Älskade


Fredagsmys?

Jag sitter här själv och halvtittar på tv:n, Nelly sover, Jocke ligger i sängen lite utslagen. Jag har antagligen smittat honom med min förskylning. Den började med att jag tappade rösten i söndags och de höll i sig i några dagar, sen fick jag ont  halsen och sen hosta och nu är jag bara snuvig. Mycket konstig förkylning! Men nu verkar Jocke i allafall ha fått en släng av detta, men MYCKET värre såklart ;) Så det blir ensammys ikväll då. Jag lagade mat och gjorde efterätt förut så det blir väl att äta upp både min och jockes efterätt och se på Big Brother.

Dagens efterrätt: Cheescake med passionfrukt, sååååå god!




Imorn kommer mamma och pappa på besök tills på söndag. Får se vad vi hittar på. Shopping blir det ju garanterat i allafall, det behöver jag ju inte fundera på. Köpte de underbaraste jeansen förra veckan och kanske blir det ett par till likadana i en annan färg. De var från Gina, stretchiga, tajta som ett korvskinn men helt underbart sköna på, jag rekomenderar!


Modell Kristen Zip Jeans 499 kr

myyys



Foto: christoffer Krook


Sunday morning

Söndag morgon och endast jag och Nellan är vaken. Vi sitter här och myser över att det är söndag. En helt ledig dag utan några större planer. Vi började med att grejja på huset igår. De burspråket vi har i köket färdigställdes aldrig taket på innan vi köpte huset så nu har Jocke bytt ut lite brädor och idag ska lägga ny underlagspapp och sedan plåttak. När det är klart är det dags att måla den sidan av huset för den har de bara målat en gång. Planen är ju att hinna måla innan det är dags för semester så att man kan göra roligare saker då.

Jag ska vara ledig i 6 veckor i sommar, vilket känns helt underbart! Anledningen till att jag tar så lång tid är för att jag kommer att hoppa in ibland månda-tisdag så att det inte byggs högar av jobb tills jag kommer tillbaka. Det passar mig utmärkt att göra så så ingen är gladare än jag. Det blir som ett sommarlov nästan, men Nelly kommer nog sakna dagis efter 6 veckor sen :)

Planer har vi inte funderat så mycket på, det blir säkert mycket spontantrippar och en djurpark. Men vi kommer nog mest bara njuta av att vara lediga!

Veckan som varit har vart bra men stressad. Nellan hade feber i 3 dagar så vi har jobbat halvdagar eftersom vi har delat på vabbandet. Men det konstiga var att hon hade feber på nätterna men inte direkt på dagen, då var hon typ sig själv. Gick rykten om vattenkoppor på dagis igen så det trodde man ju skulle komma då men inget har hänt än och hon blev av med febern i onsdags.

I torsdags fick Nellan vara hos sina favoriter Lina och Jonas medan jag och Jocke gick på den nyaste Piratesfilmen. Den va bra, precis som de andra!

I fredags lämnade jag in månadsbokslutet till styrelsen, typ 5 min innan jag brukar gå hem så då kan man säga att jag hade turen med mig. Kunde lika väl blivit så att jag satt kvar vid 7 och inte var klar än. Märker att det går lättare och snabbare för varje månad, men strular och diffar det så tar det gärna en stund. Men det blev riktigt fredgsmys utan något att tänka på.

Imorgon är det en ny vecka igen, sista veckan i maj, lön, mors dag och snart min födelsedag. Oj va tiden går fort, jag hinner inte med. Måste börja fundera på vad jag önskar mig???? :)

Moln

Pysslade lite en söndag, och tapetserade moln ovanför Nellys boklådor som sitter på väggen.

 

 


Love and other drugs

Jag har svårt att recensera filmer, svår att säga om filmen är bra eller dålig. Men i detta fallet så får jag nog säga att den var bra! Sådär romatiskt, tjejig, men ändå lite problematsik, och man blir ju kär i Jake Gyllenhal!!  Den slutar ju såklart med att tårarna forsar så man blir betagen helt klart. Kärleksfilmsfanatiker som jag är så får den 4 av 5.





Förvaringskorgar


1. Bestäm dig för hur stor den ska vara genom att välja en diameter, ex 30 cm. Klipp ut en rund ring som är 30 cm plus sömsmån i de båda tygen du ska använda. Det krävs alltså två tyg, det kan ju vara samma men kanske kul med två olika.

2. När diametern är bestämd så ska du klippa ut en rektangel i vardera tyget. Storleken på dem får du genom att ta 30 x 3,14 (pi) = 94 cm. Rektangeln ska altså vara 94 cm lång och höjden på den bestämmer du själv beroende på hur hög du vill att korgen ska bli. Glöm inte att lägg till för sömsmån.



3. Sy ihop de båda rektanglarna i ändarna, räta mot räta. Nåla sedan på rektangeln på cirkeln, räta mot räta, och sy. När den första är klar, syr du den andra. När detta är gjort har du fått 2 korgar. Det är ganska så viktigt att korgarna blir lika så att det inte blir problem när de ska sys ihop om de är olika stora.

4. Det korgen som du vill ha på insidan ska vrängas så att avigan kommer utåt. Lägg sedan den aviga korgen i den korgen som ska vara utåt, i mitt fall den rosaprickiga. Man kan lägga in något stärkmaterial så att korgen blir styv. Då lägger man det mellan de två korgarna.

5. Vik in kanterna på båda korgarna så att det blir en fin kant. Nåla ihop de två kanterna med varandra och sy ihop dem ganska nära toppen på korgen så att sömmen blir minst synlig samt att det håller bäst ihop de två kanterna.

6. Vik sedan ner kanten så mycket du vill. Klart!





Möblera om..

Här kommer resultatet av ommöbleringen. Och det känns ganska bra. Men när jag tittar på bilderna så va det nog ganska bra innan också..? Men vi sitter ju aldrig vid bordet och då var det bättre med annat där. Sen så var jag trött på all ek i köket. Köket är ju i ek, golv och sedan det andra matbordet, så det kändes bättre. Men som sagt matbordet och stolarna finns ju kvar så man kan ju byta tillbaka om man får lust. Vad tycker ni?

Innan



Efter



Innan



Efter




De bästa på länge!

Åh va mycket bra musik det är nu, jag sitter på jobbet om dagarna och nästan dansar av stolen, och blir på så bra humör! Längtar till sommaren, uteserveringar, tjejfest, solen, ledighet, ja allt som är kul i princip etc!

Bäst just nu:

Pitbull- Give me everything
Eric Amarillo- Om sanningen ska fram
Loreen- My heart is refusing me
Jennifer Lopez- on the floor
LMFAO- Party rock anthem
Swingfly- Me and my drum
Usher- more
Adele- rolling in the deep
Jessie J- Pricetag
Jason Derulo- Dont wanna go home
Lady Gaga- Judas
Katy perry- ET
Diddy- coming home
Petter- Baksmälla
September- Kärlekens tunga
Mohombi- coconut three
Ellie Golding- your song
Rihanna- S & M

 

 

Partyfeelings :)

 

 

 

 

 

 

 


Myshelg!

Har haft en riktigt bra helg! Hade inga planer utan det mesta bara blev spontant och väldigt bra! I fredags körde jag, Lina och Malin lite after work. Skönt sätt att ta helg på :) Vi hade inga planer mer än att ses efter jobbet, ta ett glas vin och tjöta en stund. Det slutade med att jag var hemma halv 2. Vi spelade spel, tjötade, käkade och bara va, härligt!

Igår drog vi in till jobbet och lånade med oss lastbilen för att slänga lite skrot vi samlat på oss under detta året. Vi lämnade av Nellan hos Lina och Malin, och de gick in till stan. Och där var det ju "barndagen" så det var ju ballonger och annat som roar små barn. De käkade glass och myste, medan vi röjde gärnet här hemma. Snacka om befrielse att slänga saker. Jag har lovat mig själv att ALDRIG samla på oss för mycket saker, så för att hålla det så måste man slänga lite då och då :) Nu var det faktiskt mest renoveringsskräp som blivit från det att vi flyttade in fram tills nu. Samt röjt platsen där vi ska ha ett badrum till. Så nu är uthuset och garaget i tipptopp och planerna för det nya badrummet igång. Kvällen spenderader på våran uteplats med vännerna, grill och sist lite sällskapsspel!

Denna dagen har spenderats ute i solen, fy fasen va underbart väder det varit. Vi har rensat i trädgården, spritt ut blåkorn för att bli av med lite mossa på gräsmattan och solat såklart. En sväng till Ikea blev det också, har strukturerat upp vår källsortering med lite nya förvaringslådor.

Sist men inte minst så har vi möblerat om här hemma. Vi hade ju ett runt bord i vardagsrummet med snurrstolar till och detta sitter vi aldrig vid så nu har vi satt det i köket och tagit bort det andra. Blev så mycket snyggare men inte lika praktiskt, men skit samma. Vi testar såhär i allafall så får vi se, det andra finns ju kvar. Sen för att återgå till vardagsrummet så ville jag ha en fåtölj och typ ett sideboard där istället så jag lånade hem ett som vi har satt dit nu, och blev som jag hade tänkt mig! Men fåtöljen lyser nu med sin frånvaro, så det måste vi ordna :)

Men nu blir det sängen och gossip girl!


Fler lediga måndagar!

Och lika underbara som den här! Idag var dagis stängt så jag tog ledigt och var hemma med Nellan. Det känns nästan som hon har fjäskat idag och betett sig mer "vuxet" än vanligt. Vi låg i sängen till halv 9 och bara myste. Hon är sådan som vill ligga väldigt nära, helst hålla om varandra och vem älskar inte det?

Sen gick vi upp, åkte till Sandra och Emma i deras nya hus, Sofia och Sigge var där med, länge sen nu igen!! Sen hem sova middag, medan jag sydde förvaringskorgar till Nellans rum. Blev ganska söta faktiskt. Tänkte lägga upp en sybeskrivning för den intresserade :) Den är sydd med dubbelt tyg så man kan vända ut och in på den och få den andra färgkombinationen.


Sen vakna Nellan, utvilad och underbar, och det första hon säger är "sovit gott" och sträcker på sig, myyyys! Sen upp, käka mat, och Nellan kastar i sig mat och det brukar inte vara hennes starka sida. Sen säger hon "tack för maten" helt plötsligt. Låter kanske inte så roligt men det är inget vi brukar säga hemma utan mer när vi äter borta, så det tyckte jag var gulligt.

Sen, det bästa av allt, vi sitter i vardagsrummet och hon kommer fram och kramar mig och säger "älskar dig mamma"och mitt härta smälter som isglass i solen. Det är som att ha två pojkvänner med en tvååring i familjen, man blir dubbelt uppskattad och man har två att mysa och kramas med. Dom orden gjorde i allafall hela min dag!

Sen tvättade jag våra huvudkuddar och åkte upp till Ulla och Åke för att torka dem i deras torktumlare, så då blev det fika där. Och Nellan börjar ordbajsa ut av bara h-vete. Hennes ordförråd har verkligen exploderat och det är så kul när det kommer nya ord och meningar. Vi satt och skojjade och sa goddag och tog i hand, då säger hon "Goddag, vad heter du?" Marina svara jag, vad heter du? " Nelly Molin" säger hon då?? Vi har aldrig sagt hennes efternamn vad jag kan minnas så det blev så roligt. Men man skulle kanske vart där? Och det skulle kanske vart sitt eget barn ;)

Sen ville hon inte med hem och då frågar Jocke om hon ska stanna hos Ulla, och det skulle hon, så då sa Jocke att vi hämtar henne på söndag. "Inte söndag pappa, 2 dagar" säger hon då och förtvivlat försöker sära på fingrarna för att visa antalet dagar hon skulle stanna. Vi fick med henne i allafall och när hon ska gå så får de som vanligt pussar och kramar ( de ända som får det nu när hon dragit ner på sådant!) och säger hon "Hej då, ses imorn". Det roliga med allt hon säger är ju inte att hon kan säga det utan vad hon säger vid vilka tillfällen. Dom blir ju så otroligt duktiga på dagis förstår man ju för hon säger ju så mycket som vi aldrig brukar säga hemma. I allafall så har hon vart så otroligt skön idag och jag saknar sådana här dagar, lediga och avstressade.

Nu har jag nyss avklarat ett träningspass och nu blir det lite jobb/tv-tittande samtidigt.

Go kväll!

Lite bilder

Det blev en sväng till ed och markanden i helgen. Det blev heliumballong och karusell för hela slanten ;)





Dagens lek med Emma, mysigt kort!


RSS 2.0