Det händer grejjer!

Och det gillar vi! Fick ett mycket positivt besked på jobbet i torsdags som har gjort att mitt huvud snurrar totalt. Men allt är till det positiva och jag är skitglad. Det kommer att ske några omstruktureringar som påverkar mig mycket positivt, mer kan jag inte säga just nu, men jag är GLAD! Och förväntansfull!

Så jag har gått runt i en bubbla de sista 2 dagarna nu men nu har det landat lite och nu är det fredagsmys som gäller. Imorgon är det party med tjejerna, och bästaste Lina är i stan, så det blir kul :)

Men först blir det lite shopping och fikande på stan med brudarna imorn, och kanske en sväng till ikea. Måste skaffa en madrass till Nellans nya säng. Vet inte helt om vi ska sätta upp den nu, om hon är redo för att ligga still i den och inte gå runt och yra om nätterna? :) Just nu är det ju skönt att veta att hon ligger i sin säng och kan inte vara ute på hyss. Jag tänker mest på mornarna, om hon skulle skita i att väcka oss och härja ensam? Ja vi får se, vill ju bara sätta upp den med en gång för den är ju så fiiiiin!

Trevlig helg på er!



Underbar!

Denna säng SKA Nelly få. Jag bara älskar den, och den är extra bred mot vad en vanlig barnsäng är så då får vi kanske plats att ligga brevid henne för bokläsning och sånt mys! Jag fick se idag att vi hade en sån i utställlningen, hade ingen aning om det, jag hittade den på internet och jag visste ju att den leverantören finns hos oss men inte att sängen fanns. Där ser man hur ofta jag är ute i butiken nu för tiden :) Så det var ju bra att jag fick se den i verkligenheten också. MEN den var snordyr!!  Men det är sånt man får ta om man verkligen vill ha nåt, och det vill hon ju verkligen ;)

Edstorps växasäng från Mavis möbler, 0,88 x 1,25 upp till 2 meter vid fullt utdrag
Finns att köpa på EM möbler.



Tjejkväll!

Imorn har vi tjejkväll på jobbet! Bodyshop, Sofias garderob, JS design, panduro med flera kommer att vara där och alla kommer att ha massa bra erbjudanden, även vi! Så kom och fynda imorgon :) Jag jobbar ju inte ute på golvet längre men imorgon kommer jag antagligen va med och hjälpa till lite. Kan va kul ibland! Hoppas vi ses :)



Fan va bra!



Var ju på idol och shit va bra det var! Shit va Jay va bra! Jag har vart lite skeptisk till honom eftersom han bara sjungit en viss sorts låtar men igår visade han verkligen att han kan sjunga vad som helst. Han ska vinna helt klart! Tråkigt med hans drogskandal samma dag, måste ju känts pinsamt! Hade ingen aning om att idolerna inte ens får dricka alkohol under tiden de är med i idol!

Men i allafall, det var sjukt roligt att va med på en direktsändning. Så jag kollade nog mer på allt runt om än på själva idolerna :) Ni kan inte fatta hur mycket jobb som ligger bakom, det var ju som sagt en producent som sa till oss och gestikulerade om vad vi skulle göra hela tiden, applådera, bua, osv. 100 kameramän som springer runt som yra höns för att filma i rätt vinkel och sekund. Sminköser som springer runt och sminkar på dem så fort de får möjlighet. Sen är det ju reklampauser i tv:n och då fick vi stand up med Jacob Öqvist samt uppträdanden av idoler som åkt ut bland annat. Och det märktes hur alla intog en roll så fort det blev direktsändning. Jihde pratade ju med oss under pauser och sånt, och juryn pratade också och då blev de ju på ett helt annat sätt, mer personligt till oss som var där. Och fasen va mycket folk det var, och det tror jag inte riktigt man ser i tv:n men det sitter ju folk i hela arenan, nästan ändå upp till taket, så jag förstår att idolerna tyckte de va mäktigt att uppträda där. Jag är helt klart såld och skulle gärna gå på finalen.

brudarna på idol

Tilläggas bör att Carro inte sett på idol så hon visste inte vilka idolerna va, ha ha ;)








Min räddning!




Den var verkligen så bra som de säger! Jag har nog provat alla handkrämer men hittar ingen som är bra nog, som jag inte blir torr av efter 5 minuter igen. Och jag blir verkligen torr om händerna denna årstiden, och det blir ju bara värre om jag diskar och sånt. Men denna var verkligen kanon! Det sitter till och med kvar lite fett även om man tvättar händerna. De kallade den handkrämens rolls royce :) Så iväg och köp nu, jag LOVAR att ni inte kommer ångra er! 75 kr för en liten och 125 kr för en stor.

Fick även syn på deras julkalendrar som de hade förra året som jag blev så såld på. Åh jag vill verkligen ha! Linda på jobbet jobbar även på Body shop och hon sa att det var hon som packat dem och hon sa att den för 1200 kr var så mycket värd pengarna. Det finns ju en för typ 900 kr också men den andra skulle vara bäst. Kanske skulle man unna sig det. Mysigt att få öppna ett paket varje dag med nått kuligt i :)



First kiss!

Nellan har idag haft sin första dagispuss, stor dag! :) Det var med alla tjejers "favoritkille" Oliwer, som dagisfröken benämnde honom, och olle som Nelly kallar honom. Alla tjejerna gillade visst honom och idag slog Nelly till med ett försök att fånga honom med en blöt puss. Fröken hade fått fram kameran och tagit kort men hon trodde inte kortet blev så bra, men hon hade fått ett bra kort på när de kramades i alla fall. Min lilla flirtis.

Jag vet inte om jag har berättat att hon har en förkärlek att flirta upp killar i den åldern där de tycker att det är lite jobbigt och inte riktigt vet vad de ska göra. Oftast sker det på din sko av någon konstig anledning. Vid ett flertal tillfällen har hon flirtat upp killar i åldern 25-30 och hon riktigt stannar upp, ler, smilar, vinkar, och det kan hon ju göra med andra också, men skillnaden med de här killarna är att hon inte ger sig, hon bara står kvar där och ler med sitt sötaste leende, blir generad och det går nästan inte att få bort henne, vilket kan bli lite pinsamt för både honom och mig, ha ha!

min två pussgurkor <3




Otur!

Nelly hade inte vattenkoppor utan höstblåsor vilket typ visar sig på samma sätt fast endast på fötter, händer och i munnen. Så det var ju inte så lätt att förstå. Men de ringde från dagis och berättade att en annan tjej var hemma på grund av höstblåsor och då förstod vi ju varför hon inte fått på övriga kroppen, och inte haft några som helst besvär. Så imorn ska Nellan till dagis igen. Man får visst vara på dagis med höstblåsor eftersom det inte är nått farligt och smittar bara i innnan och i startfasen. Konstigt tyckte jag men nu har Nelly nästan inga kvar och det känns ju konstigt att vara hemma med henne när hon inte är dålig/sjuk på nått sätt. Så synd att det inte var vattenkoppor bara så hade det vart överstökat snart :(

Idag är det i alla fall jag som är hemma med Nellan, så idag har det vart en riktig städdag. Inte ofta man kan va hemma med ett friskt barn och kunna få massa saker gjorda. Nelly damsög och jag dammtorkade :) Tvättat och allt sånt där nödvändigt. Skönt att ha det gjort när snart helgen kommer, igen! Härligt när veckorna bara springer förbi. Och på fredag är det dags för IDOL och utgång, ska bli riktigt kul!

Ikväll ska jag iväg på Me and I party hos Sandra, ska bli trevligt att träffa dem igen, länge sen nu, och kombinerat med lite snygga barnkläder. Har aldrig vart på Me and I förut men jag vet ju vad de har för grejjer, jag hittar säkert nått fint.

Idag gick jag med i miljonlotteriet också. Fråga mig inte varför eller vad som får mig att tro att jag skulle vinna på det? När vi sålde lägenheten så köpte vi ju triss för flera tusen och trodde vi skulle få en lite större vinst, men det är omöjligt kan jag säga. Det är bara gamlingar som får uppleva "Plötsligt händer det". Jag har verkligen inte tur i spel, bara i kärlek :) Men i allafall så ringde de idag och jag gick med, jag tänkte ge det en chans i alla fall, man kan ju inte vinna om man inte försöker.

Nu ska jag och Nellan ha fikapaus med glass framför Pingufillmen, mys!



Just dance!

Nelly har en viss förkärlek till dans, och det mest fascinerande är ju att hon har olika moves beroende på vad det är för musik. Dansar hon till gaga så är det mer normal dans, men är det Petter och andra av Jockes låtar så flummor hon ut och rör sig mycket konstigt. Man kan likna henne lite med Linnea i idol :)

 

 

 

 

Notera hennes klädval till denna dans, som hon valt helt själv.

 

 


Kissa?

Nellys kusin Hannah är duktig och har slutat med blöjja så hon går ju på toaletten. Och när vi var där så följde ju gärna Nelly med henne på toa och tittade på så nu efteråt så har nelly börjat med att gå till toaletten och så säger hon kissa. Så sött, så sött, det låter typ så här: kieza. Så vi sätter henne där ibland, så frågar man om hon kissar så säger hon ja. Och sen säger hon att hon är klar. Införskaffa potta kanske?



shopping

Några nya shoes till samlingen, vet inte än om alla får va kvar men vi får se




Stickad kavajkofta, ny favorit tror jag




Lampa till vårat soffhörn, passade peferkt!




Som ni ser är det inte mycket utrymme brevid soffan så det var perfekt att den gick att sticka in under soffan.
Ledet lampa från Ikea.



Vattenkoppor

Nelly har fått vattenkoppor! Helt plötsligt i lördags så märkte vi massa utslag, och några vätskafyllda, visste inte då vad det var men alla som såg dem sa att det var det och nu har det kommit mer så det är det. Men det är så konstigt för oftast får alla feber först och sen slår de ut. Men Nelly har vart precis som vanligt, om inte livligare, och hon märker inte av sina koppor. Hon har heller inte fått några på mage eller rygg som är det vanliga utan på händer och fötter och lite på lår och rumpa, men idag så har det redan blivit små skorpor på vissa, så det känns som hon har kommit väldigt lindrigt undan. Skönt! Underbart för henne att hon slipper detta senare i livet också. Så man kan säga att jag är glad att det blev så här :) Men det blir ju en vecka hemma nu för hennes del säkert, vilket känns konstigt eftersom hon inte är sjuk. Jocke ska va hemma mestadels men 2 dagar kommer jag nog va hemma, mysigt att va hemma och mysa lite. Kanske kan passa på och städa och pyssla med sånt man inte hinner annars. Tur att den värsta ruschen på jobbet är över, för det är ju ingen som gör mitt jobb när jag är borta tyvär. Det är nackdelen med att ha ett sånt jobb som jag har. Ju mer jag är borta desto mer får jag ju att göra när jag kommer tillbaka. Som tur är så finns det många fler fördelar med mitt jobb så jag ska inte klaga :)

Idag har det vart shopping på stan och farsdag-firande. Först här hemma med våran lilla pappa, Nellan hade köpt ett sushi-kit så att han kan laga egen sushi, jag tror han tyckte Nellan hade gjort ett bra köp :) Sen var vi hos Jockes pappa där det bjöds på god fika med bland annat en jättegod pannacotta-cheescake. Nellan fick paket också såhär på fars dag. Ett bak-kit, jättesött med små små mini muffinsformar, och andra formar för att baka med. Så det kan ju bli en aktivitet i veckan. Så kan Nelly bjuda hem sina kompisar på minimuffins nån dag när hon är frisk.



Underbart fina barnmöbler, men lite för dyra!

Den danska designsängen Juno som docksäng, så fin!
www.inredningetc.se



Barbapappa gunghäst
www.lekvira.se

Men ser inte själva sittytan väldigt liten ut?




Gungfår i äkta fårskinn
www.inredningetc.se






Designfåtöljen Barcelona finns tillbarnrummet, vill ha!
www.handladesign.se




Pottrace!

Nellys dagis använder sig mycket av fotodokumentation och de sätter hela tiden upp foton i hallen på vad de har för sig om dagarna. Och idag när jag hämtade Nelly så hängde det ett kort på de 3 minsta tjejerna på avdelning, däribland Nelly, när de har startat en typ av tävling sinsemellan, Pottrace! De sätter sig på varsin potta och hasar sig fram i kapplöpning, jag skrattade så när jag såg bilden och texten till :) Fröken visste inte var de fått de ifrån eller vem som kommit på det men det är sjukt roligt ju. Ska ta en bild på bilden imorn så ni får se.


Kärlek

Har haft en riktig myskväll med kärlekstv. Först ensamma mamma söker där det pirrar i magen när man ser dem nykära och fnittriga. Det finns väl inget underbararare än nykärlek där allt bara pirrar i kroppen och allt känns så bra! Man kan ju ofta längta tillbaka till den tiden när man precis hade träffats, för allt var så spännande då, nu är det kärlek på ett annat sätt, minst lika underbar, men på ett annat sätt bara. Jag kan komma på mig själv le bredare än bredast när jag ser på sånna där kärleksprogram, jag älskart! Jag älskar kärlek! :)

MEN, sen kom Blair i Gossip girl och förstörde min kväll. Såg på avsnittet från förra söndagen och allt var så där mysigt och bra och kärleskfullt tills Blair skulle komma och förstöra för Chuck och hans söta Eva. Skit också! Jag kunde ha fått lägga mig med en sån där mysig kärlekskänsla ikväll, istället blir det frustration. Nu måste jag vänta 2 veckor innan söndagens avsnitt kommer ut på kanal5 play. Hoppas hon kommer tillbaka!?



Weekend

Oj va länge sen jag skrev här. Har haft häcken full kan man säga. Fullt upp på jobbet, och i torsdags kväll åkte jag til Ed för att sedan ta flyget från Rygge till Bergen fredag morgon. Så hela helgen har spenderats i Bergen hos broder med familj plus mamma och pappa. Det var kul att äntligen få se hur de hade det, och träffa dom, eftersom det inte blir så ofta. Det blev mycket lek, lite shopping, mycket god mat och kortspel och poker då såklart.

Nelly och hennes kusin Hannah lekte stundvis bra och stundvis som hund och katt. Det blir väl så i den åldern, Hannah är ju 1 år äldre och därför mer förståndig än min lilla skrutta, men de skullle ju såklart leka med samma saker, skräll! Men de tyckte nog att det var väldigt kul att ses och leka en hel helg! Godingarna :)

Men nu är man tillbaka i vardagen igen, och alla måsten här hemma börjar stressa mig. Idag kom ju snön, och vi har inte fått bort alla löven på tomten än! Det måste man ju få bort annars ruttnar det väl? Som sagt så är vi inte inbitna husägare än så vi är ju inte vana vid sånt här. Men det känns ganska självklart att man borde göra det. Får nog ta tag i det imorgon, så blir man av med ett måste i alla fall. Sen har vi ett uthus fullt med gammalt renoveringsbös från allt som vi slängt ut här innifrån, men det får nog vänta till nästa år, man ska ta det lugnt har jag hört ;)

Nu ska jag i alla fall ta det väldigt lugnt framför massa bra på tv:n. Har ju missat 2 paradise avsnitt, sista avsnittet av ensam mamma söker och så är det ju desperate idag med.

Go kväll!


Lite bilder från helgen

Badbrudarna



Nelly tvättar Hannah



Kvällsmys



Det va snö i Bergen, vilket uppskattades.






Billigt med blöjjor i Norge, 8 paket för 100 spänn!


Stressigt!

Denna veckan blev lite väl stressig. Igår va jag på lönekurs, villket var väldigt nyttigt. Ni anar inte hur mycket krångliga regler som gäller för olika situationer. Det sägs att bara 2 % av alla löner är korekta och det kan jag förstå med tanke på allt man ska tänka på. Så syna era lönespecar :)

Som sagt jag missade ju igår och kommer att missa fredag för då drar jag till Bergen till min bror med familj för en helg där. Ska bli kul, jag har ju inte varit där sedan Hannah döptes för 2 och ett halv år sedan och har inte sett deras hus de bott i ett bra tag. Så det ska bli kul!

Men på jobbet är det fullt ös. Ny månad vilket betyder månadsavstämningar hos alla 4 butikerna, vilket tar lite tid. Men det är kul, så jag klagar inte, det är bara att tiden inte räcker till just nu. Så egentligen så vill jag bara lägga mig så jag kan komma till jobbet igen och få det klart. Det är en sån skön känsla när man är klar och allt stämmer.

Nu blir det lite tv, snart paradise reprisen från förut.

Go kväll!

RSS 2.0