Pics
















Baaaajs!

Idag fick vi ta med Nelly till akuten på grund av hennes förstoppning som pågått i över 1 månad. Hon har inte direkt förstoppning men eftersom hon hade så ont de första gångerna så håller hon sig nu från att bajsa. Så VARJE gång bajset vill ut så kniper hon och får såklart ont och det blir en stor grej av det varje gång. Slitsamt för både henne och oss. Och de råd vi har fått har vart

- Ge henne katrinplommon
- messmör i vällingen
- röra på sig
- dricka mycket

Inget av det hjälpte och vi undrade om det fanns något annat, men de rekomenderade INGENTING, det var normalt i hennes ålder att det kan bli så här. Tillslut skaffade vi lactulose trots att de inte ville rekomendera det. Ena gången hade hon inte bajsat på 1 vecka och fick ändå inget annat svar än katrinplommon-tjafset? Sen tror jag mamma pratade något om Microlax så då ringde jag sjukvårdsrådgivningen och de sa att OK har hon inte bajsat på 1 vecka så får ni väl ge det men det är inget man egemtligen ska ge. Så det är ju såklart något vi har undvikit under hela den här tiden eftersom de får allt att låta så farligt. Så vi har ju väntat på att bajset ska komma av sig självt, vilket har tagit lång tid och inte har funkat så jättebra.

På akuten idag får vi ordinationen: Microlax VARJE dag! Samt lactulose 2 gånger om dagen ( de som de inte rekomenderade) Hur är det möjligt? Vi som haft stora problem med detta så länge och inte förrän nu fick vi äntligen prata med en vettig läkare som ger oss konkret hjälp. Som hon sa så har Nelly lärt sig att knipa och gör det för att vem vill få ut nått som gör ont, det sitter ju psykiskt nu. Så nu är meningen att hon ska bajsa varje dag med hjälp av microlax så att det blir naturligt igen och att det tillslut blir lösare med hjälp av lactulosen. Kommer inte bli en rolig vecka att ge henne detta varje dag tills det börjar komma själv utan problem. Men samtidigt skönt att vi antagligen kommer att slippa detta problemet sen!

Tycker synd om min lilla stumpa!

Nu till nått roligare, imorn bär det av för semester med Nellys kompisar med föräldrar. Parken Zoo är vårt mål, kommer bli myyysigt! Hade även en härlig vecka i Grebbestad förra veckan. Sol varje dag, helt underbart! Hoppas på lika bra väder denna veckan.

Vacation

Jahapp, nu har man 4 veckors semester framför sig, känns rätt gött faktiskt! Hoppas bara på fint väder.

Planerna ser ut såhär:

- 1 veckas campande i Grebbestad med mycket sol och båt, vin och mys hoppas jag!

- 3 dagar i stuga i Eskilstuna och parken zoo med Sofia och Sandra med familjer.

- En vecka är oplanerad, kanske flyr vi Sverige om vädret sviker oss och drar till varmare breddgrader.

- Lite hemmamys får det bli också, och bara va!



Men som sagt, allt hänger ju nästan på vädret. Så nu håller vi tummarna! ;)


Första anhalten


Ho Ho

Det har flyttat in några ugglor hos oss, Jättesöta. Kommer från EM.





Sometimes

Ibland älskar man bara Nellan mer än vanligt! Igår hade jag en day off från Nellan och jobb. Hon och Jocke åkte till hans farmors sommarstuga och jag tog ledigt och hängde med Malin. Vi solade oss röda, gjorde ansiktsmasker, fotbad och sen avslutade vi kvällen med mat på Bishop i solen med våra respektive samt Madde och Magnus och Johan och Robin. Det var en helt underbar dag!

Nelly var hos faster Josse och när vi sedan hämtade henne var hon på världens bästa humör. Satt och sjöng hela vägen hem. Bland annat "2 elefanter balanserade..." och den har jag aldrig hört henne sjunga men den satte hon klockrent om man bortser från vissa uttalsfel ;) Ska försöka få upp den filmen här sen.

Andra uttalanden det sista:

Hon såg en bild på mig och Malin i ansiktsmasker, hon sa då att det var monster, men som du mamma, sa hon sen. Gulligt!

Idag på frisbeegolfbanan så kom det några "pojkar" som Nelly benämde dem, hon fortsatte då med "jag gillar pojkar"

Hon sa även " bra mamma!" efter att jag kastat frisbeen. Även om det var ett väldigt dåligt kast :)


Idag sa hon " jag älskar min mamma och min pappa". Hon älskar även nappen säger hon!


Hon rynkar hela sitt ansikte och säger " jag är arg på dig" på det sötaste sätt!


Det är underbart att vara mamma!



Boooring!

Det är ju bara repriser på tv:n, och jag hatar repriser. Vem vill se sånt man redan sett. Det gäller även filmer. Så nu håller jag på att se om jag hittar någon film jag kan lägga mig och se på. Jocke hittade en star wars film på tv:n och det är lika illa som en repris så den hoppar jag.

Helgen som var startade med en spontan grillning hos oss med Lina och Jonas. Det slutade med att vi satt ute i värmen till sent på natten och drack vin och tjötade. Sen avlsutade vi kvällen med lite korvgrillning. Myyysigt! De sov över här och sen på morgon åt vi frukost och sen drog kag och Lina till Ikea för lite inhandlande inför Jonas 30 årsfest.

I lördags van vi även på travet. Spelar ju inte själv men vi var några som la ihop på midsommar och spelade och då van vi så pappa tog pengarna och spelade denna helgen igen. Jag fick "raden" av pappa trots att jag inte är intresserad så tänkte vi att vi fick kolla på det när det gick. Det slutade med att vi fick 7 rätt vilket är full pott. MEN som vanlig när jag är med på spel så blev det ju inte så mycket pengar, men 12 000 kr på 5 st är ju helt ok, men man hade ju förväntat sig liiite mer när man får alla rätt!

Det firades med en bio och käk på stan men Lina och Jonas. Transformers 3, den var inte så bra som jag hade väntat mig, men de andra tyckte det så jag vet inte vem av oss som har rätt ;)

Söndagen var vi på Christoffers kalas i Ulla och Åkes sommarstuga, sen hem och måla lite på huset. Vi var så vågade att vi började måla medan Nelly var med oss, men vi visste ju att det kunde gå lite hur som helst. Så för att få måla i fred så lät vi henne hålla på med diverse saker. För det första så klädde hon av sig naken, tur det var varmt, sen hämtade jag målarfärger till henne så hon också kunde måla och hon var ganska färgglad på sin kropp innan vi var klara. Hon trivdes som fisken i vattnet med att kunna grejja som hon ville.









Semesterdag = regn

Det var väl kul att det regnade idag när jag tog semester för att få lite långhelg. Jag och Nellan får mysa inne istället. Hade ju tänkt hitta på nått skoj men det får bli en annan gång.

Sen sist har det vart midsommar, den spenderades i Jonas sommarstuga i Djupremmen utanför Lesjöfors. Vi slapp regnet som tur va men knotten slapp vi inte. Midsommardagen åkte vi till Ed, där det anordnades grillkväll med släkt och familj. Så man kan väl sammanfatta helgen som matstoppning. Vi åt hela tiden kändes det som.

Och stackars Nellan som hade förstoppning och har fortfarande. Det har gått 3 veckor snart och hon har bajsat 3 gånger bara på dessa veckor, och när det väl kommit så har hon skrikit som en stucken gris för att det gjort så ont. Tillslut fick vi ge henne Microlax för att få ut det men det har inte hjälpt. Hon får lactulos varje dag, vi har messmör i vällingen osv. Vi har gjort ALLT vi kan men det händer ingenting. Det tycker jag känns jättekonstigt! Nu kan jag inget om förstoppning då hon aldrig har vart hård i magen förut men det känns som att något är fel. Därför tog vi henne till vårdcentralen men där säger de att det är vanligt för 2-åringar som växer etc. Kommer det inget idag heller så har det gått en vecka så då måste vi ge Microlax idag igen, och det är hemskt. Det gör verkligen ont i mig! Hoppas detta tar slut snart! Som tur är är hon som vanligt och verkar inte lida av det under tiden, bara lite magknip ibland.

Nu är det inte långt kvar till semester, har ett bokslut för juni att fixa sen blir det en kång och härlig semester hoppas jag. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra men vi tar det som det kommer. Vi kommer nog ta nån roadtrip i sverige nånstans, sen Grebbestad några dagar, sen tänkte vi få till en trip med sofia och sandra med familjer, kanske zoo eller nåttt, men vi får se vad vi får till. Sen blir det nog lite hemmamys också.

Helt appropå måste jag ju berätta om min resa till Stockholm i onsdags. Jag skulle dit och träffa butikscheferna för de butikerna som jag har hand om, samt den nya butikschefen för den nya EM butiken som öppnar i Bromma i augusti. Jag skulle vart framme 9, men kom till butiken vid 12 efter problem med något tåg i stockholm. Sen skulle jag åka hem och då berättade dem att tåget kommer endast gå till Hallsberg och därifrån skulle det komma bussar åt oss. Det var bara det att det hade redan kommit några tåg till hallsberg som också skulle ha bussar så vi stod där 200 pers och väntar på buss som aldrig kom. Tillslut kom dem och då hade vi väntat i 3 timmar. Jag var hemma vid 12 på natten. Älska SJ säger jag bara, ingen information, ingenting.

Ne nu ska jag ta tag i dagen, se om någon vill ha besök kanske :)





RSS 2.0