet blir nog tyvärr lite för stort för ett fortsatt dejtande ;)

- Nelly har introducerats för godsaker som glass och inte att glömma CHIPS, så nu blir det att komma tillbaka till vardagen igen och hoppas hon glömmer bort dessa godsaker!?

- Nelly har gått från fisk till badkruka! Det var ju inte direkt 30 grader i poolen (som babysimmet) så Nelly var lite svår att få i till en början, men det släppte allt eftersom!

Vi har i allafall haft det kanon och längtar redan tills nästa resa!



Nu drar vi ;)

Om ca 20 minuter drar vi till flygplatsen och sen vidare till värmen! Ska bli så underbart skönt :)


Paaarty!

Har precis kommit hem från jobbet, skönt! Jocke har fixat käk som är i ugnen, hel hyckling, gott gott! Jag och Jocke kompleterar varandra så bra, jag äter kycklingfileerna och Jocke äter allt annat på kycklingen. Samma med ägg, jag äter gulan och han vitan, perfekt! :) Sen är det bara att göra sig i ordning inför kvällens fest hos Carro och johan, kommer bli en rolig fest med roliga människor!

Igår hade vi Jennifer och Sebastian här på mat, sket i allt va brasa och valborg heter och bara käka, tjöta, tog ett glas vin, mycket trevligt!

Nu kääääk!


RSS 2.0